Kook

Relax Mama-weekmenu 64: bijtanken

Zoals ik vorige week al dacht, bestond onze wintersportweek vooral uit de Relax Mama Schijf van vijf: veel patat, pasta en pannenkoeken stonden er op tafel afgelopen week. In het weekmenu voor komende week daarom wat maaltijden om wat gezonders naar binnen te werken en mijn ‘goede-moeder-gevoel’ wat op te schroeven.

Maandag: Aardappels, spinazie, vissticksimage

Zoals altijd als ik vind dat we moeten bijtanken gooi ik deze klassieker er in. We beginnen de week dus met een spinaziedag. Ik gebruik zelf diepvriesspinazie à la crème. Keet eet dit altijd als een bootwerker.

saladeDinsdag: Salade Niçoise

Op dinsdag een salade die je misschien ook al kent van mijn weekmenu’s: de salade Niçoise (die Teun in losse onderdelen eet). Wij maken hem als volgt: met gekookte krieltjes, haricots verts, ansjovis uit blik of potje en sardientjes of tonijn uit blik, sla, komkommer en wat tomaatjes. Voor ons alles mooi bij elkaar op het bord met een dressing van yoghurt, mayonaise, mosterd, peper, zout en beetje citroensap. Ik meng de krieltjes gehalveerd door de dressing voordat ik alles op de borden leg. Voor Teun leg ik alles apart op zijn bord, zonder de dressing.

Woensdag: de Relax Mama-tomatensoep met Turks brood bedekt met mozarella en pesto

Op woensdag een van mijn lievelingsrecepten uit Relax Mama in de keuken en sowieso de beste tomatensoep die er is: de geroosterde tomatensoep. Ik heb het recept al eerder op de site gezet, je vindt het hier. Wij eten er Turks brood bij dat we even in de oven hebben gelegd met mozzarella en pesto.

Schermafbeelding 2017-04-27 om 15.16.44Donderdag: Curry met bloemkool & kikkererwten

Ik was er eigenlijk van overtuigd dat ik deze curry uit mijn boek al eens op het weekmenu had gezet, maar ik kan hem online nergens terugvinden. Dus ook dit recept uit het boek heb ik maar even voor jullie online gezet: je vindt hem hier. Hij is afkomstig van Henny, moeder van Roel en Saskia. Ook dit gerecht kan voor de minder geoefende beters prima in losse onderdelen worden geserveerd ;).

Vrijdag: broodjes shoarma

Op vrijdag vind ik denk ik dat we wel weer verantwoord genoeg bezig zijn geweest met deze vega- en visrecepten. Ik ga die dag voor de broodjes shoarma, alhoewel het ook wel kan dat we ergens op een 5 mei-festival terecht komen en eten wat daar voor handen is!

 
Wil je vanaf nu nooit meer een weekmenu missen? Ik mail ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu én alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter