Dit recept mag ik delen uit het boek Gezonder met Viv van Vivian Reijs. Een boek met tips over gezond eten en hartstikke lekkere recepten. Deze shakshuka is voor mij een blijvertje.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
6 tomaten
2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
4 el verse koriander
2 el bladpeterselie
3 el kokosolie
1 handje baby-spinazie
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 tl ras el hanout
6 eieren
optioneel: geitenyoghurt
Nodig: grote koekenpan
Zo maak je het
Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes. Snijd de helft van de koriander en de peterselie fijn.
Verhit de kokosolie in een grote koekenpan, bak de tomaten en paprika tien minuten op hoog vuur. Roer de fijngesneden kruiden en spinazie erdoor en bak nog 2 minuten mee.
Roer de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zacht doorkoken
Maak met een houten lepel zes holtes in de groenten, breek in elke holte een eitje. Bestrooi met zeezout en ras el hanout. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in circa 10 minuten op laag vuur stollen. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier is bij dit recept juist lekker. Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de achtergebleven kruiden. Serveer eventueel met een lepel geitenyoghurt.
Tip van Vivian: eet bij dit gerecht patat van zoete aardappel, puree van zoete aardappel of pompoenpuree.
Gezonder met Viv is een boek met adviezen over gezond eten voor je kinderen en met tips voor moeders die willen afvallen. Er staan 80 lekkere recepten in die suiker-, tarwe- en koemelkerij zijn en een aantal weekmenu’s. Het boek kost 25,- euro en is hier verkrijgbaar.
Wil je op de hoogte blijven van de Relax Mama-recepten en wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
1 Reactie
[…] Nieuwjaarsdag is meestal niet mijn meest culinaire dag van het jaar (want… brak). De kans is groot dat we nog behoorlijk wat left overs in de koelkast hebben staan en die opeten. Chinees is ook altijd een populaire optie op 1 januari. Maar…. mocht ik toch wat in elkaar gaan draaien, dan lijkt deze shakshuka uit het boek van Vivian me wel een goede optie. Het recept mag ik delen op de site en vind je hier. […]