Kleuter, Lees, Peuter

Verstand-op-nul-dag

Nieuw blog van Lisa. Die haar verstand op nul zet. Zo’n dag.

Hoi woensdag. Hoi verstand-op-nul-dag.

Verstand-op-nul-dag: zorg dat je er bij bent.
Aanvang: 04.30 uur.
Entree: gratis. Wel zelf eten en drinken meenemen. Oja. En een beetje goeie zin. Want anders is het onmogelijk om van deze dag een feestje te maken.

Ik ben d’r bij. Ik was vandaag zelfs als eerste aanwezig op deze bijzondere verstand-op-nul-feestdag. Aan mij ook de geweldige eer de gehele dag aanwezig te zijn. Mét goeie zin. Het feest duurt nu al zo’n vier uur, en ik ben per ongeluk al twee momenten mijn goeie zin kwijtgeraakt. Gelukkig vond ik deze wel weer snel, tussen de verkleedkleding en de leeg getrokken doos tissues. En daar raap ik vol goede moed die goeie zin weer op, en pak – als het even kan – nog meteen een beetje engelengeduld erbij. Iets in mijn zegt, dat dat vandaag nog wel eens goed van pas zou kunnen komen.

Balen, dat is het perfecte woord. Ik baal. Dat ik het vandaag even niet kan. Dat het me niet lukt vandaag de happy family uit te hangen. Het Tommy-en-Anika-gezin van Pippi Langkous, en dan te beseffen dat wij vandaag gewoon keihard Pippi Langkous in drievoud zijn.

Maar hoelang ga ik daarover balen? Want met mikadostokken in mijn haar, ranja over de vensterbank en één kind op de eetkamertafel, beplakt met AH-Eftelingzegels waarop het blije gezicht van lange Jan staat, blijft er niet veel gelegenheid over om te balen. Even vergat ik dus ook dat dit een feestdag is. De verstand-op-nul-feestdag welteverstaan. En daar ga ik niet om balen. Ik ga met ze fietsen en feesten. We fietsen heel ver weg. De hele dag. Veilig vastgebonden in de fietsstoelen vóór en achterop. En onderweg, zoek ik een grote steen. Waar ik dan, als er nog eens zo’n feestdag gaat komen, de hele dag onder ga zitten.

IMG_20170331_074756_309Wie is Lisa?

Lisa is 27 jaar oud en moeder van zoon, Mats (3 jaar) en dochter Wiep (1,5 jaar). Na een studie in de zorg, werkt ze inmiddels al negen jaar met veel passie, plezier, liefde en vrolijkheid op dezelfde plek in de zorg.

Daarnaast heeft Lisa ook haar eigen blog: mamakakelbont. Het idee voor haar blog ontstond, nadat ze besefte dat haar auto haar kantoor geworden was. Zo keurig als ze jaren geleden begon met schrijven (in een notitieboek gekregen van haar beste vriendin) eindigde het opschrijven van haar inspiraties op Facebook, in haar telefoon, laptop, én in dat notitieboek. ‘Maar ik betrapte mezelf ook vaker met schrijven op lege kauwgompakjes en bananenschillen,’ voegt Lisa toe.

In Lisa’s blogs zul je herkenbare, dagelijkse strubbelingen in het leven van een hardwerkende, jonge moeder lezen. Maar wel met de nodige humor, zelfspot, relaxed-heid, pedagogische inzichten, een schepje overdrevenheid, en vooral de (niet altijd makkelijke) realiteit.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter