Kook

Relax Mama-herfstmenu!

Ik zit dit weekmenu te typen terwijl de regen met bakken uit de lucht komt. Het thema voor dit menu is dan ook makkelijk gevonden: een herfstmenu. Wat ik overigens vooral voor jullie maak, want ik vlieg zondag met Keet naar Amerika voor een skateboard-wedstrijd en zit twee weken in de zon (van Arizona en Californië). Géén idee wat ik allemaal ga eten 😉

Maandag: Jachtschotel en bloemkool

Ik open de week met een stevige pot. Een jachtschotel die ik ooit leerde uit het kookboek Power to the Pieper. Ik schreef het recept eerder uit in dit weekmenu. Wij aten er destijds bloemkool bij en dat was lekker!

Dinsdag: champignonrisotto – vega

Na het vlees van maandag, ga ik dinsdag voor een vegetarische risotto met champignons. Ik volg voor deze nooit echt een recept, maar wat ik doe lijkt best op dit recept van Pauline. Lekker met een bietensalade erbij. Die maak ik zo: stukjes (koude) gekookte biet, gesnipperd uitje, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en wat verse basilicum. Voor de bietjes gebruik ik voorgekookte bietjes in een vacuüm pakje die je bij de verse groente vindt.

Woensdag: Pasta met kip uit de oven

Op woensdag een recept dat ik ooit getipt kreeg van een vriendin. Het is een recept met kipfilet en onder andere crème fraiche en zongedroogde tomaatjes. Je eet het met pasta. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Pompoensoep

Ik hou van pompoen en het is helemaal herfst! Alleen zijn mijn kinderen er op de een of andere manier helemaal niet gek op en daarom heb ik het al een eeuwigheid niet gemaakt. Deze lijkt me lekker, misschien wel iets voor jouw kinderen 😉

Lekker bij de pompoensoep: Turks brood en ‘lekker bordje’ (oftewel allerhande rauwkost, stukje brie, worst, kruidenboter, olijven etc).

Vrijdag: Vegan herfststoofpot

Ik eindig dit menu met een berg groente, in deze stoofpot van Anne van Twillert van @mamwiljedatvakermaken. Anne maakte eerder vegan weekmenu’s voor ons. Op haar instagram-account maakt ze tegenwoordig vrolijke filmpjes van haar vegan kookkunsten!

Ik wens jullie een fijne week!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter