Relax

Luistertip: de podcast ‘Ik ken iemand die’

Als sinds ik klein ben, heb ik een zwak voor radio. Dus toen Nynke de Jong mij benaderde of ik wilde meewerken aan haar gloednieuwe podcast (toch een beetje de radio anno nu), werd ik daar gelijk blij van. En zo geschiedde. 

IMG_1413Nynke de Jong is schrijfster, wielerfanaat, Friezin, columniste en moeder van dochter Janne. Haar vrienden – tevens journalisten/schrijvers – Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst hebben ook kinderen. En daar ze appen ze elke dag over. En vanaf nu komen ze eens in de maand bij elkaar om ouderschapstips te delen, beslommeringen weg te lachen en sterke verhalen te delen in hun podcast ‘Ik ken iemand die!’

Afgelopen maand mocht ik aanschuiven aan de keukentafel van Nynke. Omdat ze een aflevering wilden maken over ‘eten met kinderen’. En daar Nynke af en toe dingen uit de Relax Mama-weekmenu’s maakt, én mijn boek Relax Mama in de Keuken kent, vroeg ze of ik wilde aanschuiven voor deze aflevering.

We spraken over hoe goed mijn kinderen eigenlijk eten. Over uit eten gaan met je kinderen, een dievenbord, over patat-op-tafel en over wat de beste tafelopstelling met je kinderen is voor meer rust aan tafel. En verder: Waarom Alex al jaren geen koekjes meer kan eten, Nynke haar moeder is geworden en luister hoe de macrobiotische jeugdtrauma’s van Hanneke kwamen opborrelen.

Luisteren?

Deze podcast kun je prima luisteren terwijl je naar je werkt rijdt, als je de vaatwasser inruimt, of voor het slapen gaan in bed. Je vindt hem hier, of type gewoon in de podcast-app op je smartphone ‘ik ken iemand die’ in. Daar vind je ook de pilot-aflevering van de serie. Die gaat over ‘slapen’ (of juist niet).

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Masterclass: podcasts - Club van relaxte moeders 25 mei 2019 at 19:25

    […] een bepaald thema centraal en is er een gast. Elsbeth schoof een keer aan om het te hebben over eten en alles daaromheen. Het is net alsof je met een paar goede vrienden aan tafel zit en met veel zelfspot je falende […]

  • Reageer Moment voor jezelf met deze 11 Podcasts - Club van relaxte moeders 2 februari 2023 at 16:02

    […] Ik ken iemand die – de meest populaire podcast over het ouderschap Van Nynke de Jong and friends! Hij loopt inmiddels als jaren. Ik mocht ooit in één van de eerste afleveringen meekletsen. Wat een feestje was dat! […]

  • Laat je reactie achter