Kook

Relax Mama weekmenu (voor als gezin deels vegetarisch is)

Deze week maakte Dewi het weekmenu voor ons. Ik leerde Dewi jaren geleden kennen via mijn vorige werk en tegenwoordig volgen we elkaar vooral op Instagram, waar Dewi fijne boekentips geeft. Ze heeft samen met Arnold  twee tienermeiden: Bente (16) en Jolijn (14).

Dewi: “Omdat we de boodschappen laten bezorgen maak ik op woensdag altijd een weekmenu voor de week daarop. Het is elke keer een uitdaging, het weekmenu van de Club van Relaxte Moeders is dan ook regelmatig een bron van inspiratie. Wat leuk dat ik daar nu zelf een bijdrage aan mag leveren! Na alle schuimpjes, chocoladeletters en borrelplanken voor Sinterklaas en zo vlak vóór de 2020 versie van kerstdiners een weekje ‘gewoon’ eten bij ons thuis. Lekkere maaltijden waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.”

Maandag: Ravioli rossi

Omdat Bente geen vlees eet staan er elke week ook een paar vegetarische gerechten op het menu. Voor de rest van de dagen laat ik voor haar het vlees eruit of vervang ik het door een vegetarische variant. Vandaag vegetarische ravioli met walnoten en spinazie, het recept vind je hier (en de verse pasta is nu bij AH in de bonus!).

Dinsdag: Zuurkool uit de oven

Toen onze meiden een stuk kleiner waren zaten we in een fase waarin ons weekmenu vooral werd bepaald door wat zij goed aten, niet het meest smakelijke menu dat je je kunt voorstellen. Op zoek naar inspiratie ontdekte ik het kookboek Wat eten we vandaag? van Susan Aretz. Vandaag op het menu één van de wintertoppers uit dat kookboek: zuurkool uit de oven.

Woensdag: Bloemkoolcurry

Deze curry is een heerlijk vegetarisch gerecht. Ik gebruik currypasta uit een potje en laat de koriander weg want daar zijn we allemaal niet zo dol op. We eten het met pandanrijst en misschien serveer ik er ook nog een stukje naanbrood bij. het recept is van Uit Paulines keuken en vind je hier.

Donderdag: pasta pesto met sperziebonen en aardappel

Deze pasta pesto is een absolute favoriet hier aan tafel. Voeg eventueel (vega)spekjes toe.

Vrijdag: crispy chicken wraps

Op vrijdag kiezen we vaak voor een makkelijke maaltijd. Allemaal moe van de week hard werken eten we iets makkelijks maar vooral lekker. Deze week onze versie van crispy chicken wraps. Ik gebruikte dit recept als basis met wat aanpassingen. We zetten alle ingrediënten los op tafel inclusief de medium wraps, zelf beleggen en oprollen/vouwen. Lekker uit de hand eten. Voor de vega variant gebruiken we deze favoriet van Bente.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Heb je trouwens de winacties van afgelopen week gezien? Je kunt bijvoorbeeld nog meedoen met deze om een schort en kookboek te winnen.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter