Kleuter, Lees

Cadeautje

Het is zondagmiddag drie uur. Mijn telefoon zoemt ineens enthousiast.
“Lieve is uitgenodigd voor een feestje bij Kris. Voor aanstaande woensdag,” zeg ik tegen mijn lief. “Aanstaande woensdag. Dat is over twee nachtjes slapen.” Zo ga je namelijk rekenen met een kleuter in huis.

Twee gedachten overvallen me: wat leuk dat Lieve op iemands feestje mag komen. Het is haar eerste feestje van iemand die ze alleen van school kent. Ik herinner me het gekonkel rondom schoolfeestjes nog wel en het alom bekende dreigement ‘als ik niet op jouw feestje mag komen, mag jij ook niet op mijn feestje komen.’ De tweede gedachte: hoe dan!?

Waar haal ik in vredesnaam nog een cadeau vandaan? Het is zondagmiddag, de winkels gaan straks dicht. We hebben de kinderen beloofd dat we nog langs die speeltuin met dat klimding gaan en dat ze deze keer wel lang mogen blijven, want ‘dat mag nooit en wanneer mag dat nou eens en ze mogen ook niks.’ Daar kom ik dus niet onderuit. Maandag en dinsdag ben ik altijd blij als ik weer op tijd bij de opvang sta, dan heb ik niet de ruimte om ook nog eens langs het centrum te gaan. Ik probeer te puzzelen of ik in mijn werkpauze nog iets zou kunnen regelen, maar wat ga ik dan kopen? Ik wil natuurlijk niet dat Lieve uit de toon valt met haar cadeau. Een potlood met een grappig gummetje is leuk, maar het is toch sneu als de rest van de kring enorme dozen ridderlego heeft gekocht. Zit je dan met je potlood.

De redding in nood bij zulke inspiratieloze shoptoestanden is de Hema, maar het gaat me niet meer lukken om voor woensdag een Hema binnen te springen. Ik probeer te bedenken welke winkels er dicht bij huis zijn. Ik kom niet veel verder dan een supermarkt, een Turkse groenteboer en de apotheek. Hé Kris, gefeliciteerd en veel plezier met je pak koekjes/doosje pleisters/avocado.
Zit hier echt niks anders in de buurt? Dan bedenk ik me dat er in de richting van het industrieterrein ook een groot tuincentrum zit. Wat hebben ze daar dat een kind graag wil hebben? Een miniharkje? Een zakje radijszaadjes? Een cavia? Ja, natuurlijk! Een cavia! Ik zie nu al de gezichten van de ouders voor me. Moeten ze maar niet op zondagmiddag nog een uitnodiging sturen. Even bedenken hoe ik ‘m ga inpakken.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Sharon 21 september 2017 at 21:30

  Grappig geschreven maarre…ik dacht meteen…Bol.con heeft zoveel speelgoed dat voor 23u besteld, de volgende dag in huis is…. die cavia is echter veel origineler 😉

  • Reageer Sanne Windey 27 september 2017 at 21:39

   Ik ben groot voorstander van de lokale middenstand, maar nood breekt wet. (ik heb natuurlijk niet echt een cavia gekocht)

 • Reageer Lonneke 22 september 2017 at 06:51

  Bekende situatie, leuk stukje weer. Maar echt , tussen zondag en woensdag zitten DRIE nachtjes slapen, hoor ?

  • Reageer Sanne Windey 27 september 2017 at 21:39

   Ja, hoe kan ik dat nou fout hebben gedaan? Haha!

 • Reageer Kim 23 september 2017 at 22:00

  Bol.com… in de ochtend besteld is op dezelfde dag nog bezorgd. Stop toch eens met dat gezeik en gepaniek.

  • Reageer Sanne Windey 27 september 2017 at 21:41

   Gezeik en gepaniek, wat onaardig. Neem mijn blog vooral met een korreltje zout. En ik heb natuurlijk niet echt een cavia gegeven, haha. Dat van dezelfde dag bezorgd wist ik overigens niet, handig om te onthouden, dank voor de tip!

  Laat je reactie achter