Lees, Peuter

Glitter

Pepijn en ik lopen hand in hand door de winkelstraat. Er moeten nodig nieuwe kleren gekocht worden. We hebben lekker lang met de zomergarderobe kunnen doen, maar tegelijk met het zakken van de temperatuur stijgt de behoefte aan lange mouwen. En de mouwen van de shirts die nog in de kast lagen zorgden hooguit voor warme ellebogen. Op jacht, dus.

Kleren kopen voor Lieve vind ik heerlijk om te doen. Mooie jurkjes, maillots met grappige prints, schattige vestjes en rokjes en die dan onderling combineren. Terwijl ik kleren kopen voor mezelf verschrikkelijk vind. Pashokjes zijn de hel, alles staat stom en als je dan eindelijk iets van je gading vindt, moet je nog gaan nadenken of het ergens anders bij matcht. Het was dan ook een verrassing dat ik het vullen van de kledingkast van Lieve ineens zo’n feestje bleek te vinden. Ik had er echt lol in. Er was ook zo veel leuks.

Hoe anders is dat voor jongens. Saaaaaaaai! Broek, shirt, polo, overhemd, trui. Dat zijn de opties. Altijd met lelijke sportemblemen, neplogo’s van nepteams of met agressieve dieren. Begrijp me niet verkeerd, ik vind haaien cool, tijgers awesome en omg ik hou enorm veel van Jurassic Park, maar het is een tikje eenzijdig. Mijn zoon vindt konijnen en koeien the bomb, maar ik heb nog nooit een leuke trui met een koe erop gezien. En blijkbaar heeft iemand ooit bedacht dat hartjes voor meisjes zijn en sterren voor jongens en dat jongenskleding zonder glitter is. Waarom? Wie wordt er nou niet blij van glitter?

We drentelen een beetje tussen de kledingrekken met auto’s, Spidermans en dino’s. Pepijn vindt er weinig aan. En dan hoor ik hem enthousiast “deze!” roepen. Hij stormt op een jurkje af. Een jurkje. Eentje waar je één blik op werpt en je meteen geen glazuur meer op je tanden hebt. Een jurkje met sliertjes, pailletten, glitters en veel roze en zilver. “En deze, en deze!” Enthousiast gooit hij de ene glittertrui na het andere hartjesshirt over zijn arm.

Nog geen tien minuten later staan we bij de kassa. Ik reken een een trui met hartjes en een trui met glitters af. Ze staan hem fantastisch.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

7 Reacties

 • Reageer Jmw 28 september 2018 at 18:36

  Duns, Maxomorra, JNY, Moromini… genoeg merken met voor ieder wat wils en leuke kleurige kinderkleding 🙂

 • Reageer Patricia 28 september 2018 at 19:40

  Probeer eens Scandinavische kinderkleding, Maxomorra, Duns, Smafolk, JNY. Toffe prints, heldere kleuren en ik gok genoeg leuks voor jouw ventje!

 • Reageer Mirjam 28 september 2018 at 20:22

  Dan heb je niet in de leuke winkels gekeken haha maxomorra heeft gave dingen, net als smafolk of duns!

 • Reageer Margreet 28 september 2018 at 20:37

  http://Www.musjes.com en wil je passen? Ze hebben een stenen pand!

 • Reageer Anne 28 september 2018 at 21:11

  4funkyflavours (Nederlands merk) is ook kleurrijk met mooie prints. Helaas nog geen glitters.

 • Reageer Coja 29 september 2018 at 06:11

  Jammer dat ik hier geen foto kan delen 🙂
  Mijn heren zien er zeker niet saai uit
  Deel van de merken die zij dragen zijn al genoemd zie ik en ook een hele fijne winkel

 • Reageer Regels - Club van relaxte moeders 29 maart 2019 at 12:05

  […] zijn als ze niet mogen springen op de bank of aan tafel moeten blijven zitten? Ze mogen hun eigen kleren kiezen en Lieve wil kort haar en Pepijn lang. Dat vind ik allemaal prima. Moet ik niet wat minder […]

 • Laat je reactie achter