Lees

Relax Mama Winactie!

Het begon drie jaar geleden dus allemaal met het boek Relax Mama! Ik schreef het toen Teun net geboren was. Dat het boek inmiddels al een zesde druk heeft is eigenlijk al een feestje waard. En dat de club bij het boek zo uit zijn voegen is gegroeid mogen we ook wel een keer vieren.

En nu is er dan ook deze site. Een site voor je dagelijkse portie hart onder de riemen. Je vindt er oude en nieuw blogs (onder ‘lees’), oude en nieuw Relax Mama bingo’s en 9x’s (onder ‘lach’), Relax Mama-uitspraken die wat lucht geven onder het kopje ‘adem’ en onder ‘shop’ mijn boeken op een rijtje. Binnenkort volgen er nog de rubrieken ‘kook’ en ‘relax’. En misschien ook wel een ‘luister’-pagina met voorgelezen columns.

Relax-Mama-Advent-weken

Dit alles vieren we met de Relax-Mama-Advent-weken. Vijf weken lang (tot het Kerst is) geeft Uitgeverij Snor cadeaus weg, in deze volgorde:

 • Week 1 – (deze week) 5 exemplaren Relax Mama!
 • Week 2 – 5 exemplaren Love mama!
 • Week 3 – 5 Relax Mama Kwartetspellen
 • Week 4 – 5 Relax Mama Kaartenboekjes
 • Week 5 – 5 Relax Mama-posters

Hoe doe je mee?

Je maakt deze week kans op het boek als je onder deze post in het reactieveld de volgende zin afmaakt:

Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……

Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze zin afmaken! Je kunt tot maandag 30 november meedoen.

Defect

Illustraties van Studio Pomp (Moniek Bouwmeester) uit Relax Mama!

Vermiste Hersens

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

200 Reacties

 • Reageer Sarah Van Hul 27 november 2015 at 10:29

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……
  omdat alle post’s steeds leuk lezen zijn, en ik al veel heb opgestoken, ook gelachen met de post’s en de reacties daarop! ik ben blij dat ik niet alleen ben.

  • Reageer Liesbeth Dun 28 november 2015 at 07:16

   Omdat ik op deze manier wat vaker te lachen om mezelf en mijn Kids (oudste 3 jaar en gehandicapt, jongste bijna 1 en heel ondeugend en aandachtvragend) want het is heel pittig momenteel !

 • Reageer Christy Top 27 november 2015 at 10:30

  Rust met een peuterpuber een must is!

 • Reageer Andrea 27 november 2015 at 10:31

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik blij word als mijn kinderen relaxt zijn!

 • Reageer Melissa 27 november 2015 at 10:32

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……
  ik me heel erg herken in de post’s en me zeer gesterkt voel dat ik niet de enige ben. Tevens ook handig de tips om relaxed te blijven met 1 eigen kind en 2 cadeau kinderen 🙂

 • Reageer Chantal van Nieuwenhuizen 27 november 2015 at 10:34

  Ik deze club super vind, ik al veel geleerd en gelachen heb door de posts te lezen en alle reacties/adviezen en dat moedet zijn echt relaxed is!

 • Reageer step 27 november 2015 at 10:36

  Ik zit bij de club omdat ik mij dan niet zo alleen voel! En met alle bekend voorkomende verhalen mij sterk voel als een moeder.

 • Reageer Danielle S 27 november 2015 at 10:37

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik hier mezelf mag zijn en mag toegeven dat het soms zwaar is zonder er op aangevallen te worden.

 • Reageer Judith 27 november 2015 at 10:38

  Ik het ene ben en het ander graag wil zijn!

 • Reageer Danielle 27 november 2015 at 10:38

  Smakelijk kan lachen en genieten van de ‘relaxte’ acties van m’n zoontje ?

 • Reageer Katrien 27 november 2015 at 10:38

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……
  ik het hémels vind om te lezen dat ik niet de enige ben die me elke dag door het peuter/kleuter gedoe heen ploeter!
  Geweldige quotes en ‘oh-zo-herkenbare’ situaties! Een <3 onder de riem!
  xxx

 • Reageer Dieuwke 27 november 2015 at 10:39

  Ik ben bij de club van Relaxte Moeders omdat…ik het een verademing vind om te lezen over wat iedere moeder (stiekem ook vaders echt waar) zoal kan denken en meemaken. Ik gebruik je uitspraken (dank voor die poster: die andere moeders doen ook maar wat) regelmatig, ook binnen mijn werk, ideaal en zo wordt de club natuurlijk alleen maar groter! Dank en groeten van een heel trots lid.

 • Reageer Evita 27 november 2015 at 10:39

  omdat ik mede door de humor bij relax-mama zelf ook steeds beter wordt in relaxed moederen. Thnx!

 • Reageer Marlies 27 november 2015 at 10:39

  Ik altijd vrolijk wordt van de herkenbare post!

 • Reageer Esther 27 november 2015 at 10:40

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……
  Het ouderschap een stuk leuker is als je jezelf niet te serieus neemt!

  PS: over vermiste hersenen gesproken: ik denk dat de uiterste datum om mee te doen niet ma 23 maar ma 30 moet zijn. 😉

 • Reageer Dien 27 november 2015 at 10:40

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik het fijn vind te weten dat er nog meer mama’s met humor en relativeringsvermogen zijn!

 • Reageer Juul 27 november 2015 at 10:43

  Ik helemaal geen relaxte mama ben… ?

 • Reageer Margith 27 november 2015 at 10:44

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat het zo herkenbaar is allemaal en een dosis relativering op zijn tijd heel gezond is… en relaxed natuurlijk!

 • Reageer Susan Niemeijer 27 november 2015 at 10:44

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat ik probeer zo relaxed mogelijk te willen leven als moeder, partner en mijzelf, maar dit lukt helaas niet altijd. Gelukkig? is dit ook bij alle andere moeders, partners en hunzelf;
  daarom vind ik dit een heerlijke club??

 • Reageer Rianne 27 november 2015 at 10:45

  Ik ben bij deze club omdat ik met behulp van jullie humor de peuter drama’s van mijn kleine draak kan relativeren! #ikbenzooooooonietdeenige

 • Reageer Susanne 27 november 2015 at 10:46

  Ik ben bij de club van relaxte moeders, omdat et moederschap helemaal niet áltijd relaxt is. Beetje relativeren, beetje zelfspot…. helemaal zo erg nog niet.

 • Reageer Marscha 27 november 2015 at 10:46

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……de (h)erkenning heerlijk is!

 • Reageer Lieke 27 november 2015 at 10:49

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat…… ik met 3 kinderen in 2 (!!) jaar tijd standaard onder de spuug en snot zit.. en het me niet eens meer uitmaakt!

 • Reageer Ilona 27 november 2015 at 10:49

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik graag wat wil leren ook een relaxte moeder te zijn. En omdat ik hou van de geweldige quotes die voorbij komen, hilarische bingo’s en de 9x lijstje. Zo herkenbaar, want ik ben echt net als alle andere moeders die ook maar wat doen

 • Reageer Nienke van der Schaaf 27 november 2015 at 10:50

  Ik zit bij de club omdat het zo heerlijk relativerend werkt… Opvoeden lijkt zo’n serieuze bezigheid maar we overschatten onszelf daar in… Die kids lijken wel vanzelf te groeien en te ontwikkelen dus kunnen we beter samen plezier maken en relaxed ervan genieten!

 • Reageer Karianne 27 november 2015 at 10:50

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……moeder zijn een stuk leuker is als je weet dat het nergens perfect gaat en die andere moeders ook maar wat doen.

 • Reageer Sylvia van Ofwegen 27 november 2015 at 10:50

  ….omdat zij als beste weten, hoe je de dagelijkse hectiek kunt (wilt) vergeten!

 • Reageer Hendrika 27 november 2015 at 10:51

  Het soms best gezegd mag worden dat je wat tijd voor jezelf wilt. En omdat alle andere moeders ook maar wat doen

 • Reageer Malou 27 november 2015 at 10:53

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……

  … Ik 20 weken zwanger ben en hoop een relaxte moeder te zijn 🙂 Ik ben dan ook erg benieuwd ben wat mij allemaal te wachten staat!

 • Reageer Margaret 27 november 2015 at 10:53

  de kids gebaad zijn bij een relaxte mama…. 😉 opvoeden met een lach is erg fijn!

 • Reageer willemijn 27 november 2015 at 10:53

  Ik zoveel herken in mijn eigen leven. Ik heb dan nu even geen kleuters meer in huis, maar ook met een 5 en 7 jarige zijn de spreuken, bingo’s etc leuk en inspirerend om te lezen. Het helpt mij weer even nuchter naar de dag te kijken als deze hectisch verloopt.

 • Reageer Jessica 27 november 2015 at 10:55

  Omdat het op zijn nodig is om te relaxen en alles met de kleine te relativeren en de bevestiging te krijgen dat het echt niet zo erg is zoals ik denk en dat heel veel mama’s tegen dezelfde dingen aan lopen.

 • Reageer Anouk Huiskamp 27 november 2015 at 10:59

  Omdat het mij als moeder van een 3,5 jaar oude dochter en een zoon die bijna geboren gaat worden, helpt bij het relativeren van alle dagelijkse dingen die gebeuren. Vooral de zin “die andere moeders doen ook maar wat”. Helpt mij veel.

 • Reageer Astrid 27 november 2015 at 10:59

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……
  Het heerlijk is te merken dat ik niet de enige ben die geen standaard ‘libelle’ moeder is met vers gebakken koekjes en thee op de juiste momenten. Het geeft een bevestiging en regelmatig een lach over mijn eigen moederschap en de daarbij behorende rampzalige momentjes 🙂

 • Reageer karlijn 27 november 2015 at 10:59

  Het is altijd zo ontzettend herkenbaar en grappig om te lezen

 • Reageer Marjolein van den Berg 27 november 2015 at 10:59

  Het een momentje me-time is!! ?

 • Reageer Stefanie 27 november 2015 at 10:59

  Omdat het soms best lastig is om relaxt te blijven als moeder en een glimlach bij deze club nooit ver weg is.

 • Reageer Kirsten 27 november 2015 at 11:00

  …. omdat de glimlach die jullie op mijn gezicht brengen er voor zorgen dat je er weer even tegen aan kan!

 • Reageer Kiran 27 november 2015 at 11:01

  Ik hoor bij de club van relaxte moeders omdat ik stiekem zonder de club eigenlijk helemaal niet zo relaxt ben…

 • Reageer Miranda 27 november 2015 at 11:02

  Ik door jullie nuchterecen humoristische aanpak weer zin krijg om op te voeden

 • Reageer mirjam 27 november 2015 at 11:03

  omdat ik blijkbaar niet de enige moeder ben die foutjes maakt en soms de dingen niet goed aanpak. Bij de club relaxte moeders krijg ik het tegenovergestelde gevoel, want ik hoef me echt niet schuldig te voelen als ik me soms gedraag als een “ontaarde ouder”, we doen dat allemaal gewoon af en toe een beetje!

 • Reageer Jenny 27 november 2015 at 11:03

  …omdat relaxen in de buurt van twee kleine kinderen echt niet zonder morele ondersteuning mogelijk is! 🙂

 • Reageer linda snoek 27 november 2015 at 11:03

  Ik ben stiekum bij de club van relaxte moeders. Heel illegaal want eigenlijk ben ik een contra indicatie….en moest ik worden doorverwezen naar de club van paniekzaaierige.. .stresskippige.. ..vergeetachtige…. rommelige….en doorgedraaide moeders. Maar wonder geschiet….als ik mijn hoofd uit de wasmand trek, de lego tussen mn tenen vandaan pluk…een schoon kopje vind om koffie in te schenken en de schoenen aan de kant schop om op de bank te gaan zitten en toevallig niet met mn kont land op baby born…. kom ik uit bij de bijna beste versie van mezelf met een beetje lezen, lachen, ademen, shoppen en ontmoeten….op de site van clubvanrelaxtemoeders….thanx!!

 • Reageer Sandra 27 november 2015 at 11:05

  Omdat ik weet dat ‘alles’ een fase is, maar ik soms even bevestiging nodig heb dat ook de huidige fase z’n voordelen heeft én weer voorbij zal gaan!

 • Reageer Berdien 27 november 2015 at 11:05

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik na een peuter cursus en vele boeken ik een vreselijk zwaar strijdvol weekend had besloten dat ik zo niet verder wilde. Ik was opzoek naar iets wat haalbaar was en bij me paste en kwam via via op deze fijne leuke club en ben zo blij ermee.

 • Reageer Veronique 27 november 2015 at 11:06

  Ik ben bij de club van relaxte moeders, omdat ik heb mogen ervaren dat je als moeder de spil van het gezin bent. Hoe relaxter mama is, des te beter draait het gezin :-D. Echter de praktijk wijst uit dat mama niet altijd even relaxt is. En dat mag er ook zijn :-).
  We proberen relaxte moeders te zijn, geen perfecte moeders 😉

 • Reageer Dinande 27 november 2015 at 11:07

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat het fijn is om te lezen dat je niet de enige bent en vaak maken de opmerkingen dat je denkt “oooohhh, dus dat is normaal! Ppffff Relax!!!! Ook ben ik bij de club omdat lachen om bepaalde situaties de enige oplossing is.

 • Reageer Eveline 27 november 2015 at 11:19

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat…… relaxt zijn (of lijken) niet altijd vanzelf gaat.

 • Reageer Els 27 november 2015 at 11:19

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik me er zo in herken en het fijn is om te lezen dat je niet de enige bent die soms wel en soms niet relaxed is.

 • Reageer Eveline Geerlof 27 november 2015 at 11:20

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat relaxen soms een kunst is, maar zeker geen overbodige luxe. Sterker nog; ontspannen, lachen, relativeren en… een goed glas wijn op zijn tijd maakt dat je na de behangplak-momenten ook weer helemaal tot-over-je-oren kan zijn!

 • Reageer Annemiek 27 november 2015 at 11:21

  Omdat het af en toe fijn is om te lezen dat die andere moeders ook maar wat doen 😉

 • Reageer Anna 27 november 2015 at 11:26

  Omdat ik die humor soms gewoon nodig heb! Om alles weer te relativeren en chill in het leven te kunnen staan, ook met twee kleine kinderen 🙂

 • Reageer Anouk 27 november 2015 at 11:26

  Omdat humor en relativeren onmisbaar zijn voor een relaxte moeder. En je dat bij deze ckub vindt ?

 • Reageer Chantal 27 november 2015 at 11:27

  Omdat het een zucht van herkenning is!!! Want ja…ik doe ook maar gewoon wat.

 • Reageer Irene 27 november 2015 at 11:28

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat ik, net als jullie allemaal, ook maar wat doe!

 • Reageer Christy 27 november 2015 at 11:30

  Ik ben bij de club, omdat de herkenning ook een opluchting was en met 3 kids nog steeds vaak is!

 • Reageer Emma 27 november 2015 at 11:31

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat het ‘lotgenoten contact’ altijd zo lekker relativeert!

 • Reageer Sara 27 november 2015 at 11:31

  de Club van Relaxte Moeders omdat……
  Het heerlijk is om te lezen dat andere moeders met dezelfde ‘problemen’ van hun peuterpuber te maken hebben. Een feest van herkenning. Dat maakt het gedrag van onze peuter een stuk draaglijker.

 • Reageer Karin Lamers 27 november 2015 at 11:33

  Omdat andere mama’s mij zo een relaxte moeder vinden. Maar dat ben ik niet.. 😀

 • Reageer Fanny 27 november 2015 at 11:34

  omdat het me helpt ons gezin te relativeren door te lezen dat er overal wel ‘een hoek af’ is 🙂 en wel een zorgende mama te zijn maar ook los te laten en ook voor jezelf te zorgen.

 • Reageer Vera-Mandy 27 november 2015 at 11:37

  Het leven van een mama leuk en soms ook pittig is. En dat relax mama de pittige momenten op een leuke manier kan relativeren!!

 • Reageer anne 27 november 2015 at 11:37

  Ik ben bij de club van relaxte moeders, omdat mijn kinderen niet perfect zijn en ik zelf al helemaal niet. Alle verplichtingen en andere moeders die elkaar gek maken. Soms moet je weer terug op aarde in komen en bij deze club land ik altijd weer even.

 • Reageer Nicole Koiter-Soppe 27 november 2015 at 11:39

  Omdat ik er om moet lachen, het zeer herkenbaar is en het zorgt voor een stukje relativering.

 • Reageer Romee 27 november 2015 at 11:40

  Omdat…
  Zij is mijn leven, mijn alles, mijn puurste geluk, mijn angst, mijn stress, mijn grootste liefde, Zo’n prachtig heerlijk meisje-meisje..
  Ik heb duidelijk al gewonnen, toch wil ik dit prijsje!!
  Ons leven samen is zwaar maar fijn,
  Zo trots dat ìk haar mama mag zijn!
  En ik ben dankbaar voor al het begrip en humor van de club van relaxte moeders… omdat zij duidelijk weten hoe je overleefd met een vleugje sarcastische gein!! 🙂 ♡

 • Reageer Pauline 27 november 2015 at 11:42

  Omdat ik eigenlijk altijd erg moet lachen om de leuke berichtjes. Fijn om te lezen dat bij andere moeders ook niet altijd alles even soepel verloopt ☺️
  Relax mamma ✌️

 • Reageer Marieke vlemmings 27 november 2015 at 11:42

  Ik zit bij de club, omdat ik als fulltime moeder van twee prachtige dochters even door de bomen het bos niet meer zie. Door relaxte moeders, omdat ik dingen herken en dan weer met beide benen op de grond sta. Ik heb dan het gevoel dat ik niet de enige ben die er tegenaan loop. Zit zorgr weer voor een relaxed gevoel, waardoor ik kan relativeren en verder kwn met opvoeden in positieve zin. Dat heeft weer positief effect op mijn meiden en dus zijn we allemaal relaxed!!! Mama blij, kids blij en man blij?

 • Reageer Annemieke 27 november 2015 at 11:43

  Toffe actie!!!

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat het fijn is om te lezen dat ik geen slechte moeder ben doordat ik me herken in de post. Ik heb nu geleerd het wat relaxter aan te pakken dat moederschap. Thanks allemaal!

 • Reageer Anita 27 november 2015 at 11:44

  Ik ben bij de Club van relaxte moeders omdat…. ik van nature zo relaxt ben dat het gewoon niet waar kan zijn… ? Met een rond kruipende/lopende ‘dreumes’ en een nieuwe onderweg in de ‘bakoven’ kan ik wel wat tips & relativering gebruiken.. 😉

 • Reageer Claudia 27 november 2015 at 11:45

  … omdat het zo heerlijk relativerend werkt! Vooral nu ik afgelopen zaterdag mama ben geworden van onze tweede ?. Ben verliefd, übergelukkig en blij en soms ontzettend niet-relaxed… Vooral als de behoeftes van grote zus botsen met die van kleine broer… Een goeie dosis humor en hé-ik-ben-niet-de-enige-momenten doen goed!!

 • Reageer karlien 27 november 2015 at 11:51

  ik een voorbeeldige relax mama ben. Het komt allemaal wel goed is mijn motto, zeker nadat ik amper geslapen heb en de ochtend start met een aantal kopstoten van dreumes.

 • Reageer Liesbeth 27 november 2015 at 11:52

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat ik ook heel graag een relaxte moeder zou willen zijn! (Maar spijtig genoeg weet ik nog niet hoe dat moet…)

 • Reageer Marjan 27 november 2015 at 11:54

  …. omdat ik er altyd vrolijk van word en veel in herken!

 • Reageer Petra 27 november 2015 at 11:58

  … er eindelijk eens een (h)eerlijke en vooral hilarische beschrijving is van wat je dagelijks als moeder allemaal meemaakt; zo fijn dat meer zijn “die maar wat doen”!!

 • Reageer Marijke 27 november 2015 at 12:03

  Omdat..ach ik doe ook maar wat en kan af en toe wel wat ‘relaxisme’ gebruiken.

 • Reageer Bianca 27 november 2015 at 12:04

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat….ik in december weer een opleiding ga doen, en ik dan alle goede relax-adviezen kan gebruiken die er zijn om niet in de stress te schieten met een huishouden, een gezin en een fulltime baan….

 • Reageer Kikki scheffers 27 november 2015 at 12:15

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat ik elf weken geleden voor het eerst moeder ben geworden en dit de enige club is waar ik geen jeuk, stressvlekken, schuldgevoel of paniekaanvallen van krijg omdat het bij mij niet volgens het boekje gaat. Een club waarbij elke moeder eerlijk en zichzelf mag zijn. Heerlijk! Een verademing. Dank je wel!

 • Reageer Grietje Mooiman 27 november 2015 at 12:27

  ik vind dat een moeder relaxt, open, eerlijk moet en kan genieten van de kids… elke leeftijd is geweldig..
  (ik ben al jaren alleen met een tweeling van nu 13 jaar!!!)

 • Reageer Petra Reekers 27 november 2015 at 12:35

  Ik ben bij de club van Relaxte mama’s omdat ik inderdaad net als die andere mamma’s ook maar wat doe! Dagelijks mijn shot humor Facebook of kijken naar m’n poster zorgt ervoor dat ik denk jup! Ik doe ook maar wat, ja het is fase ….. Ga zo door!

 • Reageer Yvonne Broekman 27 november 2015 at 12:37

  Ik ben bij de club van de relaxte moeder omdat ik er regelmatig aan herinnerd moet worden dat die andere moeders ook maar wat doen 😉

 • Reageer Clair 27 november 2015 at 12:39

  …. Ik het zo’n opluchting vind om te lezen dat ik niet de enige ben die zich niet altijd bezig houdt met het ‘hoe heurt het eigenlijk’ en af en toe maar wat aanrommelt waardoor de situaties vaak helemaal niet zo relaxt zijn als ik had gehoopt ?

 • Reageer Karine 27 november 2015 at 12:41

  Ik ben bij de club van de relaxte moeders omdat ik er blij van word.

 • Reageer laura 27 november 2015 at 12:45

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……het een welkome tegenhanger is van al die vrouwen op het schoolplein die er prachtig uit zien, wonderschone huizen hebben, geweldige banen, knappe mannen en voorbeeldige kinderen.

 • Reageer Kimberley 27 november 2015 at 12:47

  Ik ben bij de club van de relaxte moeders…
  Omdat ik zielsveel hou van mijn 2 loeders…
  Hoe lief leuk en schattig ze ook zijn…
  Soms is moeder zijn niet altijd fijn…
  Dan voel ik mij gefrustreerd en moe…
  En breng ik ze t liefst gelijk naar bed toe…
  Om daarna neer te ploffen op de bank met een kop thee…
  En dan lees ik alle posts op jou Facebook pagina mee…
  Zoveel herkenning geeft mij dat ieder keer..
  Dan denk ik relax mama, je bent zo in de weer!

 • Reageer Jolanda verbeek 27 november 2015 at 12:48

  Ik het heel leuk vind om te lezen dat die andere moeders soms ook maar wat doen.

 • Reageer Brigitte 27 november 2015 at 12:49

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat vaders hier nu verplicht de regie heeft. Ik heb een nieuwe heup gekregen en kan dus even niet zoveel.
  Ik ben relax en vaders moet nu alles doen! Boodschap happen, huishouden, voetbaltrainingen….. Trots op hem en mijn 2 jongens die me o zo goed helpen.

 • Reageer Carla Eggens 27 november 2015 at 13:07

  .. wat veel mama’s denken en voelen hier geschreven wordt. Herkenbaar, relativerend en zo grappig!

 • Reageer Sindy 27 november 2015 at 13:13

  Omdat… het heel fijn is om te lezen dat andere moeders “ook maar wat doen!”

 • Reageer Giovanna 27 november 2015 at 13:19

  Omdat deze club ook zonder bardienst, clubtenue, contributie of trainingstijden zorgt voor een beetje ontspanning en saamhorigheid. Bedankt daarvoor van n wannabee relaxte mamma (want tja fake it till you make it toch?)

 • Reageer Agnes Veenstra 27 november 2015 at 13:21

  ..ik ook maar wat doe in deze fase, net als die andere moeders, en helaas niet altijd relaxt ben. Maar dat samen relativeren is een waar feest (van herkenning)!

 • Reageer Astrid 27 november 2015 at 13:24

  Omdat ik het gewoon heel fijn vind om, als ik weer eens zo’n heerlijk niet-relaxete dag heb, even te lezen hoe anderen dat toch doen. Of om te lezen dat anderen daar ook moeite mee hebben. Of om gewoon even hele leuke lieve post te lezen die me weer even een beetje lucht geven 🙂

 • Reageer lianne brama 27 november 2015 at 13:26

  Omdat ik vrolijk wordt van alle berichten op fb. Door regelmatig kaarten van ‘relaxt mama’ te versturen, heb ik ook mijn vriendinnen aan het lachen gekregen als ze het even lastig hadden. Ook zij zitten nu bij de club ;). Zelfs de vriendinnen die “nooooit aan kinderen beginnen” zien in dat het moederschap ook heel leuk en lachwekkend is

 • Reageer anne 27 november 2015 at 13:28

  …het zo heerlijk relativerend werkt en dat zo relaxed is! Lovely!!!

 • Reageer Bianca 27 november 2015 at 13:30

  Ik ben bij de club van relaxte moeders, omdat ik super relaxt ben ?, echt waar ?, helemaal ?! Ok dan, ik ben bij de club omdat ik het heerlijk vind om precies dat te lezen wat ik dagelijks mee maak, voel en zeg, maar dan op een hilarische manier! Love it ?

 • Reageer Wendy 27 november 2015 at 13:32

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat ik in mijn herstel van een burn out jullie heel erg nodig heb om mij wat meer relaxter te voelen bij mijn peuters! Heb nog een weg te gaan maar door mij relaxter op te stellen. Merk ik dat mijn kinderen ook relaxer zijn. Dus zou graag wat meer tips kunnen gebruiken doormidden van jullie boek!

 • Reageer Suzan 27 november 2015 at 13:38

  …. Het heerlijk ontnuchterend is en doorgaans hilarisch!

 • Reageer liesbeth van der Mei 27 november 2015 at 13:38

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat je me iedere keer weer aan het lachen krijgt. Zo veel herkenning op alle fronten! Ik zeg, ga zo door, proost en succes met deze drukke weken. Ik zie uit naar de ongetwijfeld hilarische berichten die die weer op gaan leveren. Ik zou in de meegepakte kwartiertjes rust graag met jouw boek op de bank kruipen!

 • Reageer Alwina 27 november 2015 at 13:40

  … ik nog veel bij leer en wil leren over het Relaxte moederschap!

 • Reageer Judith 27 november 2015 at 13:43

  Omdat de club van niet relaxte moeders als veel te groot is!

 • Reageer Marleen 27 november 2015 at 13:44

  Omdat de humor en zelfspot mijn redding is en voorkomt dat ik mezelf te serieus ga nemen!

 • Reageer Emma 27 november 2015 at 13:45

  Het leven te leuk is om je overal druk om te maken…

 • Reageer Inge 27 november 2015 at 13:48

  Ik ben de club van relaxte moeders omdat het een verademing is om te lezen dat die andere moeders ook maar wat doen. Elkaar verder helpen in plaats van elkaar de grond in trappen. Dat gebeurt al op genoeg plekken!

 • Reageer Nathaly 27 november 2015 at 13:48

  Ik ben lid van club van relaxte moeders omdat ik wel wat zen inspiratie kan gebruiken.

 • Reageer Marijke Verschueren 27 november 2015 at 13:49

  …ik mijn extreem premature baby (behoorlijk) gezond mee naar huis kon nemen na een lange neo-periode, en dus goed besef dat al de rest bijzaak is!

 • Reageer Tamara 27 november 2015 at 13:50

  Omdat ik het echt nodig heb dat er iemand tegen me zegt dat die andere moeders ook maar wat doen ??

 • Reageer Natalie 27 november 2015 at 14:03

  ….omdat het heel fijn is om te zien en lezen dat je niet de enigste bent!

 • Reageer Samantha 27 november 2015 at 14:08

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat…… ik vooral de herkenbare quotes, plaatjes , verhalen heerlijk vind om te lezen!

 • Reageer Judith Wijsman 27 november 2015 at 14:15

  Omdat…. Mijn kinderen veel te leuk zijn om me druk over te maken. En omdat ik mezelf herken in alles wat hier genoemd wordt. Blijf met beide benen op de grond.

 • Reageer My-Ai Ly 27 november 2015 at 14:16

  Omdat ik graag met behulp van alle tips, trucs en verhalen wil leren om een relaxte moeder te zijn en worden.

 • Reageer Margot 27 november 2015 at 14:17

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat….
  Ik eigenlijk beste een relaxte moeder ben! Zelfs als de nachten lang zijn…. Je na een weekend wassen weer opnieuw kunt beginnen omdat de kleine meid de boel onder spuugt…. Je hele huis nog steeds een puinboel is en je toch echt heel druk bent geweest met opruimen…. etc. etc. etc.
  en ik ‘mijn’ mantra herhaal: die andere moeders doen ook maar wat 🙂

 • Reageer Femie 27 november 2015 at 14:38

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……de relax mama afbeelding “je bent een supermoeder”als toegangsscherm en beginscherm op mijn Iphone me even helpt herinneren aan de geweldige relaxte moeders tips die ik regelmatig toe pas op mijn 2 pittige meiden van 2,5 en 5 jaar. Relax Mama!!

 • Reageer Marleen 27 november 2015 at 14:48

  Ik het al heel fijn vond om tijdens mijn zwangerschap verhalen van moeders te lezen. En nu met mijn baby van 4 maanden zeker nog wat leuke fijne grappige verhalen tips en trucs kan gebruiken voor een relaxte toekomst;)

 • Reageer Romy 27 november 2015 at 14:54

  Omdat..

  Mijn baby een relaxte mama verdient!

 • Reageer Liesbeth 27 november 2015 at 15:01

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat….
  Moeders mooi zijn en
  Afgerond en van licht
  En van nature en
  Vanzelfsprekend
  En van altijd
  En van nooit, nooit het
  Moederen moe.
  Mama van eeneiige drieling Emiel, Lowie en Viktor (9 maanden)

 • Reageer Annelie 27 november 2015 at 15:05

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat… ik een beetje relativering hard nodig heb. Anders zou ik zo door kunnen naar de club van depressieve moeders 🙁

 • Reageer Renee Camps 27 november 2015 at 15:16

  ….ik hier de stukjes lees waarvan ik denk….’goh ben toch niet de enige die er zo over denkt’….en nog beter….’dus daar hoef ik me ook niet voor te schamen!!!’
  Heerlijk om jullie stukjes altijd te lezen!!!

 • Reageer Fleur 27 november 2015 at 15:23

  omdat ik doodmoe maar dolgelukkig ben met mijn fulltime baan en tweejarige dochtertje.

 • Reageer Roxanne 27 november 2015 at 15:34

  Ik ben bij de Club van Relaxte moeders omdat mijn kleine boefje (4 maanden) nog te jong is om te zeggen: Relax mam! En ik als enige moeder van mijn vriendengroep wel af en toe een hart onder de riem kan gebruiken van een mede-mama.

 • Reageer Adriana 27 november 2015 at 15:52

  Het is allemaal zo enorm herkenbaar dat ik blij ben dat mijn jongens geen uitzondering zijn.

 • Reageer Wendy 27 november 2015 at 16:13

  Ik ben bij de Club van Relaxte moeders omdat ik het zo ontzettend fijn vind om te lezen dat er nog meer moeders zijn die kampen met situaties zoals ik zelf heb! De hilariteit ook soms ervan. Vorige week ook op de ontploetermoeder avond geweest, echt geweldig. Ik raak helemaal geboost. Groetjes en proost haha
  Wendy

 • Reageer Danielle 27 november 2015 at 16:25

  Ik ben bij de club van relaxte moeders, omdat niet perfect maar jezelf zijn ons maakt tot de beste opvoeders!

 • Reageer Esther 27 november 2015 at 16:26

  Ik ben bij de Club relaxte moeders omdat….ik heel veel van mijn kindjes hou met heel mijn hart en we alles samen delen ook de smart ?

 • Reageer Mercedes 27 november 2015 at 16:37

  Ik ben bij de club omdat….
  Die eerste maand met mijn kleine meer als een roze dolk dan een roze wolk voelde ? en deze club me dat hielp plaatsen. 😉

 • Reageer Elske Huesken 27 november 2015 at 16:42

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat… ik tijdens de chaos die een tweeling soms met zich meebrengt denk “hoe doet een relaxe moeder dit?” Met de tips van de club vind ik dan altijd de meest relaxe oplossing.

 • Reageer Esther van Wegen 27 november 2015 at 16:55

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……ik dankbaar ben om moeder te zijn van twee, bijna drie lieve, leuke draakjes van kinderen en ik regelmatig een relaxmomentje nodig heb 😉

 • Reageer Inge Welgraveb 27 november 2015 at 16:56

  Ik ben bij de Club van de Relaxte Moeders omdat t regelmatig zorgt voor een glimlach op mijn gezicht! Ik vind het fijn om na een nacht met spokende kinderen door volle maan even te lezen dat er meer mensen zijn die daar last van hebben. Of zoals laatst dat je s morgens ‘zo dom bent geweest om als eerste door de deur te lopen’ en dan lezen dat veel moeders dat herkennen. Het maakt me blij en helpt soms relativeren!

 • Reageer Caroline 27 november 2015 at 17:31

  Als nieuwbakkenmoeder me niet meer schuldig hoef te voelen als ik weer eens ontaarde acties heb….en zo kan ik mijn meenieder zonder Facebook toch ondersteunen?

 • Reageer Francisca 27 november 2015 at 17:46

  Ik met een tweeling van 7 en een voor drie rellende derde van 5 zo heerlijk kan genieten van alle verhalen en herkenning. Deze mama vindt haar relaxtijd door op Facebook mee te lezen 🙂

 • Reageer Femke 27 november 2015 at 17:57

  … ik al mama ben, maar nog niet relaxt (genoeg). ?

 • Reageer Milou Poppelaars 27 november 2015 at 18:20

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat…… ik altijd zo moet lachen van herkenning als ik je posts leest. Ik heb weinig vriendinnen die ook kinderen hebben, dus de club van relaxte moeders geeft mij ook hoop op de dagen dat mijn geweldige monstertje het bedacht heeft om het zijn moeder het leven zuur te maken;)

  • Reageer Linda 27 november 2015 at 20:01

   Dit lees ik regelmatig bij de club; weinig vriendinnen met kinderen. Ik heb zelf ook weinig vriendinnen met kinderen en dit mis ik soms best wel.
   Zou het niet een idee zijn hier iets voor te organiseren?! 🙂

 • Reageer Yasmina Hajaj 27 november 2015 at 19:26

  Ik ben bij mijn Club van Relaxte Moeders, omdat als studerende moeder van drie kinderen wel wat relaxatie kan gebruiken!

 • Reageer Denise 27 november 2015 at 19:35

  Omdat de club zo lekker helpt relativeren :)!

 • Reageer Saskia 27 november 2015 at 19:43

  Ik heel benieuwd ben hoe zo’n contradictie in terminus kan bestaan! Leer mij dat ook!

 • Reageer Sjoukje 27 november 2015 at 19:53

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat relaxed moederen het kind in jezelf naar boven haalt en ik het stiekem zelf gewoon te gek vind om met kleding aan onder de douche te springen op gekkedingendag 😉

 • Reageer Diana 27 november 2015 at 19:58

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat …ik geniet van de herkenbare verhalen,leuke blogs en gezelligheid . En ik blij ben deze mooie site zodat ik nog meer kan lezen wat jullie meemaken.

 • Reageer Linda 27 november 2015 at 19:58

  Omdat het veel erkenning en herkenning met zich mee brengt. Het zorgt voor opluchting dat ik niet de enige ben die af en toe zich door het moederschap heen ploetert EN de humor is heel fijn!

 • Reageer Leonie Wijsbeek 27 november 2015 at 20:01

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders, omdat moeder zijn de leukste baan aller tijden is! Ondanks de huilbuien (mama&peuterpuber), kwijl, snot, vliegende voorwerpen (lees: etenswaren en speelgoed, óók tegelijkertijd!) blijven we relaxt! Het is een fase, het is een fase….

 • Reageer Lynn 27 november 2015 at 20:02

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat…
  ik heel graag zo’n relaxte moeder word!

 • Reageer Marion 27 november 2015 at 20:08

  Relaxte moeders de mooiste herinneringen maken! De kids onthouden het écht niet als ze elke avond netjes en schoon op tijd in bed liggen, ze onthouden wel dat ze af en toe geen tanden hoefden te poetsen en lekker lang op mochten blijven!

 • Reageer Manon 27 november 2015 at 20:22

  Omdat ik na 19 maanden eindelijk kan zeggen dat ik een relaxte mama ben!

 • Reageer Joye 27 november 2015 at 20:37

  Omdat ik, als moeder van een tweeling van 6, heel blij ben met ‘die andere moeders doen ook maar wat’ verhalen. (Gedeelde smart … 😉 )

 • Reageer Anne Vissers 27 november 2015 at 20:43

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat… ik daar gezien heb, dat k niet de enige ben “die maar wat doet” …. pfieuhw?

 • Reageer Kelly van honk 27 november 2015 at 20:45

  Ik ben bij de club relaxte moeders omdat.. Jullie moeders ook maar wat doen tot mijn opluchting!

 • Reageer Letje 27 november 2015 at 21:12

  Omdat ik altijd graag lees dat die andere moeders ook maar wat doen!

 • Reageer Cathelijne 27 november 2015 at 21:17

  Omdat mijn pleegdochter een relaxte en dus blije en gelukkige pleegmoeder verdiend.
  (En het fijn is om te weten dat je niet de enige bent die … Of die … Of … )

 • Reageer lies kwanten 27 november 2015 at 21:18

  Omdat het leuk is je niet alleen te voelen als mama. De humor waarmee je het moederschap beschrijft maakt me altijd vrolijk en de nachtvoedingen lijken dat op slag een stuk korter 😀

 • Reageer Christa 27 november 2015 at 22:13

  Omdat…..het ontzettend fijn is verhalen van andere te horen die de ene keer grappig en andere keer juist weer heel herkenbaar zijn. Het valt niet altijd mee een kleine uk op te voeden. Soms heb je even erkenning en momentje timeout nodig om te herladen.

 • Reageer Katinka 27 november 2015 at 22:14

  Omdat de club van deze relaxte moeders een oase van rust en gegarandeerd lachen is in mijn drukke tweelingmoederbestaan

 • Reageer Whitney yilmaz 27 november 2015 at 22:18

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat je na het persen geen gebruiksaanwijzing ‘ opvoeden’ meegeleverd krijgt en je deze dus zelf moet opstellen, en de inspiratie haal je natuurlijk het beste uit de fouten/blunders/verdrietige/geweldige & mooie momenten van andere moeders! Hoe relaxed is dat!

 • Reageer Helma Heikamp 27 november 2015 at 22:23

  Eerlijk gezegd ben ik meestal niet zo’n relaxte moeder, terwijl ik dat wel zou willen zijn!
  Een aantal weken geleden ben ik zelfs naar een informatie-avond geweest over “Mindfull opvoeden” ik heb er zeker wat van opgestoken, maar het blijft soms zó lastig om het toe te passen! Ik heb 14 jaar bij een Kinderdagverblijf gewerkt, dus ik zou toch aardig geduldig moeten zijn… dat was ik daar ook wel over het algemeen, maar thuis met een zoontje van 6 is het toch wel even anders. Hij is erg druk, brutaal en heel snel boos… en waarom? Vaak weet hij het zelf niet eens te benoemen. Ik heb inmiddels ook al een gesprek gehad met iemand van buitenaf zeg maar, omdat ik zó graag wil weten en begrijpen waarom hij dit gedrag vertoont. Nu heeft hij ook wel een hele pittige periode mee moeten maken begin dit jaar, wij alledrie trouwens… ik ben langdurig ziek geweest inclusief opname van 3 maanden, waarin hij en papa het dus samen moesten zien te redden (gelukkig wel met hulp van anderen) maar dit gaat zo’n klein jochie ook niet in de koude kleren zitten! Het steunt me dat ik op deze pagina lees, dat het bij anderen ook allemaal niet vanzelf en vlekkeloos gaat… en het te winnen boek zou ik héél graag willen hebben, zodat ik nog meer tips kan lezen en er ook echt mee aan de slag kan… wie weet word ik dan toch nog een relaxte mama 😉

 • Reageer Esther 27 november 2015 at 22:31

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat……het een feest van herkenning is! En natuurlijk omdat je heel relaxte kids krijgt als je zelf relaxt bent. Dat was iig bij de eerste zo 😉 nee maar echt: relaxte ouders hebben relaxte kids!

 • Reageer Suzanne van der Laak 27 november 2015 at 22:34

  Ikben bij de club van relaxte mama’s omdat….
  …. Het heerlijk is om met een wijntje op de bank te zitten en te denken: ik heb het zo slecht nog niet!
  Kinderen zijn het mooiste bezit maar soms zou je ze wel achter het behang willen plakken!
  En moeders die zeggen dat haar kinderen engeltjes zijn hebben gewoon teveel wijn op! ?

 • Reageer sandra 27 november 2015 at 23:17

  Omdat…. alles wat er geschreven wordt zo herkenbaar is voor alle moeders over de hele wereld! Je krijgt een spiegel voor!

 • Reageer Annemieke 27 november 2015 at 23:24

  Omdat ik vanavond mijn kinderen weer ultiem voor de gek gehouden heb: namens Sint en Piet in hun vriendenboekjes geschreven. Laatste jaar met 2 gelovigen in huis #stiekemtochwelleuk

 • Reageer Maartje 27 november 2015 at 23:34

  Omdat de herkenbaarheid oh zo fijn is en dat schuldgevoel of die twijfel dan steeds een beetje minder worden.

 • Reageer Mar 27 november 2015 at 23:40

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat…
  Ik na een drukke dag met drie kids, twee paarden, een hond, 3 vissen, een huishouding oh en een man 🙂 ‘s-avonds af en toe heel relaxed kan worden van het lezen van de posts op Facebook

 • Reageer Nadine Erhardt 27 november 2015 at 23:48

  andere moeders doen ook maar wat en met twee kleuters, een peuter en dreumes het heel fijn is om in the heat of the moment even de dag te relativeren met een portie humor en dan weer genoeg energie hebben om weer door te gaan

 • Reageer ADRI 27 november 2015 at 23:56

  Omdat… Ik de luchtigheid heerlijk vindt! Maar ook de herkenbaarheid, die is hilarisch! Neem jezelf vooral niet te serieus ?

 • Reageer joyce Rook 28 november 2015 at 00:42

  Ik niet een perfecte moeder moet/kan/zal/wil zijn.. aangezien ik net als die andere moeders ook maar wat doe…

 • Reageer Linda Morcus 28 november 2015 at 01:58

  Omdat ik relaxed mama wil kunnen zijn … maar zo af en toe ook nog gewoon: mezelf, vrouw, dochter en schoondochter, zus en schoonzus, vriendin, collega, buurvrouw… Heb ik ze zo allemaal? Ach… Er is geen fout antwoord; relax ✌?️

 • Reageer Astrid Veerman van Pelt 28 november 2015 at 05:47

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders…. …omdat het zo’n mooi streven is! Allemaal zo herkenbaar en hilarisch (;

 • Reageer Karola 28 november 2015 at 06:10

  … omdat ik weet hoeveel goed het mijn lieve manneke doet als ik relaxed ben, maar ik op dat gebied nog een hoop op kan steken!

 • Reageer Zita 28 november 2015 at 06:55

  Omdat het gewoon fijn is dat er meer moeders (en vaders) zijn die relaxed willen zijn met de kinders. Deze club is gewoon een fijne club waarmee je kunt lachen om alles en nog wat omdat het zo herkenbaar is.

 • Reageer Frederique 28 november 2015 at 07:27

  … ik doorgaans nog steeds het gevoel heb dat ik vergeleken bij al die ‘perfecte’ mama bloggers oo Facebook en instagram iets niet goed doe en er onzeker van word. Mama’s kleding perfect afgestemd op t ‘perfecte’ kind, geen tandpasta in de haren, geen gaten in haar ‘nieuwe’ :0 panty *zucht*, een super georganiseerd huishouden zonder ronddwalend speelgoed anywhere uiteraard een hip and happening styling…. Hmpf… Om depressief van te worden. En dan is er gelukkig relax mama, die de lat weer teruglegt daar waar hij hoort. Een realistische kijk op t ouderschap en alle uitdagingen die t met zich meebrengt. Fijn, I LIKE IT!!!

 • Reageer Maaike 28 november 2015 at 07:33

  …omdat het me als mama van een kleuter en een peuter tweeling de nodige relativering heeft gebracht. Eindelijk eens geen “roze wolk” maar gewoon zoals het is! Zalig!

 • Reageer Brigitte 28 november 2015 at 07:54

  Omdat…we net weer gezinsuitbreiding hebben gehad en ik graag weer een relaxte moeder wil worden. Valt niet altijd mee, heb er nog een rondlopen van bijna 3. En om gewoon lekker de boel de boel te laten zonder dat je er schuldig bij voelt. Dus relaxt zeg maar ?

 • Reageer Monique 28 november 2015 at 08:05

  omdat je het af en toe nodig hebt om de boel te relativeren en dan even om je sores te kunnen lachen.

 • Reageer Mariska van Ruiven 28 november 2015 at 08:23

  Omdat ik weet dat het voor mij en m’n dochter het beste is als ik relaxed ben. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan en kan ik daar wel wat ondersteuning bij gebruiken (o.a. Van de club van relaxte mama’s)

 • Reageer Danee 28 november 2015 at 08:25

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat:

  Ik De herkenning, Ideeën, Tips En Anekdotes fijn vind om te lezen.
  Dat is altijd weer zo’n moment van “ok, ok adem in adem uit het valt allemaal wel mee, die van mij is niet de enige die keuken afbreekt als ze geen pudding krijgt als het bordje niet leeg is” haha

 • Reageer Naomi 28 november 2015 at 08:57

  Ik een nieuwbakken onzekere mama ben met een onrustige baby van 4 weken en ik hier wel wat relativering kan gebruiken 🙂

 • Reageer Nadine 28 november 2015 at 09:09

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat, het voor mij even me-time is. Heerlijk kind op bed, man de afwas laten doen en dan stap ik in een warm bad met bubbels om even rustig alle blogs te lezen. Erg fijn die herkenbaarheid en om de annekedotes moet ik ook altijd erg lachen. Daarna kan ik er weer even tegen en weet ik dat het allemaal wel goed komt. Ik ben gelukkig niet de enige met een peuter die niet altijd mee wil werken en een eigen mening heeft. Ga vooral zo door, want jullie zijn mijn houvast in deze lastige peuterpuberteit!

 • Reageer Nadine Zwama-Janssen 28 november 2015 at 09:20

  Ik ben bij de club van relaxte moeders omdat… het niet iedere dag even relaxt gaat en er dan vaak toch weer een glimlach en een “zen” gevoel komt door de herkenbaarheid ? ben steeds meer een relaxte mama!

 • Reageer Arlene Wanga 28 november 2015 at 10:18

  Ik ben bij de club relaxte moeders omdat het heerlijkt relaxt is om te lezen dat het moederschap niet altijd makkelijk is en ik daar niet alleen in sta.

 • Reageer Corina 28 november 2015 at 10:46

  Het een mooie weerspiegeling is van hoe het leven soms echt is. Het brengt me een lach en soms zelfs een traan. Het geeft me vooral weer adem in het ‘relaxte’ bestaan genaamd moeder

 • Reageer Dana 28 november 2015 at 12:32

  ….ik ook maar wat doe! En het is fijn om te lezen dat ik daar niet de enige in ben. Ik vind het vooral fijn om me aan te sluiten bij de mama’s die het zonder te willen wel eens fout doen, er voor uit komen en weer door gaan.

  We hebben de wijsheid niet in pacht en zijn daar trots op!

 • Reageer Saskia Struijlaart 28 november 2015 at 12:45

  Omdat ik met een vierde op komst nog steeds het beste aan mijn gezin wil bieden en het zalig is om af en toe te lezen dat het niet altijd perfect hoeft te zijn 🙂
  Love my kids!

 • Reageer Elke 28 november 2015 at 12:47

  Omdat het leven al gedoe genoeg is, dus relax mama! Alles komt goed

 • Reageer roos 28 november 2015 at 13:21

  ik kijk veel op de site, want ik heb een dochter die zoooooo druk is met de kinderen, net verhuisd naar een “tijdelijk” huis, omdat ze pas over een jaar in hun andere huis kunnen, druk en hectisch op het werk ivm reorganisaties, ik zie dan soms hoe moe ze er uit ziet, en zou zo graag willen dat ze wat relaxter in het leven zou staan, ik geef wel eens een tip door die ik op jullie fb pagina lees, maar zou het heel relaxed vinden als zij jullie boek zou kunnen lezen, en daar de tips en trics uit kan halen , zodat ze meer ook wat meer tijd voor zichzelf zou hebben en meer kan genieten van alles.

 • Reageer Colette 28 november 2015 at 13:50

  Zodat ik besef dat een goed genoeg moeder ook volstaat en dat ik voor mijn kinderen geen perfecte moeder hoef te zijn!

 • Reageer Karen 28 november 2015 at 14:55

  Lid van deze fantastische club omdat ik iederex weer ontzettend kan lachen om alle posts, vooal van herkenbaarheid. Maakt ’t leven weer ff minder serieus en meer vrolijk! Bedankt daarvoor.

 • Reageer Saskia 28 november 2015 at 15:11

  Omdat.. ik me gelijk verbonden voel met de andere clubleden door herkenning. Het is prettig je direct minder eenzaam en begrepen te voelen bij de strubbelingen die horen bij het leven van een jonge moeder.

 • Reageer Sandra Sonke 28 november 2015 at 16:41

  ….. omdat ik van al die berichtjes superrelaxed wordt ??? en mijn kinderen (allevijf ?) blijer zijn als ik relaxed ben.

 • Reageer Dorien 28 november 2015 at 16:45

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat mijn man bij de Club van Gestreste en Overbezorgde Vaders van 2 Dochters hoort, en dat moet je toch een beetje relativeren en afzwakken, anders is het zo zielig voor de kleine dames.

 • Reageer Henriette 28 november 2015 at 18:08

  Omdat ik zooooooo “relaxed” ben, dat naast mn kinderen van 15 en 10, nu nr 3 verwacht wordt eind februari

 • Reageer Soraya 28 november 2015 at 19:20

  Omdat ik erg blij van wordt en ook voor handige tips, weetjes!

 • Reageer Shanna Uitterdijk 28 november 2015 at 20:18

  … ondanks alle worries die wij mama’s hebben uit liefde voor onze spruitjes, er ook gewoon gerelativeerd en smakelijk gelachen kan worden om alle stunts die we uithalen! Mommy for president! ! ❤

 • Reageer Texas 28 november 2015 at 20:49

  Ik Elsbeth Teeling zo’n leuke en inspirerende moeder met humor vind om te volgen.

 • Reageer Irene 28 november 2015 at 21:17

  Ik ben bij de club van relaxte moeders….omdat ik ondanks alle ballen die ik in de lucht wil houden; op het werk, thuis, bij m’n vriendinnen en familie, m’n master opleiding met stage, bovenal een leuke en relaxte moeder wil zijn, voor onze zoon van 2 jaar en dochter van 4 maanden.

 • Reageer Melina 28 november 2015 at 21:52

  … omdat ik een relaxte mama ben. 🙂

 • Reageer Inge 28 november 2015 at 22:53

  …het fijn is om te weten dat ik niet de enige ben die wel eens worstelt in het opvoeden en dat ‘die andere moeders ook maar wat doen’.

 • Reageer Debby Kunst 29 november 2015 at 09:22

  …omdat ik hoop zo een meer relaxte moeder te worden.

 • Reageer Romina Le Piane 30 november 2015 at 12:19

  …omdat de teksten, quote en poststukken als vitamientjes zijn voor de dagen wanneer ik minder relax ben. Bedankt hiervoor!

 • Reageer Esther Potters 30 november 2015 at 20:45

  het leven al druk genoeg is en ik wat gas terug moet nemen op zijn tijd!
  Zo en dat wilde ik ff kwijt:)

  • Reageer Esther Potters 30 november 2015 at 20:47

   Zie je wel, te gehaast getypt want mijn email(adres) klopte niet!

 • Reageer Inge 2 december 2015 at 02:30

  … Lekker lachen heel gezond is voor moeder en kind. Blije moeder is meer relaxte moeder en blijer kind :). Ga zo door!

 • Reageer Win Love Mama! – Club van relaxte moeders 2 december 2015 at 18:25

  […] is week twee van de Relax-Mama-Advent-weken! Tot Kerst maak je iedere week kans op één van de Relax Mama-producten. Want we hebben wat te […]

 • Reageer Suusje Pluusje 7 december 2015 at 14:58

  Ik ben bij de Club van Relaxte Moeders omdat ik sinds 4 maanden moeder ben van Evelien en ik maar wat doe…en toch is mijn kleine drol gelukkig en gezond! Ik probeer te relaxen en tegelijk mijn nieuwe bedrijf op te zetten en mijn huis op orde te houden, al lukt dat stiekem niet altijd ?. Fijn om te lezen dat jullie ook maar wat doen! P.s. Waar is de romantiek gebleven??!!

 • Reageer Sac Longchamp France Soldes 29 januari 2016 at 12:44

  [url=http://premisg.costabrava.org/wp-content/uploads/Longchamp-Zkz5P/v-en-soldes-Su.html]Sac Longchamp France Soldes[/url] chanel Longchamp Aqualumiere [url=http://premisg.costabrava.org/wp-content/uploads/Longchamp-Zkz5P/v-en-soldes-Su.html]Sac Longchamp Soldes[/url] rouge à lèvres

 • Laat je reactie achter