Het echte leven is weer in volle gang, het wordt opeens alweer sneller donker, en dit weekend is het nog mooi weer, maar dan gaat het toch echt meer regenen. Daarom hier toch weer een zonnig weekmenu. Om de moed erin te houden. Net als vorige week nog een paar gerechten die jullie graag aten deze zomer. Ze zijn ook (bijna) allemaal snel te maken! Dank Kirsten, Natasja, Steffi, Martine en Lotte voor jullie inspiratie!
Maandag: Stimpstamp van Kirsten
Ik eet in de zomer minder vaak gekookte aardappels, maar bij Kirsten stond ‘stimpstamp’ regelmatig op tafel deze zomer. Oftewel stamppot met rauwe andijvie. Zij eten hem met uitgebakken spekjes (kan ook vegetarisch) en met geraspte kaas. Kirsten: ‘Vooral de kinderen willen er graag vlees bij, dan doen we kleine gehaktballetjes. Maar zonder ook heerlijk. Ik ben zelf niet zo’n vleeseter!’
Zoals ik hier al vaker schreef, maak ik deze stamppot graag met stukjes chorizoworst die even krokant zijn gebakken. En vaak doe ik er wat halve cherrytomaatjes door en eventueel wat blokjes geitenkaas.
Dinsdag: Griekse Orzo met gehakt, feta en olijven van Natasja
Bij Natasja thuis was deze Griekse orzo deze zomer een hit. ‘Eet iedereen dat bij jou thuis graag?’ vroeg ik haar. Waarop zij antwoordde: ‘Die van twaalf in ieder geval, die van vijf prikt er een beetje uit wat ze lekker vindt.’ Je vindt het recept hier.
Woensdag: Edamame salade van Veggilaine
Martine tipt de Edamame salade met crispy chili-olie van Veggilaine. Hoewel mijn kinderen de koriander in het gerecht misschien niet zo kunnen waarderen, vinden ze alle andere ingrediënten uit deze salade wel top: edamameboontjes, mango, tuinerwtjes, avocado en komkommer. Klinkt top toch? Deze salade staat in het boek Veggilaine (op dit moment ons lievelings kookboek), maar je vindt hem ook hier op haar Instagram-account.
Donderdag: Melanzane alla Parmigiana
Nu Teun ouder wordt (15 inmiddels!), is hij opeens een makkelijke eter geworden. Ik moet er nog aan wennen, want lange tijd moest het allemaal niet te ingewikkeld voor hem, maar tegenwoordig eet hij eigenlijk alles mee. Tijd dus ook om er eens wat vaker aubergines in te gooien. Dat durfde ik voorheen nooit zo goed aan bij hem. Daarom komende week maar een Melanzane alla Parmigiana uitproberen. Het recept uit het fijne kookboek van Manon Proper staat hier op de Club van relaxte moeders! Overigens is dit wel het minst snelle gerecht van deze week. Dus alleen maken op een dag dat je de tijd hebt 🙂
Vrijdag: Flatbread met kipgyros, tzatziki feta en Griekse salade @steffol
Ik was deze week alleen thuis met Teun en moet zeggen dat ik erg gelukkig werd van een ouderwetse pita shoarma, met ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus. Dus de suggestie van Steffie om flatbread met kipgyros, tzatziki, feta en Griekse salade op het weekmenu te zetten sprak me dan ook erg aan. Steffie maakt ze ongeveer zoals in dit recept. Maar gebruikt geen rodewijnazijn en voegt nog olijven en ijsbergsla toe.
Zaterdag: Soepie!
Ook hoog op de lijst van wat vaak op tafel komt bij ons is soep: want altijd wel wat groenten over die we erin kunnen gooien. En zo mixen we altijd wel weer een verrassend ‘wat-hebben-we-nog-in-huis-soepje’ in elkaar, die over het algemeen bomvol vitaminen zit. Altijd handig om in huis te hebben is een blik gepelde tomaten en een flesje kookroom. Zo kom je altijd een heel eind. Wil je toch liever een goed recept? Kijk dan in de soep-special van afgelopen jaar met elf supersoepen!
Zondag: Snelle gele curry van Lotte
Tot slot een favoriet van Lotte: snelle gele curry. Ik vond daar dit vegetarische recept bij. Maar het mooie van curry vind ik dat je er allemaal groenten in kunt gooien die je zelf lekker vindt. Lotte doet er een zak Thaise wokgroente met zak gesneden snijbonen bij en eet hem inderdaad vegetarisch, soms met een eitje erbij. Maar het kan natuurlijk ook prima met kip of vega kip. Lotte: ‘deze curry is mild genoeg voor kinderen, maar ik pas het voor de zesjarige nog aan hoor. Die krijgt rijst met snijbonen ;).’
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Geen reacties