Kook

Zomertoppers weekmenu

De temperaturen gaan komende week iets omlaag. Maar de gerechten uit dit weekmenu kun je gewoon opslaan voor de rest van de zomer natuurlijk. Ik kreeg het boek Zin in salade van Bibi Looman op mijn bureau deze week, en daar heb ik heerlijk uit kunnen putten voor dit weekmenu. Zie hieronder!

Maandag: Salade Niçoise (met kindervariant)

Ik begin de week met een klassieker die bij ons vaker op tafel komt: de salade Niçoise. Je vindt het ‘ons’ recept hier. Toen ik het recept op de site zette, ga ik onze kindervariant erbij, wat eigenlijk niet meer is dan alle loss onderdelen op het bord, zonder de dressing.

Dinsdag: Salade gegrilde Perzik en burrata

Kijk nou naar deze foto! Daar heb je toch gelijk trek in. Het is één van de salades uit het boek van Bibi Loomans. Het staat, hoe kan het ook anders, in het hoofdstuk met Zomer-salades en ik heb het vermoeden dat dit zomaar een favoriet van ons kan gaan worden. Je vindt het recept ook hier!

Woensdag: Big Mac wraps

Misschien niet echt een zomertopper, maar wel dé topper van dit jaar. En ik heb gewoon weer heel veel trek in deze Big Mac wraps. Je vindt het recept daarvoor hier.

Donderdag: Bifteki en Griekse salade

Grieks eten is altijd goed voor het zomergevoel. Deze Griekse hamburgers, oftewel bifteki, zijn echt heerlijk. Wij gebruiken dit recept van de site Keukenliefde.nl. Een Griekse parelcouscous-salade erbij zoals deze en je hebt een topmaaltijd!

Vrijdag: BBQ met prei-prikkers

We luiden het weekend in met een BBQ! En als nieuw gerecht doen we daar deze prikkers met prei bij uit het salade-boek van Bibi Loomans. Want zoals zij zegt: “Dit is een ideaal recept voor kinderen (en moeilijk eten de volwassenen) om tussen alle garnalen en kipspiesen ook wat groente binnen te krijgen. Biibi: “Je moet de prei wel even blancheren, dan prikt die makkelijker. Dat kun je ook een paar uur van tevoren al doen.” Je vindt het recept in haar boek, maar ook hier.

Zaterdag: Sushi-tafel

Kennen jullie het concept voor de do-it-yourself-sushi al? Ik nam hem een paar weken terug op in het weekmenu en het blijkt een topper. Ook geschikt voor warme dagen. Het is een tafel vol ingrediënten en in vieren geknipte nori-vellen, die je dan zelf kunt vullen met alles wat je lekker vindt.

Op tafel stonden onder andere kommetjes met: sushi-rijst, avocado, zeewier, komkommer, zalm, krabsticks, geroosterde panko, mango en chicken fingers. Minke had er een sausje van mayo, yoghurt, wasabi, sesam en soyasaus bij gemaakt.

Zondag: Salade Melanzane all Parmigiana

En dan eindigen we met nog een gerecht uit Zin in salade. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat dit een hartstikke lekker gerecht is. Ik zet hem op zondag, want je moet er op tijd aan beginnen (het is vooral wachttijd). Je vindt het recept hier.

In het boek Zin in Salade van Bibi Loomans (die culinair redacteur én tv-kok bij Koffietijd was) vind je meer dan 50 saladerecepten voor elk seizoen (merendeel vegetarisch). Daarnaast geeft Bibi extra inspiratie voor bijvoorbeeld zelfgemaakte kruidenolie, pittige honing, gekonfijte tomaten, crispy sjalotten en ingemaakte venkel. Het boek kost €27,99 en je koopt het onder andere hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter