Relax

De 6 leukste campings die wij deze zomer bezochten

Als ik naar buiten kijk zie ik op dit moment alleen maar regen en grijze lucht en lijkt de zomervakantie een eeuwigheid geleden. Maar ik haal hem gewoon even terug met wat vakantieherinneringen. Want ik wilde graag onze fijnste plekken van deze zomer met jullie delen. Misschien heb je er voor volgend jaar nog wat aan, óf besluit je het er toch in de herfstvakantie nog op te wagen. Kleine disclaimer vooraf: ik ben niet echt van de grote campings met veel toeters, bellen en animatie. Dus die tref je niet in mijn rijtje!

Aan zee

Camping de Lakens – Op de laatste mooie dagen van deze nazomer zat ik nog een paar dagen op Camping de Lakens in Bloemendaal. We hadden namelijk een klein gelukje dat we onze camper daar nog een paar weken konden stallen. En oh boy wat was het daar fijn. Een camping letterlijk aan het strand met de mooiste duinen als achtertuin. En dan nog een fijn restaurant met terras met uitzicht op een heerlijke speeltuin met kabelbaan. Misschien, heel misschien, is dit wel de fijnste camping van Nederland.

Camping de Banjaert – Onze drie weken zomervakantie sloten we af op een kleinschalige camping (met maar 47 plekken) ook dicht bij zee: Camping Banjaert in hartje Wijk aan Zee. Van een totaal andere orde, maar ook al zo’n fijne plek. Kampeerterrein Banjaert is onderdeel van Nivon Natuurvrienden. Ik kende het nog niet, maar dat is een vereniging (kan je dus ook lid van worden) met in het hele land kampeerterreinen en natuurvriendenhuizen (soort van jeugdherbergen) op toffe plekken in de natuur. De campings worden beheerd door vrijwilligers die elkaar afwisselen. Wij waren in de goede handen van Herman en Hanneke, die deze plek al jaren kennen.

Bij een meer(tje)

Camping Netl de Wildste Tuin – We begonnen onze zomervakantie op een camping bij Emmeloord. Emmeloord? Dat klinkt helegaar niet zo spannend. Maar niets is minder waar, want bij Emmeloord ligt Camping Netl de Wildste Tuin en dat is een echt paradijs in de polder. Een paar jaar geleden begon Bob Crébas, de man die Marktplaats oprichtte en jaren later voor miljoenen verkocht, hier zijn droom. Het is een gigantisch terrein met natuurwater om in te zwemmen, met een bamboebos waar je in kunt verdwalen, met ruime plekken om te kamperen, met alleen maar lieve mensen die er werken en met verrassende details. Gewoon een keer heengaan. Het is er echt fijn.

Sup centre fryslân – De natuurcamping van Sup Centre Fryslân is zo klein dat je het nauwelijks een camping kunt noemen. De camperplaats en het Sup Centre worden bestierd door Elske Wind, de mooie Friese vriendin van Tim Douwsma. Deze mini-camping ligt aan het meer De Leyen waar je kunt zwemmen, suppen en surfen, en naast het strandpaviljoen De Leyen, waar wij aardig wat uurtjes hebben doorgebracht, want toen wij er waren waaide het jammer genoeg veel te hard om te kunnen suppen. Wij komen hier zéker een keer terug. Want dat kleine plekkie aan het mooie meer heeft ons hart een beetje gestolen.

Camping Buitenland – Dit was de enige plek waar ik al eerder was geweest: camping Buitenland in Drenthe. Wel een grote camping, maar niet zo’n mega-georganiseerde. Een camping waar je blij wordt van de leuke tenten en busjes met gekleurde lampjes en de kampvuurtjes waar je langsloopt als je ’s avonds naar het gezamenlijke middenterrein loopt. Op de camping is een klein zwembad, maar wij liepen liever door naar het zwemmeertje naast de camping.

Aan een rivier

Camping LEuK – Toen ik eigenlijk al weer aan het werk was, besloten we toch nog een paar dagen te gaan kamperen. Ik zocht op campings in de buurt, zodat ik het kon combineren met werk en kwam uit op camping LEuK, die is gelegen aan de rivier de Lek. De camping doet zijn naam eer aan. Alhoewel je wel eerst ongeschonden langs de buurman moet zien te komen, die te pas en te onpas wielklemmen legt als je ook maar een millimeter verkeerd staat geparkeerd. Maar dit terzijde. Camping LEuK is een ruwe bolster blanke pit. Voorheen was dit camping Lexmond, maar die is dit jaar overgenomen door nieuwe eigenaren die het roer om willen gooien. Hun doel is een fijne no nonsens camping te maken met alleen maar gezellige mensen. En… ze zijn goed op weg. De glijbaan bij het strandje zorgde ervoor dat Teun de hele dag niet uit het water was te slaan. Een kampvuur ’s avonds en een prachtige zonsondergang maakte de dag compleet.

Heb je nog meer camping-inspiratie nodig? Vorig jaar schreef ik met hulp van een heleboel andere moeders dit blog met 24 toffe campings in Nederland.

Al plannen voor de herfstvakantie?

Geen idee hoe de wereld er over drie weken (als wij herfstvakantie hebben) uitziet, maar het kan zomaar dat wij dan de camper weer pakken voor een paar dagen. Mocht je daar ook nog zin in hebben dan tip ik graag nog een keer het camper deelplatform Camptoo.nl. Daar huur je campers rechtstreeks van een eigenaar en volgens mij hebben ze voor de herfstvakantie nog voldoende aanbod. Camptoo koppelt de eigenaren met de huurders, maar zorgen ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Kijk hier voor het camperaanbod van Camptoo!

Heb je trouwens zelf een camper (of caravan) die je wel eens zou willen verhuren? Dan kun je je ook aanmelden bij Camptoo.nl. Check dat hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter