Relax

24 relaxte campings in Nederland

De meivakantie zit er weer op. Op naar de zomervakantie! Onze regio (midden) is dit jaar alleen als laatste aan de beurt, dus wij moeten nog wel even wachten. Tot tot 20 juli zelfs!! Maarrrr, deze week komt onze camper uit de stalling, dus mijn kampeerbloed begint weer te kriebelen. Tijd voor wat korte kampeertripjes in Nederland. Ter inspiratie vroeg ik op Twitter naar de leukste camping van Nederland. En daar kreeg ik hele fijne tips op. De campings die mij het leukst lijken zet ik hieronder op een rijtje (ik kan een paar jaar vooruit geloof ik :))

Ik heb trouwens de grootschalige campings met mega-zwembaden en animatieteams vermeden. Dus als je die zoekt, dan kom je in onderstaand rijtje niet aan je trekken. En dan nog één ding. Lijkt het je tof om een keer (gratis en voor niks) een camper uit te proberen? Kijk dan onderaan dit blog!

Bij het strand!

Op eerste Paasdag was ik op bezoek bij vrienden die een vaste campingplek hebben op Camping De Lakens in de duinen van Bloemendaal. Wat een fijne plek is dat, met mooie plekken en een leuk tokkelbaantje in de speeltuin. Ik heb het vermoeden dat ik hier dit voorjaar vaker te vinden ben. Kamperen

Een beetje van hetzelfde laken (haha) en pak zijn Camping Bakkum en Camping Geversduin, iets noordelijker. Over die laatste schreef Annemiek op Twitter: “Wij waren heel blij en gelukkig op Geversduin, we wonen nu zelfs in deze omgeving.”

Liever naar een Zuid-Hollands strand? Vriendin Karin ging vorig jaar met haar meiden op zomervakantie naar Camping Houten Paardjes in Rockanje. “Grote plekken en vlakbij het strand. Hond mag mee! Wel veel vaste plekken met witte caravans,” aldus Karin.

Kamperen op een Waddeneiland

Meer zin in een Waddeneiland? Camping de Kooi op Terschelling werd door meerdere mensen genoemd. Wil je nog iets meer back to basic dan kun je ook kamperen bij de boswachter op de Staatsbosbeheercamping Lies Terschelling.

Zelf ben ik altijd verliefd op Camping Stortemelk, op Vlieland. Waar ik een aantal keer kwam tijdens het festival Into the Great Wide Open. Klein nadeeltje voor mij is dat je het eiland niet op komt met de camper.

Zorgboerderij in Het Groene Hart

Niet ver van Utrecht heb je de leuke kleine camping van zorgboerderij de Amstelkade. Ik was er een keer op bezoek bij vrienden die daar toen een Pipowagen hadden gehuurd. Eind juni sta ik er waarschijnlijk een dagje met mijn schoonouders. Een heerlijke kleine camping met een leuk theehuis, een kinderboerderij, je kunt er kano’s huren en op de vuurplaatsen mag je vuurtjes stoken.

Populair onder Utrechters: De Lievelinge

Camping De Lievelinge in Vuren (Gelderland) is beroemd en berucht onder Utrechters (en waarschijnlijk daarbuiten ook). Dus die kwam ook meerder keren voorbij na mijn Twitter-oproep. Het is een camping waar je de tofste tenten tegenkomt:van tipi-tent tot deze prachtige yurt van Kirsten. Maar hé, je mag er ook gewoon tussen staan met je saaie camper, caravan of tent hoor. Op zoek naar gezelligheid én natuur? Dan is de Lievelinge zeker de plek voor jou.

En als je een paar kilometer zuidelijker gaat, dan kom je bij Kampeerbosje Leerdam. Die tipte onze eigen Sanne en is volgens haar “ook erg tof.”

Meer in Gelderland

De camping die verder een paar keer genoemd werd is Bij ons in Groesbeek. “Kleinschalig maar toch wel zo’n ‘andere’ aanpak,” aldus Jonas. Ook daar zie ik tipi-tenten en andere creatieve tenten voorbij komen. Lijkt mij leuk!

En verder heb je in Gelderland in Hummelo (achter Arnhem) de kleine camping Camping Jena (“Met fietscrossbaan,” aldus Marijn) en meer richting de Duitse Grens vind je camping De Brömmels in het Woold (bij Winterswijk). Ga je nog iets meer omhoog dan kom je bij Camping Lolotte. Als je hun site bekijkt krijg je eigenijk direct zin om die kant op te gaan.

Relaxt kamperen in Drenthe

Drie jaar geleden opende Floortje Dessing met een paar vrienden camping Buitenland in Zandpol. Ik was destijds bij het openingsweekend aanwezig en het voelde inderdaad als buitenland. En niet alleen omdat het een behoorlijk eind rijden was ;). Ik heb van horen zeggen dat de camping sindsdien alleen maar mooier is geworden. Hoog tijd om weer eens een bezoekje te brengen dus.

En verder kreeg ik nog twee mooie natuurcampings in Drenthe door: Lheederzand in Dwingeloo en natuurkampeerterrein Borger, die favoriet is bij Dorinda. Een ander natuurkampeerterrein dat werd genoemd was De duiventoren, maar die ligt weer heel ergens anders, in de buurt van Breda en De Harskamperdennen op De Veluwe.

Camping Netl, de wildste tuin vind je in de Flevoland

De polder saai? Nou camping Netl, de wildste tuin, ziet er allerminst saai uit. In de zomer is hier ook het festival Wildeburg. “Én,” schrijft Eliane, “er is een modderglijbaan.” Die staat genoteerd :).

 Overijssel heeft Camping De Roos

“Hier in de buurt hebben alle hippe, vrijeschoolbeminnende, linkse, biologische ouders het over camping De Roos (bij Ommen),” schreef Marijke. “We zijn er een paar dagen geweest, hadden een fantastische plek én mooie dagen. Heel kindvriendelijk en veel natuur. En er was een vleermuizentocht.” Klinkt mij als muziek in de oren (als niet-vrijeschoolbeminnende, soms biologische ouder). Overigens was Marijke niet de enige die Camping De Roos noemde.

Kamperen in Friesland doe je hier

Ga je liever iets noordelijker? Voor Friesland kreeg ik twee tips: it Dreamlân (veel Noordelijker lukt haast niet) en camping de Waps in het bos in de buurt van het IJsselmeer.

Kamperen in de heuvels van Limburg

De laatste tip die ik ga onthouden is de tip van Corine: camping ‏Waalheimer farm in Walem (diep in Limburg bij Vlakenburg): “Prachtig uitzicht, prachtige omgeving! En superlieve boerenfamilie,” voegt ze toe.

Een keer een camper uitproberen? Win die van ons voor een weekend of weekje!

Zoals ik in de inleiding al vertelde halen wij deze week onze camper weer uit de stalling. Vind je het leuk klinken en zou je ook wel eens een camper willen uitproberen? Ik adviseer om eerst eens te kijken of je het iets vind door een weekend of weekje een camper te huren. Ik ben fan van het deelplatform Camptoo.nl. Daar huur je campers rechtstreeks van een eigenaar. Camptoo koppelt de eigenaren met de huurders, maar zorgen ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Kijk hier voor het camperaanbod van Camptoo!

Heb je trouwens zelf een camper (of caravan) die je wel eens zou willen verhuren? Dan kun je je ook aanmelden bij Camptoo.nl. Check dat Camptoo.nl.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Esther 11 mei 2019 at 07:29

    Camping Kampari mag niet ontbreken!

  • Reageer Win een camper voor een weekendje weg! - Club van relaxte moeders 20 mei 2019 at 18:47

    […] 26 mei 2019. Na het weekend kies ik de winnaar. En dan kun je gewoon lekker op pad naar een van die 24 toffe campings in Nederland die ik vorige week beschreef. (Of ergens anders heen […]

  • Reageer De 6 leukste campings die wij deze zomer bezochten - Club van relaxte moeders 1 oktober 2020 at 14:15

    […] nog meer camping-inspiratie nodig? Vorig jaar schreef ik met hulp van een heleboel andere moeders dit blog met 24 toffe campings in […]

  • Laat je reactie achter