Lees

Ideeën voor de kerst

It’s the season to be overprikkeld, trala la la la, la la la la!
Heb jij ook moeite met het doorkomen van deze drukke maand? Ik heb een paar tips voor je!

Je kunt alvast oefenen met het zevengangenmenu dat je wilt koken met de kerst en jezelf leren hoe je flensjes moet blancheren. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt zelf kerstkaarten maken met de kinderen en nog tot Pinksteren overal glitters en lovertjes terugvinden. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt stapels cadeaus kopen en ze inpakken met zelfgesjabloneerd inpakpapier, meters lint met kunstige strikken en randjes met geperforeerde kerstboompjes. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt jezelf opgeven om alle kostuums te naaien voor het kerstspel dit jaar inclusief een ezelstaart van echt haar. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt alle tuincentra aflopen en de kerstman met slee in lichtjes aan je gevel hangen, alle bomen buiten voorzien van nepijspegels en kerststerren planten. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt een raamdecoratiestift kopen bij een hobbywinkel en een idyllisch Anton Pieckesk tafereeltje op je raam creëren met een ouderwets dorpje waar het sneeuwt. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt matching kersttruien breien met kerstbomenprint en ingebreide lichtjes voor je vijfkoppige gezin en de hond. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt een enorme winterse wandeling uitzetten waarbij je vragen hebt verstopt voor de familie met een ludieke vraag over ieder familielid en wat leuke opdrachten erbij waar je nog wat dingetjes voor moet kopen, superleuk dat jij weer zoiets origineels verzonnen hebt. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt al je decoratie zelf maken, bijvoorbeeld bloemen knippen uit oude boeken die je bij de kringloop gevonden hebt en stukken touw om potjes heen gewikkeld die je eerst zorgvuldig hebt uitgekookt. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt je hersenen wekenlang kraken om een gerecht te vinden dat vegetarisch, zonder gluten, zonder suiker en zonder lactose is. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt je in een strakke, veels te dunne jurk hijsen waar je het de hele avond koud in hebt en die hakken aandoen waarmee je steeds net te laat bij de peuter met kerstbalobsessie bent. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt je druk maken om kerstkilo’s en iedere ochtend beginnen met een uur hardlopen, buikspieroefeningen en de trap dertig keer op en neer rennen. Je kunt het ook niet doen.
Je kunt nu al beginnen met het voorproeven van de wijn voor oud en nieuw. Zou ik gewoon doen. Proost.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Martine 14 december 2018 at 23:12

    Thanks! Die had ik even nodig zo vlak voor het weekend 😆

  • Laat je reactie achter