Lees

Make-up voor je vagina

“Wist je dat er ook make-up bestaat voor je vagina?” Mijn vriendin zegt het even tussen neus en lippen door. Ik open mijn mond, maar er komt niks uit. Je moet echt van flink goede huize komen, wil je mij kunnen choqueren, maar hier stond ik even twee keer bij te knipperen.

Vulvavisagie. Kutcosmetica. Dat dat er nog niet was! Er wordt ons van alle kanten wijsgemaakt dat er een hoop mis is met ons geslachtsdeel. Ze moet geschoren en ze stinkt. En let wel: alleen die van ons. Niet de mannen, hè? Ik ben nog nooit piemelparfum tegengekomen. Of ballenblush. Wij mogen al decennia in de weer met mesjes, waxstrips, vochtige doekjes en wasemulsies.

Sommige zwangerschappen en vooral bevallingen laten helaas zo hun sporen na. Natuurlijk, als je tijdens het fietsen ineens over je zadel zakt of tijdens het lopen de hele tijd het idee hebt dat je twee saloondeuren hoort flapperen, dan kan ik me voorstellen je de slager vraagt of het een onsje minder vleeswaren mag. Dan doet het pijn en belemmert het je in je dagelijks leven.

We doen álles om er mooier uit te zien. Voel jij je fijner met een spuit botox in die nare fronsrimpel? Ga je gang. Liever een cup D dan A? Go for it. Je lippen volspuiten met vet uit je derrière? Lekker doen! Waarom zou het corrigeren van twee flaporen maatschappelijk geaccepteerder zijn dan een andere cosmetische ingreep? Hypocriet gedoe.

En halleluja nu mogen we ook in de weer met een make-updoos. De mogelijkheden zijn eindeloos. Schaamlippenstift! Je venusheuvel contouren! Je clitoris een beetje highlighten! Wie zat er niet op te wachten? Laten we eerlijk zijn, het was tot nu toe maar een gerommel met de Hema lippenstift en L’oreal mascara, toch? Je weet op een gegeven moment gewoon niet meer welke foundation nou ook alweer voor je schaamlippen of je gezicht is en die mascararoller blijft ook zo in je schaamhaar haken. Maar je moet wat als je voor een dramatic full maybe she’s born with it-effect wilt gaan. En dat highlighten van je clitoris, zat mannen die dat wel kunnen gebruiken.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Brenda 7 april 2019 at 10:14

    Hilarisch!!!! Echt super goed beschreven hoe de gemiddelde vrouw over dat soort onzin denkt 😂😂

  • Reageer Tips voor een zinderende lente - Club van relaxte moeders 11 april 2019 at 16:41

    […] Sanne weer met een stukje over seks. Sprak ik vorige keer nog vol lof over een noviteit als het stiften van je schaamlippen, laten we het nu eens ouderwetsch over ons seksleven hebben. En ja, ik zeg ‘ouderwetsch’, want […]

  • Reageer Seks voor moeders - Club van relaxte moeders 11 april 2019 at 16:55

    […] Sanne weer met een stukje over seks. Sprak ik vorige keer nog vol lof over een noviteit als het stiften van je schaamlippen, laten we het nu eens ouderwetsch over ons seksleven hebben. En ja, ik zeg ‘ouderwetsch’, want […]

  • Laat je reactie achter