Lees

Het perfecte cadeau

Sanne is moeder van Lieve en Pepijn. En ze is er maar druk mee.

‘Een step?’
‘Heeft hij al.’
‘Zo’n set waarmee je van die wetenschappelijke proefjes kunt doen?’
‘Vindt hij niks.’
‘O! Een skateboard!’
‘Is al doorgestreept op z’n lijstje.’
‘Skates?’
‘Hij krijgt al een skateboard!’

Ik scroll heen en weer door het verlanglijstje. Geen enkel cadeau vind ik leuk genoeg, alles wat ik zelf bedenk heeft hij al en er worden al een paar dagen geen suggesties meer toegevoegd. Dat zou me overigens niet moeten verbazen, want het is het lijstje van mijn eigen kind.

Toch knaagt het.

Hij heeft genoeg wensen, hoor. Je maakt hem zielsgelukkig met dino’s, knuffels en spelletjes en hij is overal blij mee. Eigenlijk kun je geen verkeerd cadeau kopen. Makkelijker kan niet, zou je denken. Toch knaagt het. Ik wil zo graag het perfecte cadeau uitkiezen. In mijn hoofd doen ouders dat. Wij kennen onze zoon toch het best? De beste cadeaus zijn de cadeaus die niet op je lijstje stonden, maar die toch een schot in de roos zijn. Iets waar hij meteen iets mee kan en waar hij nog uren en uren plezier van zal hebben. Niet te praktisch, maar ook weer geen speelgoed dat ik overal kan kopen. Ik kan er alleen niet opkomen.

We gaan wandelen. Lieve komt naast me lopen en pakt mijn hand.
‘Ik ben echt blij met de glow-in-the-dark-dino’s die ik voor Pepijn heb gekocht,’ zegt ze.
‘Snap ik! Die vindt hij vast prachtig,’ antwoord ik.
‘Weet je al wat jullie gaan geven?’ vraagt ze. Ik schud mijn hoofd.
‘Pepijn zei dat hij zeker weet dat het geen Ninjago Lego is, want dat vinden jullie niet leuk,’ zegt ze, ‘maar dat wil hij wel heel graag.’
‘Ja, weet ik,’ zeg ik.

Ik vind het inderdaad stom.

Ik heb tijdens een wandeling nog nooit zo veel nagedacht over Ninjago Lego, Lieves opmerking laat me niet los. Ik vind het inderdaad stom. Het zijn fantasieloze sets. Hij zet ze één keer in elkaar en daar blijft het bij. Lieve bedenkt zelf nog wel eens een futuristisch voertuig met vleugels en een plankje voor cupcakes, maar voor Pepijn is Lego niets meer dan een 3d-puzzel. In elkaar zetten volgens het plaatje en klaar. Maar ja, hij wil het wel heel graag en niemand anders koopt het voor hem. En sinds wanneer ben ik een Lego-gatekeeper?

Misschien moet ik mijn eisen bijstellen en niet zo moeilijk doen. Het perfecte cadeau bestaat misschien niet, een schot in de roos wel.

Wil jij ook wel (leren) schrijven? Doe mee aan ons webinar!

Lees je graag de blogs op de Club van Relaxte Moeders en denk je: zo zou ik ook wel willen schrijven. Maar heb je koudwatervrees? Zou je wat vaker je gedachtes, gevoelens of de belevenissen van je gezin willen vastleggen? Of vraag je je af hoe je begint en wat je moet doen als je vastloopt?

In de workshop Bloggen met Ballen leren Miloe van Beek en ik je in één avond de basisbeginselen van goede blogs: wat maakt een blog leuk en spannend om te lezen? Wat zijn goede onderwerpen? Welke ‘do’s en dont’s zijn er? Miloe en ik hebben jaren ervaring als schrijver, blogger en als schrijftrainer. We delen in dit webinar graag wat kneepjes uit het vak dat wij al jaren met hart en ziel beoefenen. Meer informatie vind je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter