Lees, Zwanger

Zijn naam

Maud is nu 27 weken zwanger. Ze houdt ons wekelijks op de hoogte over hoe ze dat ervaart.

Toen ik deze week in een bomvolle trein naar huis reisde en mijn ogen nauwelijks open kon houden, maakte een korte blik op het beeldschermpje naast me dat ik ineens helemaal wakker was. Het tienermeisje naast me zat druk te appen met haar verkering. Wat mij zo alert maakte, was de naam op haar scherm, nota bene met een hartje erbij. De naam die wij hebben uitgekozen voor onze spruit!

“Tot straks, hvj,” appte ze naar hem en stopte de telefoon in haar tas.

Mijn hart maakte een sprongetje. Zou ‘onze’ over een jaar of 16 ook verkering hebben? En lieve appjes van zijn vriendinnetje krijgen?

Klinkt leuk, slim ook.

Een dag later hoor ik zijn naam alweer vallen. Tijdens een vergadering op het werk adviseert een collega om voor een ingewikkelde kwestie eens langs te gaan bij de juridisch adviseur met ‘onze’ naam. Klinkt leuk, slim ook. Zou ik ook een advocaat in de dop in mijn buik hebben? Of toch eerder een soort Freek Vonk, docent of gaat hij op Freudiaanse wijze zijn moeder achterna en eindigt-ie in een kantoor met sofa?

Ik roep mezelf tot de orde. De ene Jan is de andere niet, deze baby wordt vooral zichzelf.

Maar hij laat me niet los: als hoofdpersoon in mijn droom bezorgt hij mij een drukke nacht. Heeft ie eerst nog blonde krullen, even later is het een donkere macho in strak kostuum. De ene versie deelt cocktails uit op het strand, een andere vervoert ons als piloot in zijn eigen vliegtuig de hele wereld over. Totdat ik schrik van enkele kort op elkaar volgende piepjes en ik ervan overtuigd ben dat we gaan neerstorten…

Het blijkt een appje waarvan ik wakker schrik.

Het is zwangere vriendin J: “Aaahgr, ik word gek van de namenstress. Mijn vriend kwam met Remco en Marcel, ik wist niet dat iemand op deze aardbol dat anno 2019 nog acceptabel vond!”

Ben ik toch maar blij dat we die stress in elk geval zijn gepasseerd.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Ine&Frank 5 april 2019 at 05:55

  Wij zijn er van overtuigd dat je meer meegeeft dan een naam. De naam heeft invloed op de persoonlijkheid en roept iets bij de ander op.
  Wij zijn blij dat onze kinderen hun naam eer aan doen, ze zijn hoe ze heten! 😍

 • Reageer Margriet 5 april 2019 at 18:24

  Hulde!!! Dit had ik nou net nodig. Ik heb al een paar jaar een naam deze is helaas door een vriendin ook gebruikt. Deze naam heeft voor mij zoveel emotionele waarde.
  De zin “De ene Jan is de andere niet, deze baby wordt vooral zichzelf.” Helpt mij om er gewoon voor te gaan!

 • Laat je reactie achter