Lees, Relax

The Neverending Story is leuk leuk leuk leuk (x 100)

Elsbeth is oprichter van deze club, moeder van Keet (19) en Teun (13) en getrouwd met Henno. Met Teun bezoekt ze regelmatig het theater! Zo ook vorige week.

Ik had het boek nooit gelezen. En de film niet gezien. Beiden klassiekers had ik blijkbaar gemist in mijn leven. Dus ik had eigenlijk geen idee waar het toneelstuk The Neverending Story, waar we zaterdag heen gingen in de Stadsschouwburg over ging. De flyer belooft een meeslepend verhaal dat de verbeelding prikkelt en thema’s behandelt zoals de kracht van verhalen en de strijd tussen goed en kwaad.

Toen Teun me vroeg waar het over zou gaan, moest ik het antwoord hem dus ook een beetje schuldig blijven. Waarop zijn eigen verbeelding aan de haal ging. Grappend zei hij dat het waarschijnlijk ging over het draakpaard van de flyer dat iedereen zou doodmaken die hij tegen kwam. Gezien de leeftijdsgrens van 8 jaar dacht ik dat dat wel mee zou vallen.

Kortom we waren er helemaal klaar voor toen we in het rode pluche zaten. We hadden er zin in. De voorstelling is gemaakt door de makers van het stuk Back to Oz waar we vier jaar geleden waren, dus de lat lag hoog. En dan komt Basje (gespeeld door Ruta van Hoof) het toneel op rennen. Met achter haar aan twee jongens, die haar pesten. Basje vlucht een boekwinkel in waar ze boekwinkeleigenaar Karla Koriander treft, vertolkt door Jaike Belfor die mijn favoriet was in Back to Oz en die je kunt kennen van Wie is de Mol 2020. Het is op die plek dat Basje HET boek ‘vindt’ dat haar leven zal veranderen. Ze glipt de winkel uit zonder te betalen en gaat in een hoekje het boek lezen.

En vanaf daar kom je in een wereld die moeilijk in woorden is te vangen. Basje leest over het land Fantasië. Waar een held de zieke keizerin moet redden. Je volgt de held Atréjoe (gespeeld door Sacha Muller), in zijn zoektocht door het land. Onderweg komt hij door de meest vreemde landschappen, en ontmoet hij de meest vreemde wezens. Het is één grote fantasie (ja ja Fantasië) met echt te gekke kostuums, rekwisieten en decors. Onze favoriet is uiteraard de gigantische draak Foechoer, maar ook twee gekke oude mensjes staan hoog op mijn favorietenlijst.

Ruim twee uur lang (met pauze) word je in dit toneelstuk meegetrokken in een spektakel. En Teun had niet helemaal ongelijk, er vallen aardig wat doden ook. Alhoewel de de draak juist de ‘goederik’ blijkt te zijn. Het duizelt me allemaal behoorlijk als we de zaal uit lopen. ‘Hoe zal ik dit eens in een blog opschrijven?’ vraag ik Teun achteraf. ‘Hoeveel woorden moet zo’n tekst zijn?’ vraag hij? ‘Een stuk of vierhonderd,’ zeg ik. Nou dan schrijf je gewoon vierhonderd keer het woord leuk op,’ antwoordt hij. Dus, ja misschien moet ik dat gewoon doen.

Dus…. het was leuk, leuk, leuk, leuk (x 100) 😉

Ook naar The Neverending Story?

The Neverending Story is een voorstelling voor mensen van 8 tot 108 jaar oud. De voorstelling speelt tot 1 april op verschillende plekken in het land. Kijk hier voor meer info, de speeldata en de tickets.

Foto’s: Sanne Peper

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter