Kook

Relax mama weekmenu: makkelijk en vers

De leuke Brenda van het foodblog Brendakookt.nl heeft een nieuw kookboek uitgebracht met de titel: makkelijk en vers. Dat lijkt me een topthema voor dit weekmenu. Ze deelde het boek in naar de seizoenen, dus ik liet me inspireren door de lente-gerechten. in de hoop dat het komende week inderdaad iets lenteachtiger wordt. In dit weekmenu drie gerechten uit Brenda’s nieuwe boek!

Maandag: Bloemkool-preisoepje

We starten de meivakantie met een soep uit het boek van Brenda. Ze fruit daarvoor eerst ui en knoflook en voegt daarna bloemkoolroosjes en prei in ringen toe die ze even meebakt. Daarna de bouillon en wat peper. Een kwartiertje laten koken en pureren maar. Lekker met een topping van spekblokjes of zalmsnippers, of wat croutons en kaas.

Dinsdag: Asperges met ham en ei

op dinsdag asperges! DE lentegroente. Toen ik ze een paar weken geleden wilde kopen waren ze nog niet te betalen. Het wordt nu steeds beter. Wij eten ze op de klassieke manier. Met gekookt ei, ham, krieltjes en een sausje met citroen.

Woensdag: Mosselen in tomatensaus

Teun en ik zijn komende week een paar dagen met de camper naar Zeeland. Dit mosselgerecht uit Brenda’s boek lijkt me passend. Je vindt het recept ook hier!

Donderdag: Stamppot zoete aardappel rode biet

In de seizoensgroentekalender in Brenda’s boek zie ik dat rode biet ook een lentegroente is. Op mijn oproep vorige week naar nieuwe gezinsfavorieten vertelde Aal op Facebook dat stamppot zoete aardappel het bij haar in huis goed doet. Zij maakt dat zo: ‘Heel simpel. Zoete aardappelen koken, stampen en dan voorgekookte rode bietjes erdoor heen raspen, en weer verwarmen. Optioneel wat fetakaas erbij.’ Een iets uitgebreider recept vind je hier.

Vrijdag: avocado pasta

Deze tip kreeg ik op Instagram na mijn oproep: avocado pasta. Ik kende hem nog niet. Mijn tipgever maakt hem ongeveer zoals in dit recept, maar zij laat de courgette weg. Nog makkelijker!

Zaterdag: gnocchi met chorizo

Nog een tip die ik via Facebook kreeg, van Emmeline: ‘Mijn zoon is dol op gnocchi met chorizo! Dat zou hij elke week wel willen eten,’ schrijft zij. Dit recept van Oh my Foodness deelde ik al eerder en was bij ons ook een groot succes. Lekker om weer eens te eten!

Zondag: hele kip uit de oven

Op zondag weer een recept uit Je vindt Brenda’s boek. Eentje waar je niet veel werk aan hebt, maar wel even de tijd voor nodig hebt, omdat de kip wel 1,5 uur in de oven moet. Je vindt het recept hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter