Kook

Relax Mama vega weekmenu

Komende week is het weer de Nationale week zonder vlees en daar sluit ik dit weekmenu graag op aan! Wij waren dit jaar redelijk vleesloos begonnen, maar met een wintersport vol Wiener schnitzels en de afgelopen week met ook aardig wat kip en worst op de borden, vind ik een week vegetarisch wel weer goed om het in ons systeem te krijgen. Want bij een snelle beslissing val ik toch vaak terug op kip, gehakt of worst merk ik. Ik heb mijn best gedaan een vegetarisch weekmenu te maken dat ook de vleesliefhebber kan bekoren (hoop ik).

Maandag: Bloemkoolgratin, aardappels uit de oven en balletjes

Het recept van deze bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas scheurde ik uit het supermarktblad dat bij onze Nettorama ligt. Ik vond het recept ook hier online. Wij eten er aardappels uit de oven bij (lekker makkelijk die kunnen dan in een schaal ernaast) en ik bak er vegetarische balletjes bij.

Dinsdag: Pasta met pompoen

Op de site Lekker eten met Linda vond ik een pagina met tien vegetarische pasta’s. Mijn keuze voor komende week viel op die met pompoen. Alhoewel ik niet zeker weet of ik mijn kinderen er blij mee maak. Houden jullie kinderen wel van pompoen?

Woensdag: fritata met hele makkelijke soep

Ook zo’n groente die bij veel kinderen niet geliefd is. Toch ga ik weer eens een poging wagen, maar dan verstopt in een fritata. Dit recept voor witloffritata vind ik heel lekker en heb ik al lang niet meer gegeten. Ik maak er deze supersimpele tomatensoep bij (als goedmakertje naar de kinderen). We eten er ciabatta bij.

Donderdag: Thaise curry met kijk-maar-wat-voor-groente

Het makkelijkste om vegetarisch te maken vind ik toch wel curry’s. Daar kun je zoveel verschillende dingen ingooien dat je vlees erin echt niet mist. En met een kant-en-klare curry pasta en kokosmelk is het echt niet moeilijk. Inspiratie nodig? Ik vond dit recept in het blaadje waar ik ook de bloemkoolgratin van maandag in vond. Trouwe lezers van mijn weekmenu weten dat ik dit Teun alleen voorschotel in losse compartimenten (kortom: rijst met boontjes in dit geval).

Vrijdag: Falafel met pita of in een buddha bowl

We eindigen de week met falafel. Omdat je lekkere falafel prima kant en klaar kan kopen heb ik nog nooit een poging gedaan ze zelf te maken. Komende week ga ik de falafel proberen die Iglo tegenwoordig heeft in hun nieuwe plantaardige lijn. Ik denk dat het voor de kinderen pitabroodjes met falafel worden, maar ik ben zelf eigenlijk wel benieuwd naar deze buddha bowl van Foxilicious met rode kool, linzen , pompoen hummus en falafel.

Dat was het voor deze week. Ik hoop dat het menu jullie heeft kunnen inspireren! 

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar andere vegetarische gerechten en weekmenu’s? kijk dan  hier
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter