Relax

Weekendje weg zonder iPad

We gingen afgelopen weekend met zijn vieren naar De Eemhof. Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat het goed zou zijn een weekend met zijn vieren weg te gaan, toen ik van Center Parcs de vraag kreeg of ik wilde meewerken aan hun campagne ‘Zeg ja tegen wat ertoe doet’. Oftewel zeg vaker ja tegen elkaar zodat je samen mooie momenten beleeft.

Goeie timing: het wedstrijdseizoen van Keet staat voor de deur. Vanaf volgende maand is ze weekenden achter elkaar in het buitenland. Veelal met Henno en soms met mij. In die maanden zijn we meer een geoliede machine dan dat we echt samen zijn. Door de weeks aan het werk en wassen aan het draaien, in het weekend gescheiden, altijd een koffer klaar om weer te vertrekken. Maar ook als we gewoon thuis zijn, zijn we niet altijd echt samen merkte ik de afgelopen weken. De een vertrekt zaterdagochtend naar Den Bosch om te trainen, de ander heeft een verjaardagspartijtje, er moeten cadeaus gekocht worden, gesport en er komen vrienden langs. Voor je het weet is het weekend voorbij en heb je elkaar nauwelijks in de ogen gekeken. Het is tijd om ja te zeggen tegen ‘samen-dingen.’ Center Parcs it is. Dus: ja samen wakker worden, ja samen in een huisje, ja samen van de Wildwaterbaan, ja ik-ga-je-inmaken-bij-midgetgolf, ja Henno neem die frikadel XL maar (foto op aanvraag).

Hand erop als je mee gaat van de wildwaterbaan! Ja!

‘Ik ga een challenge doen als we het weekend naar dat huisje zijn,’ zei Teun een dag voordat we naar De Eemhof vetrokken. Hij stond in zijn pyjama naast mijn bed, zijn piekhaar alle kanten op. ‘Ik ga het hele weekend niet op de iPad.’ Ik wist even niet wat ik hoorde. Zijn voorstel voor deze challenge komt juist op het moment dat ik een artikel lees over de iPad als zoethoudertje. ‘Vier op de tien ouders voelt zich daar schuldig over, en maakt zich zorgen over het eigen smartphonegebruik,’ aldus de Volkskrant vorige week. Hoe herkenbaar. Laten we kijken of ons bezoek aan De Eemhof hier inderdaad verandering in kan brengen, want ja, hier in huis kunnen we er inderdaad ook wat van.

En wat blijkt? Het kost die kleine smurf van ons – tot mijn verbazing – geen enkele moeite. Hij neemt zijn eigen voornemen bloedserieus. Zelfs op het meest kritische moment, als hij ’s ochtends vroeg met zijn slaperige hoofd tussen ons in komt liggen taalt hij niet naar zijn digitale beste vriend. De rest van de dag is een eitje. Voor ons allemaal. Teun had met zichzelf afgesproken dat hij in De Eemhof een x aantal keer van de buitenglijbaan moest. Ook deze challenge gingen we gezamenlijk in. Verder gingen we zaterdag klimmen op de indoor klimwand, een oude liefde van mij. Samen met ‘Keet-ik-durf-altijd-alles’ hing ik tegen de wand en gniffelde ik in mijn vuistje omdat er eindelijk een stoere activiteit was waar ik beter in was. Onze instructeur daagde me nog iets verder uit en stuurde me zelfs geblinddoekt de muur op. I did it! Bij het midgetgolfen delfde ik helaas het onderspit en Teuns hoogtepunt van de dag was vooral de grote Orry & friends show. En verder was het heel veel zwemmen, zwemmen en zwemmen. Makkie zo hoor, je iPad niet aanraken en meer met elkaar doen (en 100 keer leuker!).

Maar ook toen we bij het huisje gingen chillen had Teun geen afkickverschijnselen. Toen moest hij namelijk een mierenhotel in een boom bouwen. En maakte hij vriendjes met het buurjongetje. Terwijl Henno een middagdutje deed in het zonnetje op de tuinstoel, Keet voor Aardrijkskunde in haar boeken keek, had ik zelf wel moeite niet steeds naar mijn iPhone te grijpen. In plaats daarvan pakte ik het boek ‘Ik maak het uit! Een gezonde relatie met je smartphone’ er bij. Na een paar leerzame bladzijdes leg ik het weg. Het was namelijk tijd voor de volgende activiteit samen: bootje varen. Een kwartier later zitten we in het Lego-bootje: Teuns favoriet. Keet is onze stuurman, stuurt ons vakkundig de bomen in en weet nog net de zwanen-waterfietsen te ontwijken. Gelukkig heb ik wel mijn telefoon mee, want hé van deze waardevolle familiemomenten samen moeten we natuurlijk wel foto’s, en filmpjes maken ;).

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met Center Parcs.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter