Lees

Rebelse meisjes

Ik schreef er al vaak over. Hoe belangrijk het voor mijn dochter Keet is geweest om te zien wie ze kon worden. Hoe ze zoekende was. Ze was niet als de andere meisjes in de klas, ze ging vaak met buikpijn naar bed. Tot ze andere meisjes en vrouwen zag skateboarden. Toen vielen er kwartjes en zag ze hoe je ook kon zijn. Toen kreeg ze vleugels.

Sindsdien is het onderwerp rolmodellen wel een beetje een stokpaardje van mij. Sindsdien besef ik hoe belangrijk het is voor kinderen (en trouwens ook voor onszelf) om voorbeelden te hebben. Om te zien wat en hoe je allemaal kan zijn. Daarom was ik een paar jaar ook zo blij toen ik het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes tegenkwam. Een sprookjesboek waarin de meisjes nou eens géén prinses of dienstmeid waren. Maar een boek met hedendaagse sprookjes over vrouwen zoals Michelle Obama, Coco Chanel en Isabel Allende. Van ballerina’s tot wiskundigen en programmeurs. Allemaal vrouwen die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd.

Inmiddels is het 2021. De verhalen over de rebelse meisjes zijn een succes over de hele wereld en inspireerden al miljoenen meisjes om hun hart te volgen.  En het is het jaar dat mijn kleine meisje niet meer zo klein is en misschien over een paar maanden naar Tokyo vertrekt met haar skateboard om mee te doen aan de Olympische Spelen. Mijn grote meisje dat inmiddels rolmodel is van veel kleine meisjes in Nederland, maar ook in andere landen.

100 bijzonder Nederlandse vrouwen

Deze week kwamen deze twee verhalen samen in de nieuwste uitgave van de Rebelse meisjes-serie. Want afgelopen maandag kwam het derde Rebelse meisjes-boek uit met daarin honderd bijzondere Néderlandse vrouwen. Van Aletta Jacobs tot Mies Bouwman, van Bibian Mentel tot Anne Frank. Honderd vrouwen die hun eigen pad kiezen en hindernissen overwinnen, als schrijver, bergbeklimmer, arts, wetenschapper, politicus, activist of…. skateboarder.

Keet is gewoon één van de rebelse meisjes in dit boek! Hoe cool, tof en te gek is dat? Samen met Nikkie de Jager en met Anouk, met Majoor Boshardt en Hannie Schaft staat ze in dit te gekke sprookjesboek. Waarin alle kinderen – meisjes én jongens – kunnen lezen dat sprookjes wél bestaan.

Ik mag drie boeken weggeven!

Wil je dit boek graag voorlezen aan jouw zoon of dochter? Ik mag drie exemplaren ervan weggeven. Laar hieronder weten waarom je dit boek graag wilt winnen en wie weet valt hij binnenkort op je deurmat.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is verkrijgbaar bij je lokale boekwinkel of hier online. Het kost €20,95.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

213 Reacties

 • Reageer Alice Ermes 13 maart 2021 at 21:41

  Misschien helpt dit boek onze dochter. Die nergens echt tussen past.
  Ze wil graag met de jongens voetballen, maar dat willen de jongens niet. Ze wil graag met de meisjes spelen, maar weet niet precies hoe.
  Heel af en toe -net als haar moeder- doet ze weer een poging om een echt meisje te zijn.
  Een roze rok, met een echt lief meisjes T-shirt. En haar haren ongekamd, dat dan weer wel 😉

  • Reageer Mieke 14 maart 2021 at 08:43

   Ooh wat leuk! Dit boek had mijn dochter moeten hebben. Inmiddels wordt ze 18, en heeft ze haar weg gevonden.
   Maar ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn neefje en mijnn nichtje!

   • Reageer Linda 14 maart 2021 at 09:17

    Dit boek lijkt mij geweldig om aan onze stoere dochter voor te lezen, maar ook voor mijn klas waar we het net over vrouwenrechten hebben gehad. De kinderen hebben presentaties gegeven over krachtige vrouwen en luisterden ademloos naar elkaar. Hoe gaaf om iedere dag voor te kunnen lezen uit dit toffe boek!?

    • Reageer Ineke 14 maart 2021 at 09:40

     Oh dezd zou ik heel graag winnen! Niet alleen voor mijn dochter die af en toe “last” heeft van niet helemaal zijn zoals de andere meisjes in haar klas maar ook voor haar broertje omdat dat ook voor kleine (en grote) jongens belangrijk is om te lezen over deze geweldige vrouwen ❤️

     • Linda 15 maart 2021 at 18:07

      Super leuk boek. De andere delen ook gelezen met mijn puberdochter. Laatste samen leermomenten

    • Reageer Willeke Blokhuis 14 maart 2021 at 21:56

     Dit lijkt mij een ontzettend gaaf boek voor onze dochters! De oudste van 7 gaat ook vaak met buikpijn naar bed en probeert iedereen te vriend te houden die ze kent. Misschien helpt dit fantastische boek haar om haar te laten zien dat het mooiste die zij kan worden zijzelf is❤.

     • Renate 17 maart 2021 at 09:19

      Wat zou ik dit graag voor mijn dochter willen winnen! Mijn dochter lijkt veel op mij, waardoor ze vaak geen hulp van mij wilt aannemen. Ik wil haar een wereld laten zien waar alles kan, als je er maar voor staat en vecht. En dat vrouwen meer kunnen, dan dat er verteld en laten zien word.
      Zodat mijn dochter zelf in haar kracht kan staan❤️. Daar ben ikzelf pas na 37 jaar achtergekomen 🙈.

   • Reageer Marieke 14 maart 2021 at 10:45

    Dit zou heel fijn zijn voor mijn dochter. Ze is steeds bezig met wat anderen zullen vinden van wat ze doet ipv gewoon te doen wat zij wil.

   • Reageer Jolanda van der Haar 14 maart 2021 at 20:31

    Ik waag een gokje voor beide dochters (Lynn 11 jaar en Evi 7 jaar).
    Beiden hun eigen unieke zelf, maar wat zou het mooi zijn om ze kennis te maken met rolmodellen van vroeger en nu.

   • Reageer Sigrid 14 maart 2021 at 21:27

    Voor onze uitzonderlijk hoogbegaafde dochter die anders is als haar klasgenoten, maar later gewoon brandweervrouw en professor (en misschien ook nog You-Tuber) wil worden.

   • Reageer Sarah 15 maart 2021 at 16:46

    Omdat er nooit genoeg rolmodellen kunnen zijn en er te weinig ‘zicht’ op vrouwen is, ik zou het graag mijn dochter meegeven, zodat zij weet dat er heel veel mogelijk is!

   • Reageer Marissa 21 maart 2021 at 14:24

    Wat gaaf dat je dochter in het boek staat! Mijn eigen dochter heeft af entoe wat aanmoediging nodig. Haar zelfbeeld is niet zo goed. Hopelijk kan dit boek daar verandering in brengen.

  • Reageer Durske 14 maart 2021 at 08:44

   Wat lijkt me dat een mooi en inspirerend boek! Wij hebben twee jongens en twee meiden. Hoewel wij ze allemaal hetzelfde meegeven en leren dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn, is het nou een jongen die graag jurken draagt en met poppen speelt of een meisje die graag mee voetbalt en in bomen klimt, merken we toch dat de kinderen thuiskomen met dingen als “nee, roze is echt voor meisjes en blauw is voor jongens”, ” meisjes zijn lief, niet stoer”, ” meisjes spelen niet met auto’s en jongens dragen geen nagellak, dat is gek”.
   Dit boek zal zo mooi bijdragen aan wat wij onze kinderen mee willen geven, sta voor wie je bent en wat je leuk vindt, en trek je niet aan wat anderen daar van denken. Wees jezelf.

  • Reageer Marjolein 14 maart 2021 at 09:13

   Het zou super fijn zijn voor mijn dochter! 11 jaar…groeit en bloeit…lastig je eigen weg hierin te vinden. Afgelopen week in het ziekenhuis gelegen vanwege een functionele neurologische stoornis ofwel haar lijf zegt even stop! Ons vrolijke meisje moet alles weer langzaam oppakken met hulp van derden…heel lastig om je dochter zo te zien. Ik hoop dat dit boek aan haar kan laten zien hoe lastig het soms ook is er altijd licht aan het eind vd tunnel is.

   • Reageer Marleen ‘t Hart 14 maart 2021 at 21:12

    Ja! Voor mijn dochter van bijna 8 EN mijn zoon van 10! Omdat het vreselijk inspirerende verhalen zijn en we ook best wel -heel on-Nederlands- best trots mogen zijn op onze ‘eigen vrouwen’!

   • Reageer Miriam 14 maart 2021 at 22:24

    Jaaaa, graag! Om voor te lezen aan onze zoons, die ik (als moeder van 3 fantastische jongens) heel graag mee wil geven dat meiden net zo fantastisch zijn ❤️

  • Reageer Sandra Rutten 14 maart 2021 at 09:22

   Redenen genoeg, ik koop al.teveel ,prachtige boeken met rolmodellen, dus het budget is een beetje op😬. Daarnaast wil ik mijn dochter en zoon leren hoe inspirerend en krachtig je kunt zijn , puur door jezelf te en je eigen passies te volgen. Dat dat gepaard gaat met struggles en euforie, met doorzetten en genieten.

   • Reageer Denise 14 maart 2021 at 10:24

    Deze zou ik graag voorlezen aan mijn stoere dochter en ook aan alle stoere jongens en meiden van mijn klas.

   • Reageer Lisette 14 maart 2021 at 12:06

    Wauw, wat een gaaf boek! Perfect voor mijn dochter van bijna 5, leuk voor haar verjaardag.
    Mijn dochter met haar sterke eigen willetje, ze weet heel goed wat ze wil.
    Daarnaast kan ik het ook heel goed gebruiken in mijn klas.

  • Reageer Lonneke 14 maart 2021 at 09:37

   Wauw! Wat tof dat Keet erin staat!

   Fleur groeit op bij haar moeder, een rol model op zich! Bewust gekozen voor haar eigen vrijheid toen Fleur zelf 1.5 was. Ze is een meisje dat altijd anders gevonden zal worden, zich anders zal gaan voelen. Mooie levenslessen die ze mag gaat leren. En hee: hoe mooi zal het zijn als ze dan uit verhalen geput kan hebben dat ‘Anders’ zijn mag en juist gewenst is in deze wereld?

  • Reageer Karin 14 maart 2021 at 10:53

   Heel graag, om voor mijn dochter (en ook zoon. ) ook deze fantastische rol modellen te leren kennen

  • Reageer Naomi 14 maart 2021 at 11:20

   Voor mijn dochter Billy (9 jaar). Ook een jong skatemeisje. Keet is een voorbeeld voor haar. Skaten en lezen behoren tot haar top drie aan bezigheden. Mooie sprookjes, maar dan waargebeurd. Het lijkt me fantastisch voor haar om te lezen!

  • Reageer Hilde Klaassen 14 maart 2021 at 14:34

   Wat tof dat Keet erin staat! Terecht hoor. Ik zou dit boek graag met mijn 3 jongens lezen. Zodat zij nog meer de kracht en magie van vrouwen en meisjes in hun leven leren herkennen en waarderen.

   • Reageer Suzanne Hin 15 maart 2021 at 06:10

    Wat ontzettend cool dat Keet erin staat! Mijn dochter van 11 is ook zo’n meisje dat heel erg zoekende is. Ze is heel gevoelig en dat kan haar soms ook in de weg zitten, als een vriendinnetje niet lekker in haar vel zat dan heeft mijn dochter er dagen last van en is dat vriendinnetje in een paar uur weer ok Haar rust moment hebben we nu gevonden in creativiteit. Elke dag schrijft ze de dag van zich af, om tot rust te komen tekent en schildert ze, zelfvertrouwen ontwikkelt ze door musicalles en verder vind ze het heerlijk om zichzelf te verliezen in een lekker boek. De andere boeken van rebelse meiden heeft ze ook gelezen en nu leest ze ook zo’n soortgelijk boek van een andere schrijver, elke dag één en of een paar inspirerende vrouwen. Dit boek zou ik haar graag geven.

  • Reageer Aurélie 14 maart 2021 at 17:40

   Ik heb een tweeling meiden die heel hard opgroeien en ontwikkelen en zeker sterke rolmodellen kunnen gebruiken om te leren dat ze alles kunnen worden en behalen waar ze van dromen. Lijkt me fantastisch om ze zo te inspireren.

  • Reageer Brenda 14 maart 2021 at 19:50

   Om uit voor te lezen in mijn groep 7 om te laten weten hoeveel stoere vrouwen/meiden en waren of zijn en hebben betekent. Voor alle stoere meiden en jongens van mijn groep!!!! Juf Brenda

   • Reageer Brenda 14 maart 2021 at 19:51

    Hebben betekenD uiteraard 🤭

  • Reageer Marieke 14 maart 2021 at 19:52

   Hoe fijn zou het zijn om dit voor de kunnen lezen aan onze dochter (8) én zoons (6 en 3). Twee vliegen in één klap: het vergroot waarschijnlijk het zelfvertrouwen van onze dochter (en zoons) als ze ziet (/ zien) wat er mogelijk is. De wereld ligt aan hun voeten! Én onze zoons (en dochter) kennen de kracht van vrouwen, zien wat ze in hun mars hebben, leren dat ze net zoveel waard zijn als mannen. Hoera voor dit boek en hoera voor Keet dat ze erin staat! En nog meer hoera voor alle kinderen die dit gaan lezen en er wat aan zullen hebben!

  • Reageer Natasja 14 maart 2021 at 20:35

   Ik zou dit boek heel graag willen voorlezen aan mijn dochter. Ze is bijna 9 en is heel duidelijk met alles wat ze wel of niet wil, ze wil haar eigen weg volgen maar dat is niet altijd even makkelijk heeft ze gemerkt.. iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier en dat wil ik haar graag laten inzien.

  • Reageer Nathalie Geluk 14 maart 2021 at 21:29

   Wat leuk!! 🤩 Met onze zoon van 8 lezen we nu iedere avond een deel uit een boek over jongens (zie foto van boek bij de berichten op FB) die anders durven te zijn en daardoor bijzondere dingen hebben bereikt… Zou het heel leuk vinden om samen met mijn dochter Pascalle (10 jaar) te lezen over al deze bijzondere inspirerende vrouwen! 😍🤩🥰💪📚 Zo leuk & goed zo’n momentje samen…💛 En natuurlijk ook leuk voor mijn zoon…kunnen ze daarna wisselen!

  • Reageer Petra 14 maart 2021 at 21:29

   Superleuk. Door de goede voorbeelden die ik had, kon ik gaan. Mijn dochter (7) mag haar ding doen! Hopelijk met dit boek met voorbeelden op wiens schouders wij staan.

  • Reageer Marina 14 maart 2021 at 21:54

   Voor mijn dochter Suus, een rebels meisje sinds de dag dat ze geboren werd! ❤️

  • Reageer Femke Pijnenbirg 15 maart 2021 at 06:55

   Wat lijkt dit me een heerlijk boek om voor te lezen en om met mijn zoon 👨‍🦱 (9) en dochter👩 (7) over te praten; wat is er allemaal in de wereld te koop, kunne echt alles worden wat je wilt? Ook zou ik het graag meenemen naar mijn werk als intern begeleider op de basisschool 🏡 om ook daar kinderen te inspireren die nog even niet de breedte van alle mogelijkheden zien.

  • Reageer Liselotte Toepoel 15 maart 2021 at 11:17

   Mijn Dochter Eef,

   Zware dyslect, is gek op lezen (dat is al knap) maar kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken. Voor mij is ze al een rebels meisje, maar wellicht helpt het haar in te zien dat ze net als Keet of Annie of Bibian kan worden wie ze wil.

  • Reageer Monika 15 maart 2021 at 11:29

   Wat ontzettend inspirerend! En wat mooi dat Keet er in staat!!
   Mijn meisje van 5 is een vrolijk en gezellig kind. Maar wat ze nou echt heel leuk vindt, dat is lastig. Wie weet komen er mooie dingen boven met het lezen van dit boek.
   Buiten dat, Keet is een topper!
   Liefs

  • Reageer Kim Duursma 15 maart 2021 at 22:13

   Ik had het op de fb pagina geschreven, maar dat blijkt niet de juiste plek. Hier dan nog een keertje mijn reactie 🙂

   Wat een mooi boek en zo leuk dat jouw dochter er in staat!

   Ik zou het graag willen winnen voor mijn dochter. Wat een mooie lijst Sterke Vrouwen staan er in!
   Mijn dochter is bijna 13 jaar en ze werkt elke dag keihard om haar droom waar te maken. Ze wil namelijk al vanaf haar 4e levensjaar astronaut worden. Het lijkt onmogelijk, maar wie ben ik om dat te zeggen? Ik leer haar om alle kansen te pakken die je kunt. Als je echt iets wil, kan het. Je moet het gewoon doen.
   “Mama, ik wil de eerste vrouw zijn die een voet op Mars zet. Dat André Kuipers dan om mijn handtekening gaat vragen. Hoe vet is dat!” zegt ze vol overtuiging.

   Ze heeft haar route al voor zichzelf uitgestippeld. Eerst het VWO en dan Sterrenkunde studeren in Groningen. Dan solliciteren bij de NASA.

   De brugklas is zwaar op het moment. Maar ze denkt er niet over om op te geven. Want ze weet wat ze wil, die pittige, knappe en daadkrachtige dame van mij!

 • Reageer Frederique 13 maart 2021 at 21:45

  Jaaaaaa!!! Voor mijn meiden die nu nog zó zichzelf zijn, dat wil ik zo graag behouden. Met al deze fantastische voorbeelden hoop ik dat dat gaat lukken!

 • Reageer JOKE mulleners 13 maart 2021 at 22:01

  Omdat ik zelf 2 zonen heb en hen wijs in het leven wil zetten met respect en bewondering voor wat vrouwen kunnen!

  • Reageer Lindsay 13 maart 2021 at 22:07

   Ik zou dit boek graag voorlezen en laten lezen door mijn zoon en dochter, maar ook in mijn klas! Een waardevol boek om iedereen mee te geven, ongeacht leeftijd, geslacht of voorkeur. ♡

  • Reageer Suzanne 14 maart 2021 at 00:02

   Na meegedaan te hebben aan de actie voor mama is minister president, niet winnen, maar het dan gewoon kopen…nu weer een poging. Er kunnen niet genoeg rolmodellen zijn voor mijn eigen kinderen en die uit m’n stageklas. Mooi dat het dan óók nog vrouwen zijn.

   • Reageer Colinda van den Broek 14 maart 2021 at 07:44

    Heel graag! We hebben het eerste boek, heb totaal gemist dat er zelfs al een tweede was en nu dus gewoon al een derde! Ik heb 2 dochters en zeker voor de oudste zijn dit fantastische verhalen. En dan kan ie straks door naar de boekenkast van de jongste. Dus ja, deze zou ik heel graag winnen voor hun.

    • Reageer Rianne Bakker 14 maart 2021 at 08:56

     Moeder van twee meisjes van 3 en 6. Ik probeer ze mee te geven dat ze kunnen zijn en worden wie ze willen. En dat niks gek is. Al vind ik het soms wel lastig, want je wilt ook weer niet dat ze zich een buitenstaander gaan voelen in de maatschappij. Sprookjes zijn momenteel erg in trek bij de oudste. Dus dit boek met sprookjes die uitgekomen zijn, lijkt me een fantastisch nieuw lievelingsboek 😍

  • Reageer Sanneke 14 maart 2021 at 07:48

   Ja heel graag voor alle stoere meiden uit mijn groep 7/8!

  • Reageer Manon 14 maart 2021 at 07:53

   Wat een gaaf initiatief en wat tof voor Keet! Natuurlijk staat zij daarin 😄
   Leuk boek voor Melle. Hij houdt van Rebelse meisjes.
   En ik ook 😉

 • Reageer Natasja Gerits 13 maart 2021 at 22:04

  Wat geweldig trots moet je zijn dat jullie Keet in dit bijzonder boek staat ♡ Ik wil dit boek graag geven aan mijn fantastische stoere lieve bijzondere en rebelse vriendin Monique. Ik weet dat zij het andere deel zichzelf kado heeft gedaan en het fantastisch vond!! Ik gun het haar zo!

  • Reageer Iris 14 maart 2021 at 08:50

   Dit is echt zo gaaf! Rebelse meisjes is hier grijs gelezen, maar soms ver van het bed van mijn dochter omdat ze ver weg wonen. Maar dit zijn allemaal NL vrouwen, net als zij. Zo mogelijk nog inspirerender! Mijn dochter past niet in het standaard plaatje en ik ben zeker van dat dit weer tot mooie gesprekken leidt na het voorlezen in bed.

  • Reageer Nas 14 maart 2021 at 09:04

   Ja heel graag!! Ik heb zelf alleen maar jongens.. maar een heel lief klein vriendinnetje van 9 die vorige week haar moeder is verloren. En nu heel stoer doorgaat met alleen papa en haar broers! Ik gun haar zo een stoer meidenboek omdat ze zelf op dit moment ook zo stoer doorgaat.. 💜💔

 • Reageer Annelies Wessels 13 maart 2021 at 22:04

  Ik zou dit willen winnen voor mijn dochter die met haar 6 jaar regelmatig aan zichzelf twijfelt omdat ze niet zo mooi ballet kan als de andere of niet super goed is in het een of ander. Ik wil haar zo graag laten zien dat ze goed is zoals ze is en dat ze haar eigen weg mag volgen en daarvoor staat dit boek vol met mooie voorbeelden zoals jullie dochter.

  • Reageer Annemiek Regter 14 maart 2021 at 08:46

   Ik wil dit boek graag winnen om voor te lezen aan mijn 3-jarige zoon. Mijn jongen die mag zijn wie hij wil zijn. Die rondcrosst op zijn roze fiets met mandje. Die toch al anders is omdat hij een grote bos rode krullen heeft. Hopelijk blijft hij de wereld voor altijd stoer en onverschrokken benaderen. En hopelijk helpt dit boek hem hier een beetje bij.

  • Reageer Kim 14 maart 2021 at 09:41

   Omdat ik hier drie meiden heb, waarvan er twee ook rebels zijn. Ik wil ze rolmodellen meegeven. Blijf wie je bent. Een orgineel is altijd meer waard dan een kopie.

 • Reageer Berdien van der Molen 13 maart 2021 at 22:07

  Mijn dochter is helemaal verslaafd aan de andere delen en zegt ik altijd ik kan dus alles worden. Tevens leest het boek heerlijk weg je raakt geïnspireerd en dat gun ik haar na alle narigheid van afgelopen jaar.

  • Reageer Claartje van Heuven Nilsson 13 maart 2021 at 22:59

   Dit boek zou geweldig zijn voor onze middelste dochter Belle van bijna 8. We noemen haar ook wel ReBelle. De naamt zegt het al. Rebels en aan het ontdekken. Ze heeft de voorganger van dit boek in 1 adem uit gelezen en was even geïnspireerd door ieder verhaal. Wat is nou leuker dan deze verhalen over stoere Nederlandse vrouwen te kunnen voorlezen aan haar. We wonen als Nederlands gezin in Zweden en het draagt dus tevens bij aan haar taalontwikkeling alswel aan haar culturele Nederlandse ontwikkeling. What else could we wish voor nu we in deze corona ellende niet meer naar NL kunnen, kunnen we misschien een stukje Nederland via verhalen over deze dames naar ons toe halen. 💞

 • Reageer Mirjam 13 maart 2021 at 22:07

  Jaaaaa, voor mijn dochter, enige meisje tussen haar 3 broers. Die slim is, maar zo perfectionistisch dat het haar frustreert. Die het zo lastig te accepteren vindt dat sommige dingen (nog) niet lukken. Die altijd op een ander let (noem het zorgzaam, boem het bemoeizuchtig). Die gelukkig ook rebels is, maar vooral mijn allerliefste meisje…

 • Reageer Caroline 13 maart 2021 at 22:08

  Leuke bijzondere Keet. Wat een voorbeeld. Zelf zoek ik soms nog steeds. Ik heb geen eigen dochters, maar zou m’n suikermeisjes Sam en Evy dit boek met een grote strik willen geven om ze te inspireren hun eigen vleugels te vinden. Daar waar zij willen dat ik ben, zal ik altijd langs de zijlijn staan. Vlieg maar, Keet. Ik blijf je volgen. ❤️

 • Reageer Katoeschka 13 maart 2021 at 22:17

  Ik herken onze dochter Fien in dezelfde zoektocht. Ze heeft haar passie nog niet gevonden maar heeft wel enorm veel steun gevonden in de zoektocht van Keet. De documentaire over Keet was voor haar echt een openbaring. Wat ik bijzonder vind is dat er ondanks zoveel zoekende meiden toch nog steeds door school, tv etc, wordt vastgehouden aan het standaard beeld waar meiden aan moeten voldoen. Zo’n boek over rebelse meiden verandert misschien iets, maar geeft deze zoekende meiden hopelijk wat lucht en vertrouwen in hun eigen-zijn. Daarom gun ik elke meid een exemplaar, maar vooral mijn dochter natuurlijk 😉.

 • Reageer Wendy 13 maart 2021 at 22:21

  Wat gaaf!! Gefeliciteerd Keet!
  Balen dat dit er vroeger niet was! Maar wel heel fijn dat het er nu is, nu mijn dochter 7 is. Op zoek naar haarzelf, naar haar eigen identiteit.
  Daar zou dit boek mooi bij passen. 🙂

 • Reageer Marloes 13 maart 2021 at 22:26

  Oohh, super graag voor mijn lieve dochter Maureen. Een onzekere perfectionist, die wel wat meer zelfvertrouwen mag krijgen. 🤞

 • Reageer Dorien 13 maart 2021 at 22:27

  Oh, dat lijkt me een gaaf boek!
  Ik zou hem graag voorlezen of samen lezen met mijn dochter van 8. En hij sluit ook perfect aan bij het thema ‘zij maakten het verschil’ waarover in de klas gewerkt wordt. Mijn duimen gaan overuren maken🤞🤞🍀🍀

  • Reageer Jelka van Nunen 14 maart 2021 at 21:28

   Deze zou ik ontzettend graag winnen voor mijn eigen rebelse én leesgrage meisje! Ze heeft deel 1 met plezier gelezen, maar miste wel een beetje de (Nederlandse) namen die ze wel eens gehoord had. Fenna leert heel makkelijk, maar heeft daardoor nog wel eens moeite met doorzetten en gaan voor wat je echt wilt. Ik hoop dat deze voorbeelden haar daartoe kunnen inspireren!! Fantastisch dat jouw meisje hier in staat en zo’n voorbeeld kan zijn! 🤩

 • Reageer Fiet 13 maart 2021 at 22:30

  Ik zou het boek graag cadeau geven aan de rolmodel van mijn dochter (7): namelijk de dochter van vrienden, eerste klas VO, zelf zoekende naar ‘een rolmodel’. Zou mooi zijn als zij samen dit boek kunnen lezen en opmerken hoe bijzonder zij beiden zijn ❤️❤️

 • Reageer Marloes 13 maart 2021 at 22:34

  Wow, wat mooi!!
  Ik gun het mijn zoon van 9, die steeds weer te horen krijgt dat hij niet mee komt in het school systeem.. met zijn creativiteit en wijsheden leert hij niet ‘zoals het hoort’ en krijgt hij al jaren de vraag ‘hoe hij aan gaat’. Ik gun hem de wereld en lees graag samen met hem dat je alles kunt worden wat je wilt 🤍
  En voor mijn dochter van 7, pittig en stoer, en ook heel zorgzaam en gevoelig.
  Ik gun hen beide passies, liefde en een ontzettend mooie inspiratie van deze 100 vrouwen 🤍

 • Reageer Mieke 13 maart 2021 at 22:38

  Ondanks dat ik gemengde gevoelens heb over t feit dat deze boeken gemaakt moeten worden, vind ik het heel cool. Überhaupt het feit dat er verwachtingen zijn, vooroordelen, druk en sturing bij elk mensje dat puur op de wereld komt, om te ontdekken, leren en ontwikkelen.
  Ik zou het boek graag winnen (en anders koop ik m wel!) om te lezen voor of met mijn dochters én zonen, maar ook om als verloskundige vrouwen te empoweren om eigen keuzes te maken en mannen te laten zien dat vrouwen hoe groot, klein, oud of jong ook, alles kunnen bereiken als er maar gedacht wordt in kansen en mogelijkheden.

 • Reageer Shern 13 maart 2021 at 22:44

  Wauw gaaf als je daarin mag staan. Heb je volgens mij al aardig wat bereikt😉 ik zou hem graag willen winnen voor mijn zoon. Hij vindt skateboarden erg interessant maar heeft het vooral over andere jongens. Ik denk dat het goed is voor hem om te zien dat meiden dit ook kunnen

 • Reageer Kim 13 maart 2021 at 22:48

  Ik zou dit boek graag willen winnen om mijn tweeling meiden te laten zien dat ze alles kunnen en mogen worden en doen. Zonder zich aan elkaar te meten of aan anderen. Dat hun eigen kracht en kunnen bijzonder en waardevol is en dat je niets beters kunt zijn dan jezelf!

 • Reageer Dorien 13 maart 2021 at 22:52

  Wat zal je trots zijn op je dochter! En wat lijkt me dit een mooi boek voor m’n meiden. Een inspirerend “sprookje” voor het slapen gaan is denk ik goed voor de energie en mooie dromen.☀️

 • Reageer Jente 13 maart 2021 at 22:53

  Jaaa, voor mijn meisje van 9. Een prepuber al bijna, maar ook nog zo’n kleintje. Zoekend naar plek, gevoelig, dapper en angstig tegelijk. Dat ze mooi en sterk is, goed zoals ze is, dat wil ik haar meegeven. Mooi boek om me daarbij te helpen. Prachtig dat jullie meisje erin mag schitteren! ✨

 • Reageer Natasja 13 maart 2021 at 23:02

  Met 2 meiden in huis van 1 en 8 wordt dit een winner om voor te lezen! En stiekem ook voor mezelf! Zo cool als je dochter in een boek staat en al helemaal in dit boek! Hulde, ook voor de moeder van dit rolmodel #watjezegtbenjezelf

 • Reageer Anke 13 maart 2021 at 23:05

  ‘The only People Who ever called me a Rebel were People Who wanted me to do what they wanted ‘….

  • Reageer Miron Jansssn 13 maart 2021 at 23:14

   We doen graag mee. Mijn dochter heeft het andere boek hiervan ook en die hebben we met plezier gelezen. Daarnaast is Keet een skate-voorbeeld voor mijn dochter Mik (11). En vindt ze voorlezen nog steeds heel erg leuk.

 • Reageer Roos 13 maart 2021 at 23:22

  Ik gun zowel mijn kinderen als mezelf dit boek. Super fijn dat dit boek is uitgebracht, zo belangrijk! Een mooie manier om onzekerheid weg te nemen en deze om te zetten in positieve energie. Heb vertrouwen in jezelf, maak plezier en zet door!

 • Reageer Nadine 13 maart 2021 at 23:24

  Wat een gaaf boek voor mijn vier dochters, inspiratiebronnen ten overvloede! We duimen voor een exemplaar 🍀

  • Reageer Elaine Smit 14 maart 2021 at 10:31

   Dit boek zou ik heel graag willen voor onze dochter. Om te laten zien dat je niet binnen het keurslijf hoeft te passen om bijzonder te zijn. Dat je op elke manier je eigen weg vind. Ik ga sowieso de andere boeken kopen en als ik deze zou winnen zou alleen maar leuk zijn!

 • Reageer Annegreet 13 maart 2021 at 23:44

  Super leuk! HOE gaaf dat Keet er in staat!! You go girl. Ik win dit boek graag voor mijn 4-jarige dochter! En stiekem een beetje voor mezelf.

 • Reageer MKC Anne Frank Ellecom (Minke) 13 maart 2021 at 23:49

  Natuurlijk willen wij (MKC Anne Frank) het boek winnen. Onze schoolbieb is deze week officieel geopend. Daar zou het boek mooi in passen en dan wordt het door veel kinderen gelezen. Er zitten sowieso een paar fans van Keet in de bovenbouw, das dat is helemaal gaaf.
  Minke.

  • Reageer Dinande de Haan 14 maart 2021 at 07:09

   Ik zou het boek graag voor willen lezen aan mijn beide kinderen. Aan mijn dochter, zodat ze leert dat ze alles kan, als ze er maar voor gaat! En aan mijn zoon, omdat hij soms zo onzeker is over zichzelf en dus voor hem de boodschap nog sterker moet zijn dat hij goed is zoals hij is.

 • Reageer Anneleen Dejonckheere 14 maart 2021 at 00:24

  Voor mezelf, als Belg in Nederland wil ik al die Nederlandse sterke vrouwen heel graag leren kennen. En voor mijn dochter en zoontje uiteraard! 😄

 • Reageer Juliet van Renssen 14 maart 2021 at 00:58

  Voor mijn stoere lieve meidentweeling van 11. Vroeger dachten we vaak al “we hebben een prinses en een bouwvakker”. Eeneiig maar toch zo’n verschil in de meiden. Nu zijn ze bezig met puberen, hebben een zwaar jaar met mij als zieke moeder, maar zijn twee lieve, fantastische schatten. Energiek en enthousiast. Boos en verontwaardigd maar vooral heel eigen. En vaak samen in het skatepark net als Keet. Op skates, longboard of rolschaatsen – als het maar wieltjes heeft.

 • Reageer Bauke Vorstenbosch 14 maart 2021 at 03:54

  Wat zul jij ontzettend trots zijn op Keet!! En dit boek zou ik graag willen winnen voor Jelle (13) Jolijn (5) en Wiebe (1,5) Om ze te inspireren, te leren en het vertrouwen te geven om altijd in jezelf te geloven en je dromen na te jagen! Dat iedereen maar een fijn en ‘passend’ rolmodel mag hebben zoals Keet heeft gehad en nu is voor andere! (En duimen dat ze straks naar de Olympische Spelen mag 🍀)

 • Reageer Eliza 14 maart 2021 at 06:42

  Super tof Keet! Ik heb het boek voor mijn kids al in huis, (favoriet is Rocky, Nikki de jager en Inez Weski 🤣) maar mijn lieve zusje bevalt eind maart van een klein meisje! Wat een tof kraamcadeau zou dit zijn!

 • Reageer Centa 14 maart 2021 at 07:25

  Voor onze dochter van 6, zo’n slimme meid. Dat dit boek een inspiratiebron voor haar kan zijn dat alles mogelijk!

 • Reageer Yvon 14 maart 2021 at 07:26

  Wat een mooi initiatief, ik heb 2 prachtige pubers die gelukkig ook volledig hun zelf kunnen zij en doen waar hun passie ligt. Ik zou graag mijn nichtje willen verassen met dit boek zodat ook zij ook dit pad kan bewandelen.

 • Reageer Lara 14 maart 2021 at 07:27

  Voor Mila van 11. Mijn super stoere dochter, anders dan andere meisjes maar altijd zo zichzelf. Uiterlijk zo zelf verzekerd maar diep van binnen soms veel worsteling. Ik hoop dat ze uit dit boek inspiratie mag halen.

 • Reageer Lenie Hengeveld 14 maart 2021 at 07:30

  Het is zo makkelijk gezegd: “volg je hart en doe dat waar jij je goed bij voelt”. Maar hoe ingewikkeld is het om dat ook daadwerkelijk te doen in de huidige maatschappij, waar een mening snel gevormd en geuit wordt. En als je het anders doet dan standaard is, dan vinden mensen daar al snel iets van. Wat gaaf dat dit boek laat zien dat juist door in jezelf te geloven en je eigen pad te volgen het niet altijd makkelijk is, maar je uiteindelijk daar komt waar je hart ligt! Mijn 10-jarige nichtje is de wereld en haar plek daarin aan het ontdekken. Ik gun haar dit boek om haar te helpen in haar zoektocht.

 • Reageer Suzanne 14 maart 2021 at 07:36

  Als jongensmoeder lijkt me dit geweldig om voor te lezen aan mijn eigen kinderen, maar ook in de klas zou ik dit willen gebruiken. Om aan te kunnen geven dat je alles kunt, en dat het niet uitmaakt wat je geslacht en achtergrond is.

 • Reageer Tes 14 maart 2021 at 07:44

  Mijn kleine meisje heeft nog nooit iets gewonnen. Daar zou ik graag voor haar verandering in brengen.

 • Reageer Ineke 14 maart 2021 at 07:50

  Wauw! Wat gaaf dat Keet nu zelf een rolmodel mag zijn voor een nieuwe generatie kinderen!
  Ik wil dit boek graag voorlezen aan mijn twee zoons en dochter zodat mijn kinderen opgroeien met het idee dat mannen en vrouwen gelijke kansen hebben en dat vrouwen ook het verschil kunnen maken!

 • Reageer Daphna 14 maart 2021 at 08:04

  Wat een mooie editie! Het eerste deel heeft mijn oudste al verslondrn. Ze leest graag en heeft veel aan het boek gehad. Dat er geen regels zijn voor wat je wil worden en hoe je daar komt. Zolang je altijd vanuit je hart denkt, is het altijd goed.
  De jongste leert nu net lezen, dus heel gaaf om deze bij haar voor te kunnen lezen!

 • Reageer Eef 14 maart 2021 at 08:10

  Voor mijn stoere lieve dochter van 7 die zo aan het zoeken is.

 • Reageer Jolien 14 maart 2021 at 08:22

  Ik zou dit graag willen winnen voor mijn dochter en stiekem ook een beetje voor mezelf. Hoe prachtig is het om heldinnen uit jouw eigen land te hebben. Én dat Keet erin staat is alleen maar super stoer!!

 • Reageer Afra Peeters-Stans 14 maart 2021 at 08:27

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn dochter Yfke. Zinnia ook altijd een beetje anders dan anders. Ze houdt van kunst en gaat graag naar musea, zoals de Kunsthal en het Rijksmuseum. Ze heeft vaak moeite om aansluiting te vinden met nieuwe groepen, omdat ze anders is. Maar toch past ze zich niet aan aan de rest en blijft ze haar excentrieke zelf! Dat vind ik zo knap van haar.
  Dus ik zou haar dit boek graag aan haar geven om te laten zien dat ze niet de enige is…en dat het juist haar sterkte is!

 • Reageer Jantine 14 maart 2021 at 08:33

  Voor mijzelf! Als 42 jarige zou ik me graag door dit boek laten inspireren en dit weer over willen dragen aan mijn jongens van 10 & 11.

 • Reageer Ilona 14 maart 2021 at 08:36

  Om mijn 3jarige dochter uit voor te lezen. Nu al krijgt ze opmerkingen van andere kinderen als “dat kun/mag jij niet omdat je te klein/een meisje bent”. Dat maakt haar nu al verdrietig. Ze wil gewoon met haar jurk en helm op haar skateboard of step “stunten”.

  • Reageer Yadelys Rodriguez 14 maart 2021 at 09:59

   Wat gaaf voor Keet!
   Ik zou het graag voor mijn zoon (10)en later mijn dochter (nu 1jr). Hij is altijd bezig met vragen waarom volgens de maatschappij meisjes/vrouwen bepaalde dingen niet kunnen of mogen doen. Dat is een eigenschap die hij hopelijk nooit verliest. Hij zal dit boek erg waarderen!

 • Reageer Joke 14 maart 2021 at 08:41

  Voor m’n dochter van 15 en zoon van 12 en nichtje van 12 ❤️ (Hadden ze deze boeken maar gehad toen ik jong was 😊). En voor de kinderen en tieners bij m’n yoga-studio. Super leuk om mee te nemen in een yogales.

 • Reageer EsVis 14 maart 2021 at 08:43

  Super gaaf Keet!
  Ik gun mijn faalangstige dochter een beetje zelfvertrouwen en rust en naast alle andere cursussen, gesprekken, oefeningen, enz. die we daarvoor doen, zou ik dit boek een mooie aanvulling zijn.

 • Reageer Michelle 14 maart 2021 at 08:44

  Een leuk inspirerend boek dat in onze schoolbibliotheek veel bereik zal hebben. Uiteraard ga ik het eerst in de klas voorlezen. Bedankt voor de tip en kans om mee te loten. Veel succes met alle Sport en school dingen die op je pad komen Keet en familie!

 • Reageer Annet 14 maart 2021 at 08:44

  Die voorleesboeken over prinsessen! Vreselijk, dat is me een doorn in het oog! Dit boek lees ik daarentegen wél heel graag voor aan mijn twee dochters van 6 en 9 jaar. Ook al kunnen ze zelf lezen, ik lees nog altijd voor zodat je er ook met elkaar over kunt praten. En dat is bij dit boek helemaal belangrijk!

 • Reageer Katinka 14 maart 2021 at 08:45

  Eigenlijk vind ik dat ieder kind deze boeken serie moet lezen want het laat inderdaad zien dat iedereen kan zijn wat hij of zij wil zijn.
  De eerste rebelse meisjes hebben wij gelezen en het inspireerde mijn dochter enorm. Deze Nederlandse variant willen we heel graag lezen en hopelijk samen weer interessante gesprekken over hebben.
  Want er kan maar net dat verhaal in staan dat een zaadje plant voor wat mogelijk is in haar toekomst.

 • Reageer Marleen van Son 14 maart 2021 at 08:46

  We hebben het andere boek van Rebelse meisjes waar mijn dochter heel graag in leest. Je voelt aan alles dat zij met haar acht jaren niet het standaard meisje is en gaat zijn. Rebels dat is ze! Op een positieve manier. Sterk, krachtig en eigenwijs! Hoe leuk is het dan als ze voorbeelden, inspiratie dichter bij huis kan vinden!
  En supertof dat Keet er in staat! Dat vindt het meisje in mijzelf dan leuk dat vroeger eigenlijk wilde skaten maar niet verder kwam dan een ollie. Ik had het gewoon moeten doen!

 • Reageer Maaike 14 maart 2021 at 08:47

  Ik wil er graag 1 voor een mama in spe. Zij is een échte boekenverslindster én hoe tof is het als Tante Maaike kan voorlezen uit dit coole boek? #goals #rebel #history #femaleempowerment #booklover

 • Reageer Dani 14 maart 2021 at 08:48

  Zo tof dat Keet er in staat!
  Ik wil dit boek heel graag lezen met mijn jongens waarbij de oudste niet in een standaard hokje past. We hebben er al vele gesprekken over gevoerd en ik ben zo blij dat hij blij is met zichzelf hoe hij is. Dit boek zou perfect bij hem passen om te zien dat hij altijd mag blijven wie hij is.

 • Reageer Labaijens 14 maart 2021 at 08:48

  Ter inspiratie voor mezelf en mijn omgeving. Denken in mogelijkheden, iedereen heeft n talent, dat is wat ik graag doorgeef en dit boek sluit daar mooi op aan. #jongensmama.

 • Reageer MaMarloesje 14 maart 2021 at 08:50

  Super gaaf boek om samen met stijn en bram te lezen dan krijgen ze hier ook een goed beeld van. Zelf kunnen ze er wellicht ook van leren of vinden ze herkenning en kan het helpen bij hun ontdekkingsreis. Natuurlijk zijn wij ook erg benieuwd naar het verhaal over Keet 🙂 We lenen ook graag boeken uit aan anderen en dan willen we het graag aan Elisabeth (en Jane) lenen. Dit is een mooie inspiratiebron voor haar ideeën en plannen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. We hadden haar opgegeven voor een jeugdlintje maar dit is helaas (nog) niet toegekend. Ik ga duimen voor de loting 😉

 • Reageer Maaike 14 maart 2021 at 08:50

  Gaaf boek! Mijn dochter van bijna 5 wil ik graag hier uit voorlezen om haar het beeld te geven van bijzondere en ook gewone rolmodellen ❤️

 • Reageer Dorien van der Heijden 14 maart 2021 at 08:53

  Voor mijn dochter Lize die door haar vroeggeboorte al aan allerlei standaarden wordt onderworpen. Maar niemand is standaard. Iedereen is uniek. En stiekem ook voor het meisje in mij dat door het leven gevormd is en zich sociaal wenselijk opstelt, maar door het moederschap beetje bij beetje los komt van wat hoort. Ik wil zo’n rolmodel zijn voor mijn kind. En je bent nooit te oud om je bij de club van rebelse meisjes te voegen toch.

 • Reageer Marielle 14 maart 2021 at 08:56

  M’n dochter is net 13 en heel erg op zoek naar wie ben ik. Waar en met wie pas ik. Ze is geen meisje-meisje en dat maakt het soms lastig voor haar. Denk dat dit boek voor haar een grote inspiratie bron zou kunnen zijn!
  Voor haar zou ik graag een exemplaar winnen ❤️

 • Reageer Janet Adham 14 maart 2021 at 08:57

  JA! Dit is het perfecte boek voor mijn dochters van 6 en 4 jaar. De oudste is vastberaden en sinds alle persco’s minister president worden. Hier hebben we al het ideale boek voor.😉
  De jongste is dol op Paw Patrol en voetbal. En super stoer! Zo mooi om te zien hoe ze overal haar eigen weg in vindt.
  Dit boek zou een nog grotere stimulans zijn voor mijn meiden om te kunnen zijn wie ze willen zijn. 🤟🏼

 • Reageer Rikste Hummel 14 maart 2021 at 09:00

  Met heel veel plezier heb ik het eerste deel van Rebelse Meisjes aan m’n dochter voorgelezen. Toen ie uit was heeft ze er ook vaak zelf nog in gelezen. Nu is ze twaalf en ze wordt steeds meer wie ze wil zijn. Zo mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelt! Dit boek met alleen maar Nederlandse vrouwen en met namen die haar soms ook al bekend voorkomen lijkt me te gek voor haar!
  En trouwens… ook voor mijn zoon is dit natuurlijk een gaaf en inspirerend boek want ook hij mag zich ontwikkelen tot wie hij maar wil zijn. En waarom zou hij geen vrouw als rolmodel kunnen hebben!

 • Reageer Fransiska Heeringa 14 maart 2021 at 09:02

  Heel graag! Met een tienerdochter en zoon in huis, beide op een leeftijd dat zich veel ontvouwd (11 & 13).
  Bij de 1 gaat dat zo makkelijk en bij de ander een flinke hobbelweg met strubbelingen en hoge bergen die genomen moeten worden.
  Het boek zou erg welkom zijn…

 • Reageer Nina 14 maart 2021 at 09:03

  Zo cool! Wij hebben de eerste twee boeken al, dus een derde Rebelse Meisjes zou natuurlijk super zijn. Ik lees er graag uit voor hier thuis, onze 4 dochters genieten er enorm van.
  Onze tweede dochter is daarnaast ook nog eens fan van Keet, volgens haar is Keet een echte rockstar door wie ze is en wat ze doet. ❤️

 • Reageer Marijke 14 maart 2021 at 09:04

  Ik zou dit prachtige boek heel graag willen winnen voor mijn werk als pedagogisch coach op de BSO. Super inspirerende verhalen om te gebruiken tijdens de werkbegeleidingen, maar ook voor de kinderen zelf om mee weg te kruipen in de leeshoek

 • Reageer Chantal Simmering-Naafs 14 maart 2021 at 09:07

  Graag zou ik het winnen voor onze 3 zoons om te laten zien, dat ze vooral zichzelf blijven en dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn🤎🖤🤎.

 • Reageer Britta Burger 14 maart 2021 at 09:08

  Een inspirerend boek voor mijn twee dochters om ze te laten zien dat alles kan als je een meisje/vrouw bent!

 • Reageer Rianne Wortel 14 maart 2021 at 09:10

  Mijn stoere meisje groeit op tussen uitsluitend neefjes en vindt prinsessen nu al ‘niet stoer, want die dragen jurken en kunnen niks’. Ik wil haar GRAAG laagdrempelig leren dat ze grote dromen mag en kan hebben. Dat prinsessen in de boekjes misschien niet perse stom, maar wel achterhaald zijn en wie de échte spraakmakende vrouwen zijn!

 • Reageer Michelle Leijten 14 maart 2021 at 09:10

  Het zijn zo’n prachtige boeken! Ik volg jullie al heel lang en vind het zo knap hoe jullie en Keet het doen. Ik zou dit boek graag winnen om te lezen met mijn zoon, omdat ik het belangrijk vind dat hij ook leest de ver vrouwen en niet alleen over mannen. En om te lezen met mijn dochter, die ook een beetje anders is en die ook mag zien dat zij er mag zijn en wat ze kan bereiken.

 • Reageer Sara Willems 14 maart 2021 at 09:10

  Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik het fantastisch vind dat Keet haar eigen weg heeft gevonden. Mijn dochter is een jaar jonger en haar passie musical ligt al een jaar stil door de pandemie. Met Sinterklaas vroeg ze een Ukelele om zich in iets nieuws te kunnen verdiepen. Langzaam aan komen er steeds mooiere klanken uit. Ze beweert dat ze niet echt van mensen houdt. Wel van haar vriendinnen en familie, maar niet van naar buiten komen in grotere massa’s. Langs de andere kant is ze voor haar leeftijd een enorme voorvechter van alles wat met mensenrechten en (gender)diversiteit te maken heeft. Ik leer zoveel bij van haar en en de gesprekken die we hebben. Ik ga me dan verdiepen omdat ik zelf ook nog lesgeef in het lager onderwijs. Indien ik het boek win, wil ik het graag voor in de klas. Het lijkt me wel leuk om af te wisselen met de fabels die ik voorlees, waarin we dan de moraal van het verhaal zoeken. Maar ik laat het ook let plezier op de salontafel liggen voor mijn eigen kinderen, want zij ‘kiezen’ zelf hun boeken :-).

 • Reageer Marrit 14 maart 2021 at 09:11

  Ik zou het boek heel graag willen winnen voor marije. Die nu als 12 jarige puber haar weg niet weet te vinden in de brugklas. Ik geloof niet dat ik haar rolmodel ben 😜😊 en haar vader moet ze al vanaf haar geboorte missen. Hoe gaaf zou het zijn dat ze door dit boek, en dan met name door Keet haar verhaal haar skate board weer pakt. En weer ergens plezier aan kan beleven.

 • Reageer Desie 14 maart 2021 at 09:12

  Oh ik kwam dit boek van de week al tegen op de instsgram pagina van een plaatselijke boekhandel. Ik heb m meteen op de wensenlijst van m’n dochtertje gezet. Ze is nog maar 10 mnd, maar begint een behoorlijk pittig karakter te krijgen 😉 daar hoort een boek voor rebelse meisjes natuurlijk bij 😉 en hoe mooi zijn de inspirerende verhalen van al die stoere vrouwen om voor te lezen aan zowel mijn zoon van 5,5 jaar als mijn dochter 💪😍🤩

 • Reageer Rosalie kuip 14 maart 2021 at 09:15

  Ik ken de Amerikaanse versie en vind die geweldig, maar een beetje ver van m’n bed voor mijn 14jarige dochter en 10 jarige zoontje. Ik gun ze de inspiratie die vast uit deze Nederlandse versie komt- dat ze kunnen en mogen doen met hun leven wat zij willen en goed voelt

 • Reageer Hilchien 14 maart 2021 at 09:18

  Wat lijkt me dat een fijn boek over sterke vrouwen om voor te lezen aan de 2 onzekere pubers hier in huis. De wereld is tegenwoordig zo lastig te peilen door alle bronnen van informatie dat het me prachtig lijkt om de kinderen te vertellen over vrouwen die staan voor waar ze in geloven. Dat je dat sterk maakt, ongeacht waar je vandaan komt. Ik hoop dat het een voorbeeld mag zijn voor hen

 • Reageer Inge verhoef 14 maart 2021 at 09:19

  We lezen de andere boeken van rebelse meisjes stuk hier met twee meisjes van 6 en 9. We hebben het er ook vaak over. Over dat de wereld niet altijd even logisch of eerlijk in elkaar steekt maar je toch veel kan bereiken. Voorbeelden uit Nederland zijn zo dichtbij en zo belangrijk! Ik zou dit boek heel graag winnen om de meisjes dit te kunnen bieden.

 • Reageer Marijke 14 maart 2021 at 09:19

  Het lijkt me een geweldig boek voor mijn bijna veertienjarige puber, die struggeld met gender, geaardheid, onzekerheden, depressie… het leven is geen lolletje voor een meisje van bijna 14 die niet weet wat ze wil en wat ze kan…

 • Reageer Michele van Lier 14 maart 2021 at 09:21

  Wat gaaf, mijn oudste dochter heeft het andere boek, en heeft daar zelfs spreekbeurten over gehouden. Maar hoe gaaf dat er nu ook één is met Nederlandse rolmodellen. En daar is Keet er ook zeker één van, een voorbeeld voor jonge meisjes. Zou dit boek graag willen winnen voor mijn twee meiden van 12 en 5. De jongste misschien nog net te klein, maar prachtig om uit voor te lezen

 • Reageer Loes 14 maart 2021 at 09:21

  Jaaaaa! Voor onze 2 meiden die sowieso fan zijn van Keet 😍 maar die ik allebei op hun eigen manier heel erg gun om te weten dat je eigen weg altijd goed is

 • Reageer Annemiek Bier Lenting 14 maart 2021 at 09:22

  Hoi ik ben Annemiek, moeder van twee meiden van 11jr en 8jr. Die van 11 gaat komend jaar naar het VO en kan wel een steuntje in de rug gebruiken qua sprookjes die uitkomen. Als HSPer dyslect en beelddenker zou dit een heel tof boek zijn. Overwin je angsten en weet dat jij er mag zijn. Je bent een heel mooi mensje. #proudmom

 • Reageer Silvie 14 maart 2021 at 09:23

  Wauw, het zou prachtig zijn om onze drie meiden te kunnen laten zien dat de rolmodellen zoals ze in de andere Rebelse Meisjes boeken staan ook dicht bij huis zijn en ook maar iets ouder zijn dan zij. Wij weten al dat ze alles kunnen zijn en worden wat ze willen, maar zo hoeven ze het zelf niet meer te vergeten.

 • Reageer Marjan 14 maart 2021 at 09:24

  Het lijkt mij een heel inspirerend boek. Ik zou het graag met mijn dochters van 9 en 11 willen lezen, daarna kan het boek mee naar mijn week en kan ik het daar voorlezen (groep 5/6).

 • Reageer Saskia De Waart 14 maart 2021 at 09:28

  Voor mijn lieve Lotte die op weg is naar de middelbare school en hopelijk daar wel leuke mensen ontmoet met wie het klikt en met wie ze een vriendschap kan opbouwen. Het boek zal haar vast helpen met inzien dat ze mag zijn wie ze is en dat ze haar dromen achterna kan!

 • Reageer T van der Valk-Partal 14 maart 2021 at 09:34

  Dit boek had ik zelf graag 40 jaar geleden willen hebben en nu voor mijn dochter om voor te kunnen lezen aan haar 2 jongere nichtjes. Die 2 zijn zo lekker pittig, ze houden van sprookjes, alleen de meeste sprookjes zijn saai(hun woorden). Misschien kunnen ze deze rebelse sprookjes wel waarderen.

 • Reageer Sanne 14 maart 2021 at 09:34

  Omdat dit boek op de boekenplank van elk meisje hoort, dus ook op die van mijn dochter 🙂

 • Reageer Vittoria Roitero 14 maart 2021 at 09:35

  Dit boek lijkt me niet alleen geweldig voor mijn dochter zodat ze bevestigd krijgt dat ze haar dromen na moet jagen, maar zeker ook voor mijn zoon zodat hij leert dat vrouwen niet alleen maar zacht en zorgzaam maar ook bad-ass concurrenten/compagnons kunnen zijn! Keet vindt hij sowieso al ‘sick’, ik druk hem die 99 anderen ook graag onder zijn neus.
  💪♥️

 • Reageer Maya 14 maart 2021 at 09:35

  Heel graag zou ik dit boek voorlezen aan m’n dochtertje. Ze zit vol met dromen en is er van overtuigd dat ze allemaal uit gaan komen. Ik hoop dat ze geïnspireerd raakt om de drive en motivatie vast te houden om haar dromen waar te maken.
  Deze mama heeft dat niet gedaan en stiekem vind ik dat best jammer. Wie weet wakkert het boek bij mij ook weer een vlammetje aan!

 • Reageer Sabine 14 maart 2021 at 09:38

  Hannah zoekt al van jongs af aan haar eigen weg, maar vindt het toch soms nog spannend om een andere keuze te maken dan de rest. Zou het te gek vinden als we samen kunnen lezen over rebelse meisjes die hun weg inmiddels hebben gevonden. Wat zul je trots zijn op Keet ❤️

 • Reageer Lo 14 maart 2021 at 09:40

  Dit zou echt een mooi boek zijn voor mijn dochter die volgende maand jarig is. Zij is helemaal weg van Rocky en Keet…laten zij nu dus in dit boek staan🙌🏽 Door de verhalen te lezen zal zij ook leren dat je altijd je dromen waar kan maken!

 • Reageer Stefica 14 maart 2021 at 09:44

  Ik zou heel graag deze boek voor onze tweeling willen winnen. Ze hebben de Engelse versies voor meiden en voor jongens. Maar een Nederlandse versie vinden ze helemaal geweldig. Mijn zoontje is al een paar jaar aan het skaten. Vrij vroeg toen die begon kwam die met de verhaal van Keet. Mijn YouTube geschiedenis is vol met filmjes over Keet. Super leuk dit.

 • Reageer Sonja van Melis-Derksen 14 maart 2021 at 09:47

  Als trotse moeder van drie meiden staat dit boek voor de boodschap die ik ze wil meegeven tijdens de opvoeding. Blijf altijd wie je bent, hou vast aan je eigen kracht en laat je door niets of niemand beperken

 • Reageer Deepstreets 14 maart 2021 at 09:52

  Heel gaaf dat Keet in het boek staat! Ik zou het graag willen winnen voor mijn dochter van 8, die zo graag alles precies binnen de lijntjes wil doen, omdat ze denkt dat dat zo hoort. Maar echt gelukkig wordt ze er niet van. Ik kan wel zeggen dat ze anders mag zijn, maar ik denk dat het voor haar beter werkt om het zelf te lezen.

 • Reageer Annemarie van den Berg-Nap 14 maart 2021 at 09:58

  Ik zou dit boek heel graag willen geven aan mijn eigen rebelse meisje die eind deze maand 16 jaar wordt. Mijn dochter is altijd eigenzinnig geweest, en als moeder geniet ik daarvan. Tegelijkertijd besef ik ook dat ze zich hierdoor soms eenzaam kan voelen. Dus een boek met verhalen van ‘Sisters in crime’ gun ik haar van harte!

 • Reageer Susan 14 maart 2021 at 09:59

  Superleuk voor mijn dochter, die veel onzekerder is dan nodig en voor mijn zoon die daar soms de draak mee steekt (zonder dat ie dat misschien soms zelf in de gaten heeft). En als wij het dan hebben gelezen en herlezen voor onze jongere neefjes en nichtjes,want zonde om dan in de kast te laten staan. #ennuduimen

 • Reageer Desiree van der Vorst 14 maart 2021 at 10:02

  Wat een tof boek!
  Wij hebben 3 dochters en alle 3 anders en dat vind ik juist zo mooi. Waar de oudste het liefst heel de dag in prinsessen jurken liep, loopt de middelste het liefst in haar voetbalkleding en de jongste die moet het nog gaan ontdekken. Maar zijn wie je wil zijn of het ontdekken is een mooi kado! Niet zeker niet altijd even makkelijk…..
  Wat een gaaf boek is dit en ik hoop dat ik er mijn meiden binnenkort uit voor kan lezen. Ik ga heel hard duimen.

 • Reageer Jessica 14 maart 2021 at 10:04

  Ja! Als moeder van twee dochters van 8 en 11 lijkt me dit een gaaf boek. Ik roep altijd dingen als, niks is speciaal voor jongens of meisjes! Doe waar je blij van wordt en dat soort dingen, ik haat het als mensen zeggen , nou dat is niet voor meisjes ( want!???) dus dit boek past mij en onze dochters wel;-)

 • Reageer Adriana Bosman 14 maart 2021 at 10:17

  Lijkt me een leuk boek, ook voor onze 2 jongens!

 • Reageer Mirjam van de Geer 14 maart 2021 at 10:22

  Gewoon omdat ieder gezin zou dit boek moeten hebben, zoons, dochters, vaders en moeders! Ok omdat ie mooi in t rijtje staat van de andere exemplaren die we hebben;)

 • Reageer Brenda 14 maart 2021 at 10:26

  Hi Club van relaxte moeders,

  Wat moet jij super trots zijn, Elsbeth, op Keet en op Teun ook natuurlijk. Zo knap dat een kind zijn eigen pad durft te volgen. Dat kan alleen met de support van zulke toffe ouders. Ik heb best stoere kinderen. Een jongen van 10 en een meisje van 8. Mega trots zijn we op ze. We stimuleren ze om zelf keuzes te maken en daar trots op te zijn. En toch zie ik ze “worstelen” met de mening van anderen, van kinderen en volwassenen. Met dit boek zou ik ze willen laten horen, dat wat voor hindernissen er op je pad komen, als je kiest met je hart, het altijd goedkomt.

  Bedankt voor de inspiratie, want als moeder moet je vaak ook stevig in je schoenen staan😉

 • Reageer Geesje 14 maart 2021 at 10:27

  Voor mijn 3 dochters. Ik gun ze een blik op goede rolmodellen in een prachtige uitgave. Dat je kunt worden wat je wil, ook al is dat niet standaard. Ik vind dat een krachtige boodschap.

 • Reageer Jacqueline 14 maart 2021 at 10:31

  Wauw wat gaaf dat Keet hier in staat. Een rolmodel is ze zéker. Dit boek zou ik geweldig vinden voor mijn dochter Wies. Ook zij kijkt en zoekt…wat zou het fijn zijn als ze door dit boek meer inzicht kreeg in hoe het kan zijn voor haar. Want in ieder meisje schuilt een rebels meisje!

 • Reageer Margo 14 maart 2021 at 10:39

  Wauw, dit boek zou heel tof zijn voor mijn oudste dochter van 11. Ze zit in groep 8 en houdt van lezen en zit middenin een belangrijke fase in haar leven. Spannend voor haar maar ook voor ons als ouders.

 • Reageer Yvonnr 14 maart 2021 at 10:59

  Wauw wie wil dit nu niet winnen..Dit boek hoort toch in ieders boekenkast thuis?

 • Reageer Inge 14 maart 2021 at 11:06

  Wat een gaaf boek! En hoe bijzonder voor Keet, ze is inderdaad een rolmodel! Mijn dochter van 6 is ook zoekende, geen typisch knutsel en poppen meisje.. Wat lijkt het me heerlijk om dit boek samen met haar te lezen, als inspiratie om op zoek te gaan naar haar talent en zich te mogen ontplooien zoals zij wil..

 • Reageer Esther kortenbach 14 maart 2021 at 11:14

  Als hij niet gewonnen wordt, dan wordt hij zeker gekocht… onze dochter Daantje van bijna 7 is ook zoekende en ‘niet zoals de rest’ aangezien ze zo zichzelf is. Makkelijk is het zeker niet, maar trots dat ik ben!

  Naast Daantje zijn is ze ook nog grote zus van Mik (4) en…. Keet (bijna 2)! Papa en mama zijn fanatieke wakeboarders die de kids ook meenemen de plank op met bijbehorende kritieken en dat water geeft Daantje wat ze zoekt, te gek om te zien.

  Nu ze zelf echt begint te lezen lijkt me dit een te gek gaaf boek voor haar 7e verjaardag!

 • Reageer Linda Klaucke 14 maart 2021 at 11:16

  Voor mijn dochter die op haar 9 jarige leeftijd al aan het struggelen is met hoe zie ik er uit. Als ik dit doe vinden mensen me dan… Ik ben te… dit… ik ben te dat… En wij als ouders haar zeggen en leren hoe bijzonder zij is. Hoe uniek zij is. Dan geven we haar voorbeelden van mensen die ook adhd hebben wat die allemaal bereikt hebben. Dat wij alle vertrouwen in haar hebben. Zij komt er wel.

 • Reageer Yvanka Peters 14 maart 2021 at 11:16

  Ohhhh heel graag! Ik heb een heerlijk ‘jongens-meisje’ van bijna 8 die overal leiderschap toont en soms wordt het haar niet in dank afgenomen.. Dit boek kan haar bevestigen dat ook vrouwen geweldige ‘leiders’ kunnen zijn!

 • Reageer Sara 14 maart 2021 at 11:17

  Wauw wat geweldig! Wat zal je hart groeien als je dochter in een boek staat en dan helemaal in dit boek! Super mooi Elsbeth!
  Ik zou hem samen lezen met mijn dochter zodat ze in ziet dat je je hoofd boven de menigte mag uit steken! Dat je gezien mag worden en je daar niet voor hoeft te schamen! Dat je in je kracht mag staan, je stem, je passie wat dan ook mag laten horen, omdat je het fijn vindt en niet voor een ander, maar voor jezelf! ❤️

 • Reageer Candy Jacobs 14 maart 2021 at 11:24

  Ik zou dit boek aan mijn schoonzus willen geven omdat ze mij het liefste petekindje heeft gegeven en ik hoop dat zij opgroeit tot precies de persoon die ze zelf wil zijn. En natuurlijk omdat ik van Keetje houd en dit het tofste ooit is!

 • Reageer Annelies 14 maart 2021 at 11:27

  Wat super leuk! Ik zou ‘m graag winnen voor mijn stoere chickie, de jongste van 4 die keihard meedoet met haar 3 grote broers met kickboks en voetbal, niet bang is, alles uitprobeert en net uitgevonden heeft dat skateboarden ook tof is!

 • Reageer Nanda 14 maart 2021 at 12:14

  Wat een leuk en inspirerend boek is dit voor mijn twee dochters! Ik gun ze de wereld maar vooral dat ze die met hun eigen open blik verkennen en ook weten dat het goed is zoals ze het doen. We moeten hier helaas beide oma’s al veel te jong missen dus wat extra sterke vrouwen als voorbeeld zijn welkom.

 • Reageer Linda 14 maart 2021 at 12:16

  Top, mijn 11 jarige dochter past ook niet goed tussen “de rest”. Die jongens/meisjes poppen waren ook al zo’n goede tip. Hopelijk kan ze meer haar richting bepalen na het boek gelezen te hebben met mensen die echt bestaan.

  • Reageer Corina 14 maart 2021 at 12:30

   Het lijkt mij een mooi en inspirerend boek om voor te lezen of op den duur zelf te laten lezen aan/door onze 2 dochters.

 • Reageer Roxanne 14 maart 2021 at 12:16

  Dit is een mooie winactie! Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn zoontjes. En zodat ik kan voorlezen aan mijn kleine nichtje.

 • Reageer Ilse Visser-van Drempt 14 maart 2021 at 12:28

  Dit boek zou ik graag willen lezen samen met onze dochter Fleur. Ook zij gaat bijna elke avond met buikpijn naar bed en met dikke tranen naar school. En ondanks dat ze toch al 9 is en dus al enkele jaren op school zit, lijkt ze ook nergens bij te passen. Wij hebben nog niet kunnen vinden waar zij blij van wordt en ze weet het zelf ook niet. Mocht ik dit boek winnen dan hoop ik dat we weer een stapje kunnen zetten zodat ze zich weer beter gaat voelen. We zijn al bezig met professionele hulp, maar dit boek zou het misschien wat luchtiger en niet zo zwaar kunnen maken.

 • Reageer Inger 14 maart 2021 at 12:34

  Ja! Met name voor een van mijn drie meiden, die is ook zo zoekende! Klimmen, dat is het nu en dat is stukken beter dan handbal of turnen. 😂
  De andere bedtimeboeken hebben we ooit Engelstalig gekocht nog in de crowdfunding tijd. Wat enorm gaaf dat er deze Nederlandse en rebelse variant is.
  Overigens leest tweelingbroer net zoo hard mee hoor.

 • Reageer Pamela 14 maart 2021 at 13:05

  Wauw wat een gave weggeef actie. Graag doe ik mee voor mijn eigen kleine rebelse meisje. Met haar 9 maanden weet ze nu al wat ze wel en niet wilt en ontdekt de wereld op haar manier. We lees graag samen boekjes en deze zouden we graag willen toevoegen aan onze collectie. Want je kan nooit genoeg inspirerende boeken hebben in je kast.

 • Reageer Manon 14 maart 2021 at 13:24

  Wat fijn dat deze boeken er zijn! Wil het graag samen met mijn gevoelige zoon lezen, zodat hij ziet wat je kunt doen als je een droom hebt en deze doorzet. En voor mijn meiden en jongens in groep 5/6 die soms ook zo twijfelen over wie ze zijn.

 • Reageer Ingrid de Jong 14 maart 2021 at 13:53

  Heel graag! Wat een gaaf boek voor onze dochter van net 11, maar ook voor onze zoons van 8 en 12!

 • Reageer Ilja Nouwens 14 maart 2021 at 14:05

  Wat superleuk! Mijn dochter heeft het vorige boek en vond hem erg leuk! Mijn dochter is 13 en heeft nogal wat voor haar kiezen gehad. Gelukkig is het ook een hele stoere meid ;-), maar een beetje (girl) power kan ze op dit moment wel gebruiken !

 • Reageer Clarieke 14 maart 2021 at 14:27

  Dit boek zou ik heel graag voor mijn dochter willen winnen. Ze is nu nog wat te klein, dus dan zou ik het tot die tijd voorlezen in de klas ❤️

 • Reageer Noortje van Dorp 14 maart 2021 at 14:28

  Toffe winactie! Doe graag mee, zodat ik Lola kan laten horen dat je alles kan worden wat je wilt. Ongeacht of je vrouw (of man of iets anders bent). En dat we op die manier een generatie opvoeden die geen ‘sprookjesboek’ nodigt heeft om te leren over inspirerende vrouwen. Want die kennen ze dan al. Persoonlijk.

 • Reageer Jacqueline 14 maart 2021 at 14:39

  Ik was vroeger als kind veel te braaf. Ik zou willen dat ik veel meer de lef had om rebels te zijn. Dat leer ik nu van mijn dochter, zij is alles wat ik als kind niet was. Samen dit boek lezen lijkt me geweldig. Dan kunnen we er samen uit lezen, ontdekken, van leren, elkaar soms wat beter begrijpen en samen mooie en goede gesprekken hebben. 💚🙏🏼

 • Reageer Robine 14 maart 2021 at 15:16

  Wow Keet! Dit is echt heel erg tof en bijzonder dat je hier in staat! Elsbeth, wat staat er ook een sterke vrouw en moeder naast haar! Zo hebben jullie toch maar mooi haar gestimuleerd en haar ook vrijgelaten. Gefeliciteerd! Het andere rebelse meisjes boek kreeg ik als kraamcadeau bij de geboorte van mijn dochter, hoe klein ze ook was (is) lees ik het haar voor.
  Of ik win of niet, deze komt hier ook in de kast en zal het met trots aan mijn zoon en dochter voorlezen.

 • Reageer Joyce 14 maart 2021 at 15:23

  Wat cool! Lijkt me een heel tof boek voor mijn meiden, het valt af en toe niet mee om te zijn wie je bent en groots te durven dromen. Ik denk dat dit boek met al die inspirerende vrouwen heel erg kan bijdragen om jezelf te durven zijn en je niet tegen te laten houden door wat een ander vindt, zegt of doet. 💛

 • Reageer San 14 maart 2021 at 16:15

  Ik wil mijn bi-nichtje zo graag laten zien en lezen dat je ook als vrouw alles kunt zijn en worden wat je maar wilt q🥰

 • Reageer Sarah 14 maart 2021 at 17:17

  Voor mijn dochters, omdat je als vrouw nooit genoeg rolmodellen in je leven kunt hebben. Dat dit Nederlandse powervrouwen zijn maakt het nog een stuk tastbaarder.

 • Reageer Jose 14 maart 2021 at 17:23

  Wauw wat gaaf!
  Wij hebben het eerste boek maar deze is veel meer van deze tijd en misschien nog duidelijker voor mijn 2 dochters en bonusdochter. 3 meiden die vrouwelijke voorbeelden nodig hebben, te gek!

 • Reageer Ymke 14 maart 2021 at 17:47

  Wat zal je trots zijn op je dochter! Haar verhaal op 1 pagina prachtig samen gevat! Dit boek staat op het wensenlijstje van onze dochter van 7. Ze houd van longboarden, knutselen en giechelen! Mijn wens voor haar is dat de lekker zichzelf mag blijven en op een dag haar dochter (s) mag inspireren. ♥️✨

 • Reageer Sabine 14 maart 2021 at 19:24

  Ik wil dit boek heel graag aan mijn zoon van 5 (en die van 1) voorlezen. Ik neem ‘m al mee naar crossfit om te laten zien hoe badass sterk mama is, maar toch sluipt er in zijn hoofd dat jongens sterk zijn en meer kunnen dan meisjes. OW BOY YOU ARE WRONG! Wil ‘m volop inspireren met deze verhalen!

 • Reageer Dita 14 maart 2021 at 20:12

  Echt wat voor onze meiden… ze hebben het boek van de rebelse meisjes gelezen en vonden dat leuk. Laat vertelde onze jongste (8) over Aletta Jacobs en we hadden een mooi gesprek over vrouwen, kansen en gelijkheid. Ik gun ze ook zo de nederlandse rolmodellen…

 • Reageer Martine 14 maart 2021 at 20:20

  Omdat ik mijn zoon wil inspireren met verhalen over wat je zou kúnnen bereiken. En dat meisjes dat dus gewoon doen. En het belangrijk is om meisjes (en later vrouwen) als helden te zien en duidelijk te maken dat eigenschappen als mededogen en doorzetten ondanks tegenwind je veel moois kunnen brengen. Ik zou als bijna uit elkaar spetteren van trots als mijn dochter in dit rijtje genoemd wordt, geloof ik. Niet alleen vanwege hetgeen ze gepresteerd heeft, maar vooral omdat ze nu al een bron van inspiratie voor anderen is!

 • Reageer Anneke van der Lee 14 maart 2021 at 21:05

  Dit boek zou ik heel graag voor m’n lieve dappere dochter willen winnen. Ze is zo gegroeid in haar zelfvertrouwen, maar daarbij heeft ze nog altijd oog voor haar omgeving. Ze is een stoere meid waar ik als haar moeder, veel van leer!

 • Reageer Susanne Blauwhoff 14 maart 2021 at 21:11

  Wauw wat gaaf! Een beter voorbeeld kun je niet geven toch? Dit is volgens mij het beste wat je ze mee kunt geven (en wat ik zelf ook probeer aan te houden): als je iets wil, ga ervoor! Geweldig voor mijn dochter van 6 die al wat rebelse trekjes krijgt!

 • Reageer Ruth 14 maart 2021 at 21:12

  Voor mijn lieve stoere dochter (7) en haar broertje (1) die daar nu nog veel te jong voor is. De andere twee hebben we al, dus deze zou de serie compleet maken :).

 • Reageer Irene 14 maart 2021 at 21:13

  Gaaf zeg, daar mag je trots op zijn! Ik hoop mijn kinderen (dochter, zoon, dochter) hiermee te inspireren. Meisje of jongen, hoe tof is het als je je kinderen kunt meegeven om hun hart te volgen. Dit boek draagt daar mooi aan bij.

 • Reageer Hanneke 14 maart 2021 at 21:16

  Wauw te gek! Als moeder van een heel bijzonder meisje zou ik dit boek dolgraag voorlezen. En dan geef ik m graag door aan ons stoere lieve nichtje!

 • Reageer Elma Hilbrink 14 maart 2021 at 21:16

  Superleuk voor mijn stoere dochter! Dit past zo mooi bij wat we haar willen meegeven in haar leven. Ik zou willen dat ik vroeger zo’n boek had gehad vol stoere vrouwen.

 • Reageer Helga Koedam 14 maart 2021 at 21:20

  Zo tof dit boek!! Ik zou m graag geven aan m’n stoere nichtje van 3. Soms een echt meisje-meisje, soms net een jongen, maar vooral heel erg zichzelf, een lekker stoer, pittig meisje! Poppen en voetbal, auto’s en armbandjes, Lego en knutselen, blauw en roze/glitters. Een meisje waarin ik, nog meer dan haar moeder soms, mezelf herken. Lekker eigenzinnig! En ik hoop dat ze zo blijft! ♥️

 • Reageer Mirjam Schipper 14 maart 2021 at 21:22

  Ik zou hem heel graag aan mijn 8jarige zoon geven om er samen in te lezen. Respect voor meiden heeft hij al, de skills van ‘jouw’ skateKeet bekijkt hij met open mond, maar ik zou hem graag meer voorbeelden van sterke meiden en vrouwen in zijn geheugen prenten, zodat hij zelf ook een sterkere jongen en man kan worden die niet twijfelt aan zijn mogelijkheden EN aan volledige gelijkwaardigheid los van gender. 💪🏻🙏🏻❤️

 • Reageer Margriet 14 maart 2021 at 21:30

  Ik vond de internationale versie al zo goed, maar Nederlandse voorbeelden zijn zo mogelijk nog inspirerender (en dichterbij). Deze ga ik zeker aan mijn dochter (6) voorlezen, maar ook aan mijn zoon (9), omdat het voor hem minstens zo waardevol is.

 • Reageer Ebrina 14 maart 2021 at 21:38

  Wauw, dat lijkt mij een prachtig en inspirerend boek. Ik zou het heel graag willen winnen. Ik hoop zo dat ik mijn dochter bij kan brengen dat wie ze is goed is ook als de dingen soms niet vanzelf gaan. Dit boek zou daar best eens bij kunnen ondersteunen. En waarschijnlijk leer ik er zelf ook nog een heleboel van.

 • Reageer Natalie Smits 14 maart 2021 at 21:41

  Oké, confession: Ik heb mijn hele leven zó achter anderen aangelopen ’trying to fit in’ dat ik op 40 jarige leeftijd behalve moeder (wat ook gewoon een prima doel is!) zelf eigenlijk niet zo goed weet wie ik ben. Als enige aanwezige ouder van een heel pienter meisje van 5 (zo pienter dat ze dit boek zelf kan lezen), wil ik haar heel graag anders leren! Dus Yes please, ik kan alle Keets van de wereld gebruiken. 💕

 • Reageer Ruth 14 maart 2021 at 21:42

  Wat gaaf! Ik zou dit heel graag winnen voor mijn dochters. Ze willen graag dat ik voorlees over ‘stoere meisjes’ (hoe ze het eerste boek noemen 🙂 ) maar ik zou ze zo graag ook voorlezen over Nederlandse rolmodellen! Ze zijn Nederlands en Zweeds, en we wonen in Zweden. En ik ben altijd op zoek naar meer binding met hun moederland 🙂

 • Reageer Anneke Naaijkens 14 maart 2021 at 21:43

  Ik zou je boek graag willen winnen. Mijn 7-jarige dochter vroeg vandaag waar meisjes beter in zouden kunnen zijn dan jongens (nav een overigens mooi boek over mannen die bijzondere prestaties hebben geleverd) en ik kon alleen maar op het snowboarden van Bibian Mentel komen. Ik voelde me zo ongeëmancipeerd. En dat terwijl ik al jaren een succesvol bedrijf run…..

 • Reageer Miranda 14 maart 2021 at 22:01

  Heel gaaf dat deze versie er nu ook is.
  Ik zou hem graag willen winnen, want niet alleen inspirerend voor mijn twee kinderen, maar juist ook voor mezelf , zodat ik wederom weer geraakt wordt en dat geluk en happinez over kan dragen op mijn kinderen.

 • Reageer Anna 14 maart 2021 at 22:14

  Dit boek zou ik graag in huis willen hebben!
  Ik word er helemaal moe van hoe veel voorleesverhalen gaan over hulpeloze prinsessen, Janneke die altijd bangig is (en Jip stoer), en waar de omschrijving van een leuke meid is dat ze mooi is. Mijn dochter (4) heb ik filmpjes van het Nederlands vrouwenelftal laten zien, anders geloofde ze niet dat vrouwen ook goed konden voetballen! Geweldig dat dit boek er is om meer voorbeelden te laten zien.

 • Reageer Berber Oldenbeuving 14 maart 2021 at 22:25

  Voor mijn nichtje Maartje dat eind maart alweer 12 wordt en maar zo later zo’n rebels meisje gaat worden!!

 • Reageer Nathalie 14 maart 2021 at 22:27

  Wat een eer voor Keet om erin te staan! Fantastisch toch, dat ze een voorbeeld is voor andere kinderen. We hebben thuis het eerste deel van deze serie, maar ik zou ook supergraag deze uitgave hebben om te lezen met mijn twee dochters. Hoe meer voorbeelden, hoe beter!

 • Reageer Joyce 14 maart 2021 at 22:30

  Ja! Ik houd van dit soort boeken, heldinnen van Janny van der Molen hebben wij hier ook. Voor mijn eigen meiden (en zoon) en mijn klas.

 • Reageer Lynn Lipman 14 maart 2021 at 22:36

  Wat zul jij trots zijn op je dochter, en Terecht! Iedere vrouw moet leren dat je je kansen moet benutten, maar ook kansen moet creëren. Daarnaast dat je niet alleen bent. Voor onze prachtige kinderen, waar ik nu al trots op ben, omdat ze leren zichzelf te ontdekken, ontwikkelen en groeien in deze wereld, zou ik graag dit boek winnen. Zodat we voor het slapen vol trots kunnen lezen over de vele bijzondere Nederlandse vrouwen.

 • Reageer Marjolein 14 maart 2021 at 22:38

  Ik zou het boek graag winnen voor mijn dochter, nu in groep drie en worstelt met het moeten leren. Ik hoop dat dit boek haar inspiratie kan geven dat alles mogelijk is en dat je alles kan bereiken. Natuurlijk zal ik het ook door mijn zoon laten lezen! Ik ga duimen 🤞🏻

 • Reageer Inge 14 maart 2021 at 23:50

  Superleuk voor mijn dochter. Om te laten lezen en zien dat echt alles mogelijk is! Als je er maar vol voor gaat, de kansen creëert en ze ook aanpakt!
  Super gaaf van Keet!

 • Reageer Jaishree Heuts 15 maart 2021 at 05:37

  Heel gaaf, mijn dochter heeft de intern versie maar dit zal nog meer aanspreken. Kan de jongste gelijk meelezen

 • Reageer Natalie 15 maart 2021 at 06:58

  Lijkt me super voor mijn meid die af en toe wel een beetje moed en inspiratie kan gebruiken om te zien wat er allemaal mogelijk is in de wereld!

 • Reageer Amaranta 15 maart 2021 at 07:20

  Ohhh op dit boek wachtte ik al een tijdje! Mede vanwege je eerdere tip staat 100 Rebelse meisjes hier al in de boekenkast en lezen we er af en toe uit (ook voor mezelf enorm inspirerend). De versie met Nederlandse vrouwen zou ik echt fantastisch vinden voor mijn dochter (6 jaar), die sinds Corona ook graag met me naar het skatepark hier in de buurt gaat. Op roze rolschaatsen en met roze beschermers en een roze helm, dat dan wel ;-).

 • Reageer Anne Zondag 15 maart 2021 at 10:56

  Wat zul je trots zijn als ouder! In een boek met vrouwen om tegenop te kijken. Terwijl ze zelf nog volop van meisje naar vrouw aan het gaan is. Emily is 11 en leest de rebelse verhalen graag. Maar ze klaagde wel dat ze deze vrouwen niet kent. Dat ze zo ver weg zijn. Deze versie kan daarbij helpen. En daarna lees ik het voor aan max want dat is opvoeding de wereld heeft sterke mensen nodig!

 • Reageer Marina 15 maart 2021 at 11:31

  Wat bijzonder en mooi dat Keet in het derde deel van bedtijd verhalen voor Rebelse meisjes staat. Deel 1 en 2 liggen hier standaard op tafel en hebben onze dochters enorm geholpen. Het gebrek aan een rolmodel in je directe omgeving, iemand die net zo buiten de lijntjes kleurt als jezelf, maakt het soms erg lastig om je plekje in de klas/samenleving te vinden. De oudste, nu negen, is redelijk aan landen en tevreden met haar eigen unieke persoontje. De jongste van zes heeft nog een weg te gaan. Dergelijke inspirerende verhalen helpen enorm. Er is ineens een groep waar je deel van uitmaakt. Ieder even uniek en kleurrijk.
  Zet hem op Keet, mensen zoals jij maken de wereld een stukje mooier.

 • Reageer Frederieke 15 maart 2021 at 17:18

  Wat goed!

  Zou het graag willen voor onze dochter van bijna 7. Ze wilde geen roze suikerprinses zijn, ze heeft een hekel aan Elsa, maar ze wilde een ridder zijn. Of een drakenrijder. Of Sinterklaas, want die mag op het paard en cadeautjes uitdelen. Ze wilde ook wel graag worden zoals Dokter Pol. Ze draagt liever geen jurken of rokjes, die vindt ze stom. Ze is heerlijk eigenwijs (altijd al geweest) en houdt van zowel nagels lakken als in bomen klimmen. Ik laat haar graag zie dat ze alles kan zijn wat ze wil.

 • Reageer Heidi 15 maart 2021 at 20:23

  Wat tof dat Keet tussen al die vrouwen staat! Mijn stoere dochter heeft ook ernstig behoefte aan rolmodellen die net even anders zijn.
  (En met haar de hele wereld natuurijk…)

 • Reageer Marloes Poldervaart 15 maart 2021 at 20:42

  Cool Keet!! En wat gaaf Elsbeth, om je eigen dochter in een boek terug te kunnen vinden, en dan ook nog zo’n prachtig boek! Ik zou het graag zelf lezen, en aan ‘mijn’ meiden in mijn klas voorlezen. Als kartrekkers, voorbeelden en het inzien van het nut van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen mogen ook zij zijn wie ze zijn en kunnen ze dromen en dromen waarmaken over wat ze voor zichzelf en de wereld willen betekenen.

 • Reageer Sjoukje 15 maart 2021 at 22:20

  Spijker op z’n kop voor onze 10 jarige die nog best wel zoekende is en hiermee andere voorbeelden krijgt ipv alle tiktokkers, influencers en youtubers..

 • Reageer Gina 15 maart 2021 at 22:39

  Ik waag een gokje voor mijn stoere dochter, die hier denk ik veel inspiratie uit kan halen en haar eigen pad kan blijven volgen zonder zich druk te maken over ‘Hoe je zou moeten zijn volgens de standaard’.

 • Reageer Kirsten 19 maart 2021 at 12:27

  Wat tof dat Keet in dit boek staat! Misschien ben ik al te laat maar waag graag nog een kansje! We hebben het boek Rebelse meisjes al op de plank staan, maar hoe tof is het om de verhalen te kunnen voorlezen van deze Nederlandse voorbeeldvrouwen aan mijn 3 dochters 💪

 • Reageer Kirsten 19 maart 2021 at 21:50

  Oh wat een megatof boek!
  Ja die wil ik, voor mijn zoon maar stiekem eigenlijk ook voor mezelf.

 • Reageer Marjan 20 maart 2021 at 06:31

  Voor mijn dochter van zes, die heel goed weet wat ze wil en haar eigen plan trekt. Maar soms aan het twijfelen gemaakt wordt door anderen. En zelf graag leest in het andere boek. En zo helemaal fan van Jane Austen is geworden. En het haar goed zou doen om ook Nederlandse voorbeelden te zien.
  En mijn dochter van 4. Die later ‘precies zo wil worden als mama’ en het haar goed zou doen om ook andere voorbeelden te zien.
  En mijn zoon van 7 die moet zien dat hij trots mag zijn op zijn zussen die hun eigen plannen trekken.
  En mijn nichtjes van 7 en 8, die moeten zien dat het mag. En zoon van vriendin (1)die gaat leren dat vrouwen veel kunnen bereiken.

 • Reageer Marian 20 maart 2021 at 08:52

  Wat cool, zeg!! En wat tof zou het zijn om er eentje te winnen. In dit huishouden ook 2 meiden (5&6), meisje-meisjes met rokjes en roze en tutten en poppen. Maar ook ravotten in het bos en smeren met prut (in een prinssenjurk). De een wil dierenarts worden en de ander politieagent (alleen de stóúte boeven gaat ze pakken). En wat belangrijk is het om ze te laten ontdekken dat de hele wereld aan hun voeten ligt en dat ze zich door niets of niemand moeten laten tegenhouden. De rebelse meisjes in dit boek zijn daarbij een fantastisch voorbeeld!

 • Reageer Kim 21 maart 2021 at 10:20

  Wauw, wat gaaf dat Keet er in staat! 💛

  Ik wil dit winnen voor mijn zoon, om samen te lezen. Omdat ik al zo lang als ik moeder ben, me verbaas over de stereotypering in alle kost die onze kinderen voorgeschoteld krijgen. Het begint al bij baby’s. Ik had er werkelijk geen idee van en snap niet waarom dit anno 2021 nog steeds zo is.

  Geweldig boek dus, nu al! 🍀

 • Laat je reactie achter