Baby, Lees, Peuter

Douche

Het snot zit in dikke korsten aangekoekt onder zijn neus en op zijn wangen en hij ruikt naar kleffe rijstwafel. Ik moet Pepijn nodig weer eens onder de douche houden. Het is niet mijn favoriete taak. Eerst dat gesleep met badjasjes, hydrofielen en schone en vieze kleren en dan die constante angst om uit te glijden of mijn glibberend natte kind te laten vallen.
Toen Pepijn nog klein was, paste hij makkelijk op één arm. Maar ondertussen moet ik een kleine tien kilo in bedwang houden.

Terwijl ik mijn best doe om alle plooien van mijn zoon vakkundig schoon te poetsen, uitzoek waar het flesje babyshampoo staat waar mijn dochter graag stiekem mee speelt en ik mijn eigen haar probeer nat te maken, zie ik dat Pepijn gefascineerd naar zijn handje staart dat hij onder de waterstraal houdt. Aandachtig kijkt hij naar de druppels, zijn vingertjes beweegt hij langzaam door het water. Als hij zijn hoofdje naar beneden buigt, trekt de straal water die van zijn voorhoofd af druipt zijn aandacht.
Als een spons neemt hij zijn omgeving in zich op. Er is ook eigenlijk een hoop te ontdekken tijdens zo’n douchebeurt: het geruis van het water, de sensatie van de druppels op je huid. Mijn efficiënte grotemensenbrein heeft al die druppels allang voor me weggefilterd. Ik ben veel te druk met bedenken of ik nou zijn bedje ook moest verschonen.

Als ik Pepijn uiteindelijk weer schoon en droog in zijn slaapzak heb gehesen, komt Lieve de slaapkamer binnen. “Truste Pepijn!” zegt ze.
Ik zak door mijn knieën. Lieve geeft hem een kus op zijn hoofd, zijn onderzoekende harentrekkende handje weet ze al kundig te ontwijken.

“Dat is lief van jou,” zeg ik en ik trek haar tegen me aan. Op ieder bovenbeen heb ik een kind. Ik zie hoe mijn dochter naar haar broertje kijkt, haar hand even op zijn arm legt en hoe hij terug kijkt met zijn grote blauwe ogen. Ik kus hun blonde haren en snuif de geur van hun frisgewassen hoofdjes in me op.
Gedachten aan te verschonen bedden en te wassen kleren duw ik weg. Ik wil dit moment niet wegfilteren. Ik wil hier niet aan wennen. Ik wil altijd zien hoe bijzonder dit is.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

7 Reacties

 • Reageer Sac a Main Longchamp Pas Cher 29 januari 2016 at 07:55

  [url=http://www.farmaciapontevittoria.it/contatti.asp]Sac a Main Longchamp Pas Cher[/url] revue de Longchamp portefeuilles Longchamp

 • Reageer Melodee 29 januari 2016 at 09:45

  Remarkable things here. I am very happy to look your article.
  Thank you so much and I am taking a look forward to contact you.
  Will you kindly drop me a mail?

 • Reageer http://gulliblebottlen24.pen.io 29 januari 2016 at 10:10

  I really like it whenever people get together and share ideas.

  Great blog, stick with it!

 • Reageer http://google.net/ 29 januari 2016 at 12:11

  Equally traditional block banks ascertain the interest pace they charge using
  the customers credit ratings – a risk assessment ( space
  ) the cash advance lender does the same thing You would possibly guess that On-line poker
  Megastars will often have their biceps full of on the inside gambling
  difficulties to deal with, nonetheless protection also involves alternative software very often removes database information and facts or simply presents BOT-like ideas in order to people rounding the actual household furniture from Texas holdem Superstars

 • Reageer free animal sex pics 29 januari 2016 at 18:26

  free animal sex pics

 • Reageer Mettie 17 november 2017 at 09:31

  Mooi verhaaltje <3 lief hoe ze met elkaar om gaan. Onze badtijd bestaat uit kind in een babybadje in het grote bad en ik onder de douche ernaast, werkt prima! Toen ze kleiner was (inmiddels bijna 4) wilde ze nog wel op de arm zo nu en dan, maar ik had genoeg tijd tussendoor om mezelf ook te verzorgen.

 • Reageer Irene 22 december 2018 at 23:39

  Ontroerend geschreven!

 • Laat je reactie achter