Relax

8 fijne boekjes voor vaders. Bijvoorbeeld voor vaderdag!

Dit Club van Relaxte Moeders-avontuur begon jaren geleden allemaal bij Uitgeverij Snor, die mijn boek Relax Mama! uitgaven. Maar Snor geeft niet alleen fijne boeken voor moeders uit. Voor vaders hebben ze ook heel wat op de plank liggen. En laat het nou zondag vaderdag zijn…. Daarom leek het me een goed moment om deze leuke vaderboeken eens voor jullie op een rijtje te zetten. Misschien zit er een vaderdagcadeau bij (want phoe… vinden jullie dat ook altijd zo moeilijk?).

Dochters. Handleiding voor vaders

Dit boek is echt mijn ‘all time favorite’ voor vaders. Hij is al een paar jaar oud, maar onlangs in een compleet nieuw jasje gestoken. In dit boek vind je alles wat een meisjesvader moet weten: Een nuttige workshop vlechten maken bijvoorbeeld. Of handig informatie over het meisjes-brein en wat uitleg waarom schoenen zo belangrijk zijn voor veel vrouwen. En dit alles met de droge humor van mijn collegeschrijver Gerard Janssen. Kortom: een ‘must have’ voor alle vaders met dochters. Het boekje kost €15,99 en is bijvoorbeeld hier te koop.

Voor de (wanna be) outdoor vaders

Voor de actieve vaders. Of de vaders die eigenlijk wel wat actiever met hun kinderen zouden willen zijn. Met de boekenreeks Outdoor Kids bouw je bijvoorbeeld samen met je kinderen een hut die staat als een huis. In de Outdoor Kids Sterrenkijken leer je van alles over de zon, de sterren en de maan, én over onze eigen aardeMet Outdoor Kids strand en zee leer je van alles over de kust. Wat je moet doen als je een kwal ziet, tot hoe je iemand uit de zee redt en hoe je je beschermt tegen de zon en de wind? En de laatste telg is Outdoor Kids Vogelspotten. Hoe leuks is dat om samen te doen!

De boeken uit deze reeks kosten €14,99 en is bijvoorbeeld hier te koop.

Fiets

Het schijnt dat er de tijdens de hele corona-periode veel fietsen zijn verkocht. Dit handige (én mooie) boek is voor iedereen die zijn fiets altijd heeft verwaarloosd, maar zijn leven wil beteren. Voor vaders (en moeders) die kleine mankementen willen leren verhelpen aan de fietsen van hun kinderen, hun geliefden of die van zichzelf. En die indruk willen maken op hun kinderen 😉
In dit handige -én mooie- boek vind je alles wat je moet weten om zelf grote en kleine reparaties aan je eigen fiets, die van je kinderen of je geliefden, uit te voeren. Zelfs als je twee linkerhanden hebt. Dit boek kost €14,99 en koop je bijvoorbeeld hier.

Het vadersboek. Eerste hulp bij vaderschap

Dit boek is een vrolijke, pragmatische en vaderlijke opsomming van alle nieuwe wetenschappelijke inzichten over vaderschap. Bijvoorbeeld: Veel mensen (mannen) denken dat vaders pas belangrijk worden als kinderen ouder zijn. Maar onderzoek laat zien dat vaders meteen al na de geboorte een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. Vaderlijke knipoogjes en gestoei zijn  belangrijk voor de ontwikkeling van het kleine breintje. Dit soort dingen lees je dus in dit boek. Het boek kost €15,99 en koop je onder andere hier.

Backyard cooking

Ik weet niet precies wat het is met buiten koken, maar op de een of andere manier krijg ik het idee dat dat meer het terrein van de vaders is dan van de moeders. Bij ons is dat in ieder geval wel zo. Dit nieuwste kookboek van Arno en Mireille van The Holy Kauw Company is wel echt iets voor de vader die van koken houdt. Het geeft inspiratie om in de achtertuin op een kampvuur, bbq of op een eenpitsstelletje superlekkere gerechten te maken. Zo lijkt de maaltijd in eigen tuin een etentje in de Zuid-Europese buitenlucht. En dat is toch een fijn idee. Het boek kost €21,99 en is hier te koop.

Snorgids voor mannen van 30+, 40+, 50+ en 60+

De reeks ‘Snorgids voor mannen’ is wel voor mannen maar gaan niet per se over vaderschap. Ik schreef ooit zelf de Snorgids voor vrouwen van 40+. Maar voor mannen heb je dus ook een hele leuke reeks. Misschien leuk voor je vent of voor je eigen vader, als je die een cadeautje wilt geven. De boekjes kosten €9,99. Je vindt de hele reeks voor mannen hier.

Lieve papa. Knutselvriendenboekje

Tja… het allerleukste aan vaderdag zijn natuurlijk de zelfgemaakte cadeautjes. Met dit knutsel-vriendeboekje kunnen je kinderen zelf een boekje volschrijven en dat cadeau geven. Ze kunnen dingen aankruisen (waar lijkt hij op, hoe sterk is hij, wat wil je dat hij draagt), of dingen tekenen of opschrijven. Superleuk om te maken samen met je kinderen. Je kunt dit boekje hier kopen en het kost €7,99.

Vaders eerste jaar

En dan tot slot nog een fijn boek voor nieuwbakken vaders. In dit boek wordt de jonge vader van week tot week gegidst en combineren worden oude wijsheden met de laatste wetenschappelijke resultaten gecombineerd. Over: de ontwikkeling van een babybrein en het brein van een jonge moeder (dat ook als een razende verandert). Over wat baby’s allemaal zien, ruiken en hoe ze communiceren. Over wat ze nodig hebben én wat de nieuwe moeder nodig heeft. Dit kopen voor de nieuwe vader dient dus ook een stukje eigen belang 😉 Het boek kost €15,99 en is hier te koop.

Als boeken niet echt zijn ding zijn 😉

Maar goed, misschien maak je hem blijer met deze reep. Die kun je hier in de Snor-shop kopen voor €4,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

52 Reacties

 • Reageer ilona 12 juni 2017 at 15:57

  Super leuke blog , dochters een handleiding voor papa word ons vaderdag cadeau ! en nu maar hopen dat Kiki s haar eens mooi zit op ” papa dag 😉 em dat hij eens ” nee ” kan zeggen haha al betwijfel ik dat .

  • Reageer Sandra Vink 12 juni 2017 at 20:05

   Dochters!
   Hier 2 aanwezig( luid en duidelijk), af en toe wordt hij daar een beetje onzeker van..
   1 van bijna 15(help !een puber) en een van bijna 8..(vlechten? Ja daag,staart is al moeilijk genoeg hoor!)

   • Reageer Floor Jansen 12 juni 2017 at 21:34

    Ohhh leuk zeg!! Het zwangerschapsdagboek van Snor heb ik al gekregen van mijn lieve collega’s! Het knutsel boekje lijkt mij erg leuk voor papa…ook omdat hij iets meer fantasie heeft dan mama 😉

 • Reageer Nikki 12 juni 2017 at 16:01

  Dochters! Voor vaders….. zelf nu 39 weken zwanger van onze tweede dochter dus denk wel dat manlief hem nodig heeft ?

 • Reageer Froukje Schellekens 12 juni 2017 at 16:03

  Hoi Elsbeth,

  Ik zou heel graag het lieve papa, knutselvriendenboekje willen winnen. Mijn zoontje (6 jaar ) houdt van knutselen en papa vindt natuurlijk al zijn knutselwerk fantastisch.

  Groetjes, Froukje

 • Reageer Christa 12 juni 2017 at 16:10

  De snorgids voor 30+ mannen! Lijkt me heel leuk voor mijn man, vader van onze zoontjes! 🙂

 • Reageer Eline 12 juni 2017 at 16:10

  Wat leuk! Graag het boekje dochters, een handleiding voor vaders. Het wordt de eerste vaderdag voor mijn man.

 • Reageer Josje 12 juni 2017 at 16:18

  Mijn man wordt zijn hele leven al omringt door vrouwen. Hij heeft twee zussen, bij iedere werkgever waar hij werkt bijna alleen vrouwelijke collega’s en nu sinds kort twee dochters. Zelfs onze kat is een vrouw.
  Toch is hebben van dochters wel een nieuwe uitdaging voor hem. Hij zou dus best wat ondersteuning kunnen gebruiken! ‘Dochters. De handleiding’ lijkt me daar een mooie steun bij. ?

 • Reageer Elisabeth 12 juni 2017 at 16:56

  Leuke actie weer! Aanstaande zondag is de uitgerekende datum van onze dochter en het zou natuurlijk geweldig zijn als ze gelijk met een handleiding voor papa komt!

 • Reageer Dinande de Haan 12 juni 2017 at 17:18

  Ik zou graag het boek “dochters, een handleiding voor vaders” willen winnen . We zijn nu zwanger van ons dochtertje en denk dat mijn nannelijke, man deze tips wel kan gebruiken ?

 • Reageer Tessa 12 juni 2017 at 17:20

  Ik ga voor papadag: multitasken voor vaders. Nu we sinds 4 weken en tweede kind hebben, is de papadag drukker en voller en kan mijn man wel wat extra humor en tips gebruiken ;-).

 • Reageer Jessica 12 juni 2017 at 17:23

  Het boek “dochters, een handleiding”.
  We hebben drie zwangerschappen lang het zwangerschapsboek voor mannen gelezen. Elke zondag het verhaaltje passend bij de zwangerschapsduur.
  Nu we een dochter hebben gekregen na twee zoons zou ik graag dit boekje voor mijn man winnen!

 • Reageer Marika van Eijkeren 12 juni 2017 at 17:25

  Heel graag het dochter boek. Over het vlechten kan papa nog wat leren. En dat met die vingers en er heen winden valt ook nog wat te leren. Ze is er een ster in en dat al op 2 jarige leeftijd.

 • Reageer Nikki 12 juni 2017 at 17:29

  Dochters of knutselvriendenboekje. Dochters omdat hij nu een trotse vader is van een prachtige dochter, maar stiekem wel wennen na onze zoon. En het knutselboekje zou weer erg leuk zijn om nu nog samen met zoonlief te doen ?

 • Reageer Patricia 12 juni 2017 at 17:41

  Wat een leuke actie! Het boek over multitasken kan mijn man wel goed gebruiken 😉 Maar de snorgids voor 40+ lijkt me ook heel leuk om aan hem te geven. Al wil hij zelf niet toegeven dat hij al een echte veertiger is..

 • Reageer Fiona 12 juni 2017 at 18:00

  Leuke actie! Het boek ‘papadag’ lijkt me wel toepasselijk. Met een derde op komst, een fulltimebaan en ambitieuze vrouw valt er straks genoeg te multitasken.

 • Reageer Moniek 12 juni 2017 at 18:04

  Ik wil graag het boek “dochters” winnen voor mijn man. Als hij het brein van ons meisje beter begrijpt wordt hij misschien wel een meer relaxte papa! ?

 • Reageer Suzanne Guineau 12 juni 2017 at 18:31

  Ach wat leuk! Met ons meidengezin is enige handleiding voor papa wel handig ???. Maar wij houden ook van knutselen dus gaan wij voor het knutselvriendenboekje.

 • Reageer Manuela 12 juni 2017 at 18:47

  Ik wil graag het boekje lieve papa, knutselvriendenboekje winnen! Zullen mijn dochters ook blij mee zijn en papa daarna zeker!
  Groetjes Manuela

 • Reageer Jelka van Nunen 12 juni 2017 at 18:56

  O, ik kan niet kiezen!
  Ik zou graag de ‘dochters, een handleiding voor vaders’ winnen, omdat dat heel handig gast zijn met onze pittige ‘iets te slim dan goed voor haar is’ dochter van nu bijna 5. Maar ze zou zelf ook al een hele hoop goed kunnen maken door dat ontzettend leuke ‘lieve papa knutselvriendenboekje’! Ze zijn beide leuk!
  Nou, kies jij welke ik misschien mag winnen, dan koop ik de andere zelf! ??
  Liefs, Jelka

 • Reageer Inge 12 juni 2017 at 19:04

  Het knutsel vrienden boekje lijkt me superleuk voor de papa van mijn dochter. Zeker om straks wat quality time met haar door te brengen als onze tweeling jongens geboren zijn in oktober! Leuke actie weer! Groetjes Inge

 • Reageer Gerdien 12 juni 2017 at 19:08

  Hoi,
  Ik zou Papadag, multitasken voor vaders wel willen winnen! Ben deze week uitgerekend van onze 2de en hij werkt regelmatig thuis, dus ik denk dat hij er wel wat aan heeft de komende tijd! Liefs

 • Reageer Mirte 12 juni 2017 at 19:11

  Hele leuke boeken allemaal! Zou voor mijn man graag Het vadersboek of Dochters willen. Hij houdt erg van wetenschappelijk onderbouwde boeken en is sinds september vader van een dochter. Beide komen dus van pas!

 • Reageer Indiya Salmer 12 juni 2017 at 19:40

  Het knutselvriendenboekje lijkt me geweldig! onze meidentweeling zijn eersteklas knutselaars, tekenen, schilderen van alles maken voor de poppetjes en knuffels, hele kostuums van papier, nietjes, plakband en lijm dus ik ga heel hard duimen bedankt voor deze kans

 • Reageer Kirsten 12 juni 2017 at 19:52

  Het boek Dochters voor een papa van 3 dochters… alle drie andere karaktertjes, dus hopelijk geeft het boek hem voldoende inzicht om met alledrie goed te blijven om te gaan…

 • Reageer Anita Groot 12 juni 2017 at 19:54

  Hoi, voor de papa hier graag het boek Dochters een handleiding voor vaders. Papa is opgegroeid in ’n gezin met alleen broers. Nu dat zijn eigen dochter ouder wordt en ’n echt dametje kan hij wel wat hulp en ondersteuning gebruiken. ?

 • Reageer Hanneke 12 juni 2017 at 20:12

  Nou, het maakt mij niet uit welk boekje het wordt. Alleen het boekje over zwanger hoeft niet, want met 4 kinderen zijn we nu echt compleet. Verder denk ik dat er in elk boekje wel wat nuttigs staat, en dat zelfs een zeer ervaren en betrokken vader er nog wel zijn voordeel mee kan doen.

 • Reageer Kirsten 12 juni 2017 at 20:18

  Wat een leuke boeken! Ik zou het boek ‘Het vadersboek. Eerste hulp bij vaderschap.’ graag willen winnen. Mijn man is een wandelende wikipedia, dus dit boek met allemaal leuke weetjes over het vaderschap is echt perfect for hem. Ook met een derde op komst is er nog genoeg te leren.

 • Reageer Ellen 12 juni 2017 at 20:50

  Ik zou heel graag het papadag boekje willen winnen zodat mijn man.zijn papadag nog productiever kan besteden

 • Reageer Natasja 12 juni 2017 at 21:05

  Snorgids mannen 60+ wil ik graag aan mijn vader cadeau doen. Top opa van inmiddels 8 kleinkinderen onder de 7 jaar <3

  • Reageer Natasja 12 juni 2017 at 21:07

   Edit: Dochters heb ik mijn man eerder al cadeau gedaan (met drie dochters) en mijn broer met inmiddels 4 dochters en 1 zoontje 😉
   Dus nu iets voor opa!!

 • Reageer Irene van Veen 12 juni 2017 at 21:10

  Mijn man komt uit een echt jongensgezin en samen hebben wij twee dochters… Hij heeft nog steeds moeite met het verschil tussen een rok en een jurk en kan geen staarten maken , laat staan vlechten…. Het boek ‘Dochters’ zou voor hem dus een goede handleiding zijn!

 • Reageer Wap Broes 12 juni 2017 at 21:21

  Alle boeken lijken me leuk maar het boek ‘vaderschap’ is toch wel het meest van toepassing op mijn man en kersverse vader 🙂 nu duimen dat wij hem mogen winnen!

 • Reageer Kitty 12 juni 2017 at 22:16

  Jaaaaa lieve papa, knutselvriendenboekje! Ik had het boekje al voorbij zien komen en dacht die moet ik onthouden voor a.s. zondag.
  Die willen onze 3 kinderen heel graag invullen en geven met vaderdag. Ze zijn zo lekker eerlijk met invullen ?
  Zelf ook zo’n soort boekje gegeven aan mijn man voor onze trouwdag, ik hou van jou omdat…..
  Echt super leuk om in te vullen en te geven en om te krijgen lijkt mij ?

 • Reageer Maartje van den Bosch 12 juni 2017 at 23:21

  Het boek Dochters lijkt me super voor vriendlief. Na 2 jongens is er 2 maanden geleden ook een meisje geboren!

 • Reageer Debora 12 juni 2017 at 23:36

  oh superleuke actie! papadag lijkt me erg nuttig ;)! of snorgids 40+

 • Reageer Vin 12 juni 2017 at 23:53

  De snorgids voor mannen 40+! Leuk voor mijn vriend die nog maar net 40 is en nogal aan die leeftijd moet wennen.. 😉

 • Reageer Henrieke 13 juni 2017 at 05:43

  Dochters een handleiding voor vaders! Na 2 zoons is er nu een klein meisje bij ons gekomen. En dat is natuurlijk heel andere koek!

 • Reageer Petra 13 juni 2017 at 08:03

  De snorgids voor mannen van 60+ !! Voor mijn eigen vader, die nu 68 is, maar nog steeds geen minuut stil kan zitten en áltijd aan het werk is (want dat is zijn hobby…). Misschien staan er wat tips in om het rustiger aan te gaan doen en lekker langzaam te genieten van het leven 😉 Ik gun het hem, want het is een schat!

 • Reageer Barbera 13 juni 2017 at 08:24

  Wat superleuk dit!! De papieren stropdassen en ssst….niet storen, papa slaapt-deurhangers verdwijnen uiteindelijk toch in de prullenbak. Dus ik ga voor het knutselvriendenboekje. Dan tillen we het knutselen naar een hoger plan en hebben we echt iets blijvends en zooo leuk voor later!

 • Reageer Leonie 13 juni 2017 at 09:03

  Dochters boek of 30+boek. Of voor.opa.60+. Allemaal te leuk!

 • Reageer Samantha Sterkenburg 13 juni 2017 at 10:17

  Ik zou heel graag “Dochters. Handleiding voor vaders” willen winnen!
  Overigens hoop ik ook dat er een pagina gewijd is aan:
  – een legging is geen broek
  en
  – een maillot is ook geen broek!
  Dit is gelijk een van de redenen waarom 😉

 • Reageer Julia 13 juni 2017 at 12:31

  Heel leuk! Ik zou heel graag het boek “Dochters, een handleiding voor vaders” willen winnen. Ik ben 6 weken geleden bevallen van een dochter en ondertussen hebben we heel veel cadeaus voor mama en het kleine meisje en de grote broer ontvangen… maar Papa moet nu ook eens verwend worden!!!

 • Reageer Sterre 13 juni 2017 at 13:01

  Wat een gave boeken! Volgende maand verwachten we ons eerste kindje en beiden werken we vanuit een studio aan huis. Hoe we dat gaan combineren wordt vast net zo’n leuke creatieve uitdaging als ons werk ? Het boek Papadag lijkt me erg leuk voor mijn man!

 • Reageer Marieke Debets 13 juni 2017 at 14:48

  Wat een leuke winactie!
  Papadag. Multitasken voor vaders zou hier erg welkom zijn.
  Mijn vriend is halverwege zijn specialisatie en hierdoor vaak pas laat thuis en ook vaak in de weekenden aan het werk. Ziet op het moment onze 2 dochtertjes (3 jaar en 11 maanden) minder dan dat hij zou willen.
  Dit lijkt mij een perfect cadeau voor hem!
  Ook is hij planmatig niet zo’n held, wellicht heb ik er indirect dan ook wat aan 😉

 • Reageer Jeske 13 juni 2017 at 21:45

  Hoi Elsbeth en SNOR, wat een leuke winactie! ? Ik zou erg graag de SNORGIDS voor mannen 30+ winnen voor mijn man. We hebben al 2 van de SNOR-papa-boeken. Super leuk en grappig, maar nu is het tijd voor een boekje alleen voor en over hem. Mijn 30+man ?

 • Reageer Francien 13 juni 2017 at 22:17

  Dochters; voor de liefste, gekste,geduldigste, booste, fotogeniekste, slimste, fulltime thuis vader van 5 dochters (maar het boekje is hard nodig ?)

 • Reageer jacqueline 14 juni 2017 at 06:00

  Misschien ben ik nog op tijd:
  Het boekje dochters, de handleiding. onder andere de vlecht workshop is welkom, sta arten maken lukt sinds een maand goed, vader én dochter willen ook graag een vlecht. Trouwens mijn zoon wil ook staarten en vlechten;)

 • Reageer Win dit superleuke Snor-pakket als vaderdagcadeau - Club van relaxte moeders 10 juni 2018 at 19:37

  […] Uitgeverij Snor heeft trouwens nog veel meer leuke boeken voor vaders. Bijvoorbeeld de bestseller ‘Dochters, Handleiding voor vaders’ of het ‘Zwangerschapsboek voor mannen’. Die is ook echt te gek. Deze boeken zette ik vorig jaar op een rijtje in dit blog. […]

 • Reageer Relax Papa masterclass: over vlechtjes en elastiekjes - Club van relaxte moeders 12 juni 2018 at 21:00

  […] naar de andere boeken die Uitgeverij Snor heeft voor vaders? Ik zette ze hier op een rijtje. (Voor vaders to be is het Zwangerschapsboek voor mannen bijvoorbeeld een […]

 • Reageer Netty 17 juni 2021 at 13:40

  Ik heb voor mijn man een ‘mindgym journal’ besteld (en direct voor mezelf ook eentje) Hierin staan vragen voor elke dag en die vul je dan in (met pen, jaja!) Dit schijnt meer rust, focus en concentratie te geven. En het is vooral leuk, om jezelf de vragen te stellen. Nee, ik heb geen aandelen en ben ook niet anderszins met dit bedrijf verbonden, het leek me gewoon een leuk cadeautje. Iemand hier misschien al weet ervaring mee?
  (Als je overigens nog een ander cadeautje zoekt, mag je me mailen, want ik heb wel een eigen bedrijf, dus als je meer wilt weten….)

 • Laat je reactie achter