Lees

Terugblik Meike: nieuwe modus


Traditiegetrouw sluiten we het jaar af met elke dag een terugblik op 2023 van steeds iemand anders uit ons bloggersteam.
 Vandaag blikt Meike, die dit jaar voor de tweede keer moeder werd, én bij ons bloggersteam kwam, terug op het jaar.

M’n telefoon had een terugblik gemaakt met foto’s van het hele jaar. Alles kwam voorbij. Het jonge hoofd van m’n inmiddels veel grotere peuter, maar ook mijn zwangere buik. Het voelt alweer een eeuwigheid geleden. Dat gesjor met de extra kilo’s, de zuchtende enkels en onderrug, de matige nachten en het gesleur met de peuter bovenop de buik. Ik mis het niet. 

En toen was hij er.

En toen was hij er, de zoon die ons weer liet realiseren hoe klein baby’s zijn in die eerste weken. Hoe elke romper na twee weken alweer strak zat om die enorme buik van ‘m. Hoe z’n broeken soms binnen een tijdsbestek van enkele dagen opeens te kort waren. Hoe bijzonder het voelt als die eerste echte glimlach zich toont. 

Dit jaar moesten we een nieuwe modus vinden samen. Nu waren we met z’n vieren. Vooraf had ik over van alles nagedacht, maar toen het eenmaal zover was, deed het er niet meer toe. Je doet het gewoon. Dat voelt goed, erop kunnen vertrouwen dat je weet hoe je met een baby om moet gaan. Je hebt het immers al eens gedaan. Het vertrouwen op je kennis en kunde, van jezelf en ook van ons als duo. En dat kleine mensje op de handen van m’n vriend, wat een geluk.

Niet langer het enige kind, nu het oudste kind.

Het mooiste vond ik om te zien hoe onze dochter een nieuwe rol kreeg. Niet langer het enige kind, nu het oudste kind. Haar blik toen ze hem voor het eerst zag. Sinds zijn komst mag ik elke dag zien hoeveel ze van hem houdt. Hoe ze hem altijd kusjes en knuffels wil geven. Hoe ze geniet als ze hem aan het lachen maakt. En sorry zegt als ze hem aan het huilen maakt. Hoe ze aan hem wil laten zien dat ze een nieuwe jurk heeft en applaudisseert als hij iets weet vast te pakken. De ultieme zus. En hij lacht altijd als zij er is.

Komend jaar zal hij gaan kruipen en staan, zich meer op haar terrein gaan begeven. Haar speelgoed afpakken of iets van haar kapot maken. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze twee zich samen gaan ontwikkelen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter