Lees

Hufterproof

Natanja blogt over haar leven als moeder van een zoon van negen en een dochter van twaalf. En over zichzelf natuurlijk 😉

‘Kijk nou uit!’ Verschrikt kijk ik naar de tablet die met een vaartje op de eettafel glijdt. Omdat nieuwe gadgets altijd leuk zijn om te unboxen, mocht zoon ‘m uit de verpakking halen. Enthousiast kiepert hij de doos opzij alsof het een zak chips is. ‘De hoes zit er nog niet omheen hè, het kan alsnog stuk!’ Schuldbewust kijkt ‘ie van de lege verpakking naar de tablet op tafel. ‘Sorry mam’. 

Door een overdaad aan vochtigheid stief het ding een stille dood. 

In mijn huishouden gaan dingen gemakkelijk kapot. Scherven spatten uit borden door geknal in de vaatwasser, glazen kukelen uiteen op de grond en ik ga dolgraag op mijn zonnebril zitten. De afstandsbediening valt zes keer op een avond van de stoelleuning op de grond en laat inmiddels mistroostig z’n batterijklepje hangen. Ook computers, telefoons en tablets ontkomen niet aan onze (achteloze) onhandigheid. De laatste tablet namen we iets te vaak mee de badkamer in voor uren Netflixen in een schuimbad – door een overdaad aan vochtigheid stierf het ding een stille dood. 

Toch gaan we altijd moedig voor de herkansing. Inmiddels koop ik m’n borden in de uitverkoop en overweeg ik om uit plastic Ikea-bekers te gaan drinken. Nooit zal ik een duur servies aanschaffen, en we grossieren in hufterproof verpakkingen voor alles wat kwetsbaar is. En ja, zo’n tablet die kaduuk is was toch wel onhandig – ook daar moest iets nieuws voor komen. Die ligt nu voor me op tafel: een tablet met een bumper waar je u tegen zegt, gemaakt voor kinderhandjes en daarmee geweldig voor mijn pubers. En het heeft een waterproof scherm! Ik zeg win-win. 

En wat blijkt: het ding doet zijn naam eer aan. Na een aantal weken intensief gebruik, op de bank, in de auto, in de badkamer, in bed ligt de tablet er nog altijd piekfijn bij. De bumper werkt picobello – inmiddels ben ik uitermate relaxed als de zwaartekracht het weer eens wint. Zou er ook zo’n hoes voor servies bestaan?

Natanja kreeg deze Nokia T10 Kids Edition cadeau om uit te proberen. Meer informatie over deze kindvriendelijke tablet vind je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter