Relax

Opgeruimd staat netjes: praktische opruimtips voor drukke moeders

We kennen het allemaal: de strijd tegen de chaos in huis. Met kinderen die rondrennen en een druk leven is het soms een uitdaging om alles netjes te houden. Maar geen zorgen, we hebben wat handige tips voor jullie om het huis opgeruimd te krijgen én te houden. En dat op een makkelijke en snelle manier!

Begin klein en berg speelgoed slim op

Kies elke dag één klein opruimklusje. Dit kan iets simpels zijn zoals de schoenen netjes in het schoenenrek zetten of de papieren sorteren op het bureau. Kleine stappen maken een groot verschil. Gebruik doorzichtige bakken of manden voor speelgoed. Zo kunnen de kinderen makkelijk vinden wat ze zoeken zonder alles overhoop te halen. En het opruimen gaat net zo snel!

Berg zoveel mogelijk op in kasten zodat alles uit het zicht is

Een ladekast is je beste vriend. Ideaal voor sokken, ondergoed, maar ook voor knutselspullen of die eeuwige losse legoblokjes. Label elke lade zodat je in één oogopslag ziet wat waar hoort. Doe dit overigens bij alles in huis. Zorg dat voor alles een vaste plek is in huis. Zo weet iedereen waar spullen horen en is het makkelijker om alles opgeruimd te houden.

En houd deze ladekasten ook opgeruimd. Eens in de zoveel tijd is het goed om door het huis te gaan en te kijken wat weg kan. Speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt, kleren die te klein zijn… maak iemand anders blij met de spullen die jij niet meer nodig hebt.

Zorg voor een leuke opruimroutine. Ja, dat kan!

Maak opruimen onderdeel van je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld elke avond even de woonkamer doorlopen en spulletjes op hun plek leggen. Zo wordt het een gewoonte in plaats van een vervelende klus. Probeer niet alles in één keer te doen. Focus op één kamer of zelfs één gedeelte van een kamer per keer. Zo blijft het overzichtelijk en haalbaar. Leer je kinderen ook dat opruimen bij het dagelijks leven hoort. Maak het leuk voor ze door bijvoorbeeld een opruimrace te houden: wie het snelst zijn speelgoed kan opruimen! Zet een vrolijk muziekje op tijdens het opruimen. Je kunt zelfs een klein dansfeestje houden terwijl je bezig bent. Zo wordt opruimen een feestje in plaats van een klus. Na een opruimsessie is het tijd voor een klein feestje voor jezelf. Neem een lekker kopje thee, kijk je favoriete serie, of lees een goed boek. Je hebt het verdiend! Met deze tips wordt opruimen net wat makkelijker en hopelijk ook leuker. En het belangrijkste is natuurlijk dat jullie tijd overhouden voor de leuke dingen met de kinderen. Succes en geniet van jullie nette, gezellige huis!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter