Dit recept van visburgers stuurde kreeg ik van Ulla voor mijn boek Relax Mama in de keuken. Ulla woont in Denemarken en daar zijn ze dol op Fiskeburgers. Die je trouwens ook heel goed zonder brood kunt eten. Ze zijn minder machtig en een stuk gezonder dan hamburgers, én heel wat lekkerder dan ordinaire vissticks. Ella eet er meestal een bonensalade bij.
Bereidingstijd: 20 minuten. Wachten: 30 min
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 600 g kabeljauw, schelvis of andere witte vis (vers of diepvries)
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 1 ui, gesnipperd
- een kleine handvol bieslook, fijngeknipt
- 1 wortel, geraspt (ca. 50 g)
- 2-3 el bloem
- 75 ml slagroom
- olie of boter, om in te bakken
- een handvol rucola of bladsla
- 8 kleine hamburgerbroodjes, opengesneden
- ketchup of tartaarsaus
Zo maak je het
Hak de vis fijn met een scherp mes, of maal in de keuken- machine tot een grove massa. Doe de vis in een kom, voeg zout toe en laat even staan. Voeg eieren, ui, bieslook, wortel, bloem, slagroom en peper toe en kneed goed door. Zet het vismengsel ca. 30 minuten in de koelkast.
Maak van het vismengsel 8 ballen, het is best een beetje nattig dus probeer er iets van vocht uit de drukken. Verhit ink wat olie of boter in een koekenpan, leg hierin 4 ballen en druk plat met een spatel. Draai de burgers na ca. 4 minuten om als de onderkant goudbruin is en braad de andere kant ook goudbruin. Herhaal met de rest van het vismengsel.
Verdeel wat sla over de broodjes, leg hierop de visburgers. Lekker met ketchup of tartaarsaus. Je kunt de visburgers ook prima zonder brood eten trouwens!
Begin april verschijnt de remake van het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.
Wil je op de hoogte blijven van de Relax Mama-recepten en wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
2 Reacties
[…] visburgers staat er een heel fijn recept in mijn boek. Dat recept vind je hier online. Maarrrrrrrr, in de gemaksweek grijp ik naar de visburgers uit het vriesschap. Die van […]
[…] van Emily) die uit Denemarken komt. Ik heb het vermoeden dat ik er nog ovenfrietjes bij eet. Kijk hier hoe je de burgers […]