Kook

Relax Mama weekmenu met Sannekes succesrecepten

Dat die dochter van mij vorige maand alleen naar Rusland ging en pardoes Europees Kampioen werd, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze nu weer alleen op reis mag hè. En daarom, ga ik komende week met haar mee naar… Rio de Janeiro! Hoe cool is dat. En jullie snappen natuurlijk dat ik me dan niet druk ga maken om het weekmenu. Oftewel: de achterblijvers Henno en Teun die mogen het zelf uitzoeken wat ze eten. Of, ze kijken op de koelkast naar het weekmenu dat Sanneke gemaakt heeft voor de club!

Sanneke is moeder van drie meiden: Sofie van 7 en Anna en Roos van 4, ze is getrouwd met Bas en ze wonen in Zandvoort. Ze werkt 36 uur per week als project consultant. Sanneke: “Deze week vroeg Elsbeth mij om het weekmenu te maken, wat ik erg leuk vond om te doen! Ik kook met liefde en probeer graag nieuwe recepten uit. Ik heb de week gevuld met een aantal van mijn succesrecepten, want hoe relaxed is het als je lekker hebt staan koken en ze het dan met smaak opeten!”

Maandag – stamppot rauwe andijvie

We beginnen de week met een all time favorite, stamppot rauwe andijvie. Ik maak het mezelf gemakkelijk met kant-en-klare aardappelpuree (uit het versschap van de plaatselijke supermarkt). Terwijl deze in de magnetron staat bak ik een pakje ontbijtspek uit. Als de puree warm is gaat dit samen met de spekjes in een grote schaal, andijvie erbij, even stampen en klaar is mama. De meiden willen er het liefst een beetje mayo over en er een schep appelmoes bij. 

Dinsdag – sushibowl

Deze sushibowl vindt iedereen bij ons thuis lekker. De sriracha is te pittig voor de meiden, dus die laat ik weg. Voor een vega variant vervang je de kip door naturel tofu. En de rijst kan je eventueel de avond ervoor al koken, dat scheelt weer! 

Woensdag – kibbeling, worteltjes en gebakken aardappelen

Vandaag is het markt bij ons in Zandvoort. De viskraam kunnen we niet voorbij zonder een gezinszak kibbeling te halen. De kibbeling schuif ik ‘s avonds in de oven om op te warmen. Erbij eten we worteltjes en gebakken aardappelen. Restje appelmoes van maandag erbij en smullen maar!

Donderdag – truffelpasta

Nog een succesnummer: truffelpasta. Je gelooft het niet, maar ze eten hun vingers erbij op. Voor de tweeling hou ik wel wat pasta apart voordat ik de saus er doorheen meng. Het recept vond ik ooit eens hier op de site KrissiesKitchenOp deze site staan overigens nog een hoop andere leuke recepten!

Vrijdag – shoarma

Op vrijdag maak ik graag iets makkelijks. Deze keer wordt het Turks brood met shoarma. Met het vlees bak ik twee in repen gesneden paprika’s mee en ik zet rauwkost op tafel; snoeptomaatjes, in dunne plakjes gesneden komkommer en ijsbergsla. 

Smakelijk eten! Sanneke.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
    Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter