Kook

Relax mama weekmenu 97: wat eten de buren?

In het kader van beter een goede buur dan een verre vriend, heb ik deze week het weekmenu samen met mijn lieve buuf Maaike gemaakt (de vrouw van buurman Jaap, die van de pasta met ballen en moeder van Doris en Olivia). Maaike zit op dit moment in haar ‘soep-periode’ vertelde ze me, dus twee soepen deze week. 

Maandag: Soep met prei & ontbijtspek (& gort) van Jamie

Deze soep komt uit het Jamie Magazine Recepten Jaarboek. Maaike maakte hem eerder, maar dan zonder de gort. Verdere tips van haar (die ervoor zorgen dat hij lekkerder wordt voor de kinderen): snij de prei heel fijn en maakt de pompoen wat fijner als hij gaar en zacht is. Je vindt het recept ook hier op de site van Jamie Magazine.

Dinsdag: Moussaka

Op dinsdag gaan we voor de moussaka. Dat komt goed uit, want die stond eigenlijk sowieso nog op mijn wensenlijstje. We hebben hier een goed recept gevonden. Is echt super lekker.

Warning! Maak hem alleen als je echt even wat ruimte in je hoofd en tijd hebt. Want hij is wel een tikje bewerkelijk (lees: veel pannen). En: houd er rekening mee dat hij na bereiding 50 minuten in de oven moet. De georganiseerden onder ons zijn zo slim om hem al de avond van te voren klaar te maken, zodat hij dinsdag alleen nog maar de oven in hoeft.

Woensdag: Zalmlasagne

Woensdag pastatijd. Sinds er een goede visboer bij ons om de hoek zit (Lombok Fish op de Kanaalstraat voor de Utrechters onder ons) eet Maaike (die getrouwd is met een echte vleesman) meer vis. Deze lasagne is met gerookte zalm, die natuurlijk ook prima bij de supermarkt te krijgen is.

Donderdag: Kerstdiner op school & linzensoep (vega)

Donderdag is kerstdiner-op-school-dag. Maaike maakt voor het kerstdiner van haar meiden poffertjes, omdat ze een nieuwe poffertjespan heeft. Ik ga denk ik weer voor de komkommerkerstboom met tomaatjes en paprika. Mocht je trouwens nog inspiratie nodig hebben voor dat kerstdiner, kijk dan even hier.

Voor eten voor onszelf is niet zo veel tijd, want waarschijnlijk gaan we gluhwein drinken op het schoolplein. Daarom gaat Maaike donderdag voor ons allemaal onze favoriete Maaike-soep maken, die ze ook maakte voor onze bruiloft! Het recept heeft ze oorspronkelijk uit het NRC gescheurd. Gelukkig staat hij ook hier online!

Vrijdag: Couscoussalade met feta en doperwtjes

We eindigen de week met een klassieker van Maaike. Een van haar vaste recepten, omdat je die snel kunt maken, haar meiden hem heel goed eten én hij best gezond is. Je kunt het vegetarisch houden, maar hij is ook lekker met chipolataworstjes er bij. Je vindt het recept hier.

Ik wens jullie allemaal weer een lekkere week!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 96 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter