Kook

Relax mama weekmenu 70 makkelijke recepten (een lijstje!)

Een nieuw gevarieerd weekmenu mét makkelijke recepten! Omdat Keet en ik aan het einde van de week naar Oostenrijk vertrekken voor een wedstrijd, heb ik eigenlijk maar over vier dagen nagedacht. En op donderdag heb ik bewust voor pasta gekozen, in het kader van sportvoer. Verder beginnen we vega, hebben we twee dagen vis en één keer taco’s met gehakt. Soms krijg ik reacties op het weekmenu dat er wel wat weinig groente bij zit. De kilo’s snoeptomaatjes, komkommers en rode paprika’s die er verder doorheen gaan in dit huishouden, moet je er gewoon maar even bij denken ;). Ik hoop dat dit menu jullie kan inspireren tot een fijne culinaire week. En als extra service van de week vind je onderaan het weekmenu mijn boodschappenlijstje!

Maandag: Gado gado (met kindervariant)

Maandag kookt Henno dus doe ik één van zijn specialiteiten. Deze keer is dat Gado Gado. Ik schreef zijn recept eerder voor jullie uit en je vindt het hier. Er staat ook een kindervariant bij.

Snelle dinsdag: Taco’s met gehakt

Dinsdag gaan we voor het makkelijke gerecht. Taco’s met gehakt. Iedereen vult zijn taco zelf met wat’ie wil: Mexicaanse gekruid gehakt, tomaat, sla, paprika, mais, geraspte kaas, taco saus, saus cream, guacamole of wat je maar wilt!

Woensdag: Kabeljauw met aardappelen en bosui

Dit is een recept dat ik jaren en jaren geleden maakte met mijn vriendin Ida, met wie ik tijdens onze studententijd de eerste stappen op het culinaire pad deed. Helaas kan Ida niet meer zien dat ik het nu zelfs tot een kookboek heb geschopt, tenzij ze ergens bovenop een wolk toch nog mee zit te kijken. Anyway, dit was een van de laatste recepten die ik samen met haar kokkerelde. Het komt uit het boek Jamie. De basis van het koken. Ik heb het al heel lang niet gegeten, maar ik weet nog wel dat ik het destijds super lekker vond. Ik heb het recept hier online gevonden. Ik neem van alles wat minder, want voor ons gezin is een kilo vis en een kilo aardappels echt te veel.

visstoof

Donderdag: Lasagne gerookte zalm, spinazie, ricotta en tomaat

Op donderdag een pasta/visrecept waar mijn schoonmoeder (oftewel: oma Ineke) heel enthousiast over was. Lasagne met gerookte zalm, spinazie, ricotta en tomaat. Ik vond een soortgelijk recept hier, op de site van Pauline. Ik voeg hier alleen nog plakjes tomaat aan toe.

 Vrijdag: uit de vriezer!

Vrijdag vertrek ik met Keet naar Oostenrijk voor een skateboardwedstrijd in Graz. Grote kans dat wij een Wiener schnitzel op ons bord hebben die avond. Ik heb het vermoeden dat Henno die avond iets uit de vriezer trekt voor hem of Teun, óf iets op de bbq gooit met de buren.

Mijn boodschappenlijstje

Mijn boodschappenlijst! Hieronder per dag welke boodschappen je moet halen voor de gerechten. Ik heb peper, zou en olie niet opgenomen in de lijst.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Kirsten 10 januari 2020 at 11:11

    Hallo,het zou handig zijn als je in je snelle taco’s recept in week 70 ook gehakt in je boodschappenlijstje zou zetten☺️

  • Laat je reactie achter