Kleuter, Lees

Heb ik weer

Kinderfeestjes leken mij altijd verschrikkelijk. Een drukke bedoening waarbij het stralende middelpunt door alle spanning van de ene huilbui in de andere rolt en de genodigden alleen maar de lampen omver rennen en mijn mooie gebaksbordjes aan diggelen smijten. Nee dank je, ik steek nog liever een fonduevork in mijn oogbol.

Ik ken mijn talenten. Ik kan goed voorlezen, daar ben ik als kind zelfs kampioen mee geworden. Ik werd derde van de provincie, gekozen door Monique Hagen van het Klokhuis en Bram van der Vlugt als jury.
Hilarische kleutergrappen maken kan ik ook als de beste. En voor goeie moeder-kindselfies voorzien van met emoji’s doorspekte onderschriften moet je ook bij mij zijn. Pepijn en ik zien er echt te schattig uit met konijnenoren en er bestaat niet zoiets als te veel hartjes naar iemand sturen.

Dat ik ook een kei blijk te zijn in het geven van kinderfeestjes, had ik nooit achter mezelf gezocht.

Sterker nog, ik zag ernaar uit om lekker dramatisch te doen over de wrede kwelling die een kinderfeestje doorstaan is. Om in de supermarkt met mijn karretje vol pannenkoekmix en appelsap nietsvermoedende klanten aan te klampen en ‘dit zijn de laatste uren dat ik leef, zeg nog iets liefs tegen me!’ in hun oor te blèren en na het feestje tegen de ophalende ouders te snikken dat ‘het heus een beetje leuk was’ om vervolgens langzaam langs de deurpost naar de grond te zijgen met de rug van mijn hand tegen mijn voorhoofd.
Lekker zwelgen en ‘ik heb een heel zwaar leven’ zingen. Heerlijk.

Blijkt het dus gewoon hartstikke leuk te zijn. Vorig jaar ging het ook al zo soepel als een kindervinger in een neus met snot, dus de kans dat het hier om een toevalstreffer ging, is klein.

De ouderwetse spelletjes als spijkerpoepen waren een schot in de roos, Lieve kreeg Lego en knutselvlinders met veel glitters en mijn lief en ik kwamen bij de voorbereidingen al niet meer bij van het lachen. ’s Avonds vroeg ik de jarige wat ze het leukste vond en zei ze zonder ook maar enig spoortje van twijfel: “Alles! Ik vond alles het leukste! Het was het beste feestje ooit!”

Niks om te klagen. Heb ik weer.

 

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Jelka 18 oktober 2018 at 20:00

    Hihihi, er is dus nog iemand die de humor van birgitte kaandorp gebruikt om door moeilijke dingen heen te komen. Ik zing ook héél graag ‘ik heb een heel zwaar leven’ wanneer ik mezelf (of een van de kinderen juist níét) errug zielug vind! Geweldig. Mijn zoontje zong met net twee al lekker mee “moeluk, moeluk, moeluk”! 😄

  • Laat je reactie achter