Lees

Vijf inspirerende tips voor het restylen van je toiletruimte

toiletruimte
nor

Behoefte aan een vijf minuutjes rust aan je hoofd in de hectiek van het gezinsleven? Ieder ouder weet dat de wc dan dé plek bij uitstek is om even op adem te komen 😉 Zaak dus dat je je daar wel fijn en comfortabel voelt! En? ziet jouw kleinste kamertje er een beetje gezellig uit? Heeft jouw wc een inrichting met een persoonlijke touch waar jij je op je gemak bij voelt? Vijf keer wc inspiratie voor het gezellig en slim inrichten van je toilet.

Een persoonlijke touch

Een toilet is net zo goed onderdeel van de woning als alle andere ruimtes. Een persoonlijke touch mag dus niet ontbreken. Past de wc bij jou? En bij de rest van het huis? Onze eye catcher in de wc is bijvoorbeeld onze letterbak (ken je die nog?) die we wit hebben geverfd en volgezet hebben met gekke poppetjes en oude festivalbandjes. De deur hangt vol met foto’s van door de jaren heen. Op de plank achter grappige boeken. In onze wc hoef je je niet te vervelen 😉

Dessin

Wil je geen uni kleur in de toiletruimte maar zie je er tegen op de tegels te vervangen of alles te schilderen? Kies dan voor leuke tegel- of muurstickers. Daarmee breng je extra kleur of een leuk motief aan. En een extra voordeel van stickers, je kunt ze relatief eenvoudig weer verwijderen als je toe bent aan een andere stijl of sfeer.

Privacy

Voldoende privacy is belangrijk in een toiletruimte. Zit er een raam in de ruimte? Dan wil je natuurlijk niet dat er iemand naar binnen kan kijken. Aan de andere kant is het ook zonde het natuurlijke daglicht te verspillen. Kies dus voor een goede raamdecoratie van Veneta.com, zoals jaloezieën. Hiermee kun je zelf de hoeveelheid doorkijk bepalen, zodat je en daglicht hebt, en voldoende privacy.

Kies voor licht

Een toiletruimte is over het algemeen klein. Door donkere kleuren en weinig licht wordt een ruimte alleen maar kleiner. Het gebruik van lichte kleuren, grote tegels en een goed uitgedacht lichtplan laat je de ruimte groter lijken. Dat kan met behulp van daglicht, uiteraard zonder dat dit de privacy schendt, of door spotjes. Kies niet voor te fel licht, in een kleine ruimte is dat snel overheersend. Sfeerlicht, eventueel met dimbaar licht, is de beste keuze.

Houd de vloer vrij

Een toiletruimte is vaak relatief klein. Door niets op de vloer te plaatsen creëer je een gevoel van ruimte. Een ‘zwevend’ toilet, een kastje of wastafel aan de muur bevestigd in plaats van op de grond. Ook voor bijvoorbeeld een toiletborsten en wc rol houder zijn beugels zodat je ze aan de muur kunt hangen. Bijkomend voordeel is dat je de ruimte beter schoon kunt houden.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter