Lees

Sauna

“Het menselijk lichaam is natuurlijk een wonder,” concluderen we ietwat plichtmatig terwijl onze huid door het warme water steeds verder rimpelt. “Maar aantrekkelijk is het zeer zeker niet,” voegen we eraan toe. We kijken naar de naakte lichamen die langs het sauna-zwembad lopen. Het ene gehuld in een handdoek, het andere gepresenteerd alsof schaamte niet bestaat. Maar wat we ook zien: het trilt, hangt en lubbert allemaal. Een gemene deler waar we zelf helaas geen uitzondering op vormen. 

“Ik laat met deze drukte die opgieting aan me voorbijgaan hoor,” beantwoordt vriendin één de vraag of ze tijdens onze saunadag meegaat naar Goodmorning vibes. “Ik word niet echt relaxed van bil aan bil zweetdruppels uitwisselen met onbekenden.” Terwijl voor de Kristalsauna mensen zich in al hun onverbloemde puurheid een rij vormen, haken vriendin twee en ik ook af. Ontspannen onder water is stukken minder uitdagend. Tot de saunameester die de opgieting verzorgt het pand betreedt. 

Hij is zongebruind. Sterke armen. Donkere ogen. Klein baardje. Strakke buik. Jaar of 26. Draagt alleen een hemdje en een handdoek. Komt vast net terug van een jaar op Bali en studeert waarschijnlijk sport en management. Al hoop ik op filosofie of iets anders geleerds. In de paar seconde die hij erover doet om van de buitendeur naar de sauna te lopen, heb ik zijn complete leven bij elkaar gevisualiseerd. En vastgesteld dat dat een prima combinatie met dat van mij zou zijn. 

Ik blijk niet de enige. Vriendin één en twee borstcrawlen zich ook een weg uit het zwembad, er opeens van overtuigd dat Goodmorning vibes exact is wat we vandaag nodig hebben. We schuifelen als laatst de sauna binnen en veroveren een plekje tussen de andere nu nog onbezwete lijven. Terwijl de onweerstaanbare man vertelt over geuren als munt en eucalyptus en vervolgens met doeken de warmte langs mijn lichaam wappert, laat ik mijn hoofd hangen. Ik zie mijn borsten die qua formaat zijn blijven hangen bij de groeispurt op mijn twaalfde. Ik voel de kipfilets aan mijn bovenarmen die als ik beweeg zonder moeite de eerste aanzet voor een maartstorm kunnen vormen. Dan sluit ik mijn ogen. 

Dagdromen in de sauna? Moet kunnen. Knappe saunameesters? Het zou verboden moeten worden.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter