Kook

Relax Mama-weekmenu 85: op de automatische piloot

Ik ben nogal druk en merk dat mijn hoofd nieuwe recepten niet zo goed trekt. Dus na die paar Jamie Oliver-weken, schakel ik weer even lekker over op de automatische piloot. De recepten van deze week kan ik zo’n beetje met één oog dicht koken, omdat het bekenden van mij zijn. Maar ook als je ze niet kent zijn ze erg goed te doen. En de meesten worden nog goed gewaardeerd door mijn kinderen ook! Behalve de curry van woensdag, die krijg ik er op die manier echt niet doorheen bij Teun. Hem geef ik de onderdelen van de curry los, zonder de pittige saus.

Maandag: zuurkoolstamppot

Zoals wel vaker beginnen we de week met Hollandse pot. Zuurkoolstamppot deze week, omdat al weer zo lang geleden is. Ik maak de stamppot met spekjes. Wat wij altijd lekker vinden erbij is gebakken banaan en ananas. En we hebben er ook meestal appelmoes bij.

Dinsdag: pasta gerookte zalm en doperwtjes

Een van de makkelijkste recepten uit mijn boek Relax Mama uit de Keuken is deze pasta met zalm en doperwtjes. Makkelijk en snel. Prima recept voor deze dinsdag. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Vegetarische rode curry

Vaak als ik even snel iets moet koken, draai ik een rode curry in elkaar Vaak met kip, of met garnalen, maar hij kan natuurlijk ook prima vegetarisch. Ik gebruik een red curry paste uit de supermarkt en een blik kokosmelk en als groente gebruik ik meestal een pakje voorgesneden thaise groente en broccoliroosjes en/of sperzieboontjes. Wil je een recept volgen, dan kun je bijvoorbeeld deze van de Hippe Vegetariër gebruiken.

Donderdag: Broccolitaart

Donderdag nog een oude bekende van ons, de hartige taart met broccoli van Uit Paulines Keuken. Je vindt het vegetarische recept hier.  Ik vind het wel lekker om er stukjes salami aan toe te voegen en ik denk dat we er een Salade Caprese bij eten.

schermafbeelding-2016-09-24-om-08-36-46

Vrijdag: Pizza

Ik denk dat we de week maar eens helemaal makkelijk eindigen. We hebben sinds een tijdje een nieuwe pizzeria in de straat die we nog niet hebben uitgeprobeerd.  Dus het wordt of dat, of we schuiven wat kant-en-klare pizza’s de oven in.

Dat was hem voor deze week! Ik wens jullie allemaal een fijne week toe!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 84 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Kirsten 23 september 2017 at 07:06

    Wat handig! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken… we eten zo’n beetje elke week hetzelfde …

  • Laat je reactie achter