Kook

Relax Mama weekmenu mijn favo’s van het moment

Een nieuw weekmenu! De komende week ga ik voor vijf persoonlijke favorieten. Een favoriet met aardappels, mijn favoriete visgerecht, mijn favo nieuwe binnenkomer, ‘onze’ favo soep en tot slot een nieuwe vega-favo.

Maandag: roti kip met aardappels

In de categorie gekookte aardappels denk je meestal aan oer-Hollands, maar ik ga deze week voor de roti kip (in de Relax Mama-variant). Deze staat nog altijd in mijn favorietenlijstje, maar hebben we al weer veel te lang niet gegeten. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: rijst makreel tomaat – mijn favovis

Dit blijft toch wel echt mijn favoriete visgerecht. Makkelijk te maken en super smaakvol. Ik maakte hem vorige week al en maakte er een story van (zie hoogtepunt op mijn Instagramprofiel). Wij aten er toen sambal goreng boontjes bij en Half volkoren Toverrijst van Lassie. In de categorie rijst is dat onze nieuwe favo, omdat hij voedzamer is dan witte rijst (en wij het lekkerder vinden dan zilvervliesrijst). Je vindt het recept voor de makreel hier. Ik zag trouwens dat op deze site van Lassie ook heel veel lekkere rijst-recepten staan (tip!).

Woensdag: Gnocchi met chorizo en cherrytomaatjes – te lekker joh

Dit gnocchi-recept van Oh my Foodness maakte ik een paar weken geleden voor het eerst en hij is gelijk superfavoriet bij ons thuis. Te lekker gewoon! Je vindt het recept hier.

Donderdag: Rucolasoep, goed voor drukke dagen!

Yes, trouwe volgers van het weekmenu kennen deze zeker. Teuns lievelingssoep die ook in het boek Relax Mama in de Keuken staat: de rucolasoep. Ook heel fijn op drukke dagen. Je vindt het recept hier. Wij eten het met Turks brood en wat lekkere smeersels er bij.

Vrijdag: Tomaten-pestotaart Sanne

Een prima recept om het weekend mee in te luiden. De tomatentaart die ik van Sanne leerde. Je kunt de aanwijzingen uit haar tweet volgen, maar het hele recept vind je hier.  Sanne voegt er nog wat handen Parmezaanse kaas aan toe om ‘m wat steviger van smaak te maken en maakt er meestal een groene salade bij.

Ik hoop dat jullie hier wat uit kunnen halen. Ik wens jullie een lekker weekje!

  • Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Het plaatje van deze schijf van vijf komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Ilse 8 december 2018 at 10:38

    Ik wil die gnocchi wel uitproberen, maar kan nergens cherry tomaatjes uit blik vinden. Wat haal je die vandaan?

  • Laat je reactie achter