Lees, Tiener

Ingewikkeld

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 10 en een dochter van 8Soms komt ze voor situaties te staan die ze misschien wel met een partner had willen delen. Gelukkig deelt ze het dan hier.

Mats tikte dit jaar de mooie leeftijd van tien jaar aan en vorige jaar heb ik hem, na vele vragen, bevestigd dat Sinterklaas niet bestaat. Hij vond dat fijn want er vielen veel raadsels op z’n plek en de vraagtekens dwalend boven zijn toch al bomvolle hoofd verdwenen.
Wiep, die twee jaar jonger is, maar wel veel gehaaider, heb ik een half jaar geleden ook maar de vraag gesteld: “Hoe denk je zelf dat het zit?” Waarop ze antwoordde dat ze denkt dat Sinterklaas niet bestaat en het allemaal nep is. Ze zei het alsof ze dit al jaren wist, en alsof ik als moeder maar gewoon de dommerik was die stug nog elk jaar semi-verbaasd zei dat op tv toch wél de echte kwam?
Ik bevestigde het geheim en daarmee dacht ik dat dit tijdperk ook afgesloten kon worden hier in huis.

Niks blijkt minder waar, en dat is ingewikkelder dan ingewikkeld.

De puber komt om half negen ’s avonds de tuin binnen gefietst, met zijn voetbaltas half half hangend aan zijn lijf. Hij gooit de desbetreffende tas evenals zijn schoenen en jas bij de achterdeur, vraagt of er nog wat te tjappen is, gooit vier worstenbroodjes in de oven, schenkt een glas cola in en zet de herhaling van het Sinterklaasjournaal aan. Hij zit nog net niet met zijn neus tegen de tv aan gedrukt.

Idem met het jongere, gehaaidere portret hier in huis, die de verlanglijsten onder mijn neus drukt met de woorden “als je die 3D pen nou vandaag gaat halen, dan kan die vanavond in mijn schoen en dan kan ik er morgen mee spelen.”
Verbaasd kijk ik haar aan. “3D pen? Uh. Nee. Wiep. Ben jij maar heel blij met een chocoladeletter in jouw schoen.”

Waarop ze vervolgens zegt: “Maar wie is nou eigenlijk de vrouw van Sinterklaas? Want al die pieten zijn zijn kindjes, maar je ziet nooit zijn vrouw?”

Mijn hoofd gaat momenteel alle kanten op. Van kinderen die wel geloven naar niet geloven en terug. Soms weet ik zelf niet eens meer of ie nou wel of niet bestaat.
Ik durf wel te zeggen dat dit jaar met stip het meest grappige maar tevens het meest ingewikkelde Sinterklaas-jaar is.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter