Kook

Zomertoppers weekmenu

Het lijkt er op dat die heeeeeele lang herfst van dit jaar komende week eindelijk is afgelopen. De temperaturen gaan zwaar iets omhoog en het lijkt droog te blijven (afkloppen!). Om de weergoden wat te stimuleren hier wat zomerse gerechten, die je ook gewoon kan opslaan voor de rest van de zomer natuurlijk. Ik pakte onder andere het boek Zin in salade van Bibi Looman er bij, want daar staan echt lekkere dingen in voor zonnige dagen.

Maandag: Salade Niçoise (met kindervariant)

Ik begin de week met een klassieker die bij ons vaker op tafel komt: de salade Niçoise. Je vindt het ‘ons’ recept hier. Toen ik het recept op de site zette, ga ik onze kindervariant erbij, wat eigenlijk niet meer is dan alle loss onderdelen op het bord, zonder de dressing.

Dinsdag: Salade gegrilde Perzik en burrata

Kijk nou naar deze foto! Daar heb je toch gelijk trek in. Het is één van de salades uit het boek van Bibi Loomans. Het staat, hoe kan het ook anders, in het hoofdstuk met Zomer-salades. Je vindt het recept ook hier!

Woensdag: Big Mac wraps

Misschien niet echt een zomertopper, maar wel een van de toppers van de clib. En ik heb gewoon weer heel veel trek in deze Big Mac wraps. Je vindt het recept daarvoor hier.

Donderdag: Bifteki en Griekse salade

Grieks eten is altijd goed voor het zomergevoel. Deze Griekse hamburgers, oftewel bifteki, zijn echt heerlijk. Wij gebruiken dit recept van de site Keukenliefde.nl. Een Griekse parelcouscous-salade erbij zoals deze en je hebt een topmaaltijd!

Vrijdag: BBQ met prei-prikkers

We luiden het weekend in met een BBQ! Met deze prikkers met prei erbij uit Bibi’s boek. Wij herontdekten de prei dit jaar helemaal, dus deze week verdient hij ook een plek op de barbecue. Zoals Bibi erbij zegt: “Dit is een ideaal recept voor kinderen (en moeilijk eten de volwassenen) om tussen alle garnalen en kipspiesen ook wat groente binnen te krijgen. Biibi: “Je moet de prei wel even blancheren, dan prikt die makkelijker. Dat kun je ook een paar uur van tevoren al doen.” Je vindt het recept ook hier.

Zaterdag: Sushi-tafel

In het weekend weer een keer de do-it-yourself-sushi. Die je misschien eerder al hier gezien hebt. Ook heel geschikt voor warme dagen: een tafel vol ingrediënten en in vieren geknipte nori-vellen, die je dan zelf kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld: sushi-rijst, avocado, zeewier, komkommer, zalm, krabsticks, geroosterde panko, mango en chicken fingers. Minke had er een sausje van mayo, yoghurt, wasabi, sesam en soyasaus bij gemaakt.

Zondag: Salade Melanzane all Parmigiana

En dan eindigen we met nog een gerecht uit Zin in salade. Heel lekker! Ik zet hem op zondag, want je moet er op tijd aan beginnen (het is vooral wachttijd). Je vindt het recept hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Aanbieding schort en boek

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter