Relax

We moeten meer lachen

Het was oktober. Het regende de hele dag. Er waren treurige berichten over nieuwe maatregelen. Ik las berichten over en van bozige mensen. Ik liep voor het eerst door een supermarkt met een mondkapje op. Ik werd er sip van. Ik ging op zoek naar vrolijke berichten en grappige tweets want ik wilde mezelf oppeppen. Maar het leken spelden in de hooiberg van chagrijn.

Die avond ging ik naar het theater met Teun en zijn vriendje Tijn. Naar het toneelstuk De Tantes, waar vanaf de eerste minuut Teun en Tijn al met glimogen naar keken. Mijn humeur werd er ook instant beter van.

Dit was precies wat ik nodig te hebben bleek die dag

De jongens naast mij waren niet de enige die hard lachen. Ik betrapte mezelf ook op tranen van het lachen en hoorde de rijen voor en achter ons ook flink schateren. Dit was precies wat ik nodig te hebben bleek die dag. En de dag erna eigenlijk weer. En de weken erna. We moeten meer lachen, bedacht ik me. En ik dacht weer aan Peter Pannenkoek die ons met zijn ‘ga gewoon,’ opriep om naar het theater te blijven gaan. Maar al een paar dagen later bleek dat die oproep geen stand hield. De maatregelen werden weer aangescherpt voor theaters en vorige week zelfs weer voor alles.

Het maakte me verdrietig. Niet alleen omdat we zelf weer minder dingen konden doen, maar ook voor de theatermakers, die die dag in oktober zo blij waren geweest weer voor publiek te mogen spelen.

Kijk fijne voorstellingen vanaf je eigen bank. Of bed.

Maar vorige week kreeg ik het bericht dat 16 producenten van jeugdpodiumkunsten de handen ineen hebben geslagen en het online platform Podiumkids Thuis hebben opgezet, waar hun aanbod is gebundeld. Wat een fijn initiatief! Op dit moment staan de eerste voorstellingen erop, waaronder het toneelstuk Jazz Duzz dat ik al eerder met Teun zag (en waar ik dit over schreef).

Je kunt alle stukken op het platform los bekijken voor €2,99 per voorstelling. De komende maanden zal het aanbod worden aangevuld en ook regelmatig worden ververst. Maar volgens mij staat er nu al veel leuks op (voor verschillende leeftijden). Ik ga een dezer dagen denk ik voor de voorstelling Niet Wiet, wel Nel. Het stuk Eet je bord leeg van De Toneelmakerij lijkt me ook leuk, ook al is die voor 4+ en dus wellicht iets te kinderachtig voor Teun. Hij is in ieder geval wel ‘voor te lachen.’ En dat is wat ik wil.

Je vindt alle toneelstukken van Podiumkids Thuis hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter