Kook

Relax Mama weekmenu 99: vegetarische start van het jaar

Ik vind het eigenlijk wel een beetje cliché om het eerste weekmenu van het nieuwe jaar te beginnen met goede voornemens, maar…. na deze kerstdagen ongeveer 300 kilo vlees gegeten te hebben, heb ik er toch behoefte aan. Toen mijn vriendin Daphne deze week begon over minder vlees op tafel in 2018 ben ik gaan speuren naar nieuwe vegetarische gerechten voor op mijn menu. Om alvast een voorraadje goede recepten op te bouwen voor 2018. Daarom deze week een weekmenu met uitsluitend vegetarische gerechten.

Ik liet me onder andere inspireren door het boek Gezonder met Viv van Vivian Reijs. Ik kreeg dat boek al eerder dit jaar, maar liet het nog even links liggen. Nu ik er nu mijn goede voornemens eens aandachtig in ging bladeren, kwam ik allemaal hele lekker recepten tegen (ook recepten met vlees en vis trouwens). Omdat ik misschien niet de enige ben met goede voornemens, wil ik graag een paar van deze boeken verloten. Dus… laat hieronder weten of je kans wilt maken op dit boek!

Edit: deze winactie is inmiddels gesloten. Degenen die het boek hebben gewonnen, hebben inmiddels een berichtje van me ontvangen.

Maandag: shakshuka (of… restjes)

Nieuwjaarsdag is meestal niet mijn meest culinaire dag van het jaar (want… brak). De kans is groot dat we nog behoorlijk wat left overs in de koelkast hebben staan en die opeten.  Chinees is ook altijd een populaire optie op 1 januari. Maar…. mocht ik toch wat in elkaar gaan draaien, dan lijkt deze shakshuka uit het boek van Vivian me wel een goede optie. Het recept mag ik delen op de site en vind je hier.

Dinsdag: pittige stamppot van Jamie

Dinsdag ben ik denk ik wel weer een beetje bijgetrokken van dat hele oud-en-nieuw-gebeuren en is het tijd voor wat krachtvoer. Ik heb wat gegoogeld naar vegetarische stamppotten en kwam op deze stamppot van Jamie Oliver uit. Met onder andere paksoi, lenteuitjes en tofureepjes.

Woensdag: paddenstoelenrisotto met spinazie doperwten en geitenkaas

Risotto is altijd een goed idee :). Deze vegetarische van Vivian lijkt me heerlijk!

Donderdag: pitabroodjes falafel en gegrilde aubergines

In een weekmenu met vegetarische gerechten kan wat mijn betreft falafel niet ontbreken. Op de site van Chicks love food vond ik dit recept om het zelf te maken. Je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen. Ik maak er in ieder geval gegrilde courgette bij en doe er extra groente als komkommer en tomaatjes bij. In het boek van Vivian staat trouwens ook een lekker recept voor falafel!

Vrijdag: pannenkoeken met gegrilde groente en feta

Op een vrijdag een vegetarische suggestie uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. Namelijk: pannenkoeken met gegrilde groente. Pannenkoeken zijn wat mij betreft het perfecte borrelvoer. Oké, eerlijk is eerlijk, de kinderen gaan meestal voor de poedersuikervariant. Voor ons gooi ik een hele berg groente in de oven (200 graden), zoals paprika in repen, champignons, courgette in plakjes, rode ui, knoflook, en gehalveerde trostomaatjes. (wel even besprenkelen met olie en wat zout en peper erover).

Dat waren de vegetarische recepten die ik deze week op mijn menu zet. Nu maar eens kijken of ik die vleesverslaafde dochter van mij hier blij mee kan maken…. dat is mijn challenge deze week 😉 Nog meer inspiratie nodig? Hier vind je nog andere vegetarische recepten die ik al op de site heb gezet.

Boek van Viv winnen?

Gezonder met Viv is een boek met adviezen over gezond eten voor je kinderen en met tips voor moeders die willen afvallen. Er staan 80 lekkere recepten in die suiker-, tarwe- en koemelkerij zijn en een aantal weekmenu’s. Wil je kans maken op het boek? Laat hieronder je reactie achter!

Het boek kost 25,- euro en is (voor het geval je hem niet wint) hier verkrijgbaar.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

73 Reacties

 • Reageer Marieke Schonenberg 29 december 2017 at 15:49

  Hoi heel graag maak ik kans op dat mooie boek van Viv❤️ Wat hier zeker goed gebruikt kan worden.

  • Reageer Claudia 31 december 2017 at 06:57

   Na een drukke hectische tijd komt er nu tijd voor bezinning. Stilstaan bij mij en keuzes maken waar ik mij gezonder bij voel. Dit boek past daar helemaal bij.

 • Reageer Paula 29 december 2017 at 18:35

  Ik zou heel graag het boek willen winnen omdat, ik 56 kilo moet afvallen en de operatie waarvoor ik eigenlijk zou gaan is afgewezen. Ze denken dat ik het nog zelf kan. Hierbij zou ik dit boek voor mij een uitkomst zijn en me kunnen ondersteunen. Voor zowel mij als mijn kids. Gezond het nieuwe jaar in.

 • Reageer Anouk 29 december 2017 at 19:26

  Ik maak graag kans op het boek van Vivian. Het zal goed van pas komen bij mijn dochter die koemelkallergie heeft en ik die gezonder wil gaan koken.

 • Reageer Sas Verberg-Verbaan 29 december 2017 at 20:21

  Oh, wat een heerlijke recepten weer deze week, ik ga er zeker een aantal voor mijn gezin maken, of.. nog beter, dat kunnen de kids vast zelf!! Ik ben al heel lang vegetarisch, mijn dochter sinds een maand of 2, dus komt mooi uit!
  Mijn goede voornemens zijn onder andere (maar niet persé pas vanaf 1-1-18) heel erg minderen met of vermijden van suiker en tarwe, en als het lukt koemelkproducten.. dus het kookboek zou ontzettend goed van pas komen!

 • Reageer Kirsten 29 december 2017 at 20:31

  Nog meer inspiratie om te proberen (gezond) eten bij mijn eigenwijze zoons naar binnen te krijgen… En nooit genoeg kookboeken in mijn huis!
  Dus ja, ik doe graag mee met de winactie! 🙂

 • Reageer Marieke Kneepkens 29 december 2017 at 20:55

  Ik doe graag mee met de winactie. De recepten die nu uit het boek op het weekmenu staan, zien er lekker uit!
  Groetjes Marieke

 • Reageer Liesbeth 29 december 2017 at 21:10

  We moeten in 2018 meer regelmaat in het koken krijgen dus een andere inspiratiebron naast Relax Mama is welkom!

 • Reageer Charlotte 29 december 2017 at 21:15

  Jaaaa.. mijn groentenhater van 3 krijgt in juni 2018 eindelijk een langgewenst broertje of zusje. De culinaire opvoeding van dat kleine spruitje kan in de buik al een kickstart krijgen met dit mooie boek!

 • Reageer Jenneke 29 december 2017 at 21:36

  Ja graag, ik ben dol op lekker koken en eten maar heb moeilijke eters. En in februari komt nummer 3. Daarna mogen de kilo’s er ook wel weer af.

 • Reageer Danielle 29 december 2017 at 21:56

  Aantal jaren geleden toen Vivian begon, dacht ik ‘oh daar heb je weer een BN-er met tips voor gezonde voeding. Maar ze heeft me overtuigd, met echt goede adviezen, recepten voor iedereen. Ben erg nieuwsgierig naar het boek en zou het graag winnen.

 • Reageer Suzanne 29 december 2017 at 22:48

  Dat ziet er heerlijk uit. Ik ben benieuwd naar de andere gerechten in het kookboek. Ik zou hem graag willen winnen :-). Super start van het nieuwe jaar.

 • Reageer Mel 30 december 2017 at 08:10

  Zou m graag winnen. Ik eet zelf geen vlees meer. Maar de rest van het gezin nog wel. Ik zou ze graag wat vaker een vegetarisch gerecht voorschotelen

 • Reageer Frouwke 30 december 2017 at 08:27

  Een boek van VIV zou ik heel graag een prominente plek in mijn keukentje gunnen! Kan ik eens een goed Vega gerecht voor mijn liefste vriendin maken. Maar misschien gaat het me met deze recepten eindelijk wèl lukken mijn man het vlees eens te laten staan en toch te genieten van een maaltijd! Ik ga heeeeeeel hard duimen?

 • Reageer Marion 30 december 2017 at 08:34

  Leuk! Ik zou graag wat recepten uit het kookboek proberen! Zo krijgen we wat meer variatie in de avondpot 😉

 • Reageer Adrie 30 december 2017 at 08:36

  Het lijkt me een fijn boek om (nog meer) inspiratie uit te halen. We zijn hier echte vleeseters, maar willen ook wel eens een lekkere vegetarische maaltijd. Hij zal hier goed van pas komen om gezond en geïnspireerd het nieuwe jaar in te gaan!

 • Reageer Katrien 30 december 2017 at 08:37

  Oh, shakshuka en risotto zet ik meteen ook op mijn menu! Die heerlijke opties was ik alweer vergeten, bedankt om me er weer aan te herinneren!
  Het boek zou ik ook wel graag winnen. Op 2 januari gaan zowel de man als ik weer beginnen met gezonder leven. Na de jungle van het leven met kleine kinderen moet er bij mij 25kg af en bij hem nog veel meer. Als we dat moeten doen op blaadjes sla en tomaat, dan is het gedoemd te mislukken. Elke tip voor lekkere en gezonde gerechten is dus meer dan welkom!

 • Reageer Willemieke 30 december 2017 at 08:43

  Ik zou heel graag het boek willen winnen! Mijn doel voor het nieuwe jaar is fit worden en gezonde recepten zijn welkom!

 • Reageer Corine 30 december 2017 at 08:45

  Mijn man is dit jaar vegetarier geworden en mijn kinderen en ik doen (meestal) vrolijk mee. Nieuwe lekkere recepten zijn altijd welkom!

 • Reageer Wendy Horstik 30 december 2017 at 08:47

  Hoi! Ik zou ook graag het boek willen winnen! Ben nu zwanger van ons derde kindje en inspiratie voor gevarieerd eten is altijd welkom!! ☘️

 • Reageer Celeste 30 december 2017 at 08:48

  Jaaah graag! Hier nu bijna 2 jaar vegetarisch en ik ben erg benieuwd naar dit boek juist omdat er werkmenu’s in staan. Dat is met ons sport gezin (nu moeders nog, mijn goede voornemen) echt altijd wel een dingetje.

 • Reageer Nadine 30 december 2017 at 08:50

  Ik win heeeeel graag het boek van Viv omdat wij gezond en lekker eten voor onze kids ook zo belangrijk vinden. En omdat ik dringend nieuwe inspiratie nodig heb:)))

 • Reageer Gerie 30 december 2017 at 08:56

  Hier ook druk bezig met dat voornemen.. al heel wat gepind op pinterest en verzameld, maar als beginner is niks zo fijn als rustig uit een boek koken. In t kader van goed voor t milieu, fijn voor je lijf… mag ik wat mooie inspiratie?

 • Reageer Joosten 30 december 2017 at 09:02

  Ik doe graag mee. 2018 gaat een jaar worden waarin we alles anders gaan doen. Tenminste dat is de bedoeling ;-). Dit zou een mooi begin zijn voor mij en m’n Kids!

 • Reageer Boukje 30 december 2017 at 09:08

  Dit boek als geschenk zou een mooie stok achter de deur zijn. Steeds vaker denk ik bij het eten van vlees ‘kan het ook anders’? Ja, dat kan! inspiratie genoeg in dit boek. Ik loot heel graag mee! Fijne jaarwisseling ?

 • Reageer willemien 30 december 2017 at 09:20

  Heel graag! Lekkere gezonde gerechten zijn altijd welkom, helemaal als we daar samen als gezin mee bezig gaan.

 • Reageer Katrien 30 december 2017 at 09:23

  Met onze drie meisjee van 7, 4 en 2 zoeken we al een tijdje naar lekkere vegetarische gerechten om gezonder te leven maar ook om onze ecologische voetafdruk in te perken. Nu, onze focusgroep thuis is van het kritische soort ?. Extra ideeën zijn heel welkom!

 • Reageer Roos 30 december 2017 at 09:29

  Oeh, dat boek zou ik graag winnen! Mijn challenge is steeds om n goede balans te vinden tussen gerechten die passen binnen mijn doel om af te vallen en ook door de kinderen gewaardeerd worden. Want tijd om me een slag in het rond te koken heb ik vaak niet. Misschien dat dit boek me aan recepten kan helpen die voor alle partijen acceptabel zijn.. ?

 • Reageer Saskia Noorlander 30 december 2017 at 09:30

  Wat fijn, een vegetarisch menu! Ik eet sinds de zomer geen vlees meer en kan wel wat nieuwe input gebruiken. Én een paar kilootjes kwijt na de feestdagen ? Dus ik zou heel graag dat mooie boek van Viv winnen.

 • Reageer Anne Martine 30 december 2017 at 09:31

  O wauw! Ik maak heel erg graag kans op het boek! Met name gezonde koemelkallergievrije recepten vinden is best een struggle!
  En aangezien ik vriendlief wil overtuigen dat zoveel vlees echt niet nodig is en zoonlief (3) daar al aan gewend is heb ik wel nieuwe inspiratie & overtuigingskracht nodig! Please help!

 • Reageer Susanne Ruiter 30 december 2017 at 09:31

  Jaaa!!! En gezond eten voor de kids, samen gezellig in de keuken staan en een slanke mama! Yes please…

 • Reageer Monique 30 december 2017 at 09:47

  Jaaa, graag zou ik kans willen maken op het boek van Viv.

 • Reageer Christina 30 december 2017 at 09:52

  Ik ben wel erg benieuwd naar dat boek. Onze meiden zijn geen goede eters, wie weet kan ik uit dit boek wat ideeetjes halen om te proberen.

 • Reageer Manon 30 december 2017 at 09:57

  Nou wat een fantastisch idee zo voor het nieuwe jaar.
  En wat zou het fantastisch zijn als mijn gezin ( 2 jongens van 3 en 1) fit en gezond het nieuwe jaar kunnen beginnen.
  Een extra mooi kado na de verjaardag van onze jongste, gister was hij jarig, ook al is hij al 5 dagen ziek ivm de griep.
  Dus een beetje meer energie kan hij wel gebruiken!

 • Reageer Elvira Visser 30 december 2017 at 10:07

  Zeker doe ik graag mee met deze winactie en wil heel graag kans maken op het receptenboek van Viv

 • Reageer Natascha 30 december 2017 at 10:14

  Oooo jaaaa lijkt me zo’n goed nieuw begin van 2018, heb echt weer inspiratie nodig ? ??

 • Reageer Miriam vermeulen 30 december 2017 at 10:24

  Ik denk dat onze Viv en haar broertje hier heerlijk van gaan smikkelen., en gezonder voor Viv is inspiratie voor mama ? dus kom maar op met dit mooie boek ?

 • Reageer Femme van den Berg 30 december 2017 at 10:28

  Bij mijn oudste kom ik nog weg met vleesvervangers, maar bij mijn vleesverslindende man moet ik meer uit de kast halen.. misschien kan dit boek daarbij helpen?

 • Reageer Annis 30 december 2017 at 10:33

  Ik doe graag mee! Sinds een paar maanden maken wij ook een weekmenu (en laten we boodschappen bezorgen) ik kijk altijd eerst even op jouw weekmenu, en haal daar altijd inspiratie uit. Nu mijn jongste ipv alleseter richting picky eater gaat, lijkt het boek me heel handig om wat meer uit te kunnen proberen!

 • Reageer Mirjam 30 december 2017 at 10:58

  Ooooo is dit de kans dat mijn jongens wel groenten gaan eten? Met 80 recepten moet er toch wel iets bijstaan wat ze lekker vinden. En papa en mama kunnen het goed gebruiken voor inspiratie en een gezonde leefstyle.

 • Reageer Wilma 30 december 2017 at 11:04

  Oeh Ja! Die zou ik wel graag willen winnen. Ik ben met name benieuwd naar de “suiker-, tarwe- en koemelkerij” recepten ????? maar ik denk dat je “vrij” bedoelt hihihi

 • Reageer Simone van der Maas 30 december 2017 at 11:18

  Onze dochter van 6 wil liever geen vlees eten en wij vinden dat als ouders ook erg goed voor het milieu
  Maar ben wel inspiratieloos en kom niet verder dan de Vega burgers in de supermarkt
  Dit boek zou ons enorm helpen om een gezonde maaltijd neer te zetten

 • Reageer Shern Stoc 30 december 2017 at 11:23

  Ja super graag! Voor mijn zusje die vegetarisch kookt voor mijn vader en om haar een beetje te helpen zou dit echt geweldig zijn!❤

 • Reageer Elianne 30 december 2017 at 12:49

  Ja graag! Enerzijds voor inspiratie als mama. Anderzijds ben ik echt nog geen held voor wat betreft vegetarisch koken. Daar zou ik meer over willen leren.

 • Reageer Mariska 30 december 2017 at 13:19

  Jammie??
  Hebben dat boek! Zet ik mijn man ook aan het koken?

 • Reageer Roos 30 december 2017 at 14:05

  Ik zou dit boek heeeeel graag willen winnen voor mij en mijn gezin!!! Ik volg Viv al heel lang op fb. En ik sta helemaal achter haar over hoe zij over een gezonde leefstijl denkt. Elle keer wil ik starten en lukt me niet… met een boek van Viv zal dan een goede steun zijn en kan ik mijn gezin er ook bij betrekken!!!

 • Reageer Sarah 30 december 2017 at 14:08

  Nieuwe dingen uitproberen is altijd leuk en zeker als het gezonder kan en voor het hele gezin!

 • Reageer Jessica Brink 30 december 2017 at 14:15

  Dit zou wel héél mooi passen in mijn nieuwe leven(stijl). Als pasgeboren moeder bezig met het goede voorbeeld geven aan mijn zoontje, dus al (!) 3 dagen suikervrij en ik ga los op allerlei groenten. Zo’n mooi boek vind ik best een leuke beloning én aanmoediging om door te gaan, toch?

 • Reageer Sarah 30 december 2017 at 14:47

  Wat een leuk boek! Dat wil ik natuurlijk ook heel graag winnen. Omdat het toch altijd weer lastig blijft om gevarieerd te koken en ik altijd op zoek ben naar nieuwe recepten. Graag dus!

 • Reageer Therese van Son 30 december 2017 at 14:55

  Ik wil heeel graag winnen! Ik heb een man met meerdere auto immuun ziektes en dochter met darmproblemen en een zoontje met exceem. Kan het boek goed gebruiken! Zou wel fantastisch zijn! ?

 • Reageer Marleen Bakker 30 december 2017 at 15:20

  Hi!
  Ook ok heb mij altijd afgezet tegen “goede voornemens” maar dit jaar moet ik eraan geloven!! Paar kilo eraf én een betere en gezonde lifestyle aannemen!! Misschien kan Viv me een handje helpen (alle hulp is welkom!).

 • Reageer Anouk 30 december 2017 at 17:11

  Ik doe graag mee voor het kookboek! Past bij m’n goede voornemen om bewuster te koken en eten met m’n gezin dat in 2 jaar verdubbeld is :). Van man en ik naar gezin met 2 dochters waarvan 1 met koemelkallergie. Kookboek van Viv zou goede inspiratie kunnen geven!

 • Reageer Simone Boos 30 december 2017 at 17:13

  Maar al te graag wil ik kans maken op het boek van Viv!! Dat goede voornemen klinkt inderdaad misschien cliché, maar ook hier thuis kunnen we er best eens iets meer bij stil staan!

 • Reageer Rianne 30 december 2017 at 18:21

  Ja heel graag zou ik het boek van Viv winnen! Vandaag de shakshuka gemaakt en die was zóóó lekker! Dat smaakt naar meer 🙂 ook de tips en inspiratie voor gezond eten met onze drie kinderen (6, 4 en 2 jaar) zijn super welkom.

 • Reageer Judith 30 december 2017 at 19:10

  Leuk! Nieuwe inspiratie

 • Reageer Yvonne 30 december 2017 at 20:07

  Oeoeh hebbe hebbe hebbe ?
  Mijn motto in de keuken: voedzaam en eetbaar.. en als dat is gelukt, dan geef ik mezelf een schouderklopje ?
  wie weet kan ik de meneer hier en de kinders verassen met iets beters dan een vegaburger uit de buurtsuper (Minder vlees eten staat al heel lang op de planning maar ik kan niet veel meer koken dan een agv’tje ?)

 • Reageer Anouk 30 december 2017 at 22:33

  Ik maak heeeeeel graag kans op dit boek voor ons gezin 🙂

 • Reageer Anita Bus 30 december 2017 at 23:00

  Ik zou heel graag het boek willen winnen. Het eerste recept ziet er al erg lekker uit!

 • Reageer Bianca Stomphorst 31 december 2017 at 02:58

  WoW dit boek wil ik wel winnen. Heerlijke recepten en het fijne is dat ze voor het hele gezin zijn. Hoef ik niet iets anders te bedenken voor mijn mannen.

 • Reageer Eline Timmermans 31 december 2017 at 05:13

  Leuk om te winnen! Ik woon helaas samen met drie carnivoren en hopelijk lukt het me in het nieuwe jaar om ze toch eens te verleiden!

 • Reageer Patricia 31 december 2017 at 09:12

  Wat een goed idee, om het jaar zonder vlees te starten! Ik wil wat gezonder gaan eten, en meer bewegen. Dit boekt gaat mij in ieder geval helpen met het eerste 😉

 • Reageer Ilse 31 december 2017 at 09:23

  Zou ook graag willen deelnemen naar ene kans op het winnen van het boek. Soms is het even op met de inspiratie en een steuntje zou dan heel welkom zijn

 • Reageer Elma 31 december 2017 at 13:44

  Leuk om te winnen, zeg! In 2017 is er weinig terecht gekomen van goede voornemens. 2018 wordt een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden

 • Reageer Christina plaggenmars 1 januari 2018 at 07:58

  Oooh jaaa, heel erg graag! We zijn er net (eindelijk) achter dat mn zoon een gluten- en koemelkallergie heeft. En ik vind het best lastig om recepten te vinden, die beide dingen niet bevatten. Dus heel erg welkom hier!!

 • Reageer Jolanda 1 januari 2018 at 09:49

  Zeker welkom. Gezond, snel en lekker voor het hele gezin is absoluut welkom

 • Reageer Kim van den Adel 1 januari 2018 at 10:48

  Ohhhh dit boek is een schot in de roos, met 3 kindjes onder de drie is het iedere week weer zoeken naar lekkere gezonde gerechten voor het hele gezin! Zo kunnen we het nieuwe jaar goed van start!

 • Reageer Lorel Vlaanderen 1 januari 2018 at 12:55

  Ja! Graag win ik dit boek, voor mijn moeder. Een enorm fervent eetster, die na glutenvrij nu ook suikervrijer moet gaan eten. Een uitdaging, die zij heel stoer en vol goede moed aan gaat.

 • Reageer Lorel Vlaanderen 1 januari 2018 at 13:01

  Al zouden de recepten bij ons thuis, met 3 kinderen en zelf vegetarisch, oók niet verkeerd vallen 😉

 • Reageer Sigrid 1 januari 2018 at 16:37

  Wij eten al grotendeels vegetarisch en kunnen daarvoor altijd nog meer inspiratie gebruiken 🙂 Moet lukken met dit nieuwe boek, de eerste gedeelde recepten zien er goed uit!

 • Reageer Bernadet 1 januari 2018 at 21:44

  Tja het blijft de vraag wat is de juiste zin of verhaal wat jou overtuigt om mij te kiezen om het kookboek te laten winnen… eerlijk gezegd weet ik het niet. Wel ben ik ervan overtuigt dat je nooit teveel kookboeken kunt hebben, om heerlijke gerechten uit te komen. En met gezin van 8 personen komt dat zeker wel goed 🙂

 • Reageer Mireille 2 januari 2018 at 10:10

  Mijn inspiratie om gezond eten voor te zetten dat mijn kieskeurige lieve monsters ook een keer lusten is op. Mijn zin om de zoveelste Spinaziepasta te eten is ook op. En iedere keer aan tafel de vraag krijgen welk dier ik gebakken heb geeft me niet echt extra eetlust. Dus kom maar op!

 • Reageer Marjan 4 januari 2018 at 17:58

  Hoi!! Ik maak ook graag kans op het kookboek van Viv. ? Mijn dochter van 8 en ik zijn sinds een maand of 3 vegetarisch ?, dus ik kan wel wat inspiratie gebruiken ?

 • Reageer Kirsten 6 januari 2018 at 18:37

  Ik ben de laatste tijd ook erg op zoek naar nieuwe recepten! Dit kookboek klinkt als een goed begin; we willen hier graag weer wat gezonder gaan eten..

 • Laat je reactie achter