Baby, Lees

Zo koop je luiers zo slim mogelijk in

Zit je nog in de baby-fase? Jouw baby gebruikt zo’n vijf luiers per dag. Dit is natuurlijk hartstikke kostbaar. Je wilt wel het beste voor je kindje: comfortabele luiers dus en genoeg verschonen. Daar wil je niet op besparen. Gelukkig zijn er ook manieren waarop je voor minder geld dezelfde luiers kunt kopen. Hier lees je vijf verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen.

  1. Bestel grote voorraden om geen verzendkosten te betalen

Als je luiers online bestelt, kunnen daar hoge verzendkosten bij komen kijken. Hartstikke zonde natuurlijk, vooral omdat veel webshops boven een bepaald bedrag gratis jouw pakketje verzenden. Zorg daarom dat je altijd aan dit bedrag komt zodat je bespaart op de verzendkosten. 

Let wel op de maat van de luiers die je bestelt: je wilt natuurlijk niet zoveel luiers kopen dat ze nog niet op zijn als jouw kindje alweer aan de volgende maat toe is. Reken daarom uit hoeveel luiers je ongeveer nodig hebt per maat en bestel eventueel alvast een maatje groter. 

2. Vergelijk online de prijzen in verschillende winkels

Soms kunnen dezelfde luiers verkocht worden voor verschillende prijzen. Vergelijk daarom altijd hoe duur een pak is bij diverse winkels. Online is dit natuurlijk het makkelijkst, zo hoef je niet langs allemaal fysieke winkels. Als je de luiers op het internet opzoekt, kun je gelijk alle specificaties en reviews bekijken. Zo kies je alleen de beste luier uit voor jou baby. Lekker efficiënt!

3. Bekijk waar luiers in de aanbieding zijn

Vaak is er wel in minimaal één winkel een aanbieding voor luiers. Handig om te weten waar dit is. Veel webshops hebben een aanbiedingen-pagina voor luiers, bijvoorbeeld de luier aanbiedingen bij Kruidvat. Hier kun je direct zien welke luiers in de aanbieding zijn op dat moment, en kun je ze voordelig inslaan. Je hebt de meeste kans om een goede afprijzing te treffen als je je niet bindt aan één luiermerk.

4. Ga af op de prijs per luier, niet de totaalprijs

Soms lijkt het alsof je een goede deal hebt gevonden, maar beschikt een pak over minder luiers dan een duurdere versie. Hierdoor kan het zijn dat de prijs per luier alsnog duurder uitvalt, en je er dus eigenlijk niet goed aan doet om de luiers met deze deal te kopen. Kijk daarom altijd wat de prijs per luier is, dit doe je door het totaalbedrag te delen door het aantal luiers in een pak.

5. Probeer verschillende luiers 

De ene luier is de ander niet. Zo gaan sommige luiers een stuk langer mee dan de ander. Een luier die je om de haverklap moet vervangen, is natuurlijk op termijn een stuk duurder dan eentje die langer aan kan blijven. Het lijkt in eerste instantie dus misschien goedkoper, maar dat is niet het geval. Test daarom verschillende luiers en kijk welke het beste bij jouw baby passen. 

Natuurlijk moet je een luier ook weer niet té lang aan laten, dit komt de hygiëne (en de geur in huis) niet ten goede. Het is belangrijk om hierin een goede balans te vinden.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter