Lees, Peuter

Relaxed verhuizen? Deze 6 tips helpen je verder!

“Waarom huil je, mama?” vraagt Benja als ik in tranen op de bank zit. “Ik ben een beetje moe van de verhuizing. En als ik moe ben, moet ik altijd huilen.” Als ik Joost ’s avonds vertel over mijn kleine instorting van die middag, concludeer ik dat ik het onderschat heb. Ik wist wel dat verhuizen in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen staat, maar dacht toch dat het bij ons wel mee zou vallen. We hadden tenslotte hulptroepen ingeschakeld en we kwamen vanaf een klein appartement, dus hoeveel spullen hadden we nou eigenlijk? 

Inmiddels is het drie weken geleden dat we zijn verkast. Lukte het me de eerste dagen niet om wat gas terug te nemen, inmiddels zit ik ook af en toe een uurtje op de loungebank in de tuin. En daar zette ik mijn geleerde lessen op een rijtje: 

  • Neem vrienden die zeggen “Pas maar op, je hebt meer verzameld dan je denkt,” altijd serieus. Ons appartement was inderdaad niet groot, maar met de spullen uit een schuur van zes vierkante meter stouw je moeiteloos een nieuwe slaapkamer vol. 
  • Wekenlang tussen dozen leven zorgt voor stress, dus zorg dat je de periode waarin je halve huisraad al is ingepakt zo kort mogelijk houdt. Huur bijvoorbeeld een opslagruimte (zoals een Kubox opslagruimte Almere, Utrecht of Roermond, want daar wordt je opslagruimte voor de deur afgeleverd, opgehaald én enkele weken later voor de deur van je nieuwe huis bezorgd) en creëer letterlijk en figuurlijk ruimte. In je huis en in je hoofd.  
  • Zoek je spullen à la Marie Kondo uit vóórdat je gaat verhuizen. Als ik aan ons klusteam zou bekennen hoeveel van de spullen die zij in de bloedhitte naar zolder hebben gesjouwd uiteindelijk in de container belanden, durf ik ze nooit meer onder ogen te komen.  
  • Bereid je goed voor, bijvoorbeeld met deze inpaktips voor verhuizen. Juíst als je denkt dat jij dat niet nodig hebt. Want inderdaad, iedereen kan verhuizen. Maar je hele hebben en houwen zonder paniekaanvallen verplaatsen is andere koek.
  • Oké, dit is een open deur en eigenlijk tip één maar echt: regel oppas voor je kind(eren), want samen met je man verhuizen is al pittig genoeg. Als er dan ook nog iemand constant ‘Mama, mama’ roept, ben je al gevloerd voordat je de ultieme Instagram-foto – met de sleutel in je hand, glimlachend bij de nieuwe voordeur – hebt gemaakt. 
  • Benader het begrip ‘verhuisbudget’ zo breed mogelijk. Toen een vriendin mij appte door welke CC-cream ze er altijd zo stralend uitziet, stuurde ik terug dat ik het echt mooi spul vond, maar dat ik met mezelf had afgesproken voorlopig alleen geld uit te geven aan de verhuizing. “Dit kun je gewoon mee budgetteren hoor,” stuurde ze terug. “Is om de vermoeidheid van deze drukke tijd mee weg te werken.” Ik bestelde ‘m nog dezelfde avond. 

Benja reageerde trouwens amper op mijn huilbui. Het enige wat hij zei was: “Ik ben helemaal niet moe. Ik vind het hier zóóó leuk!” Terwijl hij met zijn graafmachine naar de zandbak liep zei ik dat ik dat fijn vond. “Want voorlopig verhuizen we niet meer,” mompelde ik erachteraan. 

Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter