Deze keer weer een weekmenu van één van ‘die andere moeders’, namelijk van Brenda Molenaar. Brenda woont samen met vriend Nick en hun twee draken Charlie (hun creatieve divaprinses van 5) en Dane (hun brandweerman Sam zoon van bijna 4). Brenda werkt met veel plezier als manager van Nieuw Leven Kraamzorg in Den Haag en probeert daarbij ook nog eens een hoop ballen in de lucht te houden. Brenda gaat voor gezond en vers eten.
Brenda: “Eten is na mijn twee zwangerschappen erg belangrijk geworden. Ik was bij beide zwangerschappen 25 (!!) kilo aangekomen en die moesten er dus ook weer af. Door gezond en vers te eten is dat gelukkig gelukt maar ik moet het wel in de gaten houden. Vaak geef ik de kids als tussendoortje een schaal met groenten zoals worteltjes, paprika, tomaatjes en komkommer. Dat hebben ze dan maar alvast binnen, denk ik dan. Ik gebruik altijd veel verse groenten in mijn avondeten. Ook houd ik van recepten googelen als ik nog iets in mijn koelkast heb liggen waarvan ik niet weet wat ik ermee moet. Ik hoop dat jullie inspiratie kunnen halen uit mijn weekmenu!”
Maandag: Groentequiche
Start van de week betekent GEZOND! Wij maken de Groente Quiche met het verspakket van de AH (en ik zag dat die ook nog tot en met zondag in de aanbieding is). Ik heb de kinderen wijs gemaakt dat het groententaart is. Het recept van deze qu
iche staat ook op het verspakket en is als volgt:
Inhoud van het groentepakket: 1 courgette, 1 rode puntpaprika, 1 gele puntpaprika, 2 stengels bleekselderij, 1 prei, 2 tomaten, 2 rode uien, 1 teen knoflook, Tijm Rozemarijn en een zakje groentebouillonpoeder.
Zelf toevoegen: 6 velletjes bladerdeeg, 1 el bloem, 2 el (olijf)olie, 100 g fetakaas, 4 eieren, 125 ml zure room en peper naar smaak
Je maakt het zo:
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de groente schoon. Snij de courgette en puntpaprika’s in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snij de bleekselderij in plakjes en de prei in halve ringen. Snij de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
- Verhit de (olijf)olie in een hapjes- of braadpan en roerbak hierin de courgette, puntpaprika, bleekselderij, prei, ui en knoflook 6 minuten op hoge temperatuur.
- Voeg de tomaat, kruiden en groentebouillonpoeder toe en roerbak 3 minuten op middelhoge temperatuur.
- Laat de groente iets afkoelen en bekleed de quichevorm (⌀ca. 28 cm) met de bladerdeeg.
- Verkruimel de fetakaas en meng de helft hiervan met het groentemengsel. Klop de eieren los met de zure room en voeg peper naar smaak toe. Meng met het groentemengsel. Schep dit in de quichevorm en verdeel de overige fetakaas hierover.
- Plaats de quichevorm in het midden van de oven en bak de quiche in 45 minuten goudbruin en gaar.
Dinsdag: Roerbakdag
Op dinsdag een roerbakgerecht dat ze hier met liefde eten. Met: mihoen met champignons, paksoi, ui, paprika , taugé en sojasaus (groenten heel fijn snijden).
Kook de mihoen zoals op de verpakking vermeldt. Roerbak de ui, paprika en paksoi. Voeg daarna als laatste nog even taugé erbij en breng op smaak met sojasaus. Je kunt er eventueel ook gewokte garnalen door doen.
Woensdag: Spaghetti met verstopgroentensaus en gerapte kaas
Van deze rode saus maak ik altijd een dubbele portie voor in de vriezer. Ik maak de saus met Italiaanse roerbakgroenten die ik met 50ml water en bouillonblokje in de blender doe.
Als je de saus met gehakt wilt, braad dit dan eerst aan (maar het kan dus ook zonder vlees), doe daarna de groenten uit de blender erbij. Na 5 minuten doe ik 1 blikje tomatenpuree en een pak gezeefde tomaten door het groentemengsel. Dat laat ik even laten pruttelen. Wij eten deze saus bij spaghetti.
Donderdag: Coucoussalade
Donderdag eten we parelcouscoussalade met daarin: munt, feta, komkommer, lente-ui, maïskorrels, walnoten en zongedroogde tomaatjes. Deze ingrediënten snijd je allemaal fijn. Kook de parelcouscous zoals op verpakking en als deze klaar en bijna afgekoeld is, doe je de fijngesneden ingrediënten er doorheen. Je kunt hem vegetarisch eten of met blokjes gerookte kipfilet.
Je kunt er zelf natuurlijk van alles doorheen doen wat thuis hoort in een salade. Of vervangen mochten er bepaalde ingrediënten niet in de smaak vallen binnen jouw gezin. En de left overs neem ik de volgende dag als lunch mee naar mijn werk.
Vrijdag: ‘Patat’ met kip
We sluiten de week af met krieltjes uit de oven, kipdijfilet met crème fraîche en sperziebonen.
- Oven voorverwarmen op 220 graden.
- Krieltjes op bakpapier leggen en dan beetje zout, paprikapoeder en kurkumapoeder er op doen. Even husselen en dan de oven in voor 20 min (na 10 minuten nog even husselen)
- Doe zilverfolie in een ovenschaal en leg daar de kipdijfilet in. Besmeer de kip met crème fraîche en eventueel een beetje pesto. Inpakken met de zilverfolie en dan naast de aardappeltjes in de oven voor 20 min. (check goed of de kip gaar is).
- Kook er verse boontjes bij.
Eet smakelijk allemaal!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Relax Mama in de Keuken
Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.
Geen reacties