Relax

Acht toffe dagkampen voor de meivakantie

Ik kondigde het een paar weken geleden al aan nadat wij een superlekker voorjaarsvakantie hadden, die mede mogelijk gemaakt was door de skateweek van Teun: ik ben fan van het concept dagkamp! Zie mijn enthousiaste blog daarover hier. Voor dit blog vroeg ik jullie input voor dagkampen die er in de meivakantie zijn. Hieronder een paar mogelijkheden. Hoop dat het jullie op ideeën brengt!

1. Skateweek

Het idee voor dit blog begon met de skateweek van Teun. De skateweek in Utrecht, georganiseerd door Skate Days, is overigens niet per se een week, maar bestaat uit losse dagen. Het programma is dagelijks van 9:30 tot 12:30 en je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je wilt meedoen, één dag of meerdere dagen. Teun ging in de voorjaarsvakantie vier dagen. Het leuke van hun concept vind ik dat het in de ochtend is en je in de middag samen nog iets kunt doen.

De Skateweek is voor iedereen, ervaring is niet nodig. Ze hebben groepjes voor starters en groepjes voor gevorderden en de kinderen die meedoen zijn tussen de zes en 16 jaar. Meer weten? Kijk op de website van Skate Days voor meer informatie!

Woon je niet in de buurt van Utrecht? Op deze site kun je checken welke skateparken bij jou in de buurt zijn. Ik weet bijvoorbeeld dat skatepark Sweatshop in Den Haag ook activiteiten in de schoolvakanties heeft.

2.Multi-sport dagkamp

Jorindes zoon deed vorige vakantie een kamp met allerlei sporten. “Heel tof voor kinderen die er nog niet uit zijn welke sporten ze het leukst vinden,” aldus Jorinde. Op deze multi-sport kampen van Sportivun proberen kinderen van alles uit: van hockey tot atletiek, voetbal en springen op een groot springkussen, waardoor er een basis voor allerlei sporten wordt gelegd, maar de kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze kunnen omgaan met winnen en verliezen en het samenwerken. De kampen staan onder leiding van gymdocenten.

De dagkampen zijn van negen tot vijf, maar als dat te lang is zijn er ook extra breng en haal momenten mogelijk. Alles is verder verzorgd: gezonde tussendoortjes, de lunch en drinken. Deze kampen zijn in de meivakantie onder andere in Utrecht, Amstelveen en Soest. Kijk op de site van Sportivun voor alle plaatsen. Ik heb van Sportivun een kortingscode gekregen waarmee je 10% korting krijgt op het bedrag.  Vul de code Mama-19 in in het opmerkingenveld, dan krijg je na afloop de korting terug gestort.

3. Pony-, Adventure- of Meidenkamp

Op de site van Simbo Jongerenkampen vond ik toffe kampen in Bergeijk (onder Eindhoven). Daar organiseren ze in de meivakantie voor kinderen van 7-10 en 10-13 jaar oud een ponykamp en een adventurekamp waar je onder andere gaat quad rijden, laser gamen, survivallen, paintballen zwemmen en crossen op mountainbikes. Ook organiseren zij samen met Meiden Magazine een kamp exclusief voor meiden van 10-13 jaar. Dit meidenkamp staat in het teken van workshops als zeemeerminzwemmen, make-uppen en bakken. Voor alle kampen zijn 3- en 5-daagse programma’s. Slapen jouw kinderen liever thuis? Dat kan ook (maar hoeft niet). Speciaal voor dit blog kreeg ik van Simbo ik een kortingscode waarmee je geen reserveringskosten (à €17,50) hoeft te betalen. Gebruik bij boeking de actiecode ‘CVRMS19’. De korting wordt verrekend op de boekingsbevestiging.

4. Surfen & zeilen in Groningen, Oostvoorne, Scheveningen of Ouddorp

Van Rikste kreeg ik de Surf en Outdoordagen van Teuntje de Slak. Alleen om de naam wilde ik die hier al tussen zetten. Het is een driedaagse wind en zeilcursus van 1 tot en met 3 mei van 12:00 tot 16:00 uur. Tijdens deze drie dagen leer je de  basis van het windsurfen en zeilen, doe je spelletje op het avontureneiland en ga je suppen, windsurfen en zeilen. Er zijn twee groepen: één groep van 7 t/m 11 jaar en een groep van 12 t/m 17 jaar. Meer informatie vind je hier.

Is Groningen een beetje ver weg? Aan de andere kant van Nederland heb je:

  • op de Oostvoornse plassen heb je een windsurf(dag)kamp van vijf dagen,
  • in Scheveningen bij Heartbeach heb je 3 of 5-daagse dagkampen waar je kunt leren golfsurfen
  • bij Brouwersdam en Ouddorp heb je surf-, of kitekampen van O’Neill summercamps maar die zijn met slapen en een hele week. Daarover vind je hier meer informatie.
5. Kunstkamp: voor de creatievelingen

Is jouw kind meer van de knutsel dan van het sportieve? Dan ziet dit kamp er superleuk uit: Het Artzuid Art Camp in Amsterdam Zuid, vijf dagen knutselen, gecombineerd met buiten spelen. Geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

6. Leer programmeren op Codekamp

En hoe leuk is dit voor kinderen die van programmeren, technologie of gamen houden? Op dit kamp voor kinderen van 8 tot 13 jaar leren kinderen technologie gebruiken, maar ook zelf technologie creëren. Je eigen website of game maken, problemen oplossen, mediawijsheid, communiceren en creatief denken komen aan bod. Maar in het programma is ook ruimte voor buiten spelen. De kampen worden op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Meer info vind je hier. Zit jouw regio er niet bij? Als je Googelt op programmeerkampen dan zijner volgens mij nog wel meer kampen die worden georganiseerd.

7. Voetbalkamp

Ons vriendinnetje Janne ging in de voorjaarsvakantie in Utrecht naar een voetbal-dagkamp via Ubuntu en die was zo enthousiast dat ze dat in de meivakantie weer gaat doen. Voetbalkampen worden door het hele land georganiseerd. Dagkampen en overnachtingskampen. Op deze site vind je een heel overzicht.

8. Ski- of snowboarden

Zoals je misschien al eerder hebt kunnen lezen gaan wij in de meivakantie nog op wintersport naar Tigne, maar je kunt natuurlijk ook gewoon in Nederland op skikamp gaan. Bijvoorbeeld in Nieuwgein op de borstelbaan (dat deed Teun de afgelopen vier zondagen) of indoor in Zoetermeer bij Snowworld.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter