Lees

Thuis Escape Room met je kinderen spelen: doen of niet?

Ik staar naar de opdracht op het papiertje. We moeten uitvinden in welk deel van de kamer een controller ligt. Mijn hersens weigeren dienst. Ik snap er niks van. Wacht, laten we gewoon switchen naar de volgende opdracht. Daarvoor moeten we een code ontcijferen. Dat lukt. Gelijk heb ik weer goede moed. Ik speel met Keet en Teun Escape Room the Game Jumanji (dat ik ook weg mag geven!). Een spel waarbij we gezamenlijk een avontuur moeten oplossen. Namelijk: we moeten Jesse terugvinden. Een jongen die op onverklaarbare wijze is verdwenen uit zijn slaapkamer.

Het is een fase, het is een fase het is een fase, het is een monster. Het is een fase. Dit Relax Mama-mantra lijkt voor nogal wat op te gaan. Voor slecht slapende kinderen (ja écht het gaat over), voor slecht etende kinderen (ja ja dat ook), en wat mij betreft ook voor gezelschapspelletjes-spelende kinderen. Want hoezeeeee, ik ben in een nieuwe spelletjesfase terecht gekomen. Een fase die dus heel leuk blijkt.

Want… het helpt als de kinderen ouder worden! De spelletjes worden leuker en al die keren dat mijn kleuter ondanks zijn krokodillentranen toch niet won, blijken de frustratie-tolerantiegrens wel wat te hebben opgerekt. Er wordt steeds minder snel gehuild. Ik begon dan ook vol goede zin aan het Escape Room-spel.

Boos klein meisje

‘Je raakt ongetwijfeld gefrustreerd, maar dat hoort bij een Escape Room,’ lees ik bij tip 7 als ik de spelregels er opnieuw bijpak terwijl we het introductie-level van het spel spelen. Ik voel me betrapt. Terwijl ik in het duister tast bij de opdrachten en mijn hersens paniekeren, blijft Keet rustig nadenken (Teun is trouwens alweer vrolijk met iets anders bezig). Ik wil even snel to the point komen en door dat introductie-level racen, maar zo werkt het dus niet bij Escape Room. Je moet samen nadenken, puzzelen, communiceren, aanwijzingen zoeken, aantekeningen maken, in valkuilen trappen en experimenteren.

‘Doorloop nog een keer samen alle stappen om te kijken of je ergens een denkfout hebt gemaakt. Bestudeer alle materialen, voor- en achterkant, en vergelijk alle aantekeningen die iedereen heeft gemaakt. Geef nooit op! De antwoorden liggen letterlijk voor je neus!’ lees ik dan. Ik geef het kleine boze meisje in mij een standje en herpak mezelf. Samen met Keet, die op dit moment een stuk volwassener en geduldiger blijkt dan ik, puzzel ik verder. We laten onze hersens kraken, we denken hardop, vullen elkaar aan en yes, we vinden de geheime hut die we moesten vinden. We high fiven op onze overwinning. Samen met je kinderen een spel spelen is echt leuk. Zolang je het gefrustreerde kind in jezelf tenminste een beetje in bedwang kunt houden en het onderzoekende kind in jezelf de ruimte geeft.

Escape Room the Game Jumanji – family edition

Escape Room the Game is een spel voor tien jaar en ouder. Je volgt het mysterie van Jesse die plotseling uit zijn kamer is verdwenen. Het spel bestaat uit een introductie-opdracht van een kwartier en twee avonturen waar je een uur voor hebt. Ieder mysterie begint met een verhaaltje, dat ook de achtjarige Teun aansprak. Als je het verhaal uit hebt, start je de timer op de Chrono Decoder, het apparaat dat je erbij krijgt. Via allerlei opdrachten moet je samen  tot de oplossing komen. Deze editie is de eerste editie van Escape Room die geschikt is voor kinderen. Het toffe aan dit spel vind ik dat je niet tegen elkaar speelt, maar mét elkaar tot een oplossing moet komen.

Wil je een spel winnen? Ik mag er één weggeven!

Ook zin om een spelletje mét je kinderen te spelen en samen de mysteries te ontrafelen? Ik mag  een exemplaar weggeven. Geef hieronder aan met wie jij dit spel graag zou willen spelen en wie weet heb jij het spel binnenkort in huis.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

98 Reacties

 • Reageer Berber Knoppert 14 december 2018 at 07:12

  Ik speel veel escapes rooms met vrienden en de kinderen zijn mega jaloers. Zou leuk zijn als ze op deze manier ook eens een zelfde ervaring kunnen hebben.

 • Reageer Marjolein Houben 14 december 2018 at 07:12

  Met mijn zoon Jesse! Die houdt van het kraken van zijn hersenen en we kunnen allebei nog wat leren over geduld en tegen ons verlies kunnen 😉

 • Reageer Suzanne 14 december 2018 at 07:16

  Ik zou het spel graag willen spelen met mijn dochter en bonuspuber(zoon van vriend). Het is best lastig spelletjes te vinden die we allemaal leuk vinden.

 • Reageer Wendy 14 december 2018 at 07:18

  Wat een leuke blog over het spel. Het lijkt mij super om het escape room-spel met onze zoon van 13 en dochter van 10 te spelen. Gewoon om te oefenen voor de echte escape rooms! Het samenwerken en puzzelen zouden een uitdaging zijn met onze pubers😁

 • Reageer Cindy 14 december 2018 at 07:19

  Hoi. Dit lijkt me echt een spel om met mijn zoon Bart (13 jaar) te spelen als onze pleegdochter van 10 op logeerweekend is. Ons meisje heeft forse hechtingsproblematiek en krijgt nog steeds veel voor haar kiezen. Hierdoor en omdat ze erfelijk belast met een lichte beperking (hierdoor functioneert ze op sociaal emotioneel gebied als een kleuter). Ze vraagt hierdoor veel aandacht. Je zult begrijpen dat onze zoon er hierdoor weleens, onbedoeld, bij inschiet. Daarom gun ik hem dit spel, zodat we het met zijn drietjes kunnen spelen….

 • Reageer Myrna vd Meer van veenschoten 14 december 2018 at 07:19

  Wat een leuke collum, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar het spel. Hier in huis een zoon van 11 en een dochter van 10 die vaak samen spelletjes spelen, maar dan ook 9 vd 10 keer met ruzie stoppen met het spel. Het lijkt me super om te winnen zodat we dit spel samen kunnen doen en plezier kunnen maken.

 • Reageer Cynthia Kerkhof 14 december 2018 at 07:21

  Samen met mijn zus en zwager, want hoewel onze kinderen nog net niet koud genoeg zijn is er nog meer dan voldoende kind in ons aanwezig om ons hiermee te vermaken😀

 • Reageer Hanneke 14 december 2018 at 07:23

  Klinkt als een uitdagend spel! Samen met mijn man en twee vrienden doen wij regelmatig ‘live’ escape rooms door het hele land. We zijn groot fan en we zijn al uit een heleboel escape rooms ontsnapt. Alleen zijn wij sinds 15 weken ouders van een tweeling. Super leuk, maar escape rooms zitten er even niet in met alle drukte van de twee mannen.
  Met dit spel kunnen we toch een escape room doen met zijn vieren! (Waarschijnlijk met ons door de kamer lopend met elke een kind op de arm 😂) !
  Lijkt me super om te winnen!

 • Reageer Christel Vink-Eising 14 december 2018 at 07:23

  Met m’n drie zonen Reindert, Wiebe en Thije. We spelen heel graag samen spelletjes en vinden spelletjes met wat uitdaging het allerleukst!

 • Reageer Caren 14 december 2018 at 07:29

  Met mijn oudste zoon Levi, een echte puber van bijna 15. Altijd sportief bezig, vooral met zijn vader, laat dat nou niet mijn sterkste kant zijn 😂😂. Dus een breinbrekende activiteit lijkt me super leuk voor ons samen!

 • Reageer Sabina van Kralingen 14 december 2018 at 07:32

  Oh ja super leuk om met mijn twee puber (11 en 14) kids te spelen!

 • Reageer Marlies 14 december 2018 at 07:33

  Jaa leuk, met mijn man en 2 meiden van 10 en 11. Als de 3 jongsten op bed liggen doen we vaak met zn 4en nog een spel!

 • Reageer Inge 14 december 2018 at 07:42

  Deze week net ontdekt dat mn zoon (8) echt mega voor is op zn schoolwerk. Hij zit in groep 6 maar functioneert nu op groep 8 niveau.. Maar wat hij moet leren is dat dingen niet altijd makkelijk zijn, hij moet uitgedaagd worden vooral op frustratieniveau 😉 Dit lijkt mij een uitgelezen kans om dat te gaan oefenen. (Ook voor papa en mama trouwens..)

 • Reageer Laura ten hag 14 december 2018 at 07:45

  Wat klinkt dat leuk zeg! We zijn met een gezin van vijf , 3 dochters van 15, 13 en 9 en we zijn allemaal gek op spelletjes alleen Niet allemaal op dezelfde spelletjes. Een spelletje vinden die iedereen leuk vindt blijft een uitdaging. Maar dit klinkt als iets wat zowel pubers als jongste kind leuk zal vinden, en die mijn man en ik ook fanatiek mee kunnen doen.

 • Reageer Tamara Koopman 14 december 2018 at 07:46

  Klinkt super leuk en uitdagend. Ik wil dit spel wel graag met mijn 2 dochters en schoonmoeder doen. Oma houdt van spelletjes en gaat de uitdaging vast aan. Vooral omdat ze vandaag ook nog eens jarig is.

 • Reageer Sandra 14 december 2018 at 07:48

  Wat een leuk spel! Samen met mijn dochters Josha en Nikki houden we regelmatig spelletjes marathons en daar zou dit spel prima bij passen!

 • Reageer Nancy 14 december 2018 at 07:48

  Mijn zoon is altijd erg teleurgesteld als hij niet met ons mee kan doen met de volwassen versie. Dit zou een te gek cadeau voor onder de kerstboom zijn ❤

 • Reageer marieke 14 december 2018 at 07:52

  mijn eigen kinderen zijn nog te klein maar weet zeker dat de dochtet van mijn vriendin dit helemaal tof zou vinden… zie ons al helemaal zit op oudejaarsavond.

 • Reageer Jolein 14 december 2018 at 07:54

  Ik zou het heel graag spelen met mijn 2 kinderen. We doen wel vaker een spel. Maar dit lijkt me super leuk. Vooral het samen spelen. En niet tegen elkaar.

 • Reageer Bauke Vorstenbosch 14 december 2018 at 07:55

  O wat leuk! Heb toevallig afgelopen week geprobeerd uit een escape room te ontkomen (helaas mislukt) Dus kan wel wat oefening gebruiken 😉 En toen onze zoon (10 jaar) dat hoorde was hij echt jaloers….. Dus ik zou dit spel heel graag met hem willen spelen (geloof ook meteen dat hij hier beter in is dan ik 🤔) Kunnen we mooi voordat in juni zijn broertje of zusje geboren wordt nog heel veel spellen samen spelen 😊 Alvast hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2019 (met hopelijk weer heel veel herkenbare blogs) Groetjes Bauke

 • Reageer Marloes 14 december 2018 at 07:58

  Ik wil dit spel graag winnen. Misschien dat ik de pubers dan eindelijk eens achter de computer vandaan krijg. Kunnen ze eens ervaren dat gamen ook anders kan.

 • Reageer Joan whittinghal 14 december 2018 at 08:06

  Dit lijkt mij een heel leuk spel dat ik samen met mijn neefje en petekind lennert kan spelen. Hij wordt binnenkort tien jaar: ideaal verjaardagskado!

 • Reageer Mirella 14 december 2018 at 08:07

  Ik zou dit spel met mijn man, schoonzus en zwager spelen. Samenzijn is op dit moment wat wij nodig hebben.

 • Reageer Shern 14 december 2018 at 08:09

  Leuk! Ik ga deze spelen met mijn vriendinnetje en haar kinderen. Zij hebben onwijs veel spellen maar deze nog niet. Dus gelijk een leuk kado voor kerst voor hun gezin❤️

 • Reageer Carolien 14 december 2018 at 08:13

  Met mijn pubermeisje ! Even gezellig samen een spelletje doen ipv discussiëren over alles omdat dat nu eenmaal bij puber zijn hoort.

 • Reageer Barbara Siebelink-Gores 14 december 2018 at 08:15

  Lijkt me geweldig om dit spel te spelen met mijn twee jongens. Ze denken allebei op zo’n verschillende manier (waarbij hun mening nogal eens kan botsen), dat ik sterk het idee heb, dat áls ze die krachtige denkwijzen bundelen, ze dit spel echt heel goed zouden kunnen.
  Ik ben benieuwd of ze dat zelf ook ontdekken 🙂

 • Reageer Kinga Rietveld 14 december 2018 at 08:29

  Ik zou het heel graag willen spelen met mijn dochters van 10 en 8, die gek zijn op spellen. De oudste wordt binnenkort 11 en ze wilde al een escape room maken voor haar verjaardagsfeestje. Maar met zo’n spel is het veel leuker! En dan nog van Jumanji! Spannend!

 • Reageer Roxanne 14 december 2018 at 08:44

  Lijkt me een super leuk spel om samen met mijn jongens te spelen!

 • Reageer Marjan 14 december 2018 at 08:47

  Ooh wat leuk. Ik wil deze graag winnen voor mijn dochter van 10 die dol is op spelletjes doen en raadsels oplossen. We hebben laatst voor haar kinderfeest een escape room voor kinderen gedaan. Dat vond ze echt superleuk.

 • Reageer Lisanne 14 december 2018 at 09:01

  Wat leuk! Ik zou het spel graag spelen met mijn man en 3 dochters van 8, 10 en 12. Een spel waarin je moet samenwerken (en waarin mijn man een keertje niet verliest 😅) daarmee wordt het een topkerst!

 • Reageer Korien Tuin 14 december 2018 at 09:05

  Ohjee spannend spel dus. Ik zou dit graag met mijn zoon Jesse willen spelen. Die is 10 jaar. Even quality time met mn zoon. En eens kijken of het ons gaat lukken!. We gaan duimen!!

 • Reageer Anne van de Ven 14 december 2018 at 09:20

  Dit spel zou onze dochter enorm leuk vinden!

 • Reageer Jytte 14 december 2018 at 09:29

  Met mijn 8-jarige dochter Lilly die met haar onuitputtelijke dosis fantasie dit quote: “oh my gosh serieus!” Super tof zou vinden!
  En het fanatieke spelletjes-meisje in mij ook!!! 😄

 • Reageer Hetty 14 december 2018 at 09:51

  Doe mij het spel maar met mijn gezin en met de gezinnen van m’n vriendinnen samen. Lijkt me heerlijk, hoe meer gezelschap hoe meer vreugde. Ik ga stuk!

 • Reageer Wendy 14 december 2018 at 10:17

  Lijkt me super leuk om samen met mijn broertje en zusje te spelen. We spelen veel spelletjes en zijn erg fanatiek. Ook mijn bonus kinderen kunnen hierbij meespelen.

 • Reageer Marjan 14 december 2018 at 10:47

  Tja, ik voel me wel betrapt. Want inderdaad: wat heb ik een hekel aan spelletjes spelen. …
  Toch wil ik wel graag tijd met de kinderen doorbrengen en contact hebben…zonder een scherm ertussen.
  Zou dit spel wat voor ons zijn? Ik probeer het graag uit in de kerstvakantie 🙂

 • Reageer Mariken Verhoog 14 december 2018 at 11:27

  Heerlijk herkenbaar, dat kleine meisje in je dat gefrustreerd raakt! Ik zou dit spel heel graag willen spelen met mijn twee oudste dochters (van 10 en 8) om onze hersentjes eens gezamenlijk te laten kraken! Vooral de oudste is al een tijd erg geïnteresseerd in escaperooms en dit zou zeker voor haar een geweldig cadeau zijn!

 • Reageer Sharlene 14 december 2018 at 11:43

  We hebben al een aantal escape room spellen gespeeld met vrienden, maar het lijkt me ook echt leuk om dit als gezin te doen met onze kids! Samen tot de oplossing komen ipv tegen elkaar spelen scheelt heel wat tranen denk ik 😂

 • Reageer Daisy Kusten 14 december 2018 at 11:51

  Met mijn spelletjes meisjes Yinte. Super cadeau voor onder de kerstboom!!!

 • Reageer Caroline Haneveer 14 december 2018 at 13:26

  Mijn Max van 9 wil ook zóó graag naar een escaperoom net zo één waar zijn vader is geweest. Maar eerst eens één thuis uitproberen lijkt mij een prima alternatief! En idd spelletjes spelen wordt leuker als ze ouder worden!

 • Reageer Bianca Voorhorst 14 december 2018 at 13:37

  Ik zou dit graag met mijn zoons spelen. Die van 11 is druk bezig met een eigen escape room spel maken in de plusklas op school. Maar zelf hebben we het nog nooit gespeeld! Ook zijn broer (13) en ouders zijn erg nieuwsgierig hoe dit werkt!

 • Reageer Yvonne Spoelman 14 december 2018 at 14:02

  Ik zou het spel heel graag willen spelen mer mijn bijna tiener Bjorn!

 • Reageer Cindy 14 december 2018 at 15:38

  Met de kinderen met wie ik werk. Kinderen die niet altijd een thuissituatie hebben waarin gespeeld wordt met ze. Ik gun ze graag een leuk nieuw spel waar we met elkaar weer van kunnen genieten!

 • Reageer Jolanda bolder 14 december 2018 at 16:36

  Afgelopen weekend is mijn dochter voor het eerst met haar partijtje naar een kinderescaperoom geweest. Hoe fanatiek kun je zijn! Geweldig om die meiden te zien puzzelen, giechelen, gillen en springen omdat de tijd doortikt. Zo’n geweldig gezicht dat ik da t graag nog een keer thuis wil overdoen met dit geweldige spel!

 • Reageer Inge Otten 14 december 2018 at 16:39

  Dat zou ik heel graag eens spelen met mijn twee dochters en manlief. Mijn dochters zijn nogal verschillend, dus is een spelletje spelen dat ze allebei leuk vinden, soms best lastig. Ik hoop dat dit een spel is, waar ze allebei hun kwaliteiten kunnen gebruiken. Bovendien is het weer eens wat anders in te doen met kerst!

 • Reageer Gerda 14 december 2018 at 17:33

  Ik ben dol op spelletjes, mijn kinderen ook als we spelletjes-liefhebbers op visite hebben dit lijkt me een spel dat uitdagend genoeg is om ook eens gewoon als gezin te spelen, en hopelijk krijgen ze dan het spelletjesvirus te pakken en gaan we vaker spelen!

 • Reageer Madelon 14 december 2018 at 17:47

  Samen met mijn zoons van 10 en 12. Vooral de oudste is gek op spelletjes, en met pubers moet je alles aangrijpen voor een gezellig samenzijn.

 • Reageer Petra Horsten 14 december 2018 at 18:21

  Super leuk! Ik zou dit spel graag willen winnen voor mijn kinderen, om samen met Richard en Marjo te kunnen spelen . Zij houden erg van escaperooms!

  M.vr.gr.
  Petra Horsten

 • Reageer Lotte 14 december 2018 at 18:50

  Super leuk! Wij zijn echte spelletjes liefhebbers, mijn 2 kinderen en ik, misschien kunnen we pappa dan ook geïnteresseerd krijgen, die is dol op raadsels!

 • Reageer Natasja juist 14 december 2018 at 20:02

  Ik begrijp precies wat je bedoelt, ik kan geen kwartet of memorie meer zien haha. Als alleenstaande moeder was ik de klos om heel veel spelletjes te spelen met mijn dochter die inmiddels 13 is, omdat mijn andere dochter, inmiddels 16 er niet van hield. Ik denk echter dat dit spel voor ons alledrie leuk zou zijn. Een oppepper voor mijn jongste die al een tijd ziek is. En hopelijk ook leuk voor de oudste, als ik jouw verhaal zo lees, moet dat gaan lukken.

 • Reageer Sjoukje de Ruiter 14 december 2018 at 20:35

  Met mijn man en onze zoons van 17 en 13!
  We houden erg van puzzelen dus dit ligt ons vast ook wel.

 • Reageer Marion 14 december 2018 at 20:46

  Lijkt me leuk met mij man en vrienden van ons. Later natuurlijk ook met de kids.

 • Reageer Miranda 14 december 2018 at 22:05

  Leuk om met mijn dochters te spelen! Een echte escape room vinden ze eng (geen idee waarom🤣), dus dit zou een mooi alernatief zijn!

 • Reageer Monique J 14 december 2018 at 22:27

  Super leuk! Mijn zoon en dochter beginnen steeds meer spellen te spelen. Deze lijkt mij ook super leuk om te doen

 • Reageer Isabelle 14 december 2018 at 22:39

  Oh, dit lijkt mij nou echt een super leuk spel vol hersenkrakers om met mijn 3 dochters van 11, 13 en 14 jaar te spelen. Echt een uitdaging voor ons gezin.

 • Reageer Marleen 14 december 2018 at 23:59

  Mijn dochter Sophie is een echte spelletjesfanaat en wil nu voor haar verjaardagsfeest een escaperoom doen thuis, die ik mag ontwerpen. In het kader van het vorige blog ‘Of je doet het niet’ lijkt dit me de perfecte oplossing!

 • Reageer Merel 15 december 2018 at 07:43

  Mijn vriend, die een echte spellenfanaat is, zou het geweldig vinden als ik óók een keer een spelletje mee wil doen. En laat ík nou een ontzettende puzzelfan zijn 🙂 Onze dochters zijn nog klein, maar de oudste begint al tekenen van het spellenvirus te vertonen!

 • Reageer Pim van Riek 15 december 2018 at 08:10

  Ik zou het spel heel graag met mijn twee kinderen spelen. We hebben al een keer een echte escaperoom gedaan en waren alle vier heel enthousiast. We spelen allemaal heel graag gezelschapsspellen, maar dit is weer eens wat anders.
  Nadat ik het thuis heb gespeeld zou ik het in de klas inzetten. Mijn onderdeel van de laatste groepsdoorbroken creatieve opdracht was het maken van een escape room. Dit vonden de kinderen van de bovenbouw heel gaaf om te proberen. Ik kan dus veel kinderen in aanraking laten met deze vorm van spelen.

 • Reageer Patricia 15 december 2018 at 08:37

  Ik wil dit spel graag gaan spelen met mn oudste dochter Emma. Ze wordt 10 en heeft het spelletjes spelen ontdekt en goddank zijn dat spelletjes die ik ook leuk vind. Escaperooms vind ik super en ik hoop dit enthousiasme ook op haar over te kunnen brengen.

 • Reageer Sharon Schaap 15 december 2018 at 08:40

  Super leuk! Wij zijn fan van de escape rooms en gaan op regelmatige basis een escape night in. Hoe leuk dat we dit nu ook thuis kunnen doen met de kids.

 • Reageer Rikste 15 december 2018 at 08:45

  Oh gaaf dat lijkt me echt een super tof spel. We houden hier enorm van spelletjes én van hersenkrakers dus het zou hier heel welkom zijn! Met m’n dochter van tien zou ik het sowieso spelen, misschien schuiven m’n zoon van zeven en m’n man ook aan (al is die laatste als enige helaas niet zo’n spelletjesfanaat).
  Het klopt trouwens echt dat het investeren in Huisje Boompje Beestje en Boomgaard en kwartet zich uiteindelijk loont en we nu echt leuke spellen kunnen spelen samen. We hebben sinds 5december Cluedo in huis, dat is een groot succes en vinden we allemaal leuk. Toch ook een soort mysterie oplossen. En verder zijn we gek op Kolonisten en Stenen Tijdperk en nog veel meer andere spellen 💜

 • Reageer Marije 15 december 2018 at 09:04

  Gave actie!
  Ik zou t spel heel graag spelen met mijn bonus/stief/extra/gemengd/samengesteld-gezin dochter Julia!
  De rest van de kinderen zijn nog wat te jong, maar dat maakt het des te leuker om iets met haar te doen omdat ze de oudste is.

 • Reageer Natasja Guicherit 15 december 2018 at 09:04

  Dit lijkt me nou super leuk om met oud en nieuw te spelen met vrienden van ons en hun twee dochters van 13 en 11, die ik heb zien opgroeien van spelen tot spelletjes!

 • Reageer Claudia Lans 15 december 2018 at 09:16

  Leuk!! Zal graag het spel met manlief en onze kids (9 en 10 jaar) die behoorlijk fanatiek zijn met spelletjes. Ben wel heel nieuwsgierig naar onze samenwerking/ teamwork.
  Daarnaast nog een aantal neefjes en nichtjes die dezelfde leeftijd hebben als mijn kinderen, die ook dol zijn op spellen. Alvast leuk voor de familiedag 2019. 😃👍🏼

 • Reageer Sjoeke 15 december 2018 at 09:25

  Die zou onzr zoon heel graag met ons willen spelen. We hebben de versie voor volwassenen. Die vindt hij heel leuk, maar te ingewikkeld.

 • Reageer Rebecca 15 december 2018 at 09:46

  Hoi Elsbeth, deze willen we zeker winnen want ook wij zitten ook in deze fase. De meiden houden allebei van spelletjes en puzzeltjes, dus de ideale combi. Kijk nu al uit om in onze onesies tweede kerstdag gezellig spelletjes met elkaar te doen. Hopelijk ook dit spel, wij willen ook wel op zoek naar het jongetje

 • Reageer Mijke 15 december 2018 at 11:13

  Hai! Klinkt als een spel wat ik leuk zou kunnen vinden. Best een uitdaging.. En zeker om een spel te vinden wat wij in ons (nog maar sinds 8 maanden officieel) samengestelde gezin samen zouden kunnen spelen. Samen hebben we zes kids variërend van 11 tot 23 jaar. En hoewel ik het soms verre van relaxed vind is het ook waanzinnig tof om met zn allen aan tafel te zitten! Zeker om dan samen te escapen aan de waan van de dag!

 • Reageer Tinneke 15 december 2018 at 11:27

  Al een paar keer getwijfeld over het al dan niet aankopen van zo’n escape game….ik denk dat het echt wel super fijn moet zijn om met ons vijfjes te spelen: 2 jongens van 12 en 14 en een dochter van 18….en mijn man die altijd zucht als ik met een nieuw spel aan kom draven, maar steeds na 5 minuten compleet meegaat in het spel…

 • Reageer Nicolette van der Lugt 15 december 2018 at 11:39

  Ik wil dit spel graag winnen om te kunnen spelen met onze Jesse (8 jr) en zijn broertje Sepp (6 jr). Beiden gek van spelletjes spelen (en mama ook😉) maar na al die keren Monopoly, Levensweg, Catan en Dino kwartet zijn we wel eens toe aan een nieuw spel! 😃

 • Reageer Marry Ariens 15 december 2018 at 11:44

  Wij zijn zelf gek op dit soort spellen! En onze oudste van 9 vindt niet gezelliger dan spelletjesavonden. Met dit spel kan zo’n avond niet meer stuk! De volwassen versie is al supergaaf dus dat gaat met deze ook vast helemaal goed komen! Nu duimen draaien🍀

 • Reageer Loes Bakels 15 december 2018 at 11:48

  Lijkt me een super leuk spel om samen te spelen met mijn nichtje van 10 en onze eigen zoons😃👍🏻 We zijn helemaal fan van raadsels en puzzels!

 • Reageer Lisette Kiesenberg 15 december 2018 at 12:24

  Lijkt me geweldig om met onze twee oudste kinderen te spelen, van bijna 9 en bijna 11! Onze kinderen houden van uitdaging op hoger niveau, dus dit spel staat al op hun kerstlijstje. Het zou natuurlijk top zijn om het te winnen!!

 • Reageer Lizanne Wesselink 15 december 2018 at 12:59

  Oh gaaf! Elk jaar geven mijn zus en ik samen met onze partners een uurtje escapen aan onze ouders. Die passen wekelijks op alle kleinkinderen en daar zijn wij ze heel dankbaar voor. Niks leukers dan ze te bedanken met een uurtje met zn zessen bikkelen en daarna lekker eten. Goed voor alle familiebanden en het levert hilarische herinneringen op.
  Dit jaar gaat live escapen er helaas niet van komen, maar samen om tafel gaat zeker wél lukken. Dus dit spel zou het ultieme vervangingscadeau zijn! Kunnen de kleinkinderen ook mooi mee oefenen, zodat we onze jaarlijkse traditie generatie op generatie door kunnen geven 😀

 • Reageer Leonie 15 december 2018 at 14:20

  Leuk zeg! Ik sta voor de klas en hier had ik het over met mijn collega. We zouden heel graag een escape room willen spelen met onze groep 8! En later natuurlijk met mijn eigen kinderen die nu nog veel te klein zijn.

 • Reageer Saskia de Waart 15 december 2018 at 15:52

  De leukste zondag was die dag dat we zelf een escape room in elkaar hebben geflanst, in de kamer van mij dochter. Maar dat is nog best moeilijk… Slotjes, codes, verborgen teksten; heel de dag zoet geweest. De klapper was dat papa ’s avonds opgesloten werd en zich eruit moest puzzelen… Love it!!

 • Reageer Nadine Korringa 15 december 2018 at 16:29

  Dit klinkt echt als een tof spel om met mijn gezin te spelen. Met de oudste heb ik al eens een ‘echte’ escaperoom gespeeld. Zonder succes helaas. Leuk als de jongste thuis ook gezellig mee kan doen.

 • Reageer Wilma Castelijns 15 december 2018 at 17:13

  Ik zou dit heel graag met mijn zoon van bijna 10 willen spelen. Want zoals heel veel jongens vind hij gamen erg leuk. En ik dus niet zo. Ik snap niks van heel die Minecraft enz. Maar samen een spelletje spelen snap ik dan weer wel. Hij is nu helemaal in to het spel Levensweg. Maar ik wil ook wel weer iets anders.

 • Reageer Danielle Koekenbier 15 december 2018 at 18:43

  Ohhh dit wil ik spelen met Jaidy (11 jaar) en met mijn zus Wilma (60 jaar). We zijn verslaafd aan spelletjes met een doel! Peking mystery, Cluedo en wie is de mol spelen we met regelmaat! Een nieuw spel is zeker welkom.

 • Reageer Michele 15 december 2018 at 18:47

  Zou leuk zijn om met mijn twee oudste kids te spelen.

 • Reageer M seton 15 december 2018 at 19:30

  Wat zou dit fantastisch zijn om met ons gezin te doen! Hier houd vooral mees (11) erg van spelletjes, maar is het soms moeilijk om zijn broer (14) te porren om mee te doen.
  Super leuk om eens gezellig met zijn vieren te escapen !!

 • Reageer Mariëlle 15 december 2018 at 19:57

  Mijn drie dochters zijn dol op spelletjes. Vooral spelletjes waarbij ze moeten nadenken. Ik ben een keer in een escape room geweest en vond het geweldig. Zou het heel leuk vinden om dit samen met ze te spelen. Dus Amber, Norah en Sofia, duimen dat we winnen.

 • Reageer Chantal van der Wouden 16 december 2018 at 02:47

  Ja, lijkt me leuk om met mijn oudste zoon te spelen, we zijn hier gek op spelletjes!

 • Reageer miriam 16 december 2018 at 07:20

  Ik zou het heel graag met mijn dochter proberen. Ze is over 3 weken jarig, en dat zou wel een tof cadeau zijn!
  We houden van spelletjes! Maar zitten op een grens van wat ze nog leuk vind, de kast staat vol, maar meeste vind ze stom en kinderachtig en dat is meer voor kleine broer ondertussen. 😀

 • Reageer Cora 16 december 2018 at 07:23

  Wil altijd al graag een keer een escape room doen en dat dit ook thuis kan als gezelschapsspel is helemaal fantastisch. Heerlijk met de jongens proberen te ontsnappen

 • Reageer Claudia Waelen 16 december 2018 at 08:40

  Dit zou onze 10jarige Mik helemaal leuk vinden, en wij met hem. Hij denkt en puzzelt graag, en samenwwrken ipv tegen elkaar spelen is ook fijn aangezien we allemaal graag willen winnen 😉

 • Reageer Alieke Leppink 16 december 2018 at 08:55

  Heel graag voor mij en mijn dochters.
  De oudste van 10 wil erg graag een escaperoom doen.
  En de Jongste is een slimmerd die uitgedaagd wil worden. Zou dus perfect zijn!
  En deze mama wil de peuter in zichzelf ook wel eens temmen 🤣

 • Reageer Marjolein Weidema 16 december 2018 at 10:20

  Wat leuk om zo samen met je tiener een spel te doen. Ik zou dit spel graag met onze zoon van 10 en mijn vriend spelen. Spelletjes spelen is voor ons altijd een moment om de telefoon weg te leggen en elkaar weer even ouderwets te leren kennen. ❤️

 • Reageer marlinda 16 december 2018 at 10:37

  met onze jongens omdat ze samen geen spel meer willen spelen. ze kunnen niet tegen hun verlies …
  even Teamwork herontdekken:)

 • Reageer Annemarie 16 december 2018 at 11:37

  Ik zou dit spel heel graag spelen met mijn man, zoon en dochter! En aangezien er op eerste kerstdag een spelletjesdag gepland staat en we nog niet genoeg spelletjes hebben zou dit helemaal van pas komen! 🎅🏽🌲

 • Reageer Marte 16 december 2018 at 13:30

  Lijkt me superleuk om dit met mijn dochter Liv, mijn broer en mijn neefje Thomas te spelen! Wij gaan vaak met de volwassenen naar escape rooms en Thomas en Liv zouden graag ook eens mee willen doen!

 • Reageer Yvonne 16 december 2018 at 15:38

  Jumanji èn escape room, leuk!! Die wil ik wel winnen om samen te kunnen spelen met onze vrienden Alvin & Marjolein. Bijna elke maand eten we samen en spelen we vaak een spel. Deze kunnen we dan uitproberen met Oud&Nieuw!!

 • Reageer Petra 16 december 2018 at 20:16

  Met mijn zoon Max! Toevallig gisteren zijn kinderfeestje gevierd en met veel bloed, zweet en (lach)tranen zelf een escape room bedacht en geknutseld. Het heeft ons twee weken slaap gekost maar het was een succes. Zo’n succes dat onze dochter het ook een keer wil doen… Hopelijk kunnen we het spel daarvoor gebruiken 😉🤗

 • Reageer Lourien van Butselaar 16 december 2018 at 21:43

  Leuk om met oud en nieuw met mijn gezin en dat van mijn broer te spelen! Spelletjes marathon is de traditie..kunnen wel een nieuw spel gebruiken!

 • Reageer Josette 17 december 2018 at 10:56

  Dat lijkt me superleuk met Olivia (11) en Boris (9) én Marco (46🙃). Ik heb zelf escaperooms met vriendinnen en collega’s gedaan maar nog niet met ons gezin. Sinterklaas heeft er over gedacht maar vond het eerlijk gezegd te duur voor 1x spelen. Nu misschien toch van de Goede relaxte moeder?

 • Reageer Yvonne 19 december 2018 at 16:37

  Met mijn gezin! Omdat we in oktober al een keer een echte escaperoom hebben gedaan en ze alles zo goed konden oplossen. Ook zo snel dat ik het soms niet kon volgen…..kan ik met dit spel me in ieder geval nuttig maken door voor drinken en lekkers te zorgen (dat hadden ze in die echte escaperoom natuurlijk niet)

 • Reageer Blije Mama 20 december 2018 at 20:22

  Lijkt met leuk met mijn gezin dit te spelen. Mijn dochter van 10 heeft al eens een echte escape room gedaan. Mijn zoon van 13 nog nooit. Dus dit lijkt ons super om het samen te spelen.

 • Reageer Majonne Twigt 23 december 2018 at 21:14

  Ik had helemaal niets met escape rooms, tot ik vorige week met collega’s uit eentje ontsnapt ben. Ik ben helemaal om; escape rooms zijn te gek! Mijn dochter van 10 en mijn man waren best jaloers, het zou zo leuk zijn met hen deze escape room te kunnen spelen.

 • Reageer 8 broer en zus survival tips - Club van relaxte moeders 2 januari 2019 at 16:53

  […] of samen de prinses moet redden. Voor kinderen van 10+ is er Escape Room The Game, waar ik laatst dit blog over […]

 • Laat je reactie achter