Lees

Win Love Mama!

Het is week twee van de Relax-Mama-Advent-weken! Tot Kerst maak je iedere week kans op één van de Relax Mama-producten. Want we hebben wat te vieren. Dat deze site er is bijvoorbeeld en dat we al met meer dan 110.000 bij deze club zijn. Daarom mag ik van Uitgeverij Snor cadeaus weggeven. Deze week is dat het boek Love Mama! Dit boek is een stuk minder bekend dan zijn voorganger maar eigenlijk is het mijn persoonlijke favoriet.

In Love Mama! vind je 101 tips om een fijne relatie te hebben en te houden. Want phoe, soms is het best lastig om het samen een beetje leuk te houden als je alleen maar aan het rennen en vliegen bent, als de nachten gebroken zijn en als je te weinig momenten met z’n tweeën hebt. En daarom schreef ik Love Mama! Omdat het wel kan, het leuk houden. Alleen soms moet je er misschien net even wat meer moeite voor doen, dan vroeger.

Schermafbeelding 2015-12-02 om 16.06.38

Schermafbeelding 2015-12-02 om 16.06.14

Twee pagina’s uit Love Mama! Met illustraties van Moniek Bouwmeester

Hoe doe je mee?

Je maakt deze week kans op het boek als je onder deze post in het reactieveld de volgende vraag beantwoordt: Wat is jouw ultieme Love Mama-tip?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Je kunt tot maandag 7 december meedoen.

Relax-Mama-Advent-weken

Na deze week geeft Uitgeverij Snor nog drie weken prijzen weg:

 • De derde week (vanaf 9 december) – 5 Relax Mama Kwartetspellen
 • De vierde week (vanaf 16 december) – 5 Relax Mama Kaartenboekjes
 • De vijfde week 5 (vanaf 23 december) – 5 Relax Mama-posters
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

114 Reacties

 • Reageer Vin 2 december 2015 at 19:06

  Beiden vrij nemen van werk, kind naar kinderdagverblijf en samen de hele dag in bed liggen 😉

  • Reageer Monique Zwaan 3 december 2015 at 10:31

   Genieten van de simpele dingen. Zoals spelletjes met de kids doen. Lekker stoeien, uitwaaien op het strand of in het bos. Dan besef je wat echt belangrijk is?

 • Reageer Janneke de Vreugd 2 december 2015 at 19:06

  Wij hebben de marriage course gevolgd samen. Echt een leuke verdieping in je huwelijk.
  Wij proberen iedere maand samen weg te gaan. Meestal lukt diner niet. Maar met een lunchbereik je eigenlijk hetzelfde effect!

 • Reageer Krishna 2 december 2015 at 19:07

  Tja, ook romantiek moet je plannen als je moeder bent. Plan minimaal 1x per maand een beetje us-time (niet te verwarren met me-time!). Het hoeft niet lang te duren, maar ga iets doen waardoor je in gesprek raakt met elkaar. Dat kan dus ook samen afwassen zijn (terwijl de vaatwasser ernaast staat) of uitgebreid eten (een mens moet toch eten).
  Tja, ik weet wel hoe het zou moeten, maar ik doe het niet. Ik hoop dat dit boek mij een steun in de rug (en een stok achter de deur) kan geven!

 • Reageer Greta 2 december 2015 at 19:07

  Mijn ultieme Love-Mama tip is:

  Laat je kinderen altijd in hun waarde, luister naar ze, laat ze voelen dat je van ze houdt!
  Stel “knuffelmomenten” in!!
  Goed voor kind en moeder!! ♥♥♥

 • Reageer Anita 2 december 2015 at 19:13

  Op momenten, dat de realiteit tot me doordringt en dat we nooit meer een kindje zullen krijgen, mijn zoontje bij me komt zitten me knuffeld en zegt maar mama ik hou toch van jou. Dan is alles onbelangrijk en weet je dat hij de enige is die telt! En de wens een wens blijft om stiekem over te dromen.

 • Reageer Yvon 2 december 2015 at 19:14

  Ik ben nog maar nét zwanger van mijn eerste kindje, dus een tip heb ik niet. Ik ben juist wel heel erg benieuwd naar de tips van anderen, want stiekem vind ik het best spannend allemaal! Ik doe daarom ook graag mee met je winactie 🙂

 • Reageer Thirza 2 december 2015 at 19:14

  Mijn tip voor love-mama is gewoon tijd maken voor elkaar. Kind af en toe laten logeren. Maar ook veel met het gezin doen. Zo betrekken wij onze dochter overal bij, of het nou opruimen is of koken of bij het werk wat we doen.

 • Reageer Nienke 2 december 2015 at 19:14

  Omdat het soms moeilijk is te zien wat hij allemaal wel doet: schrijf eens 10 dingen op waarmee hij laat zien dat hij van je houdt.
  Echt.. Het opent je ogen! Er zijn zoveel dingen, maar je moet ze wel willen zien.

  • Reageer Majonne Twigt 3 december 2015 at 07:49

   De tip van Nienke vind ik echt super. Ik merkte dat ik direct begon toen ik de tip las. Ik heb me enorm geërgerd aan mijn man de afgelopen week. Maar als ik er eens goed bij stil sta doet hij die dingen wel met de beste bedoeling. En zijn er nog zo veel meer dingen die hij doet waarom ik van hem houd.

 • Reageer Christa 2 december 2015 at 19:14

  Onze eigen traditie in ere houden: Op kerstavond samen gourmetten en een fles champagne drinken

 • Reageer Jacqueline 2 december 2015 at 19:14

  Ik heb werkelijk geen idee! Daar moet ik het boek toch eerst voor hebben gelezen? Als ik m win, zal ik je twee dagen later laten weten wat ik de beste tip vind! In twee dagen heb ik m
  Vast wel uit ?

 • Reageer Samantha 2 december 2015 at 19:15

  Onze zoon lekker bij opa en oma laten logeren en wij lekker samen uiteten,cocktailtjes drinken of filmpje in de bios! Mijn love mama tip dus; je niet schuldig voelen om kids weg te brengen en even van elkaar genieten want dat is net zo belangrijk!

 • Reageer Denise 2 december 2015 at 19:15

  Mijn ultieme love mama tip;

  Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zo als t gaat 😉

  • Reageer Denise 3 december 2015 at 16:44

   Wat betekent; wees flexibel.
   Ook met kinderen kan dat 🙂

 • Reageer Michelle 2 december 2015 at 19:17

  Mijn man heeft een eigen bedrijfje en ik werk flexibel, daarom zien we elkaar soms maar heel even of pas laat, maar voor het slapen gaan geven we elkaar een kus en knuffel en zeggen dat we van elkaar houden. Het is zo iets kleins maar voelt zo goed!

 • Reageer Dita 2 december 2015 at 19:22

  allebei druk met werk, vrienden en andere leuke dingen… twee heerlijke meiden dussssss … schiet ik af en toe gewoon een outlook agenda uitnodiging in 😉

 • Reageer Chantal 2 december 2015 at 19:22

  Mijn tip: dagelijks schermloze tijd voor het hele gezin. Bij ons is dat tussen 17:00 en 20:00.
  Echte aandacht voor elkaar en geen gepingel tussendoor 🙂

  • Reageer Chantal 2 december 2015 at 19:26

   Zegt ze om 19:22 haha ben alleen thuis en dan heeft schermloze tijd natuurlijk geen zin 😉

 • Reageer Angela Lak 2 december 2015 at 19:25

  Kind(eren) even makkelijke kost of de (extra) pasta van gister opnieuw opgewarmd en zelf een stokbroodje kruidenboter als voorgerechtje en zodra het bedtijd is samen romantisch eten. Mét kaarsjes.

  Geen oppas nodig en toch tijd met zijn tweetjes. <3

  • Reageer Chantal 2 december 2015 at 19:27

   Ah doen wij ook maandelijks!!

 • Reageer Naomi 2 december 2015 at 19:26

  Mijn ultieme love mama tip is naast mama ook jezelf te blijven.. Verwen jezelf af en toe, neem wat tijd voor jezelf en relax!! Dan zit je beter in je vel en blijf je een veel leukere mama !!

 • Reageer Adow 2 december 2015 at 19:27

  Mijn ultieme love mama tip is:
  You & me time.. Dat is een moment van dag dat je minstens 1 uur zonder tv/telefoon/radio en andere stoor zenders tijd doorbrengt met je kind.. Hij/zij mag bepalen wat jullie zullen doen… Mijn zoon van 10 jaar vindt het nog steeds fijn om bij hem te liggen (19.00-20.00uur) en samen een boekje te lezen… We wisselen het af hij leest een hoofdstuk en ik een hoofdstuk

 • Reageer Sacha Oeij 2 december 2015 at 19:30

  Proberen spontaan” us-time ” te hebben.
  Dat maakt het net even sprankelender en gezelliger!

 • Reageer Vinca 2 december 2015 at 19:33

  Snuif, inhaleer en belééf iedere seconde van je kinderen, vooral als ze nog klein zijn en roddel, lach en frustreer je schaamteloos over ze, samen met je lief.

 • Reageer meije 2 december 2015 at 19:36

  Mijn tip is elke avond in bed even de tijd nemen om te knuffelen. Hoe moe je ook bent, als je even een klein moment neemt om elkaar lekker vast te houden slaap je nog veel lekkerder! Geniet van de kleine momenten samen.

 • Reageer Mirella van Denderen 2 december 2015 at 19:38

  Elke maand een zaterdag avond vrij plannen. Kinderen lekker laten eten en heerlijk in bad doen. Ondertussen is de ander lekker aan het koken. Wanneer de kinderen op bed liggen, samen heerlijk eten met een wijntje erbij. Natuurlijk proberen een restaurant achtig gerecht maken. Elkaar dus verrassen met de maaltijd en een gezellige avond samen.

 • Reageer Maaike van de Griend 2 december 2015 at 19:39

  Trouwen!! Hihi 10-06-2016 is onze dag en door alles te regelen en samen er vaak op uit gaan geeft je weer vlinders in de buik!

 • Reageer Ilona 2 december 2015 at 19:40

  Ook vooral zelf (met vrienden) en natuurlijk samen leuke dingen doen!
  En ook moet je weleens wat voorbij laten gaan(helaas), je kunt meestal niet altijd overal meer bij zijn.

 • Reageer Sonja Kalma 2 december 2015 at 19:42

  Mijn tip? Blijf je best doen voor jezelf en elkaar! Dus plan zo nu en dan een avondje samen. Neem de tijd voor jezelf om je es lekker op te tutten en kleren aan te trekken, waar je je goed (lees mooi) in voelt. Goed voor jezelf en je laat je man zien dat je erg graag leuk uitziet voor hem! Natuurlijk hoef je niet altijd uit te gaan. Een avond samen lekker thuis eten als de kindjes al slapen is ook erg fijn!

 • Reageer Linda Klaucke 2 december 2015 at 19:42

  Plan een a twee avonden per maand. (Kids uit logeren) Zet alles uit. (Tv, telefoon, internet, deurbel, licht) Gordijnen dicht, kaarsjes aan. En draai samen je lievelings lp’s. Met een lekker wijntje en een toastje.

 • Reageer Andrea 2 december 2015 at 19:44

  De ultieme tip: love mama!
  Hou van jezelf (ik ga er even van uit dat de lezer mama is). Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je werkelijk goed voor je man en kinderen zorgen. Ultiem leermoment: in mijn kraamweek kwam ik er niet eens aan toe om naar de wc te gaan. Douchen is nog steeds een uitdaging na bijna 3 jaar ?

 • Reageer Sophie 2 december 2015 at 19:44

  Wij proberen eens in de maand ‘als de kindjes elders zijn’ de dingen te doen. Waar we niet aan toe komen als de kindjes thuis zijn. Dit kan variëren van feestjes en borrelen met andere, tot de agenda leeg houden om hem samen te vullen <3
  Zo'n momentje voor ons vinden we heel belangrijk. Voor ons en voor de kindjes.
  Want wat is het heerlijk als de kindjes weer thuiskomen. Er is geen mooier huis dan een huis gevuld met liefde.
  Voor en van je partner en zeker voor en van de kindjes.

 • Reageer Eefje m 2 december 2015 at 19:45

  Mijn tip: zorg dat je elke dag wat te lachen hebt met elkaar, en erken dat je ook maar mens bent en je man dus ook. We hebben het niet meer romantisch maar wel praktisch, hahaha!

 • Reageer Lonneke 2 december 2015 at 19:46

  Mijn tip: blijf elkaar waarderen en oog voor elkaar hebben ook al is het soms wat moeilijker met kindjes om je heen. Lekker samen een keer uit eten gaan of s’avonds gewoon nog even knuffelen. Maar ik merk wel als mijn kindjes het naar de zin hebben en gelukkig zijn, zijn wij het (meestal) ook!

 • Reageer Joyce Nijwening 2 december 2015 at 19:48

  Zodra de kleine op bed ligt ruimen we snel samen alles op en maken alles aan kant waarna we vervolgens kaarsjes aan doen en lekker tegen elkaar op de bank kruipen, filmpje of serie erbij aan, drankje erbij, kaarsjes aan en let de romance begin.

 • Reageer Nadine 2 december 2015 at 19:49

  Vergeet niet dat je naast mama ook nog steeds vrouw bent. Vrijdagavond is gezinsavond. We gaan dan lekker met z’n drietjes in bad en leggen onze zoon dan samen op bed. Daarna is het onze tijd en gaan de kaarsjes aan, hapjes op tafel en wijntje erbij. Lekker even tijd voor elkaar en goede gesprekken voeren of lekker samen een romantisch filmpje kijken. Voor ons is deze avond heilig en hebben we echt nodig om de week af te sluiten.

  • Reageer Nadine 2 december 2015 at 19:53

   (Drukte per ongeluk al op send)
   Blijf vooral ook moeite voor elkaar doen en elkaar verrassen! Leuke kleding, haar mooi gedaan en make-upje doen ook al wonderen 😉

 • Reageer Joyce Luijkx 2 december 2015 at 19:50

  Een echte tip heb ik niet, we kijken elk weekend samen een film zodra de kleine op bed ligt. Romantisch een kaarsje aan, een lekker hapje (en voor man lekker drankje; ik drink geen alcohol) erbij.
  Ook kriebelen we elkaar af en toe op de rug en/of onder de voeten, heerlijk ontapannend en een knus/ romantisch momentje.
  Verder hoop ik vooral veel tips uit het boek te kunnen halen…

 • Reageer Saskia 2 december 2015 at 19:52

  Kids in bed, haard aan, kopje thee/koffie, samen de dag doorspreken en dan heerlijk Netflix aan en genieten van een goede serie!! En mekaar helpen herinneren hoe het was voor de kinderen en dat dat de basis is. En sochtends wakker worden met onze 3 kids in bed dit omdat het zo fijn is en niet zonder kunnen want dat is love mama

 • Reageer Roos 2 december 2015 at 19:53

  Mijn tip:
  Tijdens het middagslaapje ook samen jullie moment pakken. In de avond ben je toch vaak (te) moe.

 • Reageer Kiki 2 december 2015 at 19:58

  Nu zwanger van de eerste, dus ik moet het nog gaan proberen, maar ik kan me voorstellen dat een love mama tip zou zijn om de kleine af en toe bij opa en oma te laten logeren en samen een fijn relax sauna weekendje te hebben om weer nieuwe papa en mama energie op te doen en samen te genieten. Sauna blijft voor ons toch de ultieme ontspanning, hoe druk het er omheen ook is!

 • Reageer Hanneke 2 december 2015 at 19:59

  Wij gaan minstens 1 x per jaar samen een weekendje weg. Soms kamperen, soms een hotel, het maakt eigenlijk niet uit wat je gaat doen, als je maar even samen bent en 100% aandacht kan hebben voor elkaar. Even opladen. En leuk dat die kinderen dan zijn als je weer terug komt!

 • Reageer Danielle 2 december 2015 at 20:02

  Mijn mama-tip: je hoeft niet perfect te zijn. Je mag fouten maken als moeder en iedereen worstelt wel eens met de kinderen en de opvoeding. Sinds ik me dit echt realiseer ben ik een veel leukere moeder geworden!

 • Reageer Hanneke 2 december 2015 at 20:05

  Ga af en toe meteen na de kinderen naar bed. Geen tv, geen mobieltje. Tijd voor elkaar. De ene keer kletsen we uren of vallen we na een goede vrijpartij tevreden in slaap. Soms slapen we allebei om 21:00 al ook heerlijk ?

 • Reageer Claudia 2 december 2015 at 20:07

  Blijf knuffelen! Voor een knuffel kun je altijd wel even tijd maken en kun je ook doen wat de kids bij zijn ;-). Goed zelfs om zo aan je kinderen te laten zien dat je gek bent op elkaar en je hebt even een lekker ontspannings momentje samen!

 • Reageer Maaike 2 december 2015 at 20:10

  De ultieme tip is toch het boek Love Mama te lezen om eens flink gebruik te maken van de genoemde tips, daar ben ik wel eens aan toe 😉
  Verder moet je lekker genieten van alle minuutjes die je samen kan delen, daarvoor hoef je niet percee de deur uit, maar een lekkere knuffel kan ook zoveel goed doen 🙂

 • Reageer Claudia 2 december 2015 at 20:13

  De leukste tip! Kijken wie het beste wie kan voeren met het toetje. Maar dan wel geblinddoekt! Papa v.s mama en een lol wat dat opleverd. Dan wel daarna verplicht samen douchen ?

 • Reageer Miek 2 december 2015 at 20:20

  Helaas had ik deze tips eerder gehad én opgevolgd…Na 13 jaar relatie voor mezelf gekozen omdat ik mezelf compleet kwijt was ?
  Nu weet ik wat de grootste valkuilen zijn en die fouten ga ik dus niet meer maken in mijn nieuwe relatie…mijn en zijn kind staan op één maar wij zijn ook heel belangrijk…Dus regelmatig een avondje weg en het over ons hebben ipv de kids is zeker een top. ..blijf je boeien voor elkaars leven ❤?❤❤

  • Reageer Miek 2 december 2015 at 20:20

   Top = tip ?

 • Reageer Alicia 2 december 2015 at 20:20

  LOVE-mama.
  Kijken naar wat écht belangrijk is.. dit heeft heel lang geduurd voordat ik rust kon vinden in mijn hoofd.
  Resultaat, iedereen tevreden en relaxt en veel minder gehaast!

 • Reageer Gerjanne 2 december 2015 at 20:25

  Ik heb geen favo tip, want heb het boekje nog niet gelezen. Maar zou het als inspiratie kunnen gebruiken voor het daten…. 🙂 Ben benieuwd!

 • Reageer San 2 december 2015 at 20:25

  Manlief verrassen met kaartjes voor de première van Star wars… Hopen dat hij de hint snapt ?

 • Reageer Inge 2 december 2015 at 20:26

  S savonds samen een uurtje in de jacuzzi buiten met de babyfoon binnen handbereik. Drankje erbij. Super genieten van elkaar!

 • Reageer Maud 2 december 2015 at 20:32

  Help! Ik kan je boek echt wel gebruiken! Superbenieuwd naar de love-mama tips 🙂

 • Reageer Jessica Wiekeraad 2 december 2015 at 20:39

  Mijn Love mama momentje zit vaak in de kleine dingen die je laten voelen dat je gewaardeerd wordt, geliefd bent en jezelf mag zijn. Dochter (9) die je je schoen laat zetten…Zoonlief (7) die je ontbijttafel klaar maakt met een wijnglas. Vervolgens een gezellig ontbijt met mijn man die een eitje heeft gebakken. De kinderen kijken tv…Dus die hoor je niet.

 • Reageer Linda 2 december 2015 at 20:41

  HUMOR!!! Relativeer, kijk ernaar van een afstandje en lach 🙂

 • Reageer saskia 2 december 2015 at 20:41

  Daar heb ik juist je boek voor nodig! 😉
  Wij proberen elke maand iets met zijn 2en te doen. Maar nu met een nieuw kleintje van 3 maanden schiet dat er nog wel ff bij in. 🙂

 • Reageer Marjon Mulders 2 december 2015 at 20:45

  Tv uit, radio uit, gsm weg, klokken weg, wat drinken inschenken, tegenover elkaar gaan zitten. En praten maar!! Staat garand voor leuke, gezellige, leerzame verhelderende en soms ook emotionele avondjes samen. Maar pas op kan erg laat worden en ga je dan toch eindelijk naar bed kan t weleens nog later worden….Wij houden meerdere keren per maand spontane “praatavondjes” en de keren dat 1 van ons er niet echt zin in heeft maar de andere blijft zeuren “ach kom nou even zitten een half uurtje maar” zijn vaak het gezelligst!

 • Reageer Denise 2 december 2015 at 20:54

  Tv uit, bad vol laten lopen, licht uit, kaarsjes aan, iPod mee voor een fijn muziekje, een fles wijn mee & de babyfoon of course 😉 En dan met z’n tweeën heerlijk in dat net iets te krappe bad kruipen.

 • Reageer Christa de Wolf 2 december 2015 at 20:55

  Af en toe de kinderen uit logeren en als dat niet kan, kinderen op bed, samen eten en zelf ook (extra) vroeg naar bed!

 • Reageer Erica 2 december 2015 at 21:04

  Ook als je geen zin hebt, te moe bent of te druk in je hoofd: blijf seksen. Op zondagmiddag de kids even achter een scherm parkeren is geen doodzonde als jullie daardoor eindelijk tijd hebben om aan je ‘relatie te werken’.

 • Reageer Tamara 2 december 2015 at 21:06

  Wij hebben iedere week een avond televisie/telefoon/tabletloze avond. Die vullen we met een spelletje doen, een legpuzzel maken (ultra duf maar zo ontspannend) of alleen maar praten. En meestal eindigen we vroeg in bed maar niet te moe… aanrader. En een oppas. Ook fijn.

 • Reageer Renée 2 december 2015 at 21:08

  Wij gaan gewoon lekker trouwen! Erg bevorderlijk voor de romantiek. Maar voor hoe we ons huwelijk laten slagen, daar kan ik het boekje voor gebruiken

 • Reageer Dorine 2 december 2015 at 21:23

  Mijn love mama tip :
  Iedere week spreken wel de agenda door. Wij vinden het allebei belangrijk om onspanmomentjes te hebben. Mijn man gaat graag hardlopen en ik ga graag winkelen of wat freubelen. Dat plannen we in. Net als het schoonmaken…dit plannen en ervoor zorgen dat het weekend zo goed als vrij is zorgt voor ons voor veel rust. En dan hebben we tijd om samen boodschappen te doen, langzaam om te staan te spelen met de kids…noem maar op!

 • Reageer Iris Nikkels 2 december 2015 at 21:28

  Blijven beseffen dat je samen de basis vormt en dat de kleuter groot wordt en het huis uit gaat. Verder af en toe stiekem iets leuks doen als de kids overblijven…voelt als heerlijk spijbelen en geen oppas nodig.

 • Reageer Ellen 2 december 2015 at 21:34

  In ons gezin is werken aan onze relatie een echt werkwoord. Met 2 drukke jongens in huis gaat de aandacht al snel naar de kinderen, en als ze dan eindelijk in bed liggen is de zin voor romantiek soms ver te zoeken. Daarom hebben we sinds kort een zetelmomentje ingelast. Tussen 20u30 en 21u15 liggen we gezellig samen op de zetel en kijken we een leuk programma op tv. Even wat rust! Meer tips om de liefde terug aan te wakkeren zijn zeker welkom!

 • Reageer Stèphanie 2 december 2015 at 21:39

  Ik zou niet durven wat de beste tip is.
  Na 5 jaar samen zijn en 2 kinderen heb ik (en mijn man) dit boek hard nodig om nog te weten wat de beste tips zijn.
  Nu duimen dat ik een van de boeken win.

 • Reageer Debbie 2 december 2015 at 21:42

  Regelmatig een weekendje weg! Met of zonder kinderen. Heerlijk!!!

 • Reageer Nicole 2 december 2015 at 21:43

  Elke dag, als de kids op bed liggen, even tijd met elkaar en voor elkaar maken om de dag door te spreken. Even een luisterend oor of iets delen over de kids.

 • Reageer Femke 2 december 2015 at 21:44

  Post-itjes met lieve, grappige, sexy,… boodschappen plakken: op de frigo, op de badkamerspiegel, op of in zijn lunchbox, in zijn auto,… Klein gebaar met groots resultaat! ?

 • Reageer Liesbeth 2 december 2015 at 22:02

  Blijf zien wat de ander voor je doet (ipv wat er niet gedaan wordt) en spreek die waardering ook uit. En verras je partner regelmatig met kleine dingetjes als een briefje of iets anders in zijn tas.

 • Reageer Samantha de Graaf 2 december 2015 at 22:07

  Op een vrije ochtend wanneer de kleine besluit uit te slapen kunnen papa en mama misschien ook wat langer “slapen”. Niks lekkerder dan zo opstaan toch!

 • Reageer Jory 2 december 2015 at 22:21

  Tijdens het ‘werkoverleg’ aan de eettafel, tussen de bedrijven door, met een intense blik vertellen dat je het woord ‘customer intimacy’ eens op hem wilt uitproberen in plaats van op je werk….

 • Reageer Anna 2 december 2015 at 22:22

  Mijn tip is als de kindjes heerlijk in dromenland zijn.
  Saampies in bed lepeltje lepeltje eventjes samen<3

 • Reageer Leonie 2 december 2015 at 22:38

  Blijven praten… Mijn ervaring is dat, dat er bij inschiet. En het buiten de deur beter praat dan thuis! Dus niet wachten maar doen… Dat etentje waar oor je oppas moet regelen niet uitstellen… Bij ons betekende dat afstel. Het eerste wat we dus doen als onze tweede is,geboren is us time inplannen!

 • Reageer Dorien 2 december 2015 at 22:59

  Moeilijk een tip, soms gaat t vanzelf en soms niet. Probeer goed te slapen, elkaar te helpen, te luisteren, eerlijk zijn en zo nu en dan lekker uiteten en lekkere wijn drinken 🙂

 • Reageer nancy van driel 2 december 2015 at 23:01

  Mijn ultieme tip is niet vergelijken met anderen, past een spannend smsje of avondje knuffelen op de bank maar net net tijdens een drukke week? Prima! Het gras IS niet maar LIJKT altijd groener aan de overkant. Ieder teder moment, hoe klein ook is waardevol!

 • Reageer Susan 2 december 2015 at 23:18

  Tijd samen plannen. Als de kinderen op bed liggen of een keer oppas regelen om lekker buiten de deur te eten, bij te kletsen en een drankje te doen.
  Onze meiden zijn 5 en 7. Naar aanleiding van je stroomdiagram afgelopen week is dit het boek welke het meest voor mij van toepassing is.

 • Reageer Chantal Franken-de Hollander 2 december 2015 at 23:21

  Mijn beste mama tip; kind al een avondje van tevoren bij opa en oma brengen, wij een leuke avond, opa en oma genieten van de kleine ’s morgens met wakker worden. En vooral genieten van elk moment dat we met z’n drieen mogen zijn en geen verplichtingen hebben?

 • Reageer Marinda Stouten 2 december 2015 at 23:22

  De kinderen op tijd laten eten en vroeg naar bed op een zaterdag. Daarna heerlijk rustig eten met je man onder het genot van een flesje wijn. Zo kun je rustig met elkaar praten tijdens een avondje uit in je eigen huis 🙂

 • Reageer Maartje 2 december 2015 at 23:30

  Euhmm..de beste tip? Lid worden van de club van relaxte moeders!

 • Reageer Lisette Vos Schouten 2 december 2015 at 23:47

  Nou dit boek kan ik goed gebruik, al heel wat crisis achter de rug. Beetje bij beetje gaat het de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet. Communiceren is toch echt het geheim, maar gooi het tegenwoordig ook over een andere boeg. Ik heb mijn kookhobby weer opgepakt, liefde gaat door de maag zeggen ze toch

 • Reageer Joke 2 december 2015 at 23:52

  De beste Love mama -tip!!
  “Mannen, noem haar niet ‘mama’! Mag enkel als haar borsten jou gezoogd hebben” #blijf leuke koosnaampjes verzinnen die niets met ‘ouderschap’ te zien hebben#

 • Reageer Janneke 3 december 2015 at 00:14

  Liefde zit hem ook in de kleine dingen zoals een zoen en een knuffel bij het weggaan of thuiskomen en voor het slapen. Daarnaast ook aandacht en interesse voor elkaar hebben, en dan komt de Est eigenlijk ook wel vanzelf.

 • Reageer Laura Hoekstra 3 december 2015 at 01:10

  Mijn tip? Ik denk dat er maar een tip is en dat is dit boek lezen… En ja dat hebben wij hier nodig

 • Reageer nancy 3 december 2015 at 05:40

  Mijn mamatip. Kindjes laten eten en naar bed. Dan heerlijk samen gourmetten en kletsen met daarna een filmpje.

  Kindjes naar de crech en dan heerlijk samen winkelen en lunchen.

 • Reageer Mandy 3 december 2015 at 06:26

  De kinderen bij oma laten logeren 😉

 • Reageer Susan Niemeijer 3 december 2015 at 06:39

  Love♥️

 • Reageer Nicole 3 december 2015 at 07:04

  Als iemand zegt dat je het goed doet en van je houd, geloof dat gewoon!

 • Reageer adrienne 3 december 2015 at 07:17

  De ultieme tip heb ik nog niet. Want ik kan wel wat love mama gebruiken. Maar lekker knuffelen lost wel vaak een hoop op.

 • Reageer Maartje Jorritsma 3 december 2015 at 07:53

  Hou van jezelf, vertrouw op je intuïtie/moedergevoel, maak een goeie planning voor je werkweek, zorg voor een goeie oppas en geniet optimaal van family, me & ‘us’ time!

 • Reageer Majonne Twigt 3 december 2015 at 07:56

  Vaak zijn onze avonden vol omdat 1 van ons een hobby uitoefent. Dan zijn we dus niet samen. De donderdag is de enige dag doordeweeks dat we wel samen thuis zijn. Die avond zijn we dan ook echt samen. Eerst samen het huishouden doen en de regeldingen. Dan doen we samen iets. Een film kijken of een spelletje of wat vroeger “naar bed”. Voor we deze afspraak maakten gebeurde het nog wel eens dat de een boven zat achter de PC en de ander beneden tv keek. Niet bevorderlijk voor een goede relatie.

 • Reageer Denise 3 december 2015 at 09:25

  Een keer in de maand de jongens op tijd naar opa en oma brengen op zondagmiddag en dan samen (uit)eten, praten en aandacht voor elkaar en vroeg het bed in ?

 • Reageer Daisy 3 december 2015 at 09:25

  Ik en mijn partner werken op verschillende tijden en hebben 2 kinderen dus we zien elkaar niet veel en als we elkaar zien is het druk! Mijn tip: probeer 1á2keer per maand samen iets leuks te doen en voor als je ’s avonds moe bent (ik nu ook met baby van 4 maanden) plan wat in de middag en drink ’s avonds als afsluiter gezellig samen op de bank nog wat heerlijk in je huispak met een leuk filmpje oid!

 • Reageer Esther 3 december 2015 at 11:24

  Er zijn periodes waarin mijn man en ik elkaar een heel aantal weken niet zien. Natuurlijk sturen we appjes, bellen en skypen we. Maar het allerbelangrijkste en waardevolste is dat we elkaar ouderwets handgeschreven brieven sturen! Brieven waarin wij schrijven over onze gevoelens voor elkaar. Dat zorgt er voor dat we elke keer weer samen sterker worden! (Ookal zijn het pittige periodes met 3 kleine kinderen)

 • Reageer Ilse 3 december 2015 at 11:53

  Loslaten……weg uit het “ik moet…..”
  Maak je niet druk en geniet van wat je doet. Of dat nou samen filmpjes van vroeger kijken is, of gewoon in de auto stappen en uit eten gaan. Do it en enjoy!
  I love it!

 • Reageer Oxana 3 december 2015 at 12:06

  Weten dat je onmisbaar bent… ook al heb je soms het gevoel van niet. Love mama!

 • Reageer Hanneke 3 december 2015 at 12:47

  Love mama tip: telefoon/computer /televisie uit en er gewoon zijn!

  Love mama partner-tip: ik probeer elke dag een reden te bedenken waarom mijn lief mijn alles is en als hij dan weer thuis komt wordt dat zeker bevestigd ? ook schrijven wij regelmatig kaartjes aan elkaar. We hebben inmiddels al een hele verzameling.

  Love mama kids-tip: elke avond voor mijn dochtertje gaat slapen stel ik haar 3 vragen over haar dag, door deze vragen in de juiste volgorde te stellen gaat zij met een fijn gevoel slapen. Mijn dochter geniet ook echt van deze extra tijd.

 • Reageer Noa 3 december 2015 at 13:19

  Wat er ook gebeurt.. Blijven praten <3

 • Reageer Chantal 3 december 2015 at 13:53

  Tip 2 uit het boek zag ik ooit voorbij komen op internet: samen lol hebben!
  Humor blijft belangrijk bij ons.

  En verder:
  Lief voor elkaar (proberen te) blijven door elkaar iets te gunnen. Elkaar blijven verrassen. En samen het middagslaapje (of schooltijd) benutten om samen iets te ondernemen…;)

 • Reageer Anne Zonnie 3 december 2015 at 14:07

  Blijf elkaar verassen! Op de momenten dat hij t niet verwacht een kleine verrassing geven of doen. En elkaar blijven complimenteren in alle diverse dingen wat de ander doet.

 • Reageer Mariska 3 december 2015 at 16:40

  Liefde is: samen een avondje naar de sauna om te relaxen en even zonder onderbreking bij te kletsen.

 • Reageer Suus 3 december 2015 at 19:39

  Samen iets leuks gaan doen: zonder Mini’s. En dan vooral proberen niet continue over de Mini’s te praten..

 • Reageer Ilona 3 december 2015 at 19:52

  Mijn man is vrachtwagenchauffeur en door de weeks niet thuis.
  Dus wij kletsen ’s avonds uren aan de telefoon. En wanneer hij dan thuis is, doet hij alles met de kleine en heb ik ook echt weekend. Als de kleine naar bed is, maken we het samen gezellig.

  Ook de kleine dingen en de dagelijkse dingen zijn speciaal, als je eigenlijk de hele week alles alleen moet doen 😀

 • Reageer Wendy 3 december 2015 at 20:14

  besteedt net even wat meer tijd aan jezelf en je zult je al snel weer vrouw voelen i.p.v moeder. Telefoons en iPads weg en alleen tijd voor elkaar. En oh ja…die babyfoon kan echt wel heel eventjes uit om niet tussendoor de sfeer te verpesten??

 • Reageer Inge 3 december 2015 at 20:46

  Ik grijp mijn vent elke dag even op een onverwacht moment om eens even een flink partijtje te ouderwets te tongen. Werkt als een tierelier!

 • Reageer Dieuwke 3 december 2015 at 22:05

  De ultieme Love Mama tip? Doe en ben… SAMEN! Of ’t nu samen knuffelen, praten, slapen, wandelen, genieten van de kinderen of een goed boek 😉 lezen is…!

 • Reageer Monique 3 december 2015 at 22:19

  Als je allebei ziek/koortsig bent: Opa en oma op baby en peuter laten passen en samen het bed in duiken! Om te slapen weliswaar ☺️ Maar daar wel van opknappen, zodat je weer lief tegen elkaar kunt zijn!

 • Reageer Giny van Loon 3 december 2015 at 23:40

  Keep loving yourself mom! ?

 • Reageer Sammie 5 december 2015 at 21:04

  * Samen in de auto en het kind slaapt? Neem een omweg! Zomaar een kwartier bonustijd om even bij te praten, zo fijn!

  * Blijf toch (al is het maar zo nu en dan!) je benen scheren, een lik bodylotion over de droge schenen smeren en trek een iets minder praktische onderbroek en bh aan.
  Als het van seks komt is het mooi meegenomen, maar gewoon een beetje mooi rond paraderen doet wonderen. Ook voor jezelf.

  * Gun elkaar wat: “Schat, ik vouw die was zo wel op”, “Ga jij maar lekker zitten, hier heb je een kop koffie, geniet ervan” en “Zal ik dat morgen regelen?” Doen wonderen voor je relatie.

 • Reageer Suusje Pluusje 7 december 2015 at 15:04

  Mijn ultieme Love Mama-tip: Ookal is het al zo veel te lang geleden dat jullie iets romantisch of heets hebben gedaan ; ga er niet over klagen of proberen te manipuleren. Hij is het echt niet vergeten dat hij van je houd. Hij komt er vanzelf achter dat je ondanks je mama flapjes nog steeds heel sexy bent! Maar misschien kun je hem wel even gerust stellen dat je niet opeens van porselein bent geworden na de bevalling 😉

 • Reageer Sac Longchamp Pliage Paris 29 januari 2016 at 13:50

  [url=http://www.sunnanmenning.is/wp-content/1nv-Sac-Homme-Cuir-Ix.html]Sac Longchamp Pliage Paris[/url] moins Longchamp cher [url=http://www.sunnanmenning.is/wp-content/wvs-Ecole-Paris-7b.html]Sac a Main Longchamp Paris[/url] rolex vêtements urbains

 • Reageer Marquita 29 januari 2016 at 15:19

  I visited multiple web sites but the audio feature for audio songs existing at this web site
  is genuinely fabulous.

 • Laat je reactie achter