Kook

Relax Mama-weekmenu 66: budgetmenu

Deze week ben ik weer gaan puzzelen op een budget weekmenu. Na een dure mei-vakantie en compleet inefficiënt boodschappen doen erna, heb ik mezelf tot de orde geroepen. Met dit budgetmenu voor vijf dagen kwam ik uit op €29,08! BAM! Ik heb mijn boodschappen bij Aldi en Nettorama gedaan, die zitten namelijk bij mij om de hoek én zijn goed in prijs. Het boodschappenlijstje met prijzen vind je onderaan dit blog.

Maandag: Bietenrisotto (vegetarisch)

Toen ik afgelopen week een keer bij mijn buren binnenliep om Teun daar weg te plukken was mijn buurvrouw Maaike een bietenrisotto aan het maken. Die hebben wij al een tijdje niet gegeten en vond ik mooi in dit budgetmenu passen. Het recept dat ik gebruik vond ik hier op foody.nl. Om hem budget te houden vervang ik de geraspte geitenkaas voor geitenkaasbolletjes die ik in het koelvak vond. Ik kwam voor dit gerecht uit op €5,88.

Dinsdag: Pasta met makreel en tomaatjes

IMG_1470Dinsdag  een recept met vis. Ik ben gaan Googelen op ‘makreel’ en ’tomaat’ en kwam op dit recept uit. Hij lijkt mij erg lekker! (en kostte: €6,74)

Woensdag: Witte stamppot met spekjes

Woensdag een recept uit Relax Mama in de Keuken. Een recept dat Astrid (moeder van Giel en Janne) instuurde en echt heel kindvriendelijk is! Én goedkoop (€4,29) en eenvoudig:

Zo maak je het: Doe 500 gram witte koolreepjes en 1 kg aardappelblokjes in een ruime pan met water. Voeg een bouillonblokje en 1 tl kerriepoeder toe. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten koken.

Bak intussen in een droge koekenpan 200 gram spekblokjes uit, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet het kookwater af, maar bewaar 1 grote opscheplepel kookvocht. Stamp aardappels en kool met een pureestamper door elkaar; maak eventueel wat smeuïger met wat kookvocht. Meng de spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Schermafbeelding 2017-05-12 om 11.23.12Donderdag: Marokkaanse gehaktballetjes

Voor de donderdag heb ik mij weer een keer laten inspireren door Susan van Smulpaapje.nl. Dit keer kwam ik op en recept van haar uit 2014 en zij heeft het weer overgenomen uit het boek ‘Melk en Dadels‘. Je vindt het recept hier. Ik kwam voor dit gerecht op €6,54 uit. Maar moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik de kruiden op voorraad heb.

Vrijdag: Aardappel-preitaart met tomaatjes (vegetarisch)

Ik wilde nog een recept met aardappels in het menu opnemen, zodat ik die zak aardappels nog een keer kon gebruiken. Ik zocht op ah.nl op ‘budget’ en ‘aardappel’ en kwam op dit recept uit. In het recept staan krielaardappels. Ik gebruik gewoon de aardappels uit de zak die ik ook voor de witte stamppot kocht. De boodschappen voor dit gerecht kostte €5,63.

Het boodschappenlijstje!

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij die ik heb betaald. Sommige dingen kocht ik in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de aardappels). Ik heb peper, zout en olijfolie niet opgenomen en andere kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.

Schermafbeelding 2017-05-12 om 11.07.34

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Petra 20 mei 2018 at 20:25

    Het meest fijne aan de budgetmenu’s zijn de kant en klare boodschappenlijstjes. Dat geeft mij echt een relaxed gevoel in drukke tijden. Dank je wel voor de inspiratie.

    • Reageer Elsbeth Teeling 22 mei 2018 at 09:34

      Leuk om te horen, dank je! Als ik tijd heb doe ik het boosschappenlijstje erbij. Zal kijken of dat komende week weer lukt.

    Laat je reactie achter