Lees

Voor alle moeders

Vandaag is het Moederdag. Zelfgemaakte-ketting-of-fotolijstjes-dag. Aangebrande-croissantjes-dag. Wij-doen-daar-niet-aan-dag. En volgens de Mediamarkt: veel-te-dure-cadeautjes-dag.
Of je het nou viert of niet. Hoe je het ook viert. Vandaag is het Moederdag.

Voor alle moeders die de leukste kinderen ter wereld op aarde hebben gezet. Voor alle moeders die daar wel eens aan twijfelen. Voor moeders die niet anders willen en voor moeders die best wel eens anders willen. En ook voor….

….de moeder die afgelopen week misschien op geen fatsoenlijke manier uit bed kon komen. Omdat ze ziek was. Moe was. Gewoon even op was. En zich daar nu schuldig over voelt. Luister, dat hoeft echt niet.

….de moeder die afgelopen week rond bedtijd te vaak niet thuis was. Omdat ze verplichtingen had. Of er niet was omdat het ‘haar week’ niet was. Of haar hoofd ergens anders was. En dat is klote, maar wees niet te hard voor jezelf als je het even niet anders kon doen.

…de moeder die afgelopen week lachend door het park liep, met in haar hand het handje van een kind dat eigenlijk van een ander is. Maar in haar hart voelt als haar eigen. En wauw, wat ben ik blij dat die kinderen jou mogen kennen! 

….de moeder die eindelijk een dag naar de sauna mocht, maar vervolgens met een ziek kind naar de dokter reed. En daarna dagen liep te zorgen en te troosten. En ondanks dat ze weet dat dat het beste is, toch ook een beetje baalt. En ja, dat mag best.

…. de moeder die de honneurs waarnam voor een andere moeder, omdat ze er even doorheen zat. En het fijn is als je er voor elkaar kunt zijn. Omdat kinderen het nog fijner vinden als er iemand is. Wat ontzettend tof dat jij er wilde zijn!

…. de moeder die al die liefde en aandacht vroeger eigenlijk bikkelhard nodig had maar het niet kreeg, en nu haar stinkende best doet om het haar eigen kinderen wel te geven. En dat af en toe best moeilijk vindt. Nee dat is niet raar, je bent zo waardevol bezig, vergeet dat niet!

Vandaag is het Moederdag voor ons allemaal: unieke moeders met unieke karakters, met unieke kinderen die allemaal hun eigen aanpak nodig hebben. Een aanpak die je misschien de ene dag feilloos aanvoelt, maar waarmee je een andere dag de plank volledig misslaat. Relax. Er bestaat geen hogere graad in moederschap. We doen gewoon allemaal ons stinkende best.

Dus laten we dat gewoon vieren. Met chocoladekruimels in bed en versgeperste sinaasappels in de (veel te) vroege ochtend. En de allerfijnste kinderarmen om je nek. Dat is waar het echt om gaat.

The most precious jewels around your neck are the arms of your children. Fijne Moederdag!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer anna 18 mei 2017 at 21:19

    En vergeet vooral niet alle moeders, bij wie het niet wilde lukken maar zo graag moeder hadden willen zijn..!

  • Laat je reactie achter