Kook

Willemijn’s november weekmenu

Willemijn maakt ieder laatste week van de maand een weekmenu voor ons (en voor haar eigen ‘mannengezin’). Ze laat ons kennismaken met recepten uit de nieuwste kookboeken en met recepten van haar favoriete foodbloggers.

De aankomst van Sinterklaas markeert traditioneel gezien de start van een drukke periode vol gezelligheid en hysterie. De Parro-berichtjes over extra schoolactiviteiten vliegen me om de oren deze dagen. Van gezellig pepernoten bakken (‘Welke ouder wil thuis 30.432 pepernoten afbakken, wij hebben op school geen oven?’) tot stoomboten knutselen (waar haal ik zo gauw vijf schoenendozen, 20 toiletrolletjes en een leeg melkpak vandaan?!) en van verkleedfeestjes (shit, pietenpak is te klein…) tot foutekerstruiendag (nu kopen, dan heb je die stress in week 51 niet): de juffen en meesters op school draaien dubbele diensten om de kinderen een onvergetelijke december te geven, en de ouders ook. Daarom deze week een normaal weekmenu met een vleugje Sinterklaas: een recept voor Friese pepernoten (mijn lievelings) als toetje. En verder doen we gewoon rustig hoor, het is pas november potverdorie.

Maandag: geroosterde aardappels met sumakzalm en dille
We trappen de week af met een AGV’tje. Maar wel één met een twist natuurlijk, anders had je het best zelf kunnen bedenken. Ik kan me niet voorstellen dat er kinderen zijn die dit NIET lekker vinden, de mijne smulden er in elk geval van.

Dinsdag: ouderwetse boerenkoolstamppot
Mijn kinderen zijn anti-stamppot, maar dat weerhoudt me er niet van om het eens in de zoveel tijd op het menu te zetten. Bovendien: de aanhouder wint in het geval van mijn kroost. Kan ook met vega spekjes en worst trouwens. Hier is mijn recept!


Woensdag: pompoensoep
Vorig menu had ik al een eigen recept voor pompoensoep gedeeld maar deze variant van Eefsfood is óók fantastisch (en heel misschien nog wel lekkerder).

Donderdag: pasta pizzaiola van Karin Luiten
Vandaag maken we een origineel en snel recept uit het nieuwe kookboek van Karin Luiten, Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes. Omdat een mens nooit genoeg pastarecepten in zijn of haar repertoire kan hebben 😉 Dit gerecht staat ook hier online.


Vrijdag: baked caprese butter beans
Voor één keertje een Engels recept, hoop dat jullie dat oké vinden. Butter beans vind je in de Nederlandse supermarkt als Lima bonen, ze zijn groter dan de meeste bonen en smaken zacht en zalvig. Eigenlijk is dit een gepimpte versie van witte bonen in tomatensaus, en bijna net zo makkelijk om te maken!

Zaterdag: spaghetti vongole voor twee
Trouwe weekmenulezers weten het al, maar ik ben een groot voorstander van datenight. Bij ons thuis huren we daar meestal geen oppas voor in, we laten de kinderen eerder eten en maken het daarna samen gezellig. Afgelopen week kookte ik voor ons twee een heerlijk bordje spaghetti vongole, vergezeld door een goede chardonnay. Kaarsjes aan, tafel mooi dekken, niks meer aan doen.Zondag: Friese pepernoten
 
We sluiten af met een recept van mijn favoriete sinterklaassnoepgoed (gedeelde eerste plek met mandarijnen en die vieslekkere suikerkikkers in badpak).

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter