Kook

Het houd-je-zomergevoel-vast-menu

Willemijn maakt ieder laatste week van de maand een weekmenu voor ons (en voor haar eigen ‘mannengezin’). Ze laat ons kennismaken met recepten uit de nieuwste kookboeken en met recepten van haar favoriete foodbloggers.

Vanaf maandag zijn alle scholen weer begonnen, ook bij ons, dus het is weer gedaan met de relatieve rust. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar wij hebben de eerste dagen na een vakantie best veel moeite om weer terug in het ritme te komen. Niet meer: je nog even omdraaien ’s ochtends en 15 minuten langer blijven liggen, zonder broodtrommel en drinken naar de bso en heerlijk rustige woensdagmiddagen zonder voetbal en zwemles. Ik zal er met weemoed aan terugdenken. Er is heus wat te zeggen voor ritme en regelmaat, maar even wennen aan de overgang mag best. Daarom geen terug-in-het-gareel-menu komende week, maar gewoon lekkere recepten waar je nog een vleugje zomer in proeft.

Maandag: Panzanella
We blijven nog een beetje in zomerse sferen met deze Italiaanse klassieker met deze klassieke Italiaanse broodsalade.

Dinsdag: Pokébowl met zalm
Deze heerlijke pokébowl kun je naar eigen inzicht aanpassen. Zo was ik de avocado vergeten te kopen en bleek ik geen gefrituurde uitjes in huis te hebben maar wel een restje ingelegde ui in de koelkast, was ook prima. Tip: wil je de saus net zo mooi over je kommetje verdelen als Eef? Doe deze dan in een boterhamzakje en knip een klein puntje af. Je eigen diy-spuitzak!

Woensdag: Spaghetti met gehaktballen
De eerste voetbaltraining en zwemles staan weer in de planning komende week, de hoogste tijd voor krachtvoer dus. Dit recept voor spaghetti met rode saus en gehaktballen valt bij al mijn mannen in de smaak.

Donderdag: Kippensoep met rijst
Kippensoep met een twist, what’s not to like? En nog makkelijk te bereiden ook. Zie hier.

Vrijdag: Oesterzwammentaco’s
Jetske van den Elsen won het programma Masterchef in 2022 en viel me de afgelopen maanden op door de leuke video’s die ze op haar Instagram postte. Deze taco’s met oesterzwammen bijvoorbeeld lijken me heerlijk.

Zaterdag: Orzo salade met geroosterde groente
Een verrassend lekker vegan recept met een (vond ik) zalige dressing. De zoete-aardappelhater in ons gezin heb ik gewoon wat extra bloemkool gegeven en daarmee een potentiële crisis in de kiem gesmoord. Dit gerecht kun je heel goed van tevoren klaarmaken, ik at bijvoorbeeld een deel als lunch de volgende dag.

Zondag: Augurken inmaken
Dit recept is waarschijnlijk niet voor iedereen, maar ik vond ‘m te leuk om te laten. Hoewel mijn zelfgekweekte augurken eruit zien als groene handgranaten in plaats van als klassieke augurken, besloot ik ze toch in te maken. Aan de kippen voeren kan altijd nog immers 😉 Als basis gebruikte ik de receptuur van Moestuinkriebels en heb er zelf wat extra smaakmakers aan toegevoegd: rozemarijn, mosterdzaad, peperkorrels, laurier en knoflook. Nu twee maanden wachten om het eindresultaat te proeven, ik ben benieuwd!

  • Benieuwd naar andere weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur van volgende week weer ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50. En dit fijne schort is te koop in de Shop van relaxte moeders!

    

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter